Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -32- 33 34 35 36 37 38 39 40
Zoeken:
Great Raid, The (2005) Great Raid, The (2005)
Filipijnen, 1945. Het zesde Ranger Bataljon onder leiding van Kolonel Henry Mucci onderneemt een gewaagde missie om 500 Amerikaanse krijgsgevangenen te bevrijden uit een Japans kamp. Hiervoor zullen ze kilometers achter de vijandelijke linies moeten opereren.
Great Rock 'n' Roll Swindle, The (1980) Great Rock 'n' Roll Swindle, The (1980)
Verhaal over en met The Sex Pistols. In tien simpele lessen verklaart manager Malcolm McLaren het succes van deze Engelse punkband van Johnny Rotten. Ook wordt het einde van de legendarische band beter belicht.
Great Rupert, The (1950) Great Rupert, The (1950)
Mr. Amendola (Jimmy Durante) is de leider van een failliete theatergroep, die plotseling een groot som geld vindt die in zijn huis verborgen bleek te zijn. De autoriteiten verdenken Mr. Amendola eerst van diefstal, maar in werkelijkheid is het geld een gift van Rupert, een gulle en groothartige eekhoorn. Nadat alles is rechtgezet kan Mr. Amendola weer het toneel op, nu samen met zijn nieuwe collega Rupert.
Great Santini, The (1979) Great Santini, The (1979)
De Meechum kinderen en hun moeder reizen van marine post naar marine post, om hun vader, een piloot, te volgen in de rustige jaren voor de Vietnam oorlog. Als een van de kinderen vrienden sluit met een zwarte jongen, breekt de hel los in het gezin. Het zoontje moet nu een manier zien te vinden om zijn vader gerust te stellen.
Great Scout & Cathouse Thursday, The (1976) Great Scout & Cathouse Thursday, The (1976)
Sam Longwood, een grensbewoner die betere tijden heeft gekend, ziet na vele jaren zijn oude partner Jack Colby terug, die er met al het goud uit hun gezamenlijke mijn was vandoor gegaan. Sam schakelt de andere twee toenmalige partners, Joe Knox en Billy, in om Colby een lesje te leren. Zij besluiten om Nancy Sue, de vrouw van Colby, te ontvoeren.
Great Sinner, The (1949) Great Sinner, The (1949)
Een jonge schrijver vertrekt naar Monte Carlo om te schrijven over gokken en gokkers. Hij gokt zichzelf rechtstreeks naar de ondergang uit liefde voor de mooie Pauline. Het leidt er toe dat hij zichzelf degradeert tot een dief.
Great Sioux Massacre, The (1965) Great Sioux Massacre, The (1965)
Kolonel “Yellow Hair” Custer probeert de vredesakkoorden met de indianen te handhaven, maar loopt steeds tegen corrupte vertegenwoordigers van de regering aan. Custer wordt, na diverse confrontaties met deze vertegenwoordigers, gedwongen met pensioen te gaan. Senator Blaine overtuigt Custer echter te kandideren voor president van de Verenigde Staten. De beste manier om het Witte Huis te bereiken is controle te krijgen over de op handen zijnde militaire Little Big Horn strafexpeditie, nu nog onder leiding van generaal Alfred Howe Terry. Custer moet het uiteindelijk samen met zijn officieren majoor Reno en kapitein Benton en hun soldaten opnemen tegen de Sioux indianen, geleid door opperhoofd Sitting Bull.
Great St. Louis Bank Robbery, The (1959) Great St. Louis Bank Robbery, The (1959)
Een sportheld wordt chauffeur van een vluchtwagen bij een bankoverval. Deze film volgt de planning en uitvoering van de waargebeurde kraak. De film is geschoten op de werkelijke locatie en de agenten die betrokken waren bij de zaak spelen zichzelf.
Great St. Trinian's Train Robbery, The (1966) Great St. Trinian's Train Robbery, The (1966)
Alfred Askett is de leider van een bende overvallers die zeven jaar geleden een roemruchte treinroof heeft gepleegd. De slimme schurken hebben destijds de buit verborgen in een oud, verlaten herenhuis. Geduldig wachten zij tot er zeven jaren zijn voorbijgegaan, waarna de aanklachten zijn verlopen en zij niet meer strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Als zij echter de schat willen ophalen, blijkt het herenhuis te zijn omgebouwd tot meisjesschool. Maar dat is nog lang niet alles, want de meisjes lijken stuk voor stuk hun ergste nachtmerrie te worden.
Great Stone Face, The (1968) Great Stone Face, The (1968)
Deze documentaire vertelt het verhaal achter de meester van de stille komedie; de regisseur, script-schrijver en acteur/stuntman Buster Keaton. In de vroege jaren 50 leek het erop dat Buster's erfenis voorgoed verloren was, maar in 1954 werd Buster Keaton Productions nieuw leven in geblazen, en bijna al zijn films konden worden gered en gerestaureerd.
Great Texas Dynamite Chase, The (1976) Great Texas Dynamite Chase, The (1976)
Twee sexy bankrovers rijden met een vrachtwagen vol dynamiet de banken van het platteland binnen. Het begint al wanneer Candy Morgan een muur uit haar cel opblaast en een bank berooft. Ze ontmoet bij de bank Ellie-Jo die net haar baan kwijt is, waarna ze als team verder gaan. Wanneer Ellie-Jo wordt betrapt bij diefstal kidnappen ze Slim, met wie Ellie-Jo een relatie krijgt. Intussen komt de politie steeds dichterbij.
Great Waldo Pepper, The (1975) Great Waldo Pepper, The (1975)
Waldo Pepper is een voormalige oorlogsheld uit WO1. Samen met Axel Ollson schittert hij als luchtacrobaat in het Flying Circus. Het publiek wil echter steeds gevaarlijkere stunts en Waldo en Axel grijpen hun kans als zij in Hollywood bij de beginnende filmindustrie terecht kunnen als stuntvliegers. Daar ontmoet Waldo de man die tijdens de oorlog in de lucht zijn grootste tegenstander was, de Duitse oorlogsheld Ernst Kessler.
Great Wall, A (1986) Great Wall, A (1986)
Als computer programeur Leo Fang wordt overgeslagen bij een promotie, denkt hij dat dit komt omdat hij Chinees is, en als gevolg neemt hij ontslag. Hij neemt zijn Chinees-Amerikaanse familie mee op vakantie naar China om daar wat bekende te bezoeken. Ze komen erachter dat er een groot cultuur verschil is tussen de mannen, vrouwen en kinderen.
Great Wallendas, The (1978) Great Wallendas, The (1978)
'The Great Wallendas' is een familie van circusacrobaten die gespecialiseerd zijn in het koorddansen zonder vangnet. Op een avond voeren ze hun beroemde zeven personen tellende piramide 'The Seven' uit, maar deze eindigt in een tragedie waarbij twee van de acrobaten sterven en een derde verlamd raakt. Toch wil Karl Wallenda de volgende dag gewoon weer optreden...
Great Waltz, The (1938) Great Waltz, The (1938)
De film gaat over het leven van de Oostenrijkse walskoning Johann Strauss. Zijn vrouw Poldi moet machteloos toezien hoe haar man een affaire heeft met operazangeres Donner. Strauss en zijn vrouw worden uitgenodigd door keizer Franz Josef, maar voor dat het zo ver is zullen eerst hun problemen opgelost dienen te worden.
Great Waltz, The (1972) Great Waltz, The (1972)
De film gaat over het leven van de Oostenrijkse walskoning Johann Strauss. Zijn vrouw Poldi moet machteloos toezien hoe haar man een affaire heeft met operazangeres Donner. Strauss en zijn vrouw worden uitgenodigd door keizer Franz Josef, maar voor dat het zo ver is zullen eerst hun problemen opgelost dienen te worden.
Great White Hope, The (1970) Great White Hope, The (1970)
De manager van een bokskampioen besluit dat er iets moet gebeuren om zijn bokswedstrijden weer aantrekkelijk te maken. Hij gaat op zoek naar de enige man die zijn bokser ooit zou kunnen verslaan. Hij vindt een man, maar het probleem is dat hij geen bokser meer is en dat hij blank is. Wanneer hij hem er echter van overtuigd heeft te vechten, gaat hij in zware training, terwijl de kampioen het rustig aan doet en uit vorm raakt.
Great White Hype, The (1996) Great White Hype, The (1996)
Wanneer de promoter van de kampioen besluit dat er iets moet gebeuren om zijn bokswedstrijden weer aantrekkelijk te maken besluit hij de enige man te vinden die hem ooit zou kunnen verslaan. Het probleem is echter dat hij geen bokser meer is, en dat hij blank is. Wanneer hij hem er echter van overtuigd heeft te vechten gaat hij in zware training, terwijl de kampioen het rustig aan doet en uit vorm raakt.
Great White Trail (1917) Great White Trail (1917)
Prudence Ware (Doris Kenyon) kiest ervoor om te trouwen met George Carrington (Paul Gordon) in plaats van dominee Arthur Dean (Thomas Holding). Met de geboorte van hun dochter in het geluk van George en Prudence compleet, totdat echter Prudence’s langverdwenen broer Charles thuiskomt. Als George zijn vrouw in de armen van Charles ziet, beticht hij haar van ontrouw en schopt haar het huis uit. Geheel in de war laat Prudence haar kindje in het bos achter, waar het wordt gevonden door Dean, die het adopteert. Als Prudence opgeknapt is, blijkt zij haar geheugen verloren te hebben. Zij reist naar Klondike om dienst te doen als verpleegster. Bij toeval is Arthur Dean in dezelfde plaats aangesteld als dominee.
Great World of Sound (2007) Great World of Sound (2007)
Martin is een simpele man uit het zuiden met wat ervaring bij radiozenders van kleine steden. Zijn werkloosheid is hij zat, en daarom reageert hij op een personeelsadvertentie van het bedrijf "Great World of Sound". Na zijn sollicitatiegesprek wordt hij uitgenodigd om een zaterdag te komen kijken wat de baan met zich mee brengt. Daar ontmoet hij Clarence en samen met hem gaan ze steden af, zoekend naar nog niet ontdekte muzikale talenten.
Great Ziegfeld, The (1936) Great Ziegfeld, The (1936)
Tijdens de wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago steelt Flo Ziegfeld de vriendin van zijn succesvolle buur Billings. Dit blijft zich gedurende hun hele leven herhalen. De Franse revue-ster Anna Held wordt zijn eerste vrouw, maar het is niet makkelijk voor haar om met hem getrouwd te zijn.
Greatest Game Ever Played, The (2005) Greatest Game Ever Played, The (2005)
De jonge Francis Ouimet ziet zijn dromen uiteenspatten wanneer hij door een belofte aan zijn vader geen golf meer mag spelen. Als de organisatie van de U.S. Open in 1913 een lokale amateur zoekt om het deelnemersveld met onder andere de Engelse professionals Harry Vardon en Ted Ray te verbreden, grijpt Ouimet echter toch zijn kans. Zijn dromen komen uit, maar de relatie met zijn vader staat hevig op het spel.
Greatest Show on Earth, The (1952) Greatest Show on Earth, The (1952)
'The Greatest Show on Earth' is als een magiër die mensen van alle leeftijden van zes tot zestig van de alledaagse sleur naar de wereld van spanning, humor en uitdagende schoonheid haalt. Maar achter dit decor schuilt een leven van dicipline, talent en moed. Één ding is zeker: het circus presenteert de grootste show op aarde.
Greatest Store in the World, The (1999) Greatest Store in the World, The (1999)
Wanneer juist vlak voor kerst hun woonwagen ontploft, zijn een moeder en haar twee dochters dakloos. Deze nachtmerrie verandert in een waar avontuur als zij in Scottleys, het grootste warenhuis ter wereld, gaan wonen.
Greatest Story Ever Told, The (1965) Greatest Story Ever Told, The (1965)
De geboorte, het leven en werk, de kruisiging en de wederopstanding van Jezus Christus. Na de geboorte in een stal en de aanbidding van de Drie Koningen, vluchten Jozef en Maria naar Egypte om aan de wraak van koning Herodes en het vermoorden van onschuldige borelingen te ontsnappen. Bij zijn terugkeer uit Egypte ziet Christus dat zijn volk onderdrukt en vervolgd wordt door de Romeinen.
Greatest, The (1977) Greatest, The (1977)
Ali speelt zichzelf in dit biografische verhaal over zijn leven. Terzijde gestaan door een scala aan acteurs volgen we hem zowel binnen de ring als daarbuiten.
Greed (1924) Greed (1924)
Tandarts McTeague trouwt met de verloofde van zijn vriend Marcus. Het laat Marcus koud dat hij zijn aanstaande vrouw kwijtraakt, tot zij de hoofdprijs in een loterij wint. Stomme film, geregisseerd door Von Stroheim (de butler in Billy Wilder's 'Sunset Blvd'). Film duurde oorspronkelijk zeven uur, maar de studio greep in.
Greed (2006) Greed (2006)
Raven (Darlena Tejeiro) en Ashley (Andrea Bogart) zijn twee jonge vrouwen die terugkeren van een bergbeklimming. Zij worden in een bar geterroriseerd door een motorbende. Ze slagen er in om te ontsnappen met één van de motors van de bende. Hierna ontstaat er een wilde achtervolging in het woestijn.
Greedy (1994) Greedy (1994)
Maak kennis met de McTeagues - een gewone, hardwerkende familie die nog op de ouderwetse manier rijk wil worden. Vleien. Uitsloven. Slijmen. Stuk voor stuk zijn ze tot alles bereid om hun geraffineerde - uh, geliefde oom Joe ervan te overtuigen dat juist zij meer recht hebben op zijn miljoenen dan de rest van de familie. En oom Joe vindt het heerlijk om te zich te laten overtuigen.
Greek Tycoon, The (1978) Greek Tycoon, The (1978)
Verhaal over de steenrijke Griekse scheepsmagnaat Theo Tomasis en zijn vrouw Liz Cassidy, gebaseerd op de geschiedenis van Onassis en zijn vrouw Jackie Kennedy. De film laat Tomasis' verwikkelingen zien om zijn imperium te behouden en te vergroten, de romantische affaires met zijn vriendin en latere echtgenote en het verdriet dat hem ten deel valt wanneer zijn zoon verongelukt.
Greeks Had a Word For Them, The (1932) Greeks Had a Word For Them, The (1932)
Drie geldbeluste dames hebben zo alledrie hun suiker-oompjes die hen in de watten leggen, hoewel zij hen voortdurend gek maken. De vrouwen hebben verschillende eigenschappen, van gevoelig en warmbloedig tot moeilijk en onbetrouwbaar, maar moeten alledrie zien te overleven in de roerige jaren '20, vol met zowel frivoliteit als criminaliteit.
Green (1998) Green (1998)
De film beschrijft een dag uit het leven van vier stuurloze tieners in Phoenix. Tijdens een slechte LSD-trip proberen de vier intelligente en cynische vrienden om de overweldigende problemen die hun levens plagen te bespreken en te overwinnen...
Green Berets, The (1968) Green Berets, The (1968)
Colonel Mike Kirby maakt een keuze uit de beste Green Berets voor een missie in Vietnam. Hij formeert twee teams. Als eerste moeten ze een kamp bouwen en verdedigen tegen de oprukkende vijand. Bij de tweede missie moet een Noord-Vietnamse generaal worden gekidnapt.
Green Card (1990) Green Card (1990)
Brontë Parrish, een geboren en getogen New Yorkse, heeft een droomappartement met aanpalende serre gevonden, maar de eigenaars willen alleen aan echtparen verhuren. De Fransman Georges Fauré krijgt een job aangeboden in de Verenigde Staten, maar moet daarvoor aan een verblijfsvergunning zien te geraken. Een wederzijdse vriend brengt de twee op het idee een verstandshuwelijk af te sluiten. Alles gaat goed tot de immigratiedienst onraad ruikt.
Green Dolphin Street (1947) Green Dolphin Street (1947)
Sophie an Edmund waren verliefd, maar Edmund vertrok toen Sophie door haar ouders gedwongen werd te trouwen met de rijke Octavius. Jaren later keert Edmund terug met William, zijn zoon. William en Sophie's dochter, Marguerite, worden ook verliefd op elkaar. Marguerite's zus, Marianne, is ook verliefd op William. Timothy, een meubelmaker, is verliefd op Marianne. Als William per ongeluk een man vermoordt, helpt Edmund hem ontsnappen naar Nieuw Zeeland. Daar ontmoet hij William die weggelopen is uit de marine. Samen beginnen ze een succesvolle zaak. Als hij op een nacht erg dronken is, schrijft William een brief aan Octavius. Hij eist dat hij mag trouwen met zijn dochter. Omdat hij dronken is vraagt hij per ongeluk om de hand van Marianne.
Green Dragon (2001) Green Dragon (2001)
Het is 1972, na de val van Saigon, in een van de troosteloze Vietnamese vluchtelingenkampen in Amerika. Het kind, Minh Pham begint opnieuw aan zijn dagelijkse zoektocht naar zijn moeder in het uitgebreide kamp.
Green Eyes (1934) Green Eyes (1934)
De eigenaar van een groot herenhuis op het platteland organiseert een gekostumeerd bal voor zijn vrienden. Het loopt echter verkeerd als hij dood teruggevonden wordt in een kast. De politie en een gast proberen de moord op te lossen.
Green Fire (1954) Green Fire (1954)
Rian Mitchell (Granger), een fortuinjager op zoek naar smaragden, komt in conflict met de eigenaresse Catherine Knowland (Kelly) van een nabijgelegen koffieplantage. Hij moet kiezen voor zijn liefde voor haar of voor de 'green fire' van de smaragden.
Green Flash (2008) Green Flash (2008)
Cameron Day is een voormalige basketbalspeler die tegenwoordig een leven leidt zonder vooruitzichten. Als hij een jongedame ontmoet, introduceert ze hem aan het ambitieuze leven van volleybal.
Green for Danger (1946) Green for Danger (1946)
In een klein Engels ziekenhuis tijdens W.O.II, sterft een postbode op de operatietafel. De verplegende zuster getuigt dat de moordenaar tevens is overleden. Inspecteur Cockerill verdenkt echter één van de vijf artsen en verpleegsters die aanwezig waren bij de operatie. Bovendien zijn er vier giftige pillen verdwenen...
Green Glove, The (1952) Green Glove, The (1952)
Michael Blake (Glenn Ford) is een Amerikaanse soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog te maken krijgt met Paul Rona, een collaborateur en kunstdief, die een religieus kunstwerk heeft gestolen. Jaren later keert Michael terug naar Frankrijk om samen met zijn nieuwe vriendin het verloren voorwerp te zoeken. Zij zijn echter niet de enige personen die van de schat weten en ernaar op zoek zijn.
Green Goddess, The (1930) Green Goddess, The (1930)
Een vliegtuig met aan boord drie Britten, majoor Crespin, zijn vrouw Lucille en Dr. Trahern crashlanden in het koningrijk Rukh. De radja houdt hen gevangen omdat de Britten op het punt staan zijn drie halfbroers te executeren in het nabijgelegen India. De radja gelooft dat de groene godin hen gestuurd heeft om hun levens te ruilen tegen de levens van zijn halfbroers.
Green Grow the Rushes (1951) Green Grow the Rushes (1951)
Een stel ondernemende smokkelaars maakt gebruik van een oude, gehuurde boot om cognac binnen te smokkelen aan de zuidkust van Engeland. Wanneer hun schip wordt aangehouden en de smokkelaars worden gearresteerd, lijken zij in grote problemen te zijn gekomen, totdat... de douane erachter komt wáár de sterke drank heen gegaan is.
Green Hell (1940) Green Hell (1940)
Een groep avonturiers is op zoek naar een eeuwen oude Inca-schat diep in het oerwoud van Zuid-Amerika. Bij hun voegt zich de vrouw van één van gesneuvelde groepsleden. De vrouw zorgt voor jaloezie en ruzie binnen de groep en alsof dat nog niet genoeg is, worden ze ook nog achterna gezeten door inboorlingen.
Green Helmet, The (1961) Green Helmet, The (1961)
Een autocoureur op leeftijd vindt het steeds moeilijker om mee te komen met zijn concurrenten. Hij sluit zich aan bij het team dat gesponsord wordt door een Amerikaans banden merk. Hij wordt verliefd op de dochter van de sponsor, die hij smeekt om te stoppen met racen. De coureur wil zich nog één keer bewijzen, door mee te doen met een 1,000 mijlen race in Italië.
Green Ice (1981) Green Ice (1981)
Een werkloze elektricien en een aantrekkelijke dame beramen een grote smaragdroof in Zuid-Amerika. In Colombia worden ze geholpen door een revolutionair en raken betrokken bij de strijd tegen het Colombiaanse regime
Green Light (1937) Green Light (1937)
Dr. Newell Paige is een betrokken en ambitieus arts en chirurg. Als zijn mentor Dr. Endicott vanwege privé-problemen een operatie niet kan verrichten valt Paige voor hem in. Maar op het laatste moment komt Endicott toch en de patiënte, de belangrijke dame Mrs. Dexter, komt te overlijden. De schuld wordt Paige in de schoenen geschoven. Deze neemt ontslag en ontmoet per toeval de dochter van Mrs. Dexter, op wie hij verliefd wordt. Zij weet echter niet wie hij is.
Green Man, The (1956) Green Man, The (1956)
De zachtaardige, onschuldig lijkende horlogier Hawkins blijkt in zijn vrije tijd een professionele huurmoordenaar te zijn. Een simpel lijkende opdracht, het uitschakelen van een arrogante minister, verloopt allesbehalve volgens plan.
Green Man, The (1990) Green Man, The (1990)
Maurice Allington (Albert Finney) is de alcoholische en op seks beluste eigenaar van een oud, typisch Engels hotel, genaamd 'The Green Man'. In de hoop meer klanten te lokken (en daarnaast nog meer aantrekkelijke vrouwen in bed te krijgen) begint hij geruchten te verspreiden dat de geest van een beruchte 17de eeuwse occulte wetenschapper door het hotel zou spoken. Hij raakt echter in de problemen als blijkt dat de geest zich inderdaad in het hotel bevindt en het ook niet bij dit ene spook blijft.
Green Mansions (1959) Green Mansions (1959)
Abel is in het oerwoud gaan wonen nadat zijn vader is vermoord tijdens een politieke opstand. Hij is op zoek naar goud om zijn wraakactie te financieren als hij Rima, het vogel-meisje, ontmoet.
Green Mile, The (1999) Green Mile, The (1999)
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
Green Plaid Shirt (1997) Green Plaid Shirt (1997)
Het is de jaren '70 van de 20e eeuw. Phil en Guy worden verliefd en beginnen een relatie. Ze hebben er torenhoge verwachtingen van en hebben een open relatie. Op een gegeven moment wordt Guy langzaam maar zeker ziek en blijkt hij AIDS te hebben.
Green River Killer (2005) Green River Killer (2005)
Het verhaal over Gary Ridgway, één van de meest beruchte seriemoordenaars in de Verenigde Staten, een man die in twintig jaar zo'n achtenveertig moorden heeft gepleegd rond dezelfde rivier. Hij wist de vrouwen te versieren en leek een normale huisvader, totdat de waarheid bekend werd..
Green Slime, The (1968) Green Slime, The (1968)
Een gigantische astroïde vliegt op de aarde af. Een team van astronauten heeft het plan om vanuit een ruimtestation de astroide op te blazen. Dit lukt maar de astronauten die terug keren op het ruimtestation nemen ongenode gasten mee.
Green Zone (2009) Green Zone (2009)
Twee CIA agenten (Matt Damon en Greg Kinnear) zijn op het spoor van zekere massavernietigingswapens in Bagdad. Tijdens deze missie, die zeer moeizaam verloopt worden de twee vergezeld door een New York Times correspondent (Amy Ryan) die hun tijdens deze missie volgt.
Green-Eyed Blonde, The (1957) Green-Eyed Blonde, The (1957)
In een opvoedgevangenis voor meisjes krijgt één van hen een baby. De andere meisjes spannen samen om het kind te verbergen en voor dit kind te zorgen. De meisjes vormen één familie tot dat één van de bewakers het kind ontdekt en het bij hen wegneemt. De meisjes worden boos, komen in opstand en brengen vernielingen aan in de gevangenis. Tijdens de chaos weet één van de jonge meisjes te ontsnappen en voegt zich bij haar vriend.
Greendale (2003) Greendale (2003)
Greendale is gemaakt bij het gelijknamige album van Neil Young. Samen vormen de liedjes van dit album een verhaal en dat verhaal is verbeeld in de film. In Greendale, een plaatsje aan de kust van Californië, woont de familie Green. De familie bestaat uit vele generaties en allemaal maken ze zich druk om de milieubedreigende activiteiten van bedrijven. Een van de jonge dochters Green ontwikkelt zich tot milieuterroriste. Een jonge zoon raakt in de gevangenis wegens het doden van een politieagent.
Greenfingers (2000) Greenfingers (2000)
In de open gevangenis van Edgefield, besluit de directeur een groepje gevangenen een tuin te laten aanleggen. Deze zware jongens blijken over 'groene' vingers te beschikken en de tuin wordt een groot succes! Zelfs de beroemde schrijfster en tuinierster Georgina Woodhouse en haar knappe dochter Primrose zijn onder de indruk. Met de hulp van Georgina probeert het criminele groepje een plaats te krijgen op de beroemde Hampton Court tuinshow, maar alles dreigt mis te lopen...
Greenmail (2002) Greenmail (2002)
Een harde explosie doet een regenwoud aan de Stille Zuidzee op zijn grondvesten schudden. Drie milieu-activisten vluchten de nacht in als een serie bommen een zwaarbewaakte chemische fabriek vernietigt. Helicopters en beveiligingsbeambten achtervolgen de eco-terroristen.
Greetings (1968) Greetings (1968)
Door zich voor te doen als rechtse militant probeert een vriend van amateur filmregisseur John Rubin (Robert De Niro) de dienstplicht te ontlopen.
Greg & Gentillon (2005) Greg & Gentillon (2005)
Greg en Gentillon zijn twee Franstalige Canadese entertainers die het helemaal willen maken in de Engelstalige stad Toronto. Ze zijn misschien naïef, en hebben een slecht kapsel, maar aan ambitie ontbreekt het hun niet. Aangemoedigd door hun manager Paul-Emile Emond verlaten ze hun veilige stadje Aylmer Quebec en vertrekken naar de grote stad. In hun kleine witte Mazda 323 nemen ze slechts wat kleding en hun gitaren mee, en de hoop hun droom te kunnen verwezelijken.
Grégoire Moulin contre l'Humanité (2001) Grégoire Moulin contre l'Humanité (2001)
Geboren op vrijdag 13de in het Franz Kafka ziekenhuis, wees geworden enkele uren na zijn geboorte, gedumpt op zijn 10de door het meisje waarop hij verliefd was, opvoeding door een zure grootmoeder en dronken oom, Grégoire Moulin ging slecht van start. Op zijn 35e, verloopt alles nog zoals voorheen (op wieltjes dus) tot hij op een zondag in mei beslist naar Parijs te gaan. Een ramp.
Gregory K (1993) Gregory K (1993)
In deze film probeert een 12-jarige jongen zijn vader en moeder de ouderlijke macht te ontnemen. Na jaren van mishandeling en verwaarlozing prefereert hij een liefhebbend echtpaar dat hem wil adopteren boven zijn biologische ouders.
Gregory's Girl (1981) Gregory's Girl (1981)
Gregory is een doodgewone schooljongen die voor het eerst naar de meisjes begint te kijken. Hij wordt verliefd op Dorothy, niet alleen omdat zij het mooiste meisje van de klas is, maar ook omdat ze uitstekend kan voetballen. Ze is zelfs beter dan Gregory en versiert algauw een plaatsje in het schoolteam. Als Gregory haar dan eindelijk durft uit te vragen, blijkt hij amper opgewassen tegen de zelfverzekerde Dorothy.
Gregory's Two Girls (1999) Gregory's Two Girls (1999)
Gregory is nu 35 en werkt als leraar Engels in zijn vroegere school. In plaats van Shakespeare te behandelen, discussieert hij liever over corrupte politici en misbruiken tegen de mensenrechten. Wanneer twee van zijn studenten erachter komen dat in een nabij gelegen fabriek misdadige praktijken aan de gang zijn, roepen ze de hulp van hun leraar in. Op relationeel vlak gaat het Gregory deze keer voor de wind, hij kan kiezen uit een jong sexy schoolmeisje of voor een rijpe aantrekkelijke vrouw...
Greifer, Der (1930) Greifer, Der (1930)
'Jack' een roof overvaller en moordenaar,zet de stad Londen in Angst. De in de onderwereld bekende Greifer (Sergeant Harry Cross) komt in contact met het barmeisje Dolly, die de moordenaar kent...
Greifer, Der (1958) Greifer, Der (1958)
Een roofoverval vindt plaats en de oude gepensioneerde 'Kriminal-Oberkommissar' Otto Friedrich Dennert, die nog lang niet in de AOW wil zal dit varkentje wel even wassen. Hij wordt een beetje genegeerd door zijn zoon (Hansjörg Felmy) die nu commissaris is. Remake van de gelijknamige film uit 1930.
Gremlins (1984) Gremlins (1984)
Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.
Gremlins 2: The New Batch (1990) Gremlins 2: The New Batch (1990)
Een schattige Mogwai komt terecht in de toren van triljonair Clamp (een parodie op Donald Trump, gespeeld door Glover) en verandert daar in ’n snel reproducerende, allesverwoestende Gremlin.
Grenouille et la Baleine, La (1987) Grenouille et la Baleine, La (1987)
Marcel en Julie zijn op vakantie aan de kust van Québec. Daar ontmoeten ze Daphne, bijgenaamd de kikker, een bijzonder meisje dat over een bijzondere gave beschikt: ze kan met walvissen praten.
Grens, De (1984) Grens, De (1984)
Hans Deitz, journalist, reist vergezeld door zijn vrouw Marleen naar Zuid-Europa om een terrorist te interviewen. Via een tussenpersoon belanden ze in een dorp, Cuencas, waar Marleen tijdens de gewelddadige rituelen van het jaarlijkse dorpsfeest in paniek raakt en besluit te vertrekken. Dan blijkt dat de terroristen het interview slechts als lokaas gebruiken. Ze dwingen Hans getuige te zijn van de aanslag op een hoge militair en eisen dat hij dat in een artikel verantwoordt. Hans weigert en slaagt erin na het bloedbad te ontsnappen. Opgevangen door Rosa, de weduwe van een geëxecuteerde terrorist, die hem dwingt haar te helpen het land te verlaten, kent Hans uiteindelijk alleen nog de wil tot overleven.
Grenze - Lebensabschnitt Todesstreifen (2004) Grenze - Lebensabschnitt Todesstreifen (2004)
De documentaire gaat in op het emotionele leven van de grenstroepen ten tijde van het bestaan van de DDR. De spanningen tussen de Nato en Warschaupakt komen ter sprake. Het verhaal van 4 mannen, die 17 jaar geleden, toen ze nog jong waren, hun dienstijd aan de grens doorbrachten.
Grenzer und das Mädchen, Der (2005) Grenzer und das Mädchen, Der (2005)
Hans-Werner Müller (Axel Prahl), beambte bij de Bundesgrenzschutz, wordt tegen zijn zin overgeplaatst naar de Oekraïens-Poolse grens waar hij de lokale grensbewakers moet omscholen. Op zijn nieuwe post krijgt Müller te maken met een reeds lang gezochte mensensmokkelaarster.
Greshnyye Apostoly Lyubvi (1995) Greshnyye Apostoly Lyubvi (1995)
geregisseerd door Vladimir Dmitriyevsky en Dufunya Vishnevsky
met Dufunya Vishnevsky, Valentina Vishnevskaya en Madlena Vishnevskaya
Greta (2008) Greta (2008)
Greta (Hilary Duff) is een mooie en slimme meid. Haar ouders zijn gescheiden en nu leeft ze bij haar moeder. Greta wordt voor de zomervakantie naar haar grootouders gestuurd om zo een beetje bij te komen maar daar is ze fors op tegen. Ze is al van plan om zelfmoord te plegen omdat ze niet bij haar grootouders achtergelaten wil worden. Haar zelfmoordplan neemt echter een andere wending als de liefde groeit voor haar opa en oma en als ze haar eerste vakantieliefde ontmoet (Evan Ross).
Greta, Haus ohne Männer (1977) Greta, Haus ohne Männer (1977)
Ilsa werkt nu als bewaakster in een vrouweninrichting. Hier maakt ze misbruik van de vrouwen door ze te laten gebruiken als seksspeeltjes voor de mannelijke bewakers, dit te filmen en later te verkopen op de zwarte markt.
Grey Fox, The (1982) Grey Fox, The (1982)
Bill Miner, postkoets-overvaller van de oude garde die bekend staat als 'The Gentleman Robber', wordt na 33 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij reist naar Washington om te gaan leven en werken bij zijn familie, maar de wereld is zo veranderd dat hij maar niet kan aarden. Dus gaat hij terug naar Canada om het enige te doen wat hij kent: overvallen plegen, alleen zijn de postkoetsen nu ingewisseld voor treinen...
Grey Gardens (1975) Grey Gardens (1975)
Documentaire over Edith Bouvier Beale en haar dochter Edie, familie van Jacqueline Kennedy Onassis. Moeder en dochter wonen in het vervallen, 28 kamers tellende landhuis “Grey Gardens” in East Hampton. Edith Beale is een echte aristocrate, Edie was een veelbelovende, adembenemend mooie actrice. Ze trekken zich niets aan van autoriteiten. Beide vrouwen zijn sterk afhankelijk van elkaar. Over hun excentrieke levensstijl maakten David en Albert Maysles een documentaire in de zogeheten direct cinema stijl.
Grey Owl (1999) Grey Owl (1999)
De indiaanse pelsjager Archie Grey Owl (Brosnan) en zijn partner Pony leiden een teruggetrokken bestaan in de Canadese bossen. Door zijn krantenartikelen over het leven in de wildernis en de bedreiging van de Canadese natuur, is Grey Owl een bekendheid geworden. Voor promotie van zijn autobiografie reist Grey Owl naar Engeland, waar hij met open armen ontvangen wordt. Tot een journalist een zwarte periode uit Grey Owls leven oprakelt.
Grey Skies: The Alien Conspiracy (2002) Grey Skies: The Alien Conspiracy (2002)
De aarde is verwikkeld geraakt in oorlog tussen drie partijen. De mensheid probeert zich te beschermen tegen twee verschillende soorten aliens, die de controle over de aarde willen nemen. De Greys zijn aliens die de aarde willen vernietigen en de Morphs willen voor eigen behoefte gebruiken.
Grey Zone, The (2001) Grey Zone, The (2001)
Het verhaal van Dr. Miklos Nyiszli die in dienst was bij Dr. Mengele, bekend als de 'Engel des doods', en van de Joodse gevangenen van het 'Sonderkommando', die verplicht waren te werken in het crematorium van Auschwitz. Hun traumatische ervaringen verplaatsten hun morele besef naar een soort grijze zone.
Greyfriars Bobby (2005) Greyfriars Bobby (2005)
1865, Edinburgh Schotland. De oude schapenhoeder is ziek en het gaat slechter met de boerderij waar hij werkt, dus gaat hij op zoek naar ander werk en moet afscheid nemen van de hond Bobby, die hem altijd gezelschap hield. De hond is echter erg aan hem gehecht en gaat ervandoor, achter hem aan. Als de oude man sterft blijft Bobby bij het graf in Greyfriars liggen, en de eigenaar van een eethuisje voedt Bobby en helpt hem om op het kerkhof te kopen, dat verboden voor honden is. Loslopende honden zijn echter ook verboden, en Bobby draagt geen halsband.
Greyfriars Bobby: The True Story of a Dog (1961) Greyfriars Bobby: The True Story of a Dog (1961)
Schotland in de vorige eeuw. Bobby is een klein hondje dat samen met zijn baas Old Jock, een schaapherder, op een boerderij woont. Eén keer per week ondernemen ze een reis naar de grote stad Edinburgh waar ze gaan eten en de sfeer opsnuiven. Tijdens één van die reizen, in de winter van 1859, wordt Old Jock ziek. Hij overlijdt en wordt begraven op het kerkhof Greyfriars. Een kennis van Jock brengt Bobby terug naar de boerderij. De hond kan echter niet leven zonder zijn baas en keert terug naar het graf in de stad. Hij besluit om bij het graf te blijven wonen.
Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984) Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984)
Langs de Afrikaanse kust lijden Lord Clayton en zijn vrouw schipbreuk en komen in de jungle terecht, waar enige tijd later Lady Clayton een zoon zal baren. Na de dood van zijn ouders meet de jonge Clayton, die is opgevoed tussen de apen, zijn intelligentie met die van zijn omgeving. Hij wordt een volwassen jongeman, door de apen geselecteerd als hun leider. Twintig jaar later ontdekt de Belgische ontdekkingsreiziger Philippe D'Arnot de volwassen aapman en neemt zich voor de jongen op te voeden...
Gribouille (1937) Gribouille (1937)
Camille Morestau is een familieman die tijdens zijn jury verplichtingen medelijden krijg met de gedaagde, de dakloze Natalie Rougin. Door een aantal onwaarschijnlijke gebeurtenissen nodigt Camille Natalie uit om bij hem en zijn familie in te trekken totdat het proces is afgelopen. De zoon van Camille, Claude, vermoedt dat er iets gaande is tussen zijn vader en Natalie en begint zelf ook interesse voor Natalie te ontwikkelen. Natalie realiseert zich dat door haar aanwezigheid spanningen zijn ontstaan in huize Morestau en bereidt zich voor op een vertrek dat gefinancierd moet worden met een aantal waardevolle bezittingen van de Morestau’s.
Grid, The (2004) Grid, The (2004)
Londen wordt aangevallen door een groep moslim-terroristen en een speciaal team van Britten en Amerikanen krijgt de opdracht om deze groep op te pakken. De serie laat de emotionele schade zien van de slachtoffers van terrorisme, maar ook van de bestrijders daarvan.
Gridiron Gang (2006) Gridiron Gang (2006)
Sean Porter is de leider van een jeugd-detentieinstelling. Hij heeft de nodige problemen met alle jeugdige delinquenten die onder zijn toezicht vallen en is van mening dat ze meer zelfrespect en sociale verantwoordelijkheid moeten voelen. Hiertoe richt hij samen met zijn medewerker Moore een footballteam op dat op high-school niveau mee moet kunnen draaien. Aan hen en de jongeren de opdracht om aan de scepis van Porters superieuren en de footballcoaches in de league een einde te maken.
Gridlock (1996) Gridlock (1996)
Helikopteragent Jake Gorsky wordt tijdelijk aangesteld bij de verkeerspatrouille in New York. Hier worden ondertussen voorbereidingen getroffen voor een gedurfde bankroof in de Federal Reserve Bank, waarbij een enorme verkeersopstopping voor de nodige afleiding moet gaan zorgen. Jack raakt persoonlijk bij de zaak betrokken wanneer zijn vriendin Michelle, een bankmedewerkster, opgesloten raakt in het gebouw en het inventieve plan van de criminelen zich begint te ontvouwen. Gorsky begint een eenmansactie om zijn vriendin te gaan bevrijden, maar loopt daarmee de kans dat hij de criminelen een troef in handen speelt.
Gridlock'd (1997) Gridlock'd (1997)
Vlak voor het nieuwe jaar merken Strectch en Spoom dat hun vriendin in een coma is geraakt door een overdosis drugs. Met moeite brengen ze haar naar het ziekenhuis en besluiten om met drugs te stoppen. Ze komen in hun zoektocht voor hulp echter vast te zitten in een file van bureaucratie. Terwijl ze wachten gaan ze gewoon door met de drugs, maar hun leverancier wordt doodgeschoten en zij zijn de hoofdverdachten. Ze moeten dus snel van de straten of. Dus snel in een inrichting komen.
Grido, Il (1957) Grido, Il (1957)
Het zware leven van Aldo die werkt in een suikerfabriek in de Po-vallei in Noord-Italië. Hij leeft met een getrouwde vrouw en haar dochter. Wanneer de vrouw hoort dat haar echtgenoot is overleden, doet Aldo haar onmiddelijk een aanzoek. Dit wil zij niet en kiest voor een ander. Diep depressief trekt de man samen met het dochtertje door Noord-Italië en ontmoet allerlei personen.
Grief (1993) Grief (1993)
Mark werkt voor een televisiestation als scriptschrijver van soapseries. Zijn vriend is bijna een jaar geleden overleden aan AIDS en Mark overweegt zelfmoord te plegen. Wanneer zijn baas ermee stopt heeft hij al zijn tijd en energie echter nodig in de strijd om zijn opvolging.
Griezelbus, De (2005) Griezelbus, De (2005)
De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere “werkelijkheid” te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?
Griffin & Phoenix (2006) Griffin & Phoenix (2006)
Griffin en Phoenix vallen voor elkaar bij hun allereerste toevallige ontmoeting. Het lijkt een ideaal koppel en hun liefde voor elkaar kent geen grenzen. Echter, beiden hebben een vreselijk geheim dat ze onmogelijk aan hun geliefde kunnen openbaren, een geheim dat hun liefde tot gedoemd zou doen lijken...
Grifters, The (1990) Grifters, The (1990)
Lily werkt voor een bookmaker. Wanneer haar zoon in het ziekenhuis terecht komt na in elkaar geslagen te zijn na een mislukte oplichtpoging komen haar oudergevoelend boven. Dit zorgt er echter voor dat het met haar eigen baan ook de verkeerde kant op gaat.
Grijpstra & De Gier (1979) Grijpstra & De Gier (1979)
Naar het boek 'Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen' van Jan-Willem van de Wetering. Rijk de Gooyer en Rutger Hauer spelen het politieduo uit de titel precies volgens het boekje: als twee oer-Hollandse, eigenzinnige maar perfect op elkaar ingespeelde types. Die twee kan je dus om een boodschap sturen. Met hun krappe Kevertje crossen ze door Amsterdam en lossen als het zo uitkomt de nodige moordzaken op.
Grilled (2006) Grilled (2006)
Twee verkopers, die deur aan deur bevroren vlees verkopen, zitten dusdanig aan de grond, dat hun schuldeisers hen een ultimatum stellen. Ze eisen dat de verkopers voor het einde van de dag een grote hoeveelheid vlees moeten verkopen, anders zijn de problemen niet te overzien.
Grim (1995) Grim (1995)
Een duivels monster, genaamd Grim, wordt na een lange slaap onder de grond wakker en terroriseert een rustig plaatsje. Een expeditie wordt er op uitgestuurd om het monster te stoppen.
Grim Prairie Tales (1990) Grim Prairie Tales (1990)
Twee reizigers, een nette jongeman op weg naar een reünie en een onverzorgd uitziende premiejager, ontmoeten elkaar tijdens zonsondergang en besluiten elkaar verhalen te vertellen om de tijd te doden. Dan volgen er vier verhalen met de bedoeling om de ander écht bang te maken.
Grim Reaper (2007) Grim Reaper (2007)
Nadat Rachel Wilson een autobotsing overleeft, waarbij zij eigenlijk had moeten sterven, wordt zij achterna gezeten door Magere Hein, die wil hebben waar hij recht op heeft. Angstig probeert Rachel haar verpleegsters ervan te overtuigen dat haar leven aan een zijden draadje hangt. Zij zit echter opgesloten op een ziekenhuisafdeling waar zij nog zes andere patiënten ontdekt, die de Dood hebben bedrogen.
Grimm (2003) Grimm (2003)
Jacob en zijn zus Marie worden op een winterdag in het bos achtergelaten door hun werkloze vader. Jacob vindt in zijn jas een briefje van zijn moeder die hen maant naar haar broer in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje blijkt hun oom te zijn overleden. Marie ontmoet Diego, een Spaanse chirurg, en wordt verliefd op hem. Diego woont samen met zijn overheersende zuster Teresa. Tot verbijstering van Jacob wil Marie met Diego trouwen. Zelfs na de bruiloft probeert de jaloerse Jacob zijn zusje bij Diego weg te krijgen. Als dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten. Al snel blijkt dat dit voor niemand onbestraft blijft …
Grimms Märchen von Lüsternen Pärchen (1969) Grimms Märchen von Lüsternen Pärchen (1969)
Verschillende sprookjesfiguren raken verzeild in zaken waarin de gebroeders Grimm hen zeker niet hadden willen hebben. Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester komen terecht in zowel pikante als angstaanjagende situaties en krijgen te maken met onder andere een vreemde koe, kikkers en slangen.
Grind (1997) Grind (1997)
Eddie Dolan komt vrij uit de gevangenis en trekt in bij zijn broer, een fanatieke dragracer. Eddie is vastbesloten vanaf nu het rechte pad te bewandelen, maar hij wordt al vrij snel versierd door Janey, de verveelde vrouw van zijn broer. Janey probeert namelijk te sjoemelen met de levensverzekering van haar man, maar heeft daarvoor de hulp van Eddie nodig.
Grind (2003) Grind (2003)
Wanneer skatelegende Jimmy Wilson hun dorp aandoet, beseffen Eric en Dustin maar al te goed dat dit de uitgelezen kans is om het eindelijk te maken als professionele skaters. Maar in plaats van een vet contract krijgen ze enkele gouden tips voorgeschoteld: blijf oefenen, blijf trouw aan jezelf en geef nooit op! Met dit in gedachten richten ze het Super Duper team op en beginnen ze aan een waanzinnige road trip waarin ze al grindend hun plaatsje in de professionele skatewereld afdwingen.
Grindhouse (2007) Grindhouse (2007)
De film bestaat uit twee horror films. De eerste film, Planet Terror, is de film van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is de film van Quentin Tarantino. Death Proof gaat over een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopatische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.
Grindstone Road (2008) Grindstone Road (2008)
Een jonge moeder wordt overmand door schuldgevoelens wanneer na een ongeluk haar zoon in een coma ligt. Zij verhuist naar het platteland, waar zij opnieuw een normaal leven tracht te leiden met haar echtgenoot. Maar al snel begint zij bovennatuurlijke gebeurtenissen op te merken die in haar omgeving plaatsvinden.
Grip of the Strangler (1958) Grip of the Strangler (1958)
Een schrijver doet onderzoek naar de terechtstelling van een seriemoordenaar, genaamd "The Haymarket Strangler" en begint het vermoeden te krijgen dat twintig jaar geleden de verkeerde man is opgehangen. Wanneer de schrijver het scalpel in zijn handen krijgt die de moordenaar gebruikt had, wordt hij bezeten door de geest van de moordenaar en begint te moorden
Gripsholm (2000) Gripsholm (2000)
Kurt is in Berlijn een gevierde ster door zijn ironische liedteksten. In de zomer van '32 trekt hij met zijn vriendin naar het kasteel Gripsholm in Zweden. Daar ontmoeten ze een verleidelijke variétézangeres en een levenslustige piloot. De erotische spanning stijgt.
Grissom Gang, The (1971) Grissom Gang, The (1971)
De rijke Barbara Blandish (Kim Darby) is ontvoerd door de Grissom bende. Nadat het losgeld van één miljoen dollar is betaald, wil Ma (Irene Dailey) dat Barbara vermoord wordt, maar Slim Grissom (Scott Wilson) is verliefd op haar geworden.
Grito de la Muerte, El (1959) Grito de la Muerte, El (1959)
Cowboy Gastón en zijn metgezel Loco komen in een afgelegen hacienda aan. Gastón heeft een klein gesneden beeldje bij zich dat hij in de stad van iemand kreeg en beweert student archeologie te zijn. Een jonge vrouw Maria vertelt hem dat dit beeldje het symbool is van een huilende dame, dat het de dood vertegenwoordigt en werd gesneden door haar oude tante Clotilde. De bijgelovige bevolking in de omgeving zegt dat het spook van Clotilde op de hacienda ronddwaalt en dat reeds verschillende mensen op mysterieuze wijze zijn gestorven.
Gritos en el Pasillo (2006) Gritos en el Pasillo (2006)
Een prestigieuze striptekenaar van sprookjes wordt ingehuurd door de directeur van een psychiatrische instelling. Zijn job zal zijn de ziekenhuismuren met zijn tekeningen te verfraaien om de atmosfeer van de plaats te verbeteren. Het lijkt een gemakkelijke opdracht maar de zaken worden ingewikkeld wanneer de tekenaar een donkere gang ontdekt van waaruit ijselijke kreten weerklinken.
Gritos en la Noche (1962) Gritos en la Noche (1962)
Dr. Orloff, een ex-legerdokter, ontvoert 's nachts aantrekkelijke jonge dames uit nachtclubs met de bedoeling hun huid te gebruiken om het gezicht van zijn dochter weer op te lappen, wiens gezicht door een brand vreselijk werd verminkt. Geheel per toeval komen een politieagent en een ballerina Dr. Orloff op het spoor en proberen zijn wandaden te voorkomen.
Gritta vom Rattenschloß (1985) Gritta vom Rattenschloß (1985)
De dertienjarige Gritta leeft met haar vader en haar oude vertrouwde dienaar Müffert, samen met een heleboel ratten, in een oud kasteel. Ze leidt een gelukkig leven tot haar vader grafin Nesselkrautia tegenkomt en verliefd wordt. Het wordt zo erg dat ze Gritta naar het klooster willen sturen, maar dan gaat Gritta de strijd aan.
Grizzly (1976) Grizzly (1976)
Een drie meter grote grizzlybeer terroriseert de campeerders en wandelaars in een groot natuurreservaat. Een ranger probeert met alle macht de beer te vangen, maar wordt voordurend gestoord en gehinderd door een groep dronken jagers die zich in de buurt ophoudt. Helaas blijkt ook de beer veel sterker te zijn dan hij had gedacht.
Grizzly Adams and the Legend of Dark Mountain (1999) Grizzly Adams and the Legend of Dark Mountain (1999)
Grizzly Adams woont alleen in de bergen van Californie in 1890 met zijn bruine beer 'Samson'. Dan gebeurt er een ongeluk met een koets en de drie kinderen zijn de enige overlevenden. Grizzly Adams aarzelt geen moment en gaat op zoek naar de verdwaalde wezen. Een groepje dieven berooft in de buurt een oude Indiaanse begraafplaats van al het goud. Ze doden daarbij de man van 'Zachte Storm'. De dieven gaan onderweg naar de gouden grot, waar ook de kinderen hun toevlucht hebben gezocht. Zullen Grizzly Adams en Zachte Storm op tijd zijn om hun te redden?
Grizzly Falls (1999) Grizzly Falls (1999)
De oude Harry (Ricahrd Harris) vertelt het verhaal over een grizzlybeer in flashback aan zijn kleinkinderen. De beer neemt een jongetje mee de bossen in en leert hem de levensstijl van de beren.
Grizzly Man (2005) Grizzly Man (2005)
Grizzly Man toont het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park. Er wordt niet alleen ingegaan op het mysterie van de wildernis maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart worden gebracht.
Grizzly Mountain (1997) Grizzly Mountain (1997)
Jeremiah voert een gedreven strijd tegen een schurk, die de indianen wil verjagen in 1870. Twee kinderen zijn kamperen met hun ouders en wanneer ze een mysterieuze grot binnengaan, worden ze getransporteerd naar 1870.
Grizzly Park (2007) Grizzly Park (2007)
Acht probleemjongeren moeten voor een week naar een soort opvoedkamp in een afgelegen park in California genaamd Grizzly Park. Wat ze niet weten is dat er een zeer gewelddadige moordenaar zich verschuilt in het park. Maar hij is niet de enige dodelijke jager…
Grizzly Rage (2007) Grizzly Rage (2007)
Vier jongeren rijden op de vooravond van hun diploma-uitreiking een jonge grizzly aan. Door het ongeval raakt hun auto stuk, waardoor ze niet meer naar huis kunnen terugkeren. Tot overmaat van ramp is de moeder van het gewonde dier vastbesloten zich te wreken. Een genadeloze achtervolging is het resultaat.
Groen Is Toch de Mooiste Kleur voor Gras (2007) Groen Is Toch de Mooiste Kleur voor Gras (2007)
Een weinig pretentieuze en onverstoorbare man blijkt een sensitiviteit en opmerkzaamheid te bezitten die men op het eerste gezicht niet zou verwachten. Deze karaktereigenschappen leiden ertoe dat een dagje fietsen, ogenschijnlijk een weinig avontuurlijke aangelegenheid, in een dag vol betekenis verandert.
Groom Lake (2002) Groom Lake (2002)
Kate is ernstig ziek en verhuist met haar vriend Andy naar het rustige Groom Lake om daar haar laatste tijd op aarde door te brengen. Maar dan wordt Andy ontvoerd door mannen in zwarte kleding, en Kate wordt aangevallen om de volgende dag een paarse markering op haar lichaam te ontdekken. Zijn er misschien aliens in Groom Lake?
Groomsmen, The (2001) Groomsmen, The (2001)
Wanneer een man zijn vriendin in de douche betrapt met een voorbinddildo en een andere vrouw, is de relatie voorbij. Samen met twee vrienden wordt hij uitgenodigd als getuige voor het huwelijk van een vriend. Ze proberen daar zoveel mogelijk vrouwen te versieren.
Groomsmen, The (2006) Groomsmen, The (2006)
Paulie heeft een prettige relatie met zijn vriendin Sue, maar als zij opeens zwanger blijkt en er een huwelijk op stapel staat, begint Paulie toch wat gespannen te worden. Zijn vriendengroep, die voor het huwelijk overkomt, zal hem vast wel helpen over dit dode punt heen te komen... niet dus. De vrienden van Paulie hebben allemaal zo hun eigen problemen waar ze hem mee opzadelen en de hele situatie wordt een grote chaos.
Grootste van het Grootste - Abraham Tuschinski (2001) Grootste van het Grootste - Abraham Tuschinski (2001)
Het grootste van het grootste, dat is wat Abraham Tuschinski wilde. Niet per se voor zichzelf, maar voor zijn publiek. Vanuit Polen, waar hij in 1886 werd geboren, belandde hij in Rotterdam. Hij opende er een bioscoop, de eerste in de stad met een sjieke uitstraling. Er volgden er meer, gebouwd in de protserige, eclectische 'Tuschinski-stijl', met Theater Tuschinski in Amsterdam als parel in de kroon van de filmkoning van Nederland. Regisseur Ger Poppelaars plaatst het levensverhaal van de perfectionistische showman Tuschinski in zijn tijd. Hij reconstrueert de succesvolle totaalvoorstellingen in de bioscoop met acts en orkest, alles tot in de puntjes verzorgd. Met archiefmateriaal en interviews met betrokkenen schetst hij ook een beeld van het bewogen persoonlijke leven van Tuschinski, die bij het bombardement op Rotterdam vier bioscopen verloor en in 1942 in Auschwitz stierf.
Groove (2000) Groove (2000)
Groove is een film over de illegale houseparties in San Francisco en de ondergrondse rave scene. Wanneer de zon ondergaat, worden platen gedraaid, pillen geslikt, blowtjes gerookt en komen mensen in een mood die ze niet snel zullen vergeten.
Groove Squad (2002) Groove Squad (2002)
Drie cheerleaders worden tijdens een kappersbezoek bijna geëlektrocuteerd door een haardroger, en beschikken na hun ongeluk plotseling over bovennatuurlijke krachten. Zo kunnen ze ondermeer vliegen en door muren kijken. Die krachten komen trouwens goed van pas in hun strijd tegen de gevaarlijke Dr. Nightingale die de wereld wil vernietigen.
Groove Tube, The (1974) Groove Tube, The (1974)
'The Groove Tube' is een verzameling comedy-sketches en persiflages op reclamespots, die de consumptiemaatschappij flink op de korrel nemen. Zelfs het nieuws en andere ‘serieuze’ programma’s moeten eraan geloven...
Gross Anatomy (1989) Gross Anatomy (1989)
Een slimme eerstejaars student medicijnen (Modine) neemt zijn studie niet al te serieus. Hij is veel te druk met achter zijn vrouwelijke lab-partner (Zuniga) aan te zitten. Zij, enkele medestudenten en een vrouwelijke docent (Lahti) proberen hem over te halen om zijn studie en zijn leven serieuzer te nemen.
Gross Misconduct (1993) Gross Misconduct (1993)
Professor Justin Thorne is gelukkig getrouwd en zeer geliefd bij zijn studenten. Aan dit geluk komt abrupt een einde wanneer een van zijn studentes hem beschuldigt van verkrachting. Zij blijkt hopeloos verliefd op hem te zijn en het is maar de vraag in hoeverre Justin zijn onschuld kan bewijzen.
Grosse Bagarozy, Der (1999) Grosse Bagarozy, Der (1999)
Hij ziet er goed uit, de nieuwe patiënt van psychiatrice Cora Dulz. Hij is charmant, provocatief, geheimzinnig en kan goed verhalen. Over zijn ontmoetingen met Maria Callas, bijvoorbeeld. Maar dan vertelt hij dingen over Cora die hij onmogelijk kan weten. Merkwaardigheden die geen toeval meer kunnen zijn. Cora raakt verslingerd aan hem, en aan zijn seksuele fantasieën. De psychiatrice en de patiënt beginnen elkaar ook buiten de kliniek te ontmoeten.
Grosse Caisse, La (1965) Grosse Caisse, La (1965)
Louis Bourdin is een kaartjesknipper op de Parijse metro. In zijn vrije tijd schrijft hij een boek over een treinroof. Nadat zijn boek door verschillende uitgevers is afgewezen omdat het verhaal niet realistisch zou zijn, vat hij het plan op om te bewijzen dat de treinroof wel degelijk gepleegd kan worden. Hij huurt hiervoor een bende criminelen in, maar de zaken lopen al snel uit de hand.
Grosse Fatigue (1994) Grosse Fatigue (1994)
De crème de la crème van de Franse cinema speelt zichzelf en zet neer welke duistere kanten er aan de roem kleven. De film laat zien hoe ze omgaan met de grens tussen privé-leven en het publieke leven en de vertwijfeling waar dat mee gepaard gaat.
Grosse Pointe Blank (1997) Grosse Pointe Blank (1997)
Blank is een huurmoordenaar en zijn secretaresse vertelt hem dat er een reünie is van zijn school Gross Pointe High, waar hij 10 jaar geleden afstudeerde en toen spoorloos verdween. Teruggaan zou ook betekenen dat hij de vrouw die hij verliet weer terug zal zien, die nu een radio-programma heeft. Hij moet echter toch in Detroit zijn voor zijn volgende moord, en zal heel wat mensen een verklaring moeten geven waar hij zich al die jaren verstopt heeft, en wat zijn vak inhoudt.
Grot, De (2001) Grot, De (2001)
Egon ontmoet Axel op 14-jarige leeftijd tijdens een zomerkamp in de Ardennen. Axel is een durfal die al snel de schuchtere Egon op sleeptouw neemt en een grote indruk op hem maakt. In de loop van hun leven kruisen hun wegen zich steeds opnieuw. En als Egon zijn carrière als geoloog heeft opgebouwd, leest hij over Axels carrière in grote krantenkoppen.
Grote Gebeuren, Het (1975) Grote Gebeuren, Het (1975)
Rijssen, een streng gereformeerd dorp in Overijssel. Laat nu juist daar de Dag des Oordeels plaatsvinden. Duivels en engelen strijken neer in het dorp en vervoeren zonder pardon de slechte inwoners naar de hel en de goede inwoners naar de hemel. Een jongeman denkt hen te slim af te zijn, en verkleedt zich als een duivel. Hij heeft echter niet gerekend op de rekencapaciteiten van deze wezens, en een zoektocht naar de laatste mens wordt op touw gezet. Naar een verhaal van Belcampo.
Grote Tovenaar, De (2006) Grote Tovenaar, De (2006)
Regisseur en filmproducent Ruud Monster maakte een documentair portret van Frans Zwartjes (1927), door de Amerikaanse essayist Susan Sontag wel eens ‘de belangrijkste experimentele filmer van zijn tijd’ genoemd. Zwartjes, sinds 1971 docent aan de Haagse Vrije Academie, maakte furore met zijn schilderachtige, psychologische en seksueel geladen zwart-witfilms. Pentimento (1979), Living (1971) en In Extremo (1981) gelden als enkele van zijn belangrijkste werken.
Grote Vakantie, De (2000) Grote Vakantie, De (2000)
Na de mededeling van zijn behandelende geneesheer dat de prostaatkankercellen zich verder in zijn lichaam verspreiden en dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, besluit Johan van der Keuken om op reis te gaan. Zoals altijd samen met zijn levenspartner en vaste geluidsvrouw Nosh van der Lely. De wereldreis voert hem o.a. langs boeddhistische monniken in Nepal, langs de armoede en de droogte in de Sahel en aan het einde naar New York waar een nieuw medicijn weer hoop geeft. Van der Keuken becommentarieert zijn ervaringen met poëtische achtergrondteksten en bespiegelingen over leven en dood.
Grotesque (1988) Grotesque (1988)
Een groep wilde punkers breekt in, in een vakantie huisje in de bergen en vermoordt de hele familie die zich daar bevindt, behalve de dochter die weet te ontsnappen. Als de punkers achter het meisje aan gaan, komen ze erachter dat een moorddadig monster achter hen aanzit.
Grotesque, The (1995) Grotesque, The (1995)
The Grotesque is een zwart humoristisch horror-werkje, naar het boek van Patrick McGrath (Spider), waarin net als in alle boeken van McGrath veel aandacht is voor de duistere kant van de psyche. In deze film wordt aangetoond dat achter een oppervlak van respectabiliteit de schaduw van onze duisterdere kant kan liggen. Sir Hugo is meer geinteresseerd in het in elkaar zetten van dinosaurusbotten dan in het schenken van aandacht aan zijn vrouw, Lady Harriet. Hij is niet content met het feit dat zijn dochter Cleo haar geliefde meeneemt, Sidney, die aspiraties als een poeet heeft. De nieuwe butler, Fledge, verschaft Lady Harriet de aandacht die ze mist en verleidt dan Sidney. Heeft hij ook een rol in de verdwijning van Sidney?
Ground Control (1998) Ground Control (1998)
Jack Harris was ooit een uitmuntend verkeersleider op het drukke vliegveld van Chicago. Na een crash - waaraan hij zelf niets kon verhelpen - gaf hij er de brui aan. Tijdens een onweer worden verscheidene grote luchthavens gesloten. De vliegtuigen worden afgeleid naar kleinere vliegvelden. De ambitieuze Susan Stratton, hoofd van een kleiner vliegveld in de nabijheid van Chicago, gaat de uitdaging aan om 50 extra vliegtuigen aan de grond te zetten. Het hoofd van de verkeersleiders komt hierdoor in personeelstekort en smeekt Jack om hem te komen helpen.
Ground Truth: After the Killing Ends,  The (2006) Ground Truth: After the Killing Ends, The (2006)
Deze documentaire gaat over een groep patriottische, jonge Amerikanen, gewone mannen en vrouwen die hun aandacht schonken aan de oproep om legerdienst te vervullen in Irak. Ze ervaren de rekruteringen en trainingen, de strijd, de repatriëring en de moeilijkheden om terug te integreren in de samenleving en de familie.
Ground Zero (1987) Ground Zero (1987)
De cameraman Harvey Denton (Colin Friels) is bezig met een marketingfilm in Australië. Hij komt erachter dat zijn inmiddels overleden vader geheime nucleaire tests heeft gefilmd, die ervoor gezorgd hebben dat een groot aantal Aboriginals de dood vond. Harvey begint een zoektocht naar de waarheid.
Ground Zero (2000) Ground Zero (2000)
Seismologe Kimberley Stevenson onderzoekt de oorzaak van aardbevingen die L.A. teisteren. Een ontmoeting met de mysterieuze Brandeis en de ontvoering van haar zoontje doen haar beseffen dat er meer in het spel is dan een natuurverschijnsel.
Groundhog Day (1993) Groundhog Day (1993)
Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij wordt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.
Grounding (2006) Grounding (2006)
In 2001 kwam er een einde aan de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair. Een drama voor zowel personeelsleden en betrokkenen als ook voor de staat Zwitserland. Deze film speelt zich af in de laatste dagen voor het opheffen van de maatschappij, waarin directeur Corti de schade opneemt.
Groundstar Conspiracy, The (1972) Groundstar Conspiracy, The (1972)
Een explosie vernielt een zeer geheime Amerikaanse ruimtebasis. Een overlevende met een gestolen computertape en een vervalst identificatiebewijs komt toevallig terecht bij een boerderijtje. Het lijkt duidelijk dat dit de saboteur is, maar hij kan zich helemaal niets van het voorval herinneren.
Group Marriage (1973) Group Marriage (1973)
Zes mensen besluiten samen in één huis te gaan wonen, maar komen te laat achter de nadelen van dit concept, wammeer er naast allerlei relationele verwikkelingen tevens grote spanningen ontstaan. Het commune-idee onder de loep genomen.
Group, The (1966) Group, The (1966)
Acht vriendinnen zoeken hun weg naar volwassenheid en geluk. Na een aantal jaren verwateren de vriendschappen, maar door een tragisch ongeval komen ze weer bijeen. Naar het boek van Mary McCarthy.
Groupie Girl (1970) Groupie Girl (1970)
Sally (Esme Johns) is een op sex beluste superfan van een band. Zij begeeft zich in de obscure wereld van de pop muziek. Sex, drugs and rock ‘n roll kleuren haar leven in de overgang van de jaren '60 naar de jaren '70.
Groupies (1970) Groupies (1970)
Groupies is een documentaire die een blik gunt achter de schermen van rockconcerten. In het bijzonder de groupies komen aan bod en hun zoektocht naar rock-sterren om deze "beter te leren kennen".
Grovmaskiga Nätet, Det (2000) Grovmaskiga Nätet, Det (2000)
Als Janek Mattias Mitter (Samuel Fröler) 's ochtends wakker wordt, vindt hij de badkamer op slot. Het is stil daarbinnen. Ongerust breekt hij de deur open en vindt zijn vrouw in bad, verdronken. Aan commissaris Van Veeteren verklaart Mitter dat hij zich niets van de voorafgaande nacht kan herinneren. Mitter wordt schuldig bevonden aan moord en opgesloten in een psychiatrisch gevangenis. Dan valt er een tweede dode.
Growing Pains (1984) Growing Pains (1984)
De schatrijke Gladys Fitzpatrick (Karen Black) adopteert een weesje uit een tehuis, maar zijn 4 kameraadjes hebben elkaar eeuwige trouw gezworen, en pikken dit niet. Ze doen er alles aan om hem uit zijn gouden kooi te bevrijden.
Growing Pains Movie, The (2000) Growing Pains Movie, The (2000)
De familie Seaver woont in Washington waar vader Jason een praktijk heeft. De rust in de familie wordt echter ruw verstoord als Maggie, moeder van twee kinderen, wordt ontslagen door haar baas, een politieke leider. Maggie slaat terug en begint haar eigen politieke campagne, maar of ze op de steun van haar famillie kan rekenen?
Growing Up Brady (2000) Growing Up Brady (2000)
Growing Up Brady vertelt wat er gebeurde achter de schermen van de serie "The Brady Bunch" in de jaren '70. De film richt zich op Barry Williams, één van de acteurs.
Grown-Ups (1980) Grown-Ups (1980)
Dick (Philip Davis) en Mandy (Lesley Manville) zijn een jong arbeidersechtpaar dat in een huurhuis in Canterbury komt te wonen. Naast hen blijkt het modale echtpaar Butcher te wonen. Ralph Butcher (Sam Kelly) is hun vroegere leraar van de middelbare school en hij had een vreselijke hekel aan Dick en Mandy, en nog steeds. Gloria (Brenda Blethyn) is de ongetrouwde zus van Mandy, die bij hen de deur plat loopt en maar niet wil inzien dat zij ook af en toe alleen willen zijn. De emotionele spanningen die hier het gevolg van zijn, komen tot een uitbarsting.
Große Chance, Die (1957) Große Chance, Die (1957)
Walter, Freddy, Peter, Klaus en Tommy zijn studenten in Heidelberg, die hun weinige vrije uren tussen studie en bijbaantjes, besteden aan het maken van muziek in een jazzclub. Hun 'negermuziek' stuit echter op weerstand bij de lokale bevolking, terwijl de plaatselijke meisjes juist laaiend enthousiast zijn. Nadat ook de kapelaan zijn ongenoegen kenbaar maakt, proberen de jongens hun tegenstanders met een benefietconcert de wind uit de zeilen te nemen.
Große Freiheit Nr. 7 (1944) Große Freiheit Nr. 7 (1944)
De matrozen Jens, Fiete en Karl gaan in Hamburg aan wal om hun vriend Hannes Kröger te bezoeken. Hannes zou dolgraag weer gaan varen, maar hij heeft aan zijn overleden tweelingbroer beloofd om zich te bekommeren om Gisa Häuptlein. Wanneer hij het jonge meisje naar Hamburg laat komen, wordt hij verliefd op haar, maar zij heeft alleen maar oog voor Georg, die op een werf aan de haven werkt.
Große Mädchen Weinen Nicht (2002) Große Mädchen Weinen Nicht (2002)
De Große Mädchen uit de titel zijn Kati en Steffi, zeventien jaar oud en twee typische Berlijnse Mädels die al sinds hun kindertijd de beste vriendinnen zijn. Kati lijkt de ongelukkigste van de twee. Haar oerconservatieve en streng-katholieke moeder Ingrid houdt haar strak in het gareel, terwijl Steffi van haar veel modernere ouders meer vrijheid krijgt. Steffi's geluk breekt echter aan diggelen wanneer ze op een avond haar vader Hans ziet flikflooien met een andere vrouw. In plaats van wraak te nemen op haar vader of de overspelige vrouw, legt Steffi zich van dan af toe op het pesten van diens dochter Tessa, een meisje dat graag in het muziekgroepje van Carlos wil, die dan weer Steffi's vriend is.
Große Stille, Die (2005) Große Stille, Die (2005)
Bij hoge uitzondering kreeg Gröning toestemming te filmen in het Franse Grande Chartreuse-klooster. Zes maanden leefde de regisseur met en als de monniken van de zwijgende kartuizer-orde, wat resulteerde in een 160 minuten durende, visuele reis in stilte. Het Grande Chartreuse-klooster in de Franse Alpen, het hoofdkwartier van de kartuizer orde, wordt beschouwd als een van de meest besloten plekken ter wereld.
Große Tom, Der (2008) Große Tom, Der (2008)
De twaalfjarige Tom Berger komt steeds te laat op school, waardoor hij door iedereen gepest wordt. Niemand weet echter dat hij helemaal alleen voor zijn twee zusjes moet zorgen. Als echter Cora in de flat onder hen komt wonen, begint deze iets te vermoeden en probeert de jongen te helpen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Grudge 2, The (2006) Grudge 2, The (2006)
De jonge Aubrey Davis (Amber Tamblyn) krijgt in Tokio te maken met dezelfde vloek die haar zus Karen (Sarah Michelle Gellar) achtervolgde. Deze bijzondere kracht haalt het slechtste in zijn slachtoffers naar boven, om vervolgens te vertrekken naar een nieuw over te nemen lichaam. En zo gebeurt het dat een groep mensen, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben, één voor één ten prooi vallen aan deze vreselijke vloek.
Grudge, The (2004) Grudge, The (2004)
De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.
Gruesome Twosome, The (1967) Gruesome Twosome, The (1967)
Mrs. Pringle en haar zoon Rodney runnen samen een pruikenwinkel. De pruiken bestaan echter uit echt haar, en het tweetal vermoordt regelmatig mooie blonde studentes om op die manier de voorraad pruiken te kunnen aanvullen.
Gruft mit dem Rätselschloß, Die (1964) Gruft mit dem Rätselschloß, Die (1964)
Gokhaleigenaar Real (Forster) drijft de vader van Kathleen Kent (Dornys) de dood in. De enige erfgename van deze man is zijn dochter Kathleen. Ex-croupier Connor (Ernst Fritz Fürbringer) krijgt ook hoogte van deze erfenis en ontvoert Kathleen met de hulp van zijn bende. Jimmy Flynn (Leipnitz) gaat op de reddingsmissie.
Grumpier Old Men (1995) Grumpier Old Men (1995)
Na 35 jaar ruziën Max en John nog steeds, opa drinkt, rookt en zit achter de vrouwen aan. Al jaren proberen Max en John de reuzenvis bij hun meer in Wabasha County te vangen, maar het is ze nog steeds niet gelukt. Samen doen ze niks anders, maar daar komt verandering in als op een dag een nieuwe eigenaar van een restaurant zich vestigt in hun buurt.
Grumpy Old Men (1993) Grumpy Old Men (1993)
John en Max zijn twee bejaarde buren. Ze hebben constant ruzie, en dit al 50 jaar lang. Wanneer Ariel in de buurt van de mannen komt wonen voelen beiden zich tot haar aangetrokken, wat als gevolg heeft dat hun rivaliteit nog sterker wordt dan 'ie al was.
Gruppenbild mit Dame (1977) Gruppenbild mit Dame (1977)
Verhaal gelieerd aan het Duitse oorlogsschuldgevoel. De rode draad handelt om de Duitse Leni Gruyten en haar affaire met een Russische krijgsgevangene die op een klooster werkt. Via een serie flashbacks zien we zowel Leni's uiteindelijke lot en haar turbulente en onvoorspelbare leven alsmede een verklaring voor het mysterie van het Joodse meisje dat begraven ligt bij het klooster.
Gruppo di Famiglia in un Interno (1974) Gruppo di Famiglia in un Interno (1974)
Een oude geleerde leidt een kluizenaarsbestaan tussen de literatuur en de kunst. Dan wordt zijn boven-etage betrokken door een gezin uit de jetset. Het contact met de jeugd, de afwijkende moraal en de andere politieke ideeën doen hem de steriliteit van zijn eigen bestaan beseffen.
Gruz 200 (2007) Gruz 200 (2007)
Rusland 1984, tijdens de oorlog met Afghanistan volgen wij een maniakale politieagent in een provinciaals stadje in de buurt van Leningrad. Hij ontvoert een jonge vrouw en begint haar te mishandelen.
Grün Ist die Heide (1951) Grün Ist die Heide (1951)
Norbert heeft een huisje op de Lüneburgerheide geërfd en wil er samen met wat vrienden de vakantie doorbrengen. Eenmaal op de heide aangekomen moeten de mannen echter teleurgesteld vaststellen dat het erfstuk nodig aan een opknapbeurt toe is...
Grün Ist die Heide (1972) Grün Ist die Heide (1972)
Norbert heeft een huisje op de Lüneburgerheide geërfd en wil er samen met wat vrienden de vakantie doorbrengen. Eenmaal op de heide aangekomen, moeten de mannen teleurgesteld vaststellen dat het erfstuk nodig eens aan een opknapbeurt toe is....
Grüne Bogenschütze, Der (1961) Grüne Bogenschütze, Der (1961)
Abel (Fröbe) is een gemaskerde boogschutter die zijn slachtoffers elimineert. Hij doet mateloos zijn best om de politie op een dwaalspoor te zetten. Politie-agent James (Wussow) doet uiterst zijn best om het tegen te houden. Naar het boek van Edgar Wallace.
Grüne Wüste (1999) Grüne Wüste (1999)
Katja en Johann worden verliefd op elkaar, maar dan gaat het mis. Johann blijkt leukemie te hebben. Hij moet naar een kliniek in Frankfurt, ver weg van Katja. Als hij dan eindelijk weer thuiskomt, bloeit hun liefde weer op.
Gryphon (2007) Gryphon (2007)
In een mystiek land, dat door de burgeroorlog wordt verscheurd, is een prinses genoodzaakt om met een rivaliserende prins een team te vormen. Om hun land weer veilig te maken, moeten zij het samen opnemen tegen een boosaardige magiër en zijn reusachtige vliegende demon.
Grüsse aus Kaschmir (2004) Grüsse aus Kaschmir (2004)
Lisa verwacht een eerste kindje van haar Indiase vriend Sharif Mishra. Hij is een ingenieur die al zes jaar in Duitsland werkt. Ondanks het feit dat ze een gelukkig stel vormen, vertelt Lisa hem niets van haar zwangerschap. Ze heeft een voorgevoel dat er iets niet klopt. En ze heeft gelijk. Sharif heeft een geheim: zijn broer wil dat hij meewerkt aan een aanslag.
Gräfin Mariza (1925) Gräfin Mariza (1925)
Tassilo, de nieuwe rentmeester op het landgoed van gravin Mariza, is in werkelijkheid een verarmde jonge baron. Met zijn nieuwe incognito baan probeert hij geld te verdienen voor de studie van zijn jongere zus. Zijn werkgeefster voelt zich welliswaar aangetrokken tot Tassilo, maar ergert zich tevens aan het gebrek aan onderdanigheid die een ondergeschikte behoort te hebben. Haar vriendenkring vindt dat zij Tassilo moet straffen door hem te ontslaan, maar Mariza kan uiteindelijk toch haar temperament en liefde niet bedwingen. Naar een opera van Emmerich Kálmán, die voor verfilming werd bewerkt door Max Glass.
Grønne Elevator, Den (1961) Grønne Elevator, Den (1961)
Autohandelaar Willy Foethmann en zijn vrouw Mona ontvangen hun vrienden Hans en Ellinor Haldorff die de vacantie bij hen zullen doorbrengen. Ellinor en Willy zijn vroeger echter verloofd geweest. De onderlinge spanningen lopen hoog op en de vacantie loopt een beetje anders dan zij gedacht hadden.
Grønne Slagtere, De (2003) Grønne Slagtere, De (2003)
Bjarne en Svend zijn vrienden en werken beide bij een slagerij. Svend heeft een grote ambitie gedreven door een even groot minderwaardigheidscomplex, terwijl Bjarne helemaal nergens van houdt behalve van zijn vriendin Astrid. Door een eigen slagersbedrijf te beginnen, kunnen ze ontsnappen van hun gemene baas, maar de winkel loopt niet zo goed totdat er een bizar toeval plaats vindt.
Gu Huo Nu Zhi Jue Zhan Jiang Hu (1996) Gu Huo Nu Zhi Jue Zhan Jiang Hu (1996)
Een film over de vier vriendinnen Marble, Wan, Fai Chick, en Little Star; een kwartet 'street chicks' die proberen te overleven in de gevaarlijke achterbuurt Causeway Bay.
Gu Huo Zi 3: Zhi Zhi Shou Zhe Tian (1996) Gu Huo Zi 3: Zhi Zhi Shou Zhe Tian (1996)
Tung Ying, een van de bendeleden van Hung Hing, heeft zojuist Ho Namtot de "oppasser" van de Causeway Bay gemaakt. Ondertussen slagen Crow and Tiger erin om Chang te liquideren in Amsterdam. Ze schuiven de schuld voor Chang's dood in Chan zijn schoenen. Chan was al in Amsterdam om onder te duiken omdat hij in Hong Kong werd gezocht. Maar nu moet hij vluchten voor de Dong Ying-mafia.
Gu Huo Zi: Zhi Ren Zai Jiang Hu (1996) Gu Huo Zi: Zhi Ren Zai Jiang Hu (1996)
Nam opent een bar in Wanchai en klimt hogerop in de Hong Kongse "Hung Hing" bende. Zijn vriend Chicken heeft een verstopplaats nodig, nadat hij een misdaad heeft gepleegd en wordt naar Taiwan gestuurd om te werken voor Lui, de leider van de "San Luan" bende. Daar valt hij voor de minnares van de op leeftijd zijnde Lui. Wanneer Chicken terugkeert naar Hong Kong, vindt hij Nam terug in een strijd met hun oude rivaal, Fai Fat. Dan verschijnt Lui; hij eist, dat Hung Hing hem de helft van de belangen in hun nieuwe casino in Macau verkoopt. Wanneer Ching, de Hung Hing-baas, erover wil denken, dreigt Lui met oorlog. Chicken moet partij kiezen, en Ting Yui belegt een bijeenkomst. Chickens avances, Fai en Nams rivaliteit, Lui's hebzucht en Tings intenties, stevenen af op een ramkoers.
Gu Lian Hua (2005) Gu Lian Hua (2005)
Het Shangai van de jaren 50 dient als achtergrond voor de relatie tussen San-Lang, danseres Yuen en Wubao, een jonge zangeres. Wanneer Wubao sterft, sterft de driehoeksverhouding mee, tot San-Lang en Yuen elkaar 10 jaar later weer tegen het lijf lopen. In die tijd is er een hoop veranderd.
Guadalcanal Diary (1943) Guadalcanal Diary (1943)
De film gaat over een groep mariniers van allerlei pluimage. Centraal staan een taaie, idiote ex-taxichauffeur met een hart van goud, een moedige officier, de kapelaan van de eenheid, de clown van de groep en een ruwe Mexicaanse held die op zoek is naar wraak voor zijn afgeslachte peloton. De film volgt de rekruten vanaf hun kamp tot de eerste opdracht en door de hel van Guadalcanal.
Guadalupe (2006) Guadalupe (2006)
Een paar wetenschappers worden geschokt in hun geloof tijdens het bestuderen van een heilige relikwie. Jose Maria en zijn zuster Mercedes zijn archeologen die de opdracht krijgen om een grondig onderzoek in te stellen naar de legende van de Dame van Guadalupe. Juan Diego, een gewone man die dichtbij de heuvel van Tepeyac leefde, zag in december van het jaar 1531 een verschijning van de Heilige Maagd Maria, die hem aanspoorde om een kerk op die plaats te bouwen. De bisschop was nogal sceptisch over zijn verhaal en eiste en bewijs. Maria verscheen opnieuw voor Juan en spoorde hem aan om een boeket winterrozen te verzamelen en aan de bisschop te geven. Wanneer deze laatste het geschenk ontving, vielen de bloemblaadjes op zijn schort en namen ze de vorm aan van een iconisch portret van de Heilige Maagd. Jose en Mercedes zijn enthousiast om te bepalen hoeveel van dit verhaal werkelijkheid is en wat er fictie was. Maar wanneer ze dieper graven in het mysterie komen ze dingen te weten die ze absoluut niet verwacht hadden.
Guaguasi (1983) Guaguasi (1983)
Guaguasi is een eenvoudige jongen uit de bergen, die tijdens de Cubaanse revolutie verliefd wordt op het meisje Marina. Hij sluit zich echter aan bij de rebellen en belandt in Havana. Batista's dictatuur is op dat moment aan zijn laatste uren bezig...
Guai Ai Vinti (1954) Guai Ai Vinti (1954)
Tijdens de eerste Wereldoorlog worden Luisa en haar schoonzuster in hun villa verrast door een vijandelijke patrouille. Zij worden allebei verkracht. Later ontdekken zij dat ze beiden zwanger zijn en een kind moeten baren dat zij absoluut niet willen hebben. Luisa probeert zelfmoord te plegen, maar ze wordt gered door een priester. Een arts, die haar geestelijke druk begrijpt, voert een abortus uit om haar van het kind te bevrijden. Haar schoonzuster besluit echter haar kind wel te houden, maar zij moet hiervoor een bittere prijs betalen...
Guang Dong Shi Hu (1979) Guang Dong Shi Hu (1979)
Een groep rebellen, die samen bekend staan onder de naam 'Tien Tijgers', vecht al langdurig voor volk en vaderland, en bestrijdt het onrecht. Tal van heldendaden hebben echter voor veel vijanden gezorgd. Om voorgoed met de tien strijders af te rekenen smeden diverse groeperingen het duivelse plan om samen de strijders van de aardbodem te vegen.
Guang Dong Xiao Lao Hu (1971) Guang Dong Xiao Lao Hu (1971)
Een vete tussen twee bendes leidt tot de dood van Jackie's vader. Jackie ontmoet een oude kung fu meester. Na enig aandringen wil de man Jackie opleiden. Als hij klaar is met de opleiding gaat Jackie op zoek naar de mensen die zijn vader vermoord hebben om wraak te nemen.
Guantanamera (1995) Guantanamera (1995)
Een ongewone begrafenisauto en een truck volgen dezelfde route, maar om heel verschillende redenen. De rouwenden - een ambtenaar, zijn vrouw Gina en een oude man wiens grote liefde vervoerd wordt - hebben strikte richtlijnen gekregen over de te volgen weg. De truck wordt beurtelings bestuurd door de onverbeterlijke versierder Mariano en zijn trouwe vriend Ramon. Onderweg gebeuren er allerlei incidenten die tot tragikomische gebeurtenissen leiden.
Guantanamero (2007) Guantanamero (2007)
"Guantanamero" vertelt het verhaal van een gevangene in de Guantanamo Bay gevangenis. Het biedt een kijk in zijn gedachten, en laat zijn gevecht tegen de werkelijkheid zien. Langzaam begint hij te ontdekken wie hij werkelijk was, en wie hij is geworden.
Guantes Mágicos, Los (2003) Guantes Mágicos, Los (2003)
Na een bezoek aan zijn oog- en oorarts gaat er voor de lethargische dertiger Alejandro een nieuwe wereld open. De mist in zijn leven lijkt opgetrokken en hij hoort geluiden die hij niet direct thuis kan brengen; kan het bijvoorbeeld zijn dat zijn oude Renault 17, zacht reutelend, hem iets probeert te vertellen ? Alejandro, taxichauffeur in Buenos Aires, staat voor meer veranderingen in zijn leven. Zijn vriendin maakt het uit, hij ontmoet hulpvaardige jeugdvrienden die hij zich niet eens kan herinneren, krijgt een nieuwe vriendin en leent het appartement van een pornoster.
Guarda il Cielo: Stella, Sonia, Silvia (2000) Guarda il Cielo: Stella, Sonia, Silvia (2000)
Guarda il cielo bestaat uit drie verhalen die elk hetzelfde thema hebben - de manier waarop vrouwen proberen hun werk en privéleven in balans te houden of te brengen - maar die zich afspelen in een andere periode van de twintigste eeuw. Stella leeft op het platteland van de jaren veertig. Ze is dag in dag uit aan het werk als landarbeider om ooit haar droom te kunnen verwezenlijken: zelf een stuk land kopen. Maar steeds komt er een zwangerschap tussen. Sonia is student in Milaan in de jaren zestig. Ze overweegt een opleiding in Rome te volgen, maar dat zou betekenen dat ze haar voorgenomen huwelijk moet uitstellen, en daar voelt haar verloofde niets voor. De jaren negentig: Silvia werkt achter de telefooncentrale bij een postorderbedrijf. Haar man is hoofd van een andere afdeling in hetzelfde bedrijf. Meningsverschillen over werk en vakbond sluipen hun privéleven binnen.
Guardia, Ladro e Cameriera (1958) Guardia, Ladro e Cameriera (1958)
Otello, een amateurdief, probeert zich als bedelaar voor te doen op oudejaarsavond en hij vindt het meisje Adalgisa in een ogenschijnlijk leegstaand huis. Adalgisa houdt van Otello die, alles bij elkaar, een goede kerel is, in tegenstelling tot Amerigo, een nachtwaker, die van de situatie probeert te profiteren.
Guardian (2000) Guardian (2000)
Aan de vooravond van de Golfoorlog, middenin de Irakese woestijn, vindt een groep Amerikaanse archeologen een mysterieuze sarcofaag met daarop de naam van de Babylonische God van de Dood Tel-Al. De vondst wordt, onder toeziend oog van Sgt. John Cross, geopend, niet wetende dat hiermee de demon uit zijn eeuwenlange gevangenschap wordt bevrijd. Tel-Al zaait chaos en verderf in de woestijn, terwijl de vrouw van één van de archeologen een kind baart. Dat kind wordt onmiddellijk gekidnapt door een geheimzinnige vrouw die verdwijnt in de donkere woestijnnacht. Twaalf jaar later wordt L.A. opgeschud door een reeks brute moorden die één ding gemeen hebben: in het bloed van alle slachtoffers is een drug met de naam ‘Chaos’ aangetroffen. Kross onderzoekt de zaak en ontmoet de vrouw uit de woestijn, Selene.
Guardian Angel (1994) Guardian Angel (1994)
Cynthia McKay, een ex-politieagente, wordt ingehuurd om zakenman Lawton Hobbs te beschermen tegen Nina Lindell, een mentaal gestoorde vrouw. Dit blijkt echter ook dezelfde vrouw te zijn die McKay’s partner heeft vermoord …
Guardian, The (1990) Guardian, The (1990)
Een jong echtpaar huurt Seagrove in als oppas voor hun baby. Deze blijkt echter niet veel goeds van plan te zijn, ze offert baby's aan een magische boom in het bos.
Guardian, The (2006) Guardian, The (2006)
Ben Randall (Kevin Costner), een legendarische reddingszwemmer, is met zijn bemanning neergestort waardoor hij niet meer optimaal zijn werk kan doen. Hij wordt naar een school voor reddingszwemmers in opleiding gestuurd. Daar steekt een leerling, Jake Fischer (Ashton Kutcher), met kop en schouders boven iedereen uit. Ben geeft Jake de opdracht om met hem mee te gaan naar Alaska voor een levensgevaarlijke reddingsmissie.
Guardiani del Cielo, I (1998) Guardiani del Cielo, I (1998)
Een Britse avonturier gaat op zoek naar een legendarische toren in het Midden-Oosten, die magische krachten zou hebben. Om zijn weg te vinden in de woestijn, sluit hij zich aan bij een legereenheid. Hij wordt verliefd op de dochter van de commandant, die eveneens wordt aanbeden door een Arabische prins.
Guardians (2006) Guardians (2006)
Het slaperige stadje Twilight Cove is een plaats waar nooit iets gebeurt. Tot het op een dag overspoeld wordt door buitenaardse wezens die niets goed van plan zijn. Een groep inwoners neemt het dan ook op tegen deze wrede indringers.
Guardie e Ladri (1951) Guardie e Ladri (1951)
De sympathieke brigadier Bottoni arresteert Ferdinando Esposito, een sluwe oplichter die door een truc direct weer weet te ontsnappen. Op straffe van ontslag moet hij binnen drie maanden de crimineel weer achter slot en grendel zien te krijgen.
Guarding Eddy (2004) Guarding Eddy (2004)
Eddie is een geestelijk gehandicapte jongen met een zwak voor sport. Mike is een talentvolle basketbalspeler met een gouden toekomst. De twee komen elkaar tegen in een daklozencentrum, waar Mike een taakstraf uitvoert. Eddie is daar terecht gekomen nadat hij door zijn vader het huis uit is geschopt. De twee worden aan elkaar gekoppeld en als Eddie op een dag een auto-ongeluk krijgt, neemt Mike hem in huis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de man die alleen maar kan dromen van een profcarriere en de man die deze droom bijna door zijn handen liet glippen.
Guarding Tess (1994) Guarding Tess (1994)
Tess Carlisle is de weduwe van de voormalige president van Amerika die haar bodyguard Doug tot wanhoop drijft. Conflict na conflict ontstaat als hij alles volgens het boekje wil doen, terwijl Carlisle hem liever gebruikt als golfcaddy of boodschappenjongen. Maar dan gebeurt er iets vreselijks door Doug's nalatigheid.
Guatemalan Handshake, The (2006) Guatemalan Handshake, The (2006)
De mysterieuze stroomstoring in een klein dorp in de bergen valt samen met de geheimzinnige verdwijning van een van de meest excentrieke bewoners die het dorp rijk is. Tijdens de zoektocht naar de vermiste jongen, stapelen de mysteries zich op.
Gubra (2006) Gubra (2006)
Zeven jaar na haar grote liefde Jason is Orked (Sharifah Amani) getrouwd met een veel oudere man, Arif. Op het eerste gezicht lijkt alles perfect, alsof ze voor elkaar geschapen zijn. Op een ochtend wordt Orked opgebeld met het bericht dat het niet goed gaat met haar vader, wegens zijn diabetes. In het ziekenhuis ontmoet ze Alan, Jason's oudere broer. Vanaf dat moment wordt hun relatie alsmaar sterker met tegenzin van haar man Arif.
Guca! (2006) Guca! (2006)
De jaarlijkse wereldkampioenschappen voor brass-bands in de kleine Servische stad Gucha zijn het hoogtepunt van het jaar voor de gehele regio. De sfeer op het kampioenschap wordt gespannen wanneer Juliana, de 16-jarige dochter van de beste Servische trompettist Satchmo verliefd wordt op Romeo, een jonge trompettist van een rivaliserend Roma orkest, Sandokan’s Tigers. Vanwege deze verboden liefde moet Romeo het onmogelijke doen: hij moet beter spelen dan Juliana’s vader.
Gudrun (1992) Gudrun (1992)
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog heerst in Duitsland de chaos. Het zijn moeilijke tijden, ook voor het twaalfjarige meisje Gudrun. De moeder van Gudrun heeft een affaire met een SS-Offizier en omdat Gudrun hier niets van mag weten wordt ze naar haar grootouders op het platteland gestuurd...
Gudseura Geum-suna (2002) Gudseura Geum-suna (2002)
De man van ex-volleybalster Geum-sum begint na een lange sollicitatieperiode eindelijk aan z'n eerste werkdag. Direct na het werk is er een borrel in de stad, wat een mooi moment is om z'n nieuwe collega's te leren kennen. Het is al laat in de avond als Geum-sum een telefoontje krijgt en hoort dat haar man is gearresteerd voor het niet betalen van de rekening. In het midden van de nacht besluit Geum-sum daarop om samen met hun zes maanden oude dochter de vader maar te komen redden van zijn eerste werkdag.
Gudumba Shankar (2004) Gudumba Shankar (2004)
Gudumba Shankar (Pawan Kalyan) is een slimme jongen van de straat, die de kost verdient door te sjacheren en andere mensen te belazeren. Gudumba is op weg naar Hyderabad, waar hij toevallig Gowri (Jasmijn Meera) ontmoet en hopeloos verliefd op haar wordt.
Guelwaar (1992) Guelwaar (1992)
In een Senegalees dorp wordt Guelwaar begraven, verdediger van een zelfstandig Afrika. Zijn familie verzamelt voor de begrafenis, maar... het lijk is verdwenen. Men ontdekt dat de katholieke Guelwaar door een mohammedaanse familie stiekem werd begraven volgens de moslim-riten. Twee religieuze gemeenschappen staan briesend tegenover elkaar...
Guernsey (2005) Guernsey (2005)
Guernsey gaat over een vrouw (Maria Kraakman) wier leven in balans lijkt, tot het moment dat ze getuige is van de zelfmoord van een vrouwelijke collega. Hierdoor wordt ze uit haar eigen, beschermde, leven geslingerd en realiseert ze zich dat je een onbekende kan zijn tussen je naasten.
Guerra Continua, La (1962) Guerra Continua, La (1962)
In het door Duitsland bezette Italië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, krijgt een Amerikaanse paratroeper de opdracht om een brug op te blazen. Hij krijgt hierbij hulp van vijf Italianen, die net uit de militaire gevangenis zijn vrijgelaten, en een sexy Italiaanse vrouw die voor de lol meegaat.
Guerra degli Antò, La (1999) Guerra degli Antò, La (1999)
Pescara, 1990. De Golfoorlog breekt uit en 4 punkers (ze heten alle vier Antonio) hun leven wordt overhoop gehaald. Ze worden opgeroepen voor het leger, maar ze hebben geen zin om voor een oorlog te vechten waar ze niet in geloven. Één van hen vlucht naar Amsterdam.
Guerra dei Robot, La (1978) Guerra dei Robot, La (1978)
Een buitenaards volk van robots wordt met uitsterven bedreigd. In een poging om dit te voorkomen, ontvoeren zij twee aardse wetenschappers. Daarop wordt een militaire eenheid de ruimte ingestuurd om het robotvolk te bestrijden en de gijzelaars weer veilig terug naar de aarde te brengen.
Guerra del Ferro - Ironmaster, La (1983) Guerra del Ferro - Ironmaster, La (1983)
Vood is een krijger die toevallig in een brok lava een stuk ijzer ontdekt. Al snel wordt het ijzer gebruikt voor wapens, hetgeen Vood een machtig man maakt. Er blijken echter meer kapers op de kust.
Guerra di Troia, La (1962) Guerra di Troia, La (1962)
Steve Reeves speelt Aeneas die ten strijde trekt tegen Paris om zijn zwangere vrouw te bevrijden. Samen met enkele andere strijders verstopt hij zich in een houten paard om zo binnen de muren van Troje te geraken en zo het tienjarige beleg van deze stad te beeindigen.
Guerre des Boutons, La (1962) Guerre des Boutons, La (1962)
Centraal staat de strijd tussen de jongens uit twee naburige dorpen, die bij hun veldslagen de knopen en schoenveters van hun tegenstanders als oorlogsbuit op elkaar veroveren.
Guerre des Polices, La (1979) Guerre des Polices, La (1979)
Inspecteur Ballestrat schaduwt met zijn mannen een gebouw waarin de gewelddadige crimineel Sarlat zich schuilhoudt. Dan arriveren inspecteur Fush en zijn arrestatieteam, dat de naam heeft hard en succesvol te zijn. Hoofdcommissaris Ballestrat wil Fush's ingrijpen echter voorkomen en er onstaan misverstanden, waardoor een agent om het leven komt. Van hogerhand wordt nu beslist dat de twee teams samen Sarlat moeten arresteren...
Guerre des Tuques, La (1984) Guerre des Tuques, La (1984)
Een olijk sneeuwgevecht in het Canadese Québec loopt schielijk uit de hand wanneer de kinderen wat al te overijverig de belegering op een sneeuwkasteel inzetten.
Guerre du Feu, La (1981) Guerre du Feu, La (1981)
Drie strijders, Neanderthalers in de prehistorie, reizen over de savanne, waar ze tijgers, mammoets en kannibalistische stammen tegenkomen. Ze zijn op zoek naar een vlam die het verloren vuur van hun stam kan vervangen.
Guerre Est Finie, La (1966) Guerre Est Finie, La (1966)
Als Diego, de leider van de Spaanse communistische partij, afreist naar Parijs, wordt hij bij de grens aangehouden, maar met dank aan Nadine Sallanches, wiens vaders paspoort hij gebruikt, wordt hij toch doorgelaten. Eenmaal in Parijs gaat hij op zoek naar zijn partijgenoot Juan, die op het punt staat om naar Madrid af te reizen, om hem te kunnen waarschuwen voor de risico's.
Guerre sans Nom, La (1992) Guerre sans Nom, La (1992)
Documentaire over de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd van 1952 tot 1962 en de politionele akties, die het Franse leger uitvoerde, totdat het akkoord van Evian werd getekend.
Guerreras Verdes (1976) Guerreras Verdes (1976)
Dolores, een rijke landeigenaresse in een bergachtige streek, wordt verliefd op Sergeant Sáez, hoofd van de Civiele Wacht. Tijdens haar afwezigheid arriveert haar tweelingzuster op haar eigendom, die zich voordoet als Dolores. De echte Dolores wordt door een bende bandieten gevangen genomen en opgesloten in de kelder van haar huis.
Guerrero del Este de Los Angeles (1989) Guerrero del Este de Los Angeles (1989)
Het oostelijke gedeelte van L.A. is luguber en gevaarlijk gebied geworden. Meedogenloze bendes bepalen de regels op straat. Totdat Aurelio (Tony Bravo) te voorschijn komt die de onschuldigen beschermt en de kwade criminelen aanpakt.
Guerreros (2002) Guerreros (2002)
Ergens in het grensgebied tussen Kosovo en Servië is de stoomvoorziening uitgevallen en een Spaanse legereenheid moet de stroom weer inschakelen. Deze humanitaire vredesmissie loopt echter niet zo vlot als men gedacht had.
Guerriere dal Seno Nudo, Le (1974) Guerriere dal Seno Nudo, Le (1974)
Een groep Amazones reist ieder jaar naar een nabijgelegen Grieks legerkamp af om met de soldaten te slapen; zo komen ze aan nieuwe leden voor hun stam. Aan het einde van één van die bezoeken wijst de kapitein van de Grieken de Amazones een kortere weg naar huis. Als de Amazones onderweg naar huis door een andere groep krijgers worden overvallen, denken ze dat de Grieken hen verraden hebben. Dat betekent wraak.
Guerrieri dell'Anno 2072, I (1984) Guerrieri dell'Anno 2072, I (1984)
2072. Twee televisiestations strijden om de kijkcijfers met gewelddadige spelshows. Het ene station produceert een programma gebaseerd op de gladiatoren van het oude Rome. De strijdwagens zijn echter vervangen door motoren en veroordeelde moordenaars zijn de deelnemers. Omdat er behoefte is aan een kampioen wordt een motorkampioen vals beschuldigd van moord zodat hij zal mee moeten doen.
Guerrilla (2008) Guerrilla (2008)
Als geboren Argentijn besluit Ernesto 'Che' Guevara als man van 23 jaar door Zuid-Amerika te trekken. Na te zijn afgestudeerd als medicus in 1953 reist 'Che' vervolgens door Latijns-Amerika om uiteindelijk geruime tijd in Guatemala te verblijven, voornamelijk aangetrokken door het revolutionaire klimaat dat in die tijd in Guatemala heerst. Daar wordt zijn marxistische visie vormgegeven en niet veel later sluit hij zich aan bij Cubaanse bannelingen om met hen vervolgens naar Cuba te vertrekken. In Cuba sluit Ernesto 'Che' Guevara zich aan bij de Revolutionaire Beweging van Fidel Castro, die in 1959 in Cuba via een revolutie aan de macht kwam. 'Che' besluit echter om zijn carrière als 'beroepsrevolutionair' niet op te geven en zoekt zijn heil vervolgens in Republiek Congo en later in Bolivia.
Guerrilla Girl (1953) Guerrilla Girl (1953)
Demetri Alexander doet zich, tijdens de bezetting van Athene tijdens de Tweede Wereldoorlog, voor als een Nazi officier terwijl hij eigenlijk voor de ondergrondse werkt. Hij wordt verliefd op een andere agent van de ondergrondse, Zaira. Tijdens het einde van de oorlog verliezen ze elkaar uit het oog, en wanneer ze elkaar na jaren weer zien zit hij in de Griekse regering en is zij lid van de Communistische verzet.
Guerrilla Girl (2005) Guerrilla Girl (2005)
Regisseur Frank Piasechi Poulsen vraagt zich af waarom een jonge studente uit de stad zich aansluit bij een guerrillabeweging. Hoe is het om jong te zijn en in een land te leven waar de oorlog nooit eindigt en een deel is van ieders dagelijks leven? Wie kiest er dan voor die smalle ideologische basis en voor die gevaarlijke manier van leven van de guerrillastrijder? In de Columbiaanse jungle ligt het trainingskamp van de Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC). Hier volgt Poulsen drie maanden lang de transformatie van Isabel. Hij ziet haar veranderen van jonge vrouw naar guerillastrijdster. Isabel verlangt er naar deel te worden van een ideologische beweging en is bereid familie, vriend en het leven zoals ze dat tot nog toe kende op te geven. Maar daar is heel wat voor nodig.
Guerrilla, La (1972) Guerrilla, La (1972)
Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog staat een schapenherder op als nieuwe leider die met zijn guerrilla-tactieken het Franse leger zal verslaan.
Guess What Happened to Count Dracula? (1970) Guess What Happened to Count Dracula? (1970)
Graaf Dracula heeft zijn naam veranderd en gaat nu door het leven als Graaf Adrian. Als hij in een nachtclub de mooie Angelica ziet, wil hij haar eeuwig aan zijn zijde. Hiervoor moet hij haar drie maal in de nek bijten. Wanneer haar verloofde begint tegen te werken sluit hij een deal met hem. Hij belooft de man een carriere in de filmwereld in ruil voor Angelica.
Guess Who (2005) Guess Who (2005)
Simon Green is een succesvolle blanke jongeman met een leuke zwarte vriendin. Het leven lacht hem toe, totdat hij besluit dat het eens tijd wordt haar ouders te ontmoeten. Haar vader is bepaald niet onder de indruk van een blanke schoonzoon en bovendien gaat er voor Simon van alles mis tijdens het bezoek.
Guess Who's Coming to Dinner (1967) Guess Who's Coming to Dinner (1967)
De dochter van Matt (Tracy) en Christina (Hepburn) komt thuis met haar nieuwe verloofde, een gerespecteerde zwarte dokter. Aangezien beide ouders een beetje moeite hebben met de keuze, zit er niets anders op, dan ze maar eens uit te nodigen om te komen eten.
Guest House Paradiso (1999) Guest House Paradiso (1999)
In het slechst lopende hotel van Engeland zorgen Ritchie Twat (Rik Mayall) en Eddie, of liever Edward Elizabeth Ninglebubba (Adrian Edmondson), voor de dagelijkse (ab)normale gang van zaken. Ritchie is de manager die niets doet en Eddie is degene die geen functie heeft maar alles doet. Daarnaast is er een kok en een vermist (vermoedelijk dood) hulpje. Soms komen er gasten, zoals een typische Engelse familie, een diva die haar beste tijd gehad heeft en een pasgetrouwd stel, maar de mannen hebben meestal met elkaar te maken. Dit zorgt voor vele absurde en idiote situaties, waaraan de gasten niet kunnen ontkomen.
Guest in the House (1944) Guest in the House (1944)
Evelyn Heath is een emotioneel kwetsbare en instabiele vrouw, die tijdelijk verblijft in het huis van haar arts Dan Proctor. Daar ontmoet Evelyn Douglas, de broer van Dan en ze wordt verliefd op hem. Douglas is gelukkig getrouwd met Ann. Evelyn stelt vervolgens alles in het werk om dat gelukkige huwelijk te vernieten en de liefde van Douglas te winnen, echter met tragische gevolgen.
Guest Wife (1945) Guest Wife (1945)
Een befaamde journalist, die een vrouw nodig heeft om zijn uitgever erin te luizen, haalt een getrouwde vrouw over deze rol te spelen. Aangezien haar echtgenoot niet betrokken is bij deze actie stapelen de moeilijkheden zich op wanneer het drietal zich in hetzelfde huis bevindt.
Gueule d'Amour (1937) Gueule d'Amour (1937)
Lucien is een koloniale leger-officier. Hij heeft in elke stad een ander schatje en vergeet ze zodra hij weer weg is. De enige die hij niet kan vergeten is Madeline. Nadat ze zijn geld vergokt, laat ze hem echter vallen, maar hij besluit haar te gaan zoeken.
Gueule de l'Autre, La (1979) Gueule de l'Autre, La (1979)
Martial Perrin is de president van een rechtse politieke partij. Hij maakt zich klaar voor de volgende verkiezingen. Als Kraus, een gekend crimineel ontsnapt, raakt Martial in paniek en hij duikt onder. Zijn assistent huurt Martial's neef Gilbert in. Die is acteur, lijkt op Martial en kan hem bovendien prima imiteren.
Gueule Ouverte, La (1974) Gueule Ouverte, La (1974)
Door een langdurig ziekbed van een moeder die kanker heeft, worden haar echtgenoot en zoon geconfronteerd met hun eigen leefsituatie. Ze zijn wanhopig op zoek naar hun eigen vitaliteit en zijn daar zo mee bezig dat de zorg om de zieke echtgenote/moeder ogenschijnlijk op de achtergrond raakt.
Gui da Gui (1980) Gui da Gui (1980)
De onschuldige Hung wordt verdacht van de moord op zijn verdwenen vrouw. Eigenlijk is zij ontvoerd door wezens van 'de andere kant'. Naast de politie zitten ook allerlei vampieren en andere geesten achter hem aan.
Gui Ma Gong Fu (1978) Gui Ma Gong Fu (1978)
De jonge Wang Yue gebruikt zijn kung-fu vaardigheden om misdadigers op te pakken die gezocht worden, en waarvoor je een flinke beloning krijgt, door de regering.
Guide for the Married Man, A (1967) Guide for the Married Man, A (1967)
Edward en Paul zijn goede vrienden. Alhoewel beide heren getrouwd zijn, komt Paul tot de ontdekking dat Edward vreemd gaat.Wanneer hij ernaar vraagt, weet Edward hem te overtuigen van zijn onschuld. Sterker nog, hij weet Paul er van te overtuigen dat vreemdgaan lang zo slecht nog niet is.
Guide to Recognizing Your Saints, A (2006) Guide to Recognizing Your Saints, A (2006)
Een jongen groeit op in Astoria, New York in 1980. Zijn vrienden eindigen dood, in de gevangenis of verslaafd aan drugs. Hij zelf ontspringt de dans en gelooft dat hij hetzelfde lot bespaard is door verschillende heiligen.
Guignolo, Le (1980) Guignolo, Le (1980)
Alexandre Dupré (Jean-Paul Belmondo) is een charlatan, die zonder het te weten in het bezit komt van een belangrijke micro-film. Pas als er in zijn omgeving slachtoffers vallen, komt hij erachter dat ook hij in gevaar is. Behalve de Franse geheime dienst, zitten er ook enkele gangsters achter Alexandre en de micro-film aan.
Guilt by Association (2002) Guilt by Association (2002)
Wanneer alleenstaande moeder Susan Walker op een dag de charmante Rudy ontmoet en deze zich ontpopt als een geschikte levensgezel, is Susan in de wolken. Zo heeft ze eindelijk de vader voor haar kinderen Max en Hannah waar ze al zo lang van droomde. Maar dan ontdekt ze dat Rudy een verborgen leven leidt.
Guiltrip (1995) Guiltrip (1995)
Beroepsmilitair Liam en zijn vrouw Tina wonen in een buitenwijk van een kleine Ierse stad. Op een dag komt Liam dronken thuis. Het komt tot een gewelddadige uitbarsting tussen beiden; die tot de volgende ochtend duurt. Het relaas van hun nachtelijke confrontatie wordt afgewisseld met flashbacks van de dag ervoor. Hieruit blijkt dat beiden iets gedaan hebben dat ze het liefst voor de ander verborgen willen houden.
Guilty as Charged (1991) Guilty as Charged (1991)
Ben Kallin is een wakkere burger met een uitgesproken gevoel voor goed en kwaad. Samen met zijn beste vriend Aloysius kidnapt Kallin personen die volgens hem een bedreiging voor de samenleving vormen. Om er zeker van te zijn dat ze geen misdaden kunnen plegen, executeert Kallin ze allemaal op zijn zelfgemaakte elektrische stoel.
Guilty as Charged (2000) Guilty as Charged (2000)
US Army Investigator Lt. John Murphy krijgt de opdracht een aantal verdachte overlijdensgevallen, allemaal onder het regime van kolonel Strauss, uit te zoeken. Nadat Murphy undercover gaat en infiltreert in de unit van Strauss, komt hij erachter dat Strauss en z'n team een wel heel bijzondere koers varen.
Guilty as Sin (1993) Guilty as Sin (1993)
Een man die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord, komt bij een vrouwelijke advocaat die graag carriere wil maken. De man is een echte rokkenjager, en zegt dat hij de moord pleegde vanwege een grote som geld. Dan doet hij het voorkomen alsof hij en de advocate een affaire hebben, en krijgt zij twijfels over het verdedigen van de man. Hij vertelt haar dingen die ze echter niet kan doorvertellen vanwege de advocaat/cliënt-relatie. Dan begint zij haar eigen onderzoek, wat haar en haar vriendenkring in gevaar kan brengen...
Guilty by Association (2003) Guilty by Association (2003)
Rick Brown heeft net een gevangenisstraf uitgezeten voor drugshandel. Eenmaal op vrije voeten raakt hij bevriend met D-Mo, een ambitieuze drugsdealer. Samen nemen ze in mum van tijd de hele drugshandel in hun stad over. Daarbij worden grof geweld en moord niet geschuwd. Hun criminele activiteiten trekken de aandacht van Luitenant Redding, die Rick laat arresteren. Door gebrek aan bewijs komt hij echter meteen weer op vrije voeten, waardoor bij D-Mo het vermoeden ontstaat dat Rick hem heeft verraden. Achterdocht, jaloezie en hebzucht drijven de twee uit elkaar en neemt hun strijd een dramatische wending.
Guilty by Suspicion (1991) Guilty by Suspicion (1991)
Davis Merrell is een succesvolle regisseur, die al een paar jaar aan filmprojecten buiten Amerika werkt. Hij komt terug op het moment dat senator McCarthy onder andere in Hollywood een heksenjacht op communisten aan het voeren is. Er wordt gezocht naar verraders van het kapitalisme, die zelf het communisme aanbidden. Als hij wordt ondervraagd door een onderhandelaar, vertelt hij hem niks. Daardoor komt hij op een zwarte lijst te staan, zodat hij niet aan het werk kan. Hij staat nu voor de keuze: geen werk of leden van een communisten-organisatie aangeven.
Guilty Bystander (1950) Guilty Bystander (1950)
Max Thursday, een aan alcohol verslaafde ex-politierechercheur, werkt nu als assistent bij een goedkoop kamerverhuurbedrijf. Thursday’s ex-vrouw Georgia komt op een nacht langs, wanneer Max weer dronken is, en vertelt hem dat hun driejarig zoontje Jeff wordt vermist. Jeff zou ontvoerd zijn door haar broer Fred. Max heeft geen andere keus dan nuchter te blijven en gaat op zoek naar de werkgever van zijn ex-zwager, Doc Elder, een oud-fysicus met een dubieus verleden. Elder weet Max dronken te voeren en schakelt hem vervolgens uit. Max wordt de volgende dag in een politiecel wakker, en wordt verhoord door zijn oud-collega Mark Tonetti over de dood van Doc Elder.
Guilty Conscience (1985) Guilty Conscience (1985)
Misdaad-advocaat Arthur Jamison (Anthony Hopkins) wil scheiden van zijn vrouw Louise (Blythe Danner), maar daartegenover stelt Louise de nodige financiële eisen. Daar kan Arthur echter niet mee accoord gaan, dus beraamt hij samen met zijn vriendin Jackie Willis (Swoosie Kurtz) een moord op zijn vrouw. Maar volgens welk plan gaan ze te werk? Arthur en Jackie bedenken samen verschillende scenario's. Intussen heeft Louise óók criminele plannen met Arthur.
Guilty Hearts (2002) Guilty Hearts (2002)
Voordat Jenny besloot haar man te verlaten, was ze een gehoorzame vrouw, een toegewijde moeder en een vroom kerkgangster. Maar problemen binnen het huwelijk drijven Jenny in de armen van Dr. Stephen Carrow. Wat begint als een onstuimige affaire verandert al snel in een nachtmerrie, wanneer de vrouw van Dr. Carrow vermoord wordt in haar eigen slaapkamer.
Guilty, The (1947) Guilty, The (1947)
Twee jongemannen die samen een appartement delen, ontmoeten de tweelingzussen Estelle en Linda Mitchell en worden verliefd op hen. Eén van hen is opgegroeid als een voorbeeldige jongedame, maar de andere is steeds het middelpunt van conflicten. De aardige tweelingzus wordt vermoord en gedumpt in een verbrandingsoven. Haar vriend wordt van de moord beschuldigd. Voor rechercheur Heller kan ook de minnaar en de vriend van de verdachte de dader zijn, of misschien zelfs de andere zus.
Guilty, The (2000) Guilty, The (2000)
Callum Crane staat op het punt om voor de rechtbank te verschijnen wanneer hij, in een dronken bui, een secretaresse misbruikt. In dezelfde week ontmoet Crane zijn biologische zoon Nathan Corrigan. Voordat Crane echter weet wie Nathan is, biedt hij hem geld aan om de secretaresse te vermoorden. Nathan besluit het niet te doen, maar één van zijn vrienden besluit de moord, uit geldnood, wél te plegen.
Guinevere (1994) Guinevere (1994)
Koningin Guinevere voelt zich steeds meer aangetrokken tot Sir Lancelot, nadat ze heeft ontdekt dat haar man, koning Arthur, is vreemdgegaan. Ze blijft de koning echter trouw als hij gevangen wordt genomen en ze stelt zich volledig in dienst van het land.
Guinevere (1999) Guinevere (1999)
Een onzeker jong meisje raakt in de ban van een fotograaf die in haar een aankomend talent ziet. Zij laat haar opleiding voor wat het is en trekt bij de man in. Wat ze echter niet beseft is dat zij één is in een rij van velen, die allemaal onder de naam Guinevere gestrikt worden in het web van de geheimzinnige fotograaf Connie Fitzpatrick.
Guinguette (1959) Guinguette (1959)
Guinguette (Zizi Jeanmaire) is een ex-prostituee die haar vroegere leventje achter zich heeft gelaten om opnieuw met een schone lei te beginnen. Zij opent een bar en dansgelegenheid vlak buiten de stad en alles loopt op rolletjes, totdat een stel gangsters problemen gaan maken. Tevens heeft zij de nodige problemen in haar liefdesleven, want de 16-jarige Maryse (Cristina Gaioni) heeft juist haar zinnen gezet op Guinguette's grote liefde.
Guisi (2006) Guisi (2006)
Een team van onderzoekers, geleid door Hashimoto moet energie verzamelen van een geestenkind, dit door gebruik te maken van hun nieuw uitgevonden apparaat de Menger Sponge. Het kind, geisoleerd in een lege flat, beweegt zijn lippen om woorden te maken die niemand begrijpt. Hashimoto zet special agent Ye Qi-Dong in, die kan liplezen, om uit te vinden hoe dit kind licht werpt op het leven...en vooral leven na de dood.
Guizi Lai Le (2000) Guizi Lai Le (2000)
In een klein Chinees boerendorpje waaraan de Japanse invasie in de jaren dertig grotendeels voorbijgaat, wordt de routine van boer Ma Dasan ruw verstoord als er middenin de nacht twee Japanse krijgsgevangenen voor zijn deur worden gedropt. Een mysterieuze figuur die zichzelf voorstelt als 'Ik' beveelt Ma een paar dagen op de gevangenen te passen, totdat het Chinese verzet ze weer zal ophalen. De gevangenen, een fanatieke Japanse soldaat en zijn tolk, worden onderworpen aan een chaotisch verhoor door de dommige dorpelingen, die zich door deze taak plotseling erg belangrijk voelen. Wanneer er echter na maanden nog altijd niemand is gekomen om de gevangenen op te halen en de situatie gevaarlijker wordt, worden de dorpelingen nerveus. Na een knullige poging tot executie van de gevangenen, wordt besloten ze terug te geven aan de Japanners, in ruil voor wat zakken graan. De paranoïde commandant van de Japanse troepen vertrouwt het ongebruikelijke aanbod echter niet, en dat heeft desastreuze gevolgen....
Gukhwaggot Hyanggi (2003) Gukhwaggot Hyanggi (2003)
Een man raakt verliefd op een oudere universitaire klasgenoot, maar zij wijst hem af. Jaren later, wanneer haar leven in duigen ligt door een ongeval, krijgt hij een nieuwe kans om haar hart te winnen.
Gulag (1985) Gulag (1985)
Een Amerikaanse sportverslaggever wordt bij een bezoek aan Moskou door de KGB gearresteerd en in een gevangeniskamp gestopt. Samen met een Engelsman en enkele Russen maken ze plannen om te ontsnappen.
Guld til Præriens Skrappe Drenge (1971) Guld til Præriens Skrappe Drenge (1971)
Het goudtransport tussen Greenville en Cornerstone wordt overvallen en de oude Gamle Jeff wordt daarbij vermoord. Zijn dochter Shannahoo neemt de leiding over en probeert het goud in veiligheid te brengen. Gelukkig krijgt Shannahoo daarbij hulp van vier stoere cowboys.
Guldregn (1988) Guldregn (1988)
Nanna (Nanna Bøndergaard) zit in haar favoriete schuilplaats in het bos en ziet een man op een open plek iets begraven. Ze gaat haar 4 vriendjes halen en vinden in het bos een kist op de plaats die Nanna aanwijst. De kist blijkt boordevol met geld te zitten. Ze overwegen of ze het geld naar de politie moeten brengen of eerst maar eens af willen wachten. Ze besluiten het geld mee naar huis te brengen. Maar heeft niemand hen gezien ?
Guling Jie Shaonian Sha Ren Shijian (1991) Guling Jie Shaonian Sha Ren Shijian (1991)
Na een tijd deel van Japan uitgemaakt te hebben, kwam Taiwan na de Tweede Wereldoorlog weer in Chinese handen. De Chinese overheid stimuleerde haar inwoners om naar het eiland te trekken, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De film volgt een aantal leden van de tweede generatie van deze immigranten, die als jongeren, op zoek naar hun eigen identiteit, verzanden in bende-oorlogen in de achterbuurten van Taipei.
Gulle Minnaar, De (1990) Gulle Minnaar, De (1990)
Op twee romans van Marjan Berk gebaseerde komedie over een vlotte tekenaar met liefdesproblemen. Hij is verliefd maar wordt nagezeten door vroegere minnaressen. De film, geproduceerd door Rob Houwer en met muziek van Henny Vrienten, verdween destijds na een week uit de bioscoop.
Gulliver's Travels (1939) Gulliver's Travels (1939)
Gulliver spoelt aan land in Lilliput en probeert een oorlog tussen dit kleine koninkrijk en de even kleine rivaal hiervan, Blefiscu, te voorkomen en hij probeert tevens het pad te effenen voor de romance tussen de prinses en de prins van de tegen over elkaar staande landjes. Hij wordt hier bij beurtelings bijgestaan en geremd door de stadsomroeper van Lilliput en generaal Gabby.
Gulliver's Travels (1977) Gulliver's Travels (1977)
1699. Hij kan de beste dokterspraktijk krijgen, maar Gulliver verlangt naar de zee. Hij komt in een storm terecht en spoelt aan op het eiland Liliput waar hij een reus is en tevens de oplossing voor hun oorlog met het buurland.
Gulliver's Travels (1996) Gulliver's Travels (1996)
Verfilming van het boek van Jonathan Swift. Een Engelsman keert na acht jaar afwezigheid terug naar huis, en vertelt vreemde verhalen over zijn reizen naar merkwaardige werelden.
Gum Gee Yuk Yip (1994) Gum Gee Yuk Yip (1994)
Rose is een beroemde zangeres die voor de buitenwereld een perfecte relatie heeft met haar manager, Sam. Weng is een grote fan van Rose. Om dicht bij haar idool te komen verkleedt ze zich als een jongen voor een talentenjacht die door Sam wordt georganiseerd. Ze wint, maar moet zich als jongen voor blijven doen om haar nieuwe leven te continueren.
Gumball 3000: The Movie (2003) Gumball 3000: The Movie (2003)
In de lente van 2003 komen de piloten van 150 peperdure sportwagens samen voor de jaarlijkse Gumball Rally. De piloten hebben zes dagen de tijd om de 3000 kilometer van San Fransisco naar Miami af te leggen. Gelukkig blijft het showen van de autos altijd belangrijker dan winnen. Alhoewel...
Gumball Rally, The (1976) Gumball Rally, The (1976)
Leraar Samuel Graves ontvangt een anoniem briefje waarop alleen het woord 'GUMBALL' staat. Hij begrijpt meteen waarover het gaat en neemt meteen het eerste vliegtuig met bestemming New York, waar hij zijn opwachting maakt in een zwaar bewaakt restaurant. Hij is niet de eerste. Er zijn al huismoeders, tieners, bejaarden, klaplopers en zakenmannen aanwezig. Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar gemeen, ware het niet dat ze allemaal verslaafd zijn aan snelheid, het geluid van opgedreven motoren en de geur van benzine. Geen van hen kan wachten tot het startschot gegeven wordt van de 'Gumball Rally', een illegale race met bestemming Long Beach, Californië.
Gumby: The Movie (1995) Gumby: The Movie (1995)
Gumby stelt een rockband (The Clayboys) samen met zijn vrienden en organiseert een benefietconcert om een paar boeren te helpen om hun eigendommen terug te kopen van de gemene Blockheads. Maar de Blockheads dreigen ermee om iedereen in de stad te veranderen in robots als ze hun concert geven.
Gummi-Tarzan (1981) Gummi-Tarzan (1981)
De 10-jarige Ivan (Alex Svanbjerg) is niet erg geliefd bij zijn klasgenoten. Hij valt niet op, blinkt nergens in uit en lijkt in een prestatiemaatschappij vergeten te worden. Maar dan wordt iedereen die hem wilde aantonen dat kennis en kracht belangrijk zijn, belachelijk en weet Ivan in zijn fantasie toch zijn gram te halen.
Gummo (1997) Gummo (1997)
Het verhaal speelt zich af in Xenia, een klein, dodelijk saai stadje in Ohio. De film volgt een aantal randfiguren, onder wie Solomon, een magere 14-jarige met een even verwarde als gewelddadige moeder. Zijn beste vriend, de 19-jarige Tummler, woont bij een holistische vader die zijn gezag allang verloren heeft en nooit over de dood van Tummlers moeder is heengekomen. De twee vrienden slijten hun dagen met lijm snuiven, voor geld zwerfkatten afmaken en kattenkwaad en ergere streken uithalen. Moreel besef is hen vreemd.
Gumnaam (1965) Gumnaam (1965)
Zeven jongeren winnen een danswedstrijd en de prijs is een vakantie. Als ze met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming gaan, krijgt het vliegtuig pech en moeten ze landen op een klein eiland. Op het eiland ontmoeten ze een vreemde butler die hen mee neemt naar een groot huis, waar ze eindelijk rust lijken te krijgen. Maar al snel word de rust verstoord door een aantal mysterieuze moorden.
Gumshoe (1971) Gumshoe (1971)
Ginley werkt overdag in een casino maar wil graag van baan veranderen. Op zijn 35e verjaardag plaats hij een advertentie in de krant waarin hij zichzelf als privédetective aanprijst. Tot zijn grote verbazing krijgt hij diezelfde dag al een telefoontje, en krijgt hij een pakje thuisbezorgd waarin een pistool, een foto en een flink geldbedrag zitten...
Gun and the Pulpit, The (1974) Gun and the Pulpit, The (1974)
Een revolverheld wordt gezocht voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Wanneer hij bij zijn vlucht op het lichaam van een dode priester stuit besluit hij diens identiteit aan te nemen.
Gun Chung (2007) Gun Chung (2007)
Piggy is een nieuwe rekruut en mag haar training meteen overslaan. Ze krijgt een job toegewezen onder toezicht van haar mentor Dog-Head. Ze moet een bende gewapende overvallers opsporen, onder leiding van Hollow Man, een berucht crimineel.
Gun Fever (1958) Gun Fever (1958)
Luke Ram wil wraak nemen op de blanke bandiet, die de Sioux geleid heeft bij de plundering van het postkoetstussenstation van zijn vader. Bij deze aanval zijn alle aanwezigen gedood, behalve hijzelf. Ram wordt bij zijn speurtocht vergezeld door zijn partner, de mijnwerker Sam Weller. Beiden weten nog niet, dat de man, die zij zoeken, Sam’s vader is.
Gun Fight (1961) Gun Fight (1961)
Wayne Santley (James Brown) is met de postkoets op weg naar Laramie, en neemt zangeres Nora Brown (Joan Staley) onder zijn hoede.
Gun for a Coward (1957) Gun for a Coward (1957)
Na de enorme veeranch van zijn overleden vader geërfd te hebben, wil Will Keough niets meer dan in alle rust zijn werk doen en leven in vrede, maar dit wordt onmogelijk gemaakt door de gespannen situatie in zijn eigen familie. Wills twee jongere broers, Bless en Hade hebben karakters, die verschillen als dag en nacht. Ervan overtuigd dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn vader, weigert Bless gebruik te maken van wapens en wordt daarom als een lafaard beschouwd. Omgekeerd, Hade is wild en onbezonnen, letterlijk ligt een ongeluk op de loer. De grimmige en genadeloze moeder Hannah, die een zwak heeft voor Hade, verscherpt alleen de situatie tussen de broers. Daarnaast voelt Wills vriendin Audry Niven zich aangetrokken door de gevoelige Bless. Uiteindelijk escaleren de onderlinge verhoudingen; wie van de Keough broers zal overleven?
Gun for Jennifer, A (1996) Gun for Jennifer, A (1996)
"A Gun for Jennifer" concentreert zich op een groep mannenhatende lesbiennes die het beu zijn dat mannen vrouwen slecht behandelen en daarom beslissen de wet in eigen handen te nemen. Het verhaal begint echt wanneer zij een jonge vrouw op de straat redden van een beroving. Zij laten haar de overvaller zelf doodschieten en laten haar toe tot hun bende. Maar de meisjes beginnen onder elkaar te kibbelen terwijl zij verschillende mannelijke criminelen van de straat halen.
Gun Fury (1953) Gun Fury (1953)
De verloofde van een rancher wordt ontvoerd door een gewetenloze, gewelddadige bandiet. Samen met de verbitterde ex-partner van de bandiet zet de rancher de achtervolging in en doorkruist daarbij heel Arizona.
Gun Girls (1957) Gun Girls (1957)
Teddy, een dochter uit een rijke familie, wordt uit de jeugdgevangenis ontslagen en zint op wraak tegen de maatschappij. Ze richt een meisjesbende op, die zich bezig houdt met criminele en seksuele activiteiten. De heler Joe neemt van de bende de gestolen goederen af, voorziet hen van wapens en vraagt de meisjes een warenhuis te beroven. De beroving mislukt en de meisjesbende ziet zich gedwongen onder te duiken. Dan komt Teddy er achter dat Trixie ook een verhouding heeft met Joe, en dat ze zwanger is. Joe wijst Trixie echter af en zij schiet hem prompt neer.
Gun Glory (1957) Gun Glory (1957)
Tom Early is jarenlang van huis weggeweest in de hoop met gokken het grote geld binnen te halen. Als hij terugkeert naar zijn kleine boerderij, hoort hij tot zijn ontzetting dat zijn vrouw overleden is. Zijn jongste zoon Tommy neemt zijn vader diens gedrag niet bepaald in dank af. En ook de rest van het dorp ontvangt hem niet met open armen.
Gun Hawk, The (1953) Gun Hawk, The (1953)
Blaine Madden is een gepensioneerde “gunfighter”, die nu de leiding heeft in een stadje vol met “outlaws”. Blaine is bevriend met de heethoofd en snelle schutter “Reb” Roan. Reb is net zo impulsief als Blaine in zijn hoogtijdagen. Op een dag schieten de “outlaws” Blaine neer en hoewel dodelijk gewond, probeert hij Reb te overtuigen deel te nemen aan het gevecht.
Gun in Betty Lou's Handbag, The (1992) Gun in Betty Lou's Handbag, The (1992)
Betty Lou Perkins is haar saaie leventje meer dan beu. Haar werk bij de bibliotheek inspireert haar niet en haar man Alex heeft nog amper aandacht voor haar. Wanneer er in de stad een lijk wordt gevonden en Betty toevallig op het moordwapen stuit, ziet ze haar kans schoon. Om Alex en iedereen te imponeren zal ze verklaren dat zij de misdaad heeft begaan...
Gun in the House, A (1981) Gun in the House, A (1981)
Emily Cates (Sally Struthers) wordt beschuldigd van moord. Uit zelfbescherming schoot ze een indringer dood die haar ook nog een wou verkrachten.
Gun Justice (1933) Gun Justice (1933)
De veedrijver Sam Burkett wil de Wind Valley Ranch in bezit hebben en doodt samen met enkele andere veedrijvers de rancheigenaar Jim Lance. Jim’s neef Ken Lance is de erfgenaam van de Wind Valley Ranch, maar hij is al enige tijd spoorloos. Sam stelt een bedrieger aan, die zich voor Ken Lance moet uitgeven en zet hiermee meteen ook Jim’s geadopteerde dochter Rae Marsh buiten spel. Nu heeft Sam ook controle over de Narrow Pass, die op het grondgebied van de ranch ligt. Problemen ontstaan, wanneer de echte Ken, die inmiddels een Texas Ranger is geworden, terugkeert. Bij een vuurgevecht doodt de echte Ken één van de veedrijvers en hij wordt beschuldigd van moord. De bedrieger weet te ontkomen en weet de sheriff van Valley City te overtuigen, dat hij de echte Ken is. De echte Ken Lance kan echter aan de sheriff ontsnappen.
Gun Runner (1949) Gun Runner (1949)
Kate Diamond is eigenaresse van de Roaring Falls handelspost, waar ze met haar bende wapensmokkelaars handel drijft met Indianen. Na een conflict met smokkelaar Stacey, wil hij met zijn kameraden de verborgen wapens, die bewaakt worden door Kate’s voorman Nebraska, stelen. Jimmy en Cannonball Taylor, die onderweg zijn naar de gewonde sheriff Hattis in Canyon City, gooien echter roet in het eten.
Gun Runners, The (1958) Gun Runners, The (1958)
Sam Martin, die met zijn vrouw Lucy in Key West woont, heeft een boot die nog lang niet is afbetaald. Omdat de zaken slecht gaan, ziet Sam zich genoodzaakt zich in te laten met ene Hanagan, die geen goede indruk op hem maakt. Sam wordt in zijn vermoedens bevestigd als Hanagan, een wapensmokkelaar, hem na een trip naar Cuba voor het blok zet. Hij krijgt de keus uit zijn boot kwijtraken, óf opnieuw met een lading wapens naar Cuba varen.
Gun Shy (2000) Gun Shy (2000)
De legendarische geheimagent Charlie heeft last van posttraumatische stress en zoekt psychiatrische hulp om zijn angsten voor maffialeider Fulvio Nesstra te overwinnen. Hij komt in een therapiegroep terecht, waar de verpleegster Judy Tipp alles in het werk stelt om hem weer aan de slag te krijgen. Door haar aanwezigheid neemt Charlies leven een nieuwe wending: na weken van eenzaamheid voelt hij zich als herboren en lijken alle problemen eensklaps verdwenen.
Gun Smoke (1931) Gun Smoke (1931)
Na een aantal misdaden, overvallen en moorden, vertrekt bendeleider Kedge Darvis met enkele handlangers naar een klein westernstadje in Idaho. Daar willen zij wachten tot de kust weer veilig is in de grote stad. Door de bewoners van het stadje, die menen te maken te hebben met rijke investeerders, worden zij met open armen ontvangen. Maar al snel moeten zij erachter komen, dat zij deze figuren beter kwijt dan rijk kunnen zijn.
Gun Street (1961) Gun Street (1961)
De tot levenslang veroordeelde bankrover Wells keert na zijn ontsnapping terug naar de stad en begint een waar schrikbewind. Op de dodenlijst van de op wraak beluste Wells staan dokter Dean Knudtson, zijn vrouw Janice, die voorheen getrouwd was met Wells en Jeff Baxley, door wiens getuigenis hij zes jaar geleden hij naar de gevangenis moest. Sheriff Charles Morton, die zich liever verder had onderhouden met de casino-eigenaresse Joan Brady, staat samen met de hulpsheriff Sam Freed nu aan het hoofd van een posse, die Wells moeten opsporen in de woestijn.
Gun That Won the West, The (1955) Gun That Won the West, The (1955)
Wyoming, circa 1880. Kolonel Carrington krijgt de opdracht voor het bouwen van een groep van forten op het grondgebied van de Sioux-indianenstam. Carrington werft de voormalige cavalerie scouts Jim Bridger en "Dakota Jack" Gaines om het project te leiden. Bridger en Gaines zijn bevriend met het Sioux opperhoofd Red Cloud en zij gaan er van uit, dat er een vredesverdrag met de indianen kan worden gesloten. Zou er desondanks toch een oorlog met de Sioux uitbreken, is de cavalerie afhankelijk van het verkrijgen van de laatste versie van het Springfield geweer. Bridger, Gaines en zijn vrouw, Maxine, komen in het fort voor een conferentie. Gaines probeert in een dronken bui de Indianen te intimideren en ze te dwingen tot de ondertekening van een verdrag. Red Fox dreigt nu echter met oorlog als op zijn grondgebied forten gebouwd worden.
Gun the Man Down (1956) Gun the Man Down (1956)
De outlaws Rem Anderson, Matt Rankin en Ralph Farley plegen een roofoverval. Rankin en Farley gaan er vervolgens met de buit vandoor. Ze laten Anderson met lege handen en zwaar gewond achter. Anderson blijkt ook verraden te zijn door zijn vriendin Janice. Wanneer hij weer vrij komt, gaat Anderson achter zijn ex-kameraden aan en zet ze psychologisch voortdurend onder druk, in plaats van hen meteen te doden.
Gun, a Car, a Blonde, A (1997) Gun, a Car, a Blonde, A (1997)
Richard, een aan de rolstoel gebonden man kijkt de hele dag naar buiten naar zijn nieuwe buurvrouw en fantaseert over haar, deels om zijn pijn te vergeten. In zijn fantasie is hij een detective die mooie vrouwen helpt.
Gunaah (2002) Gunaah (2002)
De mooie, maar eenzame Prabha Narayan heeft zich de zware taak toegeeigend om het corrupte Indische systeem te zuiveren. Haar naieve, maar eerlijke karakter wordt zwaar op de proef gesteld wanneer ze plotseling verliefd wordt op een zekere Aditya. Niet zomaar een verliefdheid, maar Aditya blijkt de man waarmee ze haar verdere leven mee wil delen, alleen is er een probleem. Aditya is een crimineel die door niemand minder dan Prabha werd opgepakt en in de gevangenis belandde.
Gunan il Guerriero (1982) Gunan il Guerriero (1982)
Gunan (Pietro Torrisi), de onoverwinnelijke barbaar, probeert de brute vernietiging van zijn volk te wreken. Tijdens zijn queeste krijgt hij hulp van de mooie en sterke Marga (Malisa Longo). Samen nemen ze het op tegen de schurk Nameless (Giovanni Cianfriglia).
Guncrazy (1992) Guncrazy (1992)
Anita Minteer heeft genoeg van haar gemene stiefvader en schiet de man dood tijdens een van hun vele ruzies. Ze slaat op de vlucht en is van plan om een ex-gedetineerde te ontmoeten met wie ze al jaren een briefwisseling onderhoudt.
Gunfight at Comanche Creek (1963) Gunfight at Comanche Creek (1963)
Comanche Creek, Colorado, 1875. Jack Mason ontsnapt uit de gevangenis met hulp van een bende vreemdelingen. De bende heeft Mason nodig voor een roofoverval en wanneer vervolgens de beloning voor Mason hoog genoeg is, willen ze hem doden en de beloning incasseren. De “National Detective Agency”, die de werkwijze van de bende kent, laten hun agent Bob Gifford in Comanche Creek wegens een fictieve roofoverval in de cel zetten. Ondertussen is de attractieve salooneigenaresse Abbie Stevens verliefd op Gifford geworden. De bende gaat er met lokaas Gifford vandoor. Zal Gifford in zijn missie slagen?
Gunfight at Dodge City, The (1959) Gunfight at Dodge City, The (1959)
Wanneer zijn broer Ed op een laffe manier wordt gedood met een schot in de rug, gaat Bat Masterson akkoord om deel te nemen aan de sheriffverkiezing. Bat moet het opnemen tegen de huidige corrupte sheriff Jim Regan. Bat wilde eerst geen sheriff worden, maar ook zijn vrome vriendin Pauline Howard staat erop. Bat komt erachter, dat de werkelijke moordenaar iemand anders is dan hij verwachtte en handelt moedwillig in strijdt met de wet, wanneer hij zijn oude vriend Ben Townsend helpt. Hierdoor komt zijn eigen baan en leven in gevaar.
Gunfight at the O.K. Corral (1957) Gunfight at the O.K. Corral (1957)
Na een lange carrière als handhaver van de wet besluit Wyatt Earp met pensioen te gaan, en zijn broers in Tombstone, Arizona op te zoeken. Als hij daar aankomt blijken zij in de clinch te liggen met de Clantons, een plaatselijke bende. Een showdown lijkt onvermijdelijk. De Earps krijgen hierbij hulp van de ongeneeslijk zieke Doc Holliday.
Gunfight in Abilene (1967) Gunfight in Abilene (1967)
Officier Cal Wayne (Bobby Darin) schiet tijdens de Burgeroorlog per ongeluk zijn vriend dood en zweert nooit meer een wapen aan te raken. Maar als hij sheriff wordt van een van geweld vergeven stadje, zal hij de wapens toch weer moeten opnemen.
Gunfight, A (1971) Gunfight, A (1971)
De gevreesde Abe Cross, die erg goed met een revolver is, komt aan in het kleine stadje Rio Baja. In dat stadje woont Will Tenneray, ook een revolverheld, en de bevoling denkt dat er een spannend duel gaat ontstaan. De twee mannen kunnen het echter goed met elkaar vinden en sluiten vriendschap. Door geldgebrek en de druk van de bevolking besluiten ze om in een arena toch een duel aan te gaan. Zo worden twee vrienden van het ene op het andere moment vijanden.
Gunfighter (1998) Gunfighter (1998)
Old Hopalong, ook bekend als The Stranger, is een gunfighter die wraak wil nemen op de moordenaars van onschuldige mensen in zijn stad. Maar de zaak wordt nog persoonlijker als de outlaw zijn vriendin lastigvalt.
Gunfighter's Moon (1995) Gunfighter's Moon (1995)
Frank Morgan, een beruchte en gevreesde 'gunfighter' heeft zijn leven geleefd op de vlucht. Deze geharde man lijkt op het oog geen 'gevoel' te hebben, tot het moment dat hij een brief krijgt van zijn oude liefde Linda. Vanaf dat moment wil hij zijn oude leven de rug toe keren, maar dat blijkt helaas toch niet zo eenvoudig.
Gunfighter, The (1950) Gunfighter, The (1950)
Jimmy Ringo is een bekende en gevreesde scherpschutter, maar hij wil juist een gewoon bestaan gaan leiden en zijn vrouw Peggy terugwinnen. In een kroeg in Santa Fé raakt hij echter betrokken bij een schietpartij en schiet hij iemand dood. Omdat de broers van het slachtoffer op wraak uit zijn, moet Jimmy op de vlucht.
Gunfighters (1947) Gunfighters (1947)
Revolverheld Brazos Kane heeft besloten niet meer te doden. Hij gaat werken voor landbaron en rancher Banner, die op een gemene wijze naburige ranchers van hun land verdrijft. Jane, de aardige dochter van Banner, is verliefd op Kane, terwijl haar gemene zuster Bess geobsedeerd is door voorman Bard Mackey. Kane moet zijn belofte breken om nooit meer te doden, wanneer hij partij kiest in het conflict tussen de ranchers en daarbij stuit hij op Mackey.
Gunfighters of Abilene (1960) Gunfighters of Abilene (1960)
Landeigenaar Seth is verantwoordelijk voor het lynchen van de verloofde van zijn dochter Alice. Seth had een dispuut met enkele andere landeigenaren en zijn toekomstig schoonzoon koos partij tegen hem. Hierop liet Seth hem in de val lopen zodat hij werd beschuldigd van diefstal en vervolgens gelynchd. Zijn broer Kip is nu uit op wraak.
Gunfighters of Casa Grande (1964) Gunfighters of Casa Grande (1964)
Een groep gewetenloze outlaws steekt de Mexicaanse grens over om daar hun geluk te beproeven. Ze doen zich voor als brave burgers, maar de leider van de bende heeft ondertussen zijn zinnen gezet op het vee. Zijn companen laten het echter steeds meer afweten.
Gunfire at Indian Gap (1957) Gunfire at Indian Gap (1957)
Eldorado is de naam van het tussenstation van de Arizona Stageline Company voor de postkoetsen. Moran runt dit tussenstation samen met zijn vrouw en hun assistente Cheel. Ze wachten op de postkoets uit het noorden met aan boord een zending geld. Deze lading wordt bewaakt door sheriff Daniel Harris en Ed Stewart, agent van het vervoersbedrijf. Onderweg wordt de postkoets echter overvallen door drie outlaws.
Gung Foo Wong Dai (1981) Gung Foo Wong Dai (1981)
Naarmate de gezondheid van de keizer achteruit gaat, zijn intriges aan het hof aan de orde van de dag. Zo proberen een aantal shaolin-monniken een aantal corrupte ambtenaren op te sporen. De ambtenaren blijken echter in dienst te zijn van een invloedrijke prins.
Gung Ho (1986) Gung Ho (1986)
De inwoners van het stadje Hadleyville worden met bankroet geconfronteerd, wanneer de plaatselijke autofabriek, na 35 jaar, gesloten wordt. Alleen U-Haul Rental, de verhuurmaatschappij doet gouden zaken nu iedereen de stad verlaat. Hunt, de vroegere voorman van de fabriek, wil niet bij de pakken blijven zitten en heeft een plan. Hij reist naar Japan en onderhandelt met de firma Assan Motors, om het bedrijf over te nemen, en zo de stad opnieuw te laten floreren. Zijn plan werkt en Hunt wordt de held van de stad. Maar nog Hadleyville, noch Assan Motors, hebben de cultuurschok ingecalculeerd.
Gung Ju Fuk Sau Gei (2004) Gung Ju Fuk Sau Gei (2004)
Na te zijn gedumpt door haar vriend Ken, komt Chan er achter dat Ken naaktfoto's van haar op internet heeft geplaatst, met het gevolg dat ze haar baan heeft verloren. Chan besluit om samen met de huidige vriendin van Ken te proberen de naaktfoto's terug te krijgen.
Gunga Din (1939) Gunga Din (1939)
Drie Britse sergeants in India moeten het opnemen tegen een groep Thuggees. Ze worden daarbij geholpen door de waterdrager Gunga Din, wiens enige ambitie het worden van een Brits soldaat is.
Gungala la Pantera Nuda (1968) Gungala la Pantera Nuda (1968)
Een verzekeringsmaatschappij, die door een rijke Engelse familie wordt geleid, organiseert een expeditie naar Afrika om een verloren erfgename op te sporen. Ze zou opgevoed zijn in de wildernis als Gungala. Wanneer de ontdekkingsreizigers haar vinden wordt één van hen op haar verliefd...
Gungala la Vergine della Giungla (1967) Gungala la Vergine della Giungla (1967)
Drie avonturiers trekken de jungle van Afrika in, op zoek naar een diamant. De diamant wordt echter gedragen door Gungala, een fantastische naakte vrouw. Wanneer de avonturiers Gungala willen vangen blijkt dat zij steun krijgt van luipaarden en panters.
Gunki Hatameku Motoni (1972) Gunki Hatameku Motoni (1972)
Het verhaal draait om de weduwe van een landmachtofficier, die tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog ter dood werd veroordeeld voor desertie, en haar aanklacht tegen de beslissing van het ministerie van Welzijn om haar een pensioen als oorlogsweduwe te onthouden. In 1971 bezoekt ze vier veteranen uit het oude regiment van haar man om de ware toedracht van zijn dood uit te zoeken. Haar gesprekken brengen de wreedheden van de laatste dagen aan het front aan het licht, zoals de onderlinge moordpartijen, het kannibalisme en de moord op officieren.
Gunman's Code (1946) Gunman's Code (1946)
Jack Douglas en Boscoe O'Toole, twee agenten van Wells Fargo, worden achter een bende postkoetsovervallers aan gestuurd. Donny Burton, de broer van Laura, wordt ingerekend nog voordat hij bewijzen kan, dat de salooneigenaar Lee Fain de man achter de bende van overvallers is.
Gunman's Walk (1958) Gunman's Walk (1958)
Rancher Lee Hackett (Van Heflin) is nog gewend om zelf zijn eigen regels op te stellen en onenigheden op te lossen met een geweer. Hij heeft geprobeerd zijn twee zoons ditzelfde principe te leren, maar alleen bij zijn oudste zoon Ed (Tab Hunter) is dit gelukt. Zijn jongste zoon Davy (James Darren) is anders. Als Ed een indiaan neerschiet, raakt Davy steeds meer betrokken met de zus van de vermoorde indiaan. Hierdoor komt Lee erachter dat zijn manier van doen in deze tijd niet meer werkt.
Gunman, The (2004) Gunman, The (2004)
Het verkeerde doelwit... met een goede reden... Rechercheur Benn Simm verliest de controle over zijn leven als zijn vrouw wordt vermoord door een seriemoordenaar. Juist nu zijn privé-leven aan diggelen ligt, wordt hem opgedragen een nieuwe, mooie agente te assisteren. Samen met haar moet hij een meedogenloze agent ontmaskeren die criminelen vermoord nog voordat ze worden gearresteerd. Samen met zijn partner jaagt hij de moordenaar, die voor eigen rechter speelt naar een afgelegen boerderij. Ze ontmaskeren hem en ze dwingen de seriemoordenaar tot een gevecht op leven en dood.
Gunmen (1994) Gunmen (1994)
400 miljoen dollar ligt verborgen in een haven in Zuid-Amerika. Als Dani Servigo's broer wordt vermoord, die het geld heeft verborgen, wordt hij door meerdere mensen gezocht. Samen met undercover agent Parker gaat Servigo op zoek naar het geld.
Gunmen from Laredo (1959) Gunmen from Laredo (1959)
Nadat Ben Keefer Gil Reardons vrouw heeft vermoord, zoekt Reardon wraak. Om Keefer te pakken te krijgen moet Reardon één van zijn bodyguards uitschakelen. Dit wordt als moord beschouwd, hij wordt veroordeeld en belandt in de gevangenis. Reardon weet te ontsnappen, maar wordt weer door de marshall ingerekend. Omdat de marshall Keefer niet vertrouwt, laat hij Reardon toch weer ontsnappen en die gaat alleen achter Keefer en zijn twee broers aan.
Gunmen of Abilene (1950) Gunmen of Abilene (1950)
Gewapende mannen uit Abilene terroriseren het dorp Blue Valley. Ze doden inwoners, steken huizen in brand en roven bevoorradingen. Ze zijn ingehuurd door de plaatselijke handelaar Henry Turner, die een goudader onder het dorp heeft ontdekt en die daarom het dorp in handen wil hebben. Turners bendeleider Brink Fallon installeert zich uiteindelijk als de nieuwe marshall. Dan komt Allan “Rocky” Lane in het dorp aan, die het tij zal doen keren.
Gunn (1967) Gunn (1967)
Wanneer er een grote gangsterbaas wordt vermoord, is zijn opvolger, Albert Paulsen, de aangewezen verdachte. Detective Peter Gunn wordt op de zaak gezet, terwijl Paulsen op allerlei manieren mensen probeert te overtuigen van zijn onschuld.
Gunner Palace (2004) Gunner Palace (2004)
Deze documentaire geeft een kijkje in de dagelijkse situaties van militairen die in Irak gestationeerd zijn. Een chaotische oorlog, die gepaard gaat met veel emoties, verdriet, spanning en soms zelfs humor, is hun deel. Één eenheid staat centraal in de film, een artillerie-eenheid die ook wel 'The Gunners' wordt genoemd.
Gunnin' for That #1 Spot (2008) Gunnin' for That #1 Spot (2008)
Op de hoek van 155th en Frederick Douglas Boulevard in Harlem, ligt Rucker Park. Op het eerste gezicht is het basketbalveld daar niet anders dan menig ander veldje, maar dit is de plek waar bijnamen worden gemaakt en legendes worden geboren. Op 1 September 2006, stapten de 24 beste highschool basketbalspelers op dit veldje om mee te doen aan het eerste "Elite 24" toernooi. "Gunnin' for That #1 Spot" volgt 8 van hen, als zij zich voorbereiden om hun bekwaamheid te tonen aan de andere spelers.
Gunnm (1993) Gunnm (1993)
In een verre toekomst vindt de cyberdokter Daisuke Ido de restanten van de jonge cyborg Gally op de schroothoop. Hij herbouwt de cyborg volledig, maar haar geheugen is gewist. Het enige dat ze zich nog kan herinneren zijn haar dodelijke gevechtstechnieken. Gally wordt premiejager en ontmoet de jonge Hugo. Samen dromen ze ervan naar Zalem te gaan, een zwevende stad die boven de Aarde hangt...
Gunplay (1951) Gunplay (1951)
Tim Holt en zijn vriend Chito Rafferty proberen een moordzaak op te lossen. Het slachtoffer is de vader van de 11-jarige Chip Martin. Chip vertelt hen dat Matt Potter de dader is geweest. Tim en Chito ontmoeten op hun zoektocht echter niemand die Potter kent.
Gunpowder, Treason and Plot (2004) Gunpowder, Treason and Plot (2004)
Als de mooie, jonge katholieke koningin Mary uit Frankrijk terugkeert om de Schotse troon op te eisen, treft ze een verdeeld, wetteloos land aan waar moord en doodslag hoogtij vieren. De 19-jarige maakt zich sterk voor herstel, van eenheid en geloofsvrijheid, maar ze moet het opnemen tegen een groep verraderlijke edelen die het op de macht voorzien hebben. Omdat ze geen leger op de been kan brengen, moet Mary zich uiteindelijk overgeven aan James en de protestanten. Ze weet haar minnaar Lord Bothwell en haar enige zoon James nog in veiligheid te brengen, maar zelf treft haar het wrede lot van levenslange opsluiting.
Gunrunner, The (1984) Gunrunner, The (1984)
Misdaadfilm met Ted (Kevin Costner) als een smokkelaar die in het China van de jaren '20 wapens probeert te smokkelen voor de Chinese opstandelingen.
Guns (1990) Guns (1990)
Een Zuid-Amerikaanse wapensmokkelaar gebruikt een eiland in Hawaii als uitvalsbsis voor zijn deals. Een groep vrouwelijke F.B.I. agenten wordt er op uit gestuurd om hem te pakken.
Guns (2008) Guns (2008)
Het verhaal over vier families die los van elkaar te maken krijgen met de wereld van de illegale wapenhandel. Het verhaal over hen die zelf in de wapenhandel zitten, de politiemensen die hen opsporen en de onschuldige burgers die betrokken raken bij de gevolgen.
Guns and Guitars (1936) Guns and Guitars (1936)
Colima County, Texas. Nadat een bandiet van Morgans bende de sheriff heeft neergeschoten, wordt de moord aan Gene Autry toegewezen. Gene bewijst zijn onschuld en probeert sheriff te worden om zo de echte moordenaar en de rest van Morgans bandietenbende op te pakken. Hij wordt hierbij geassisteerd door de dochter van de sheriff, Marjorie Miller (Dix).
Guns and Lipstick (1995) Guns and Lipstick (1995)
Danielle Roberts, een ex-politieagente, leidt nu een nieuw leven als privé-detective. Wanneer haar laatste klant vermoord wordt komt ze in moeilijkheden die haar dwingen om op zoek te gaan naar de moordenaar. Dit brengt haar naar de onderwereld van Californië.
Guns at Batasi (1964) Guns at Batasi (1964)
Sergeant-majoor Lauderdale is gestationeerd in een Britse kolonie in Afrika. Nadat de kolonie haar zelfstandigheid opeist wordt Lauderdale aangewezen om de vrede te handhaven terwijl de transitie van de macht plaatsheeft. De problemen beginnen wanneer de Afrikaanse luitenant Boniface probeert om de door de Britten goedgekeurde machthebbers af te zetten. Opeens gaat Lauderdale nadenken of hij zijn eigen waarden en overtuigingen niet moet heroverwegen.
Guns Don't Argue (1957) Guns Don't Argue (1957)
Aan het begin van de 20ste eeuw tiert de misdaad welig in de VS. Deze film portretteert alle grote gangsters waaronder Ma Barker, Dillinger, Bonnie & Clyde in hun strijd met de lange arm der wet.
Guns of a Stranger (1973) Guns of a Stranger (1973)
Sheriff Matthew Roberts trekt door het land, al zingend. Onderweg komt hij langs een ranch die door kwaadaardige bandieten wordt belaagd. Hij biedt de bewoners zijn hulp aan om ze van die bandieten te bevrijden, dit alles terwijl hij met zijn gitaar liedjes zingt.
Guns of Darkness (1962) Guns of Darkness (1962)
Tom Jordan is de eigenaar van een Britse plantage in een Zuid-Amerikaans land, waar net een revolutie plaatsvindt. Wanneer blijkt dat de gewonde president van dat land weg moet vluchten, bieden Tom en zijn vrouw, Claire, aan om hem met een auto weg te brengen. Tom en Claire, wiens huwelijk op de klippen dreigt te lopen, krijgen te maken met veel problemen; ze belanden met hun auto midden in drijfzand, Claire wordt door enkele jongelui bedreigd, en voor de pacifistische Tom vormt zich een ander probleem.. kan hij iemand doden?
Guns of Diablo (1964) Guns of Diablo (1964)
Linc Murdock leidt een groep kolonisten naar het westen. Wanneer zij in Devilscup een tussenstop maken ontmoet Murdock zijn vroegere geliefde Maria weer, van wie hij dacht dat ze door de Macklin-broers was doodgeschoten. Aanvankelijk lijkt Maria niets meer voor Murdock te voelen, totdat de Macklins proberen alsnog met Murdock af te rekenen...
Guns of El Chupacabra (1997) Guns of El Chupacabra (1997)
In Puerto Rico en verder over Zuid-Amerika, wordt een legende verspreid over Chupacabra, een wezen dat het bloed uit dieren zuigt en ze al rottend achterlaat. Ruimtesheriff Jack B. Quick komt terug naar de Aarde waar hij het gevecht moet aangaan met verschillende vijanden, die gestuurd worden door Chupacabra.
Guns of Fort Petticoat, The (1957) Guns of Fort Petticoat, The (1957)
Een man brengt nadat hij uit het leger gedeserteerd is, een groep vrouwen uit Texas de grondbeginselen van het oorlogvoeren bij, zodat zij zich kunnen weren tegen de Indianen.
Guns of Hate (1948) Guns of Hate (1948)
Twee mannen worden ten onrechte beschuldigd van moord. Ze worden opgesloten maar slagen erin te ontsnappen. Er rest hen niets anders dan op zoek te gaan naar de echte moordenaars.
Guns of Navarone, The (1961) Guns of Navarone, The (1961)
Tijdens WO ll krijgen zes soldaten de opdracht om tegen elke prijs de enorme Duitse kanonnen op het Griekse eiland Navarone te vernietigen. Deze kannonnen zijn in een onneembare rots gebouwd en controleren een strategische zeestraat in de Egeïsche zee.
Guns of the Magnificent Seven (1969) Guns of the Magnificent Seven (1969)
Een nobele revolverheld en een groep huurlingen trekken naar Mexico om een aantal politieke gevangenen te bevrijden uit een Mexicaanse gevangenis en hen te trainen om weerstand te kunnen bieden. Tezamen vallen ze een Mexicaans fort aan, in een poging om hun revolutionaire leider te bevrijden.
Guns of the Timberland (1960) Guns of the Timberland (1960)
Landbouwers en houthakkers hebben voortdurend ruzie over de ontginning van nieuw land. Wanneer echter de houthakkers besluiten een stuk bos te kappen, komen de landbouwers werkelijk in gevaar. Door het gebrek aan bomen lopen zij de kans om, tijdens het komende regenseizoen, overspoeld te worden met modderstromen vanaf de heuvels. Hun huizen en bezittingen dreigen te worden vernietigd. De gevechten onderling gaan van kwaad tot erger, totdat de leider van de houthakkers verliefd wordt op de dochter van één van de boeren.
Guns on the Clackamas: A Documentary (1995) Guns on the Clackamas: A Documentary (1995)
De bekende documentairemaker Rabe Gernert volgt de opnames van de western Guns on the Clackamas en wil er een onthullende making-of van maken. Helaas verloopt de productie van de western niet al te vlot, en dreigt door de eindeloos aanslepende opnames ook de financiering van de documentaire in het water te vallen.
Guns, Girls, and Gangsters (1959) Guns, Girls, and Gangsters (1959)
Van Doren speelt een femme fatale en heeft een plan om een roof op een geldwagen van het casino te plegen. Er is een probleem, haar man zit nog in het gevang en die moet de roof gaan plegen.
Gunshy (1998) Gunshy (1998)
Nadat Jake Bridges zijn vriendin met een andere vent heeft betrapt, vertrekt de New Yorkse journalist naar Atlantic City waar hij de alcohol rijkelijk naar binnen laat vloeien om haar te vergeten. Maffiabaas Frankie redt hem uit een kroeggevecht en Jake ontmoet Frankie's vriendin Melissa. Dan raakt Jake niet alleen verwikkeld in de vreemde praktijken van Frankie, maar wordt hij ook verliefd op Melissa
Gunslinger (1956) Gunslinger (1956)
Nadat haar man door een bende gangsters wordt neergeschoten, moet Rose Hood noodgedwongen de job van haar man overnemen en wordt ze de eerste vrouwelijke sheriff van een stoffig woestijnstadje.
Gunslingers (1950) Gunslingers (1950)
Lou Cramer wordt beschuldigd van veediefstal en veroordeeld vanwege de getuigenis van een rancher en de marshall Dean, beiden leden van een criminele bende. Whip Wilson weet dat Lou onschuldig is en verbergt hem, voordat hij door de bende gelyncht wordt. Met assistentie van Winks McGee en Libby Rawlings krijgt Whip een bekentenis van één van de bendeleden, maar dit bendelid wordt door zijn kameraden vermoord en Whip krijgt daarvan de schuld.
Gunsmoke (1953) Gunsmoke (1953)
Reb Kittridge is ingehuurd door Matt Telford om de concurrerende farmer Dan Saxon van zijn land te verdrijven. Als Kittridge de ware situatie leert kennen kiest hij de kant van Saxon en gaat het gevecht met Telfords bende aan. Uiteraard vindt hij ook tijd om werk te maken van Saxons mooie dochter.
Gunsmoke Ranch (1937) Gunsmoke Ranch (1937)
Hongersnood, pestilentie en woningnood. Dat zijn de gevolgen van een verschrikkelijke overstroming. Maar gelukkig is daar Phineas T. Flagg. Hij biedt de ontheemden de perfecte oplossing. De verlaten Gunsmoke Valley mogen ze bebouwen, gratis en voor niets. Ze moeten alleen zichzelf zien te bedruipen. 'The Three Mesquiteers', beroemde cowboys, vertrouwen het zaakje echter niet. Ze hebben niet al te beste dingen over Flagg gehoord.
Gunsmoke: One Man's Justice (1994) Gunsmoke: One Man's Justice (1994)
De goed uitziende Davis Healy is voor het eerst op zakenreis in het Wilde Westen. Hij bevindt zich in de koets waarmee ook Lucas Miller met zijn moeder en jongere broertje reizen. Dan wordt de koets overvallen door de bende van Sean Devlin. De moeder van Lucas laat het leven en eenmaal veilig op een ranch, loopt Lucas 's nachts weg op zoek naar de dader. Davis en marshall Matt Dillon gaan achter de jongen aan.
Gunsmoke: Return to Dodge (1987) Gunsmoke: Return to Dodge (1987)
In deze film moet Matt Dillon een man tegen houden die op zoek naar wraak is en de mensen van Dodge City het leven zuur wil maken.
Gunsmoke: The Last Apache (1990) Gunsmoke: The Last Apache (1990)
Marshall Matt Dillon (James Arness) wordt naar de ranch van een oud-geliefde geroepen. Wanneer hij daar aankomt ziet hij dat de ranch verwoest is door Apaches en verneemt hij dat zijn dochter, waar hij geen weet van had, ontvoerd werd. Om haar vrijlating te bekomen belooft Dillon om de zonen van Apacheleider Geronimo te helpen bevrijden.
Gunsmoke: The Long Ride (1993) Gunsmoke: The Long Ride (1993)
Volgens een ooggetuige zou Matt Dillon (Arness) de moordenaar zijn, maar in werkelijkheid is hij onschuldig. Hij gaat op zoek naar de moordenaar die zich voor hem uitgeeft en ontmoet de ex-priester Parsley (Brolin) van wie hij hulp krijgt.
Gunsmoke: To the Last Man (1992) Gunsmoke: To the Last Man (1992)
Marshall Matt Dillon hijst zich moeizaam in het zadel om veedieven op te sporen. Hij komt ongewild terecht in de 'Pleasant Valley Wars' van de jaren 1880 tussen twee vijandige ranch-clans in Arizona.
Guo Chan Ling Ling Qi (1994) Guo Chan Ling Ling Qi (1994)
De simpele varkensslager Ling Ling Chai, wiens vader ooit een belangrijk geheim agent was, wordt uit Peking gehaald om de dief van een dinosaurusschedel op te sporen. Hij wordt bijgestaan door de verstrooide uitvinder Man Si en door geheim agente Lee Siu Kam. Ling komt terecht op een feestje waar hij een mysterieuze femme fatale ontmoet, en vervolgens van verschillende kanten onder vuur wordt genomen. Gelukkig kan zijn slagersmes uitkomst bieden...
Guo Jong (1998) Guo Jong (1998)
Kai en zijn scharrel Jiajia zitten beiden zonder werk. Als ze geld nodig hebben, stelen ze een auto. Beginnend filmmaker Shaoqun heeft een relatie met zijn producente Snow, die echter tegelijkertijd een affaire heeft met haar baas Liu. Ze doet dat vooral om hem ertoe te brengen geld in de film te steken. En dan is er nog Hua Ge, de beste huurmoordenaar van Taipei, cool, filosofisch en onaantastbaar, maar ook onaangenaam en vervelend voor vrouwen.
Guo Nian Hui Jia (1999) Guo Nian Hui Jia (1999)
Tao Lin en Yu Xiaoqin zijn stiefzussen. Ze gaan naar dezelfde school en delen dezelfde slaapkamer, maar verder hebben ze niets gemeen. Hun ouders zijn allebei geneigd hun eigen dochter voor te trekken, wat een ongezonde rivaliteit tussen de meisjes bewerkstelligt. Als Yu Xiaoqin geld steelt van haar vader, het luttele bedrag van zestig cent, geeft ze haar zuster de schuld. Tao Lin, die er niet in slaagt haar onschuld te bewijzen, slaat bij een ruzie haar zus per ongeluk dood en belandt in de gevangenis. Zeventien jaar later krijgt ze toestemming om, vergezeld van een cipier, haar ouderlijk huis te bezoeken. Het weerzien met haar ouders is pijnlijk; de emoties variëren van wroeging, angst en woede tot vergevingsgezindheid. Guo nian hui jia is een tragedie over opgroeien binnen een verscheurde familie en de emotionele schade als gevolg daarvan maar vormt tevens een bewijs hoe sterk familiebanden kunnen zijn onder de meest extreme omstandigheden.
Gurbetçi Saban (1985) Gurbetçi Saban (1985)
Het verhaal van Saban, een goedhartige man die naar Duitsland gaat om te werken. Hij maakt harde tijden mee als fabrieksarbeider maar hij werkt zich binnen korte tijd omhoog en neemt op de meest originele manieren wraak op de Duitsers die hem ooit het leven zuur maakten.
Guren (2001) Guren (2001)
In een wereld vol demonen, in staat om elke vrouw die hun weg kruist af te slachten, een wereld waar moord en doodslag een manier van leven is. De laatste hoop voor de mensheid is een team van vrouwelijke vechters die bekend staan onder de naam 'Crimson Lotus'.
Guru (2007) Guru (2007)
De dorpsjongen Guru (Abishek Bachchan) wil het maken in de grote stad. Hij heeft dromen, dromen die hij koste wat kost wil laten uitkomen. Als de zoon van een dorpsleraar, huwt hij Sujata (Aiswarya Rai) die niet met hem wil trouwen maar toch bezwijkt voor de druk van haar omgeving. Guru, Sujata en haar broer vertrekken naar Bombay, waar Guru met geen enkele afwijzing genoegen neemt. Al snel werkt hij zich op naar de middenklasse, en nadat hij een nieuwe vaderfiguur (Mithun Chakraborty) leert kennen, wordt zijn roem alleen maar groter en groter. Guru wordt voor zijn omgeving onuitstaanbaar, maar zijn succes blijft groeien. Met zijn bedrijf Shakti Corp. bereikt hij als eerste Indiase organisatie de 'Forbes 500', maar ten koste van wat?
Guru in Seven (1998) Guru in Seven (1998)
De Indiase kunstenaar Sanjay (Nitin Chandra Ganatra) ligt overhoop met z'n vriendin Jill (Ernestina Quarcoo) over hun huwelijk, kinderen, toewijding en legt het meteen met twee andere dames aan. Z'n evenmin invoelende en snuggere vrienden dagen hem uit om 'de goeroe' te worden. Wat wil zeggen zeven vrouwen scoren in één week.
Guru, The (2002) Guru, The (2002)
De Indiase dansleraar Ramu reist naar in New York, waar hij filmster wil worden. Hij doet auditie voor een rol, maar komt er achter dat het een porno-film met actrice Sharonna betreft. Ondanks haar goede advies lukt het hem niet om de rol goed "invulling" te geven. Maar met de tips die Sharonna hem geeft groeit Ramu uiteindelijk uit tot sex-guru.
Guru, the Mad Monk (1970) Guru, the Mad Monk (1970)
Een priester lijdt een kwaadaardige kerk, waar hij bewoners die niet welkom zijn martelt en vermoordt.
Gus (1976) Gus (1976)
De California Atoms, een American Football team, staan op de laatste plaats en hebben geen enkele hoop om hogerop te geraken. Wanneer ze echter de mascotte van het team, een ezel, als speler inzetten, beginnen ze te winnen. De concurrentie is hier echter niet zo gelukkig mee.
Gusarskaya Ballada (1962) Gusarskaya Ballada (1962)
Het verhaal speelt zich af tijdens de Napoleontische invasie van Rusland. De jonge vrouw Shura (Larisa Golubkina) besluit om haar saaie en zelfingenomen verloofde (Yuri Yakovlev) een lesje te leren in nederigheid, door zich te verkleden als man en het leger in te gaan. Ze groeit uit tot een held.
Guseju (2006) Guseju (2006)
Na negen jaar studeren komt Jung Hwan nog steeds niet in de buurt van afstuderen, maar dat kan hem niets schelen. Jung Hwan is namelijk een echte playboy en leidt een relaxed leven. Na een one night stand met een meisje waar hij eigenlijk niets van moet hebben gaat het fout. Ze raakt zwanger en krijgt een tweeling. Jung Hwan z'n levensstijl zal drastisch veranderen.
Gusha no Bindume (2004) Gusha no Bindume (2004)
Tienermeid Luchino Fujisaki heeft al maanden geen klaslokaal meer gezien. Vandaag gaat ze met de lift terug naar school. Luchino leeft in een gigantisch ondergronds complex, bestaande uit honderden op elkaar gestapelde verdiepingen, onderling verbonden via een netwerk van liften. Ze passeert de ene verdieping na de andere. Haar medepassagiers bestaan uit de houterige conductrice, een zwijgzame, trendy jongeman, een nerveuze professor en een vrouw met een baby. De lift maakt een noodstop op verdieping 99, waar een sadistische bewaker instapt met zijn gevangenen, twee extreem gevaarlijke moordenaars en verkrachters. Een plotse explosie blokkeert de lift. De gesloten omgeving verandert in een claustrofobische hel voor de pendelaars. Luchino is gedwongen om haar telepathische gaven te gebruiken. Wat ze aantreft in de hoofden van haar medepassagiers vervult haar met afgrijzen.
Gustav Adolfs Page (1960) Gustav Adolfs Page (1960)
Gustl Leublfing, de dochter van de burgemeester van Nuremberg, verafgoodt koning Gustav Adolf van Zweden. Met plezier vervangt zij haar broer als schildknaap van Gustav Adolf, in plaats van te trouwen met haar verloofde Roland. Natuurlijk moet zij verbergen dat zij vrouw is, maar dat wordt steeds moeilijker wanneer koning Gustav Adolf in oorlog raakt met Wallenstein.
Gustloff, Die (2008) Gustloff, Die (2008)
Gotenhafen, 1945. Tienduizenden mensen zijn in deze havenstad gestrand, doordat ze op de vlucht zijn voor het aanstormende Rode Leger. De jonge scheepskapitein Hellmut Kehding (Kai Wiesinger) krijgt opdracht om met de “Wilhelm Gustloff” ongeveer 1500 soldaten en zoveel vluchtelingen als mogelijk naar Kiel te brengen. Onder de vluchtelingen bevinden zich Lilli Simoneit (Dana Vávrová), haar 16-jarige zoon Kalli (Willi Gerk) en de hoogzwangere Marianne (Anja Knauer). Ze hopen net zoals de duizenden anderen met de “Gustloff” in veiligheid gebracht te worden. In Gotenhafen ontmoet Hellmut Kehding ook weer zijn grote liefde Erika Galetschky (Valerie Niehaus). Zij werkt onder het strenge regiem van Berta Burkat (Ulrike Kriener) als Marva in de vluchtelingenopvang. Hellmut doet alles binnen zijn vermogen, om ook haar op het schip te krijgen.
Gut-Pile (1997) Gut-Pile (1997)
Terwijl Dan aan het jagen is schiet hij per ongeluk een andere jager dood. In plaats van de politie te waarschuwen begraaft hij het lichaam en vergeet wat er toen gebeurd is. Eén jaar later keert Dan terug naar dezelfde bossen, dit keer om met zijn vrienden te jagen. Het weekend begint onschuldig, maar er komt iets uit de bossen en het zint op wraak!!!
Guta-yubalja-deul (2006) Guta-yubalja-deul (2006)
Een bekende zanger, tevens ook zangleraar, geeft een leerlinge een lift naar huis. Eenmaal aangekomen op een totaal verlaten plek probeert hij haar te verkrachten. Maar opeens blijkt dat de totaal verlaten plek helemaal niet verlaten is. Er lopen namelijk nogal wat sadistische maniakken rond, die zeker niet vies zijn van een potje geweld.
Guten Morgen, Herr Grothe (2007) Guten Morgen, Herr Grothe (2007)
De 37-jarige Michael Grothe is leraar Duits op een Berlijnse middelbare school. Grothe gaat zo op in zijn werk dat zijn huwelijk op de klippen loopt, en ook de relatie met collega Lisa lijkt geen toekomst te hebben. Vooral de lastige leerling Nico vormt voor Grothe een uitdaging.
Guter Junge (2008) Guter Junge (2008)
Na de dood van zijn ex-vrouw neemt taxichauffeur Achim zijn tienerzoon Sven bij zich in huis. Als blijkt dat de gesloten tiener pedofiele neigingen heeft, breken voor Achim, Sven en diens vriendin Julia zware tijden aan.
Gutterballs (2008) Gutterballs (2008)
Een sadistische verkrachting heeft een hele reeks bizarre en schokkende moorden als gevolg. In een bowlingcentrum worden de spelers van twee teams één voor één op gruwelijke wijze afgeslacht door een gemaskerde moordenaar met zwarte bowling handschoenen.
Guuzen nimo Saiaku na Shounen (2003) Guuzen nimo Saiaku na Shounen (2003)
Geheel toevallig komen vier aparte persoonlijkheden elkaar tegen. Een jongen gefascineerd door zelfmoord, een meisje op zoek naar wanhoop, een man op zoek naar het eeuwige geluk en een lijk op zoek naar aandacht. Samen trekken ze erop uit om wat van hun leven te maken. Onderweg ontstaat er een zeer hechte maar nogal vreemde vriendschap tussen deze personages.
Guy (1997) Guy (1997)
Guy is documentaire-stijl fictie waarin een camera met Hope Davis erachter zomaar een man van de straat (Guy) volgt. De man reageert met een prisma aan emoties - van schuwheid tot razernij. Verrassend genoeg heeft het project ook een impact op de cameravrouw, die elke keer als Guy dreigt op te stappen in paniek raakt. Is er soms iets van liefde in het spel?
Guy de Maupassant (1982) Guy de Maupassant (1982)
In augustus 1891 wordt de schrijver Guy van Maupassant 41 jaar. In Parijs is hij het centrum van het literaire en mondaine leven en geeft zeer gedurfde feesten, waar zijn disgenoten de moraal van het tijdperk vernederen: beroemde vrouwen zoals Gravine Potocka of de prinses de Polignac nemen zonder schaamte deel aan het feest, terwijl Gisèle de Estoc, de hartsvriendin van Maupassant, er haar lesbische neigingen niet verbergt. De schrijver, die altijd van veel vrouwen heeft gehouden, geniet van deze libertijnse atmosfeer. Maar in werkelijkheid verbergt hij zijn diepe wanhoop, want hij is onbekwaam om intens van één persoon te houden en dat knaagt aan zijn geweten.
Guy Named Joe, A (1943) Guy Named Joe, A (1943)
Pete Sandidge is een piloot die tijdens W.O.II in Engeland grote risico's neemt bij vluchten naar de vijandelijke linies. Tijdens een heldhaftige missie sterft hij en komt in de hemel. Hier wordt hem opgedragen als beschermengel te fungeren voor een jonge piloot, Ted Randall. Ook helpt Pete Ted om zijn eigen grote liefde voor zich te winnen.
Guy Thing, A (2003) Guy Thing, A (2003)
Paul Morse wordt de ochtend na zijn vrijgezellenfeest wakker in bed naast Becky. Hij gaat er van uit dat hij zijn verloofde Karen heeft bedrogen. Vol schuldgevoelens doen hij er alles aan om het voorval te verbergen in de week voor de bruiloft.
Guy X (2005) Guy X (2005)
Rudy Spruance (Biggs) wordt op hardhandige wijze een militair vliegtuig uitgewerkt en ontwaakt in Groenland. Daar ontdekt hij een ziekenboeg met verminkte slachtoffers, waaronder een patiënt, Guy X. Langzaam ontrafelt Spruance de verschrikkelijke geheimen.
Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (1980) Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (1980)
1978. Een congreslid gaat naar Guyana waar de People's Temple gevestigd is met de volgers van Jim Jones. Al vanaf zijn jeugd had Jones het geloof hoog in zijn vaandel staan. In het begin van zijn eigen Kerk wilde hij de rassendiscriminatie wegnemen, maar zijn persoon binnen de Kerk werd steeds belangrijker.
Guyana: Crime of the Century (1979) Guyana: Crime of the Century (1979)
Eerwaarde James Johnson, de priester van een onafhankelijke kerk in het Zuid-Amerikaanse Guyana beveelt zijn volgelingen om zefmoord te plegen. Maar niet iedereen volgt hem blindelings.
Guys and Dolls (1955) Guys and Dolls (1955)
Sky Masterson en Nathan Detroit, beide verwoede gokkers, doen mee aan een weddenschap of het Masterson zal lukken om de charmante Sarah Brown te versieren.
Guys, The (2002) Guys, The (2002)
Een journaliste wordt door een brandweercommandant gevraagd een serie gedenkteksten te schrijven voor de mannen die hij kwijt is geraakt tijdens de aanslag op het World Trade Center. De twee vormen een hechte band.
Guyver 2: Dark Hero (1994) Guyver 2: Dark Hero (1994)
Tegen wil en dank wordt Sean Barker het slachtoffer van het bio-mechanische harnas The Guyver. Een jaar eerder vernietigde hij al de Cronos Corporation, dat genetisch gemanipuleerde monsters maakte, nu is The Guyver echter gebrand op het opsporen van misdadigers.
Guyver, The (1991) Guyver, The (1991)
Een jonge man ontdekt een apparaat dat zich op mysterieuze wijze aanpast aan zijn lichaam en hem in The Guyver, een cyborg-achtige superheld, verandert. Als er echter vreemde wezens beginnen op te duiken, ontdekt de Guyver een complot rond een professor die genetisch gemanipuleerde monsters maakt.
Gvozdi (2003) Gvozdi (2003)
Hitman heeft zich opgesloten in zijn troosteloze appartement en slaat lange nagels in zijn schedel. De film volgt de veranderde waarneming van de man, die steeds drastischere maatregelen neemt om de wereld in zijn hoofd te manipuleren en zo een diepere waarheid te vinden.
Gwai Aan Ying Ging (2006) Gwai Aan Ying Ging (2006)
Nadat zijn tante overleden is ontdekt politieagent Seven dat hij in staat is geesten te zien. Hij krijgt echter de uitdrukkelijke waarschuwing dat hij er met niemand over mag spreken. Doet hij dat toch, zal diegene getroffen worden door pech. Maar wat moet je doen, als de geesten van hen die je ooit achter tralies gestopt hebt klaar staan om zich op je te wreken?
Gwai Ma Haau Yuen (1986) Gwai Ma Haau Yuen (1986)
Een aantal jongeren begint aan hun laatste dag van de middelbare school en hebben nog een appeltje te schillen met een aantal leraren. Ze bedenken een aantal grappen, die hun echter flink in de problemen brengen.
Gwai Muk (2005) Gwai Muk (2005)
Een familie koopt een flat in een appartementsgebouw. Het gebouw blijkt echter een verleden te hebben, en al snel gebeuren er vreemde zaken. Wanneer Cho Li, het zoontje van de familie, verdwijnt, nemen de ouders het recht in eigen handen en gaan op onderzoek uit.
Gwai Wik (2006) Gwai Wik (2006)
Na het eerste hoofdstuk van haar nieuwe boek te hebben geschreven, stopt Chu Xun met schrijven. Ze gooit zelfs het geschreven hoofdstuk weg. Maar naar verloop van tijd gaat ze dingen zien en verschijnt er steeds een vrouw, wat is hier aan de hand.?
Gwan Geun Shut Daam (1998) Gwan Geun Shut Daam (1998)
Martin is de leider van een professionele dievenbende. Zorgvuldig bereidt hij een inbraak in het museum voor om er de grootste diamant van het land te stelen. Wanneer de zakkenrollers Tommy en Lucie 'per toeval' Martin's computer stelen, ontdekken ze zijn voorbereidingen voor de inbraak. Geïnteresseerd door de grote buit, zetten ze alles op alles om hun kans te wagen.
Gwang Tin Lung Foo Wooi (1989) Gwang Tin Lung Foo Wooi (1989)
Een stel Chinese bendeleden probeert veilig heroïne te verkopen op de drugsmarkt in Amsterdam. Door de concurrentie zijn ze het doelwit geworden van de Italiaanse maffia. Daarop breekt een ware oorlog uit tussen de Chinese en Italiaanse gangsters.
Gwangbokjeol Teuksa (2002) Gwangbokjeol Teuksa (2002)
Twee gevangenen, die een lange gevangenisstraf uitzitten, slagen erin om uit de gevangenis te ontsnappen door met een lepel een tunnel te graven. Bij hun terugkeer in de maatschappij, lezen ze in de krant dat ze de volgende dag in aanmerking zouden komen voor een speciale amnestie op. Een wanhopige gevangenisbewaarder is bereid om te doen alsof er niks is gebeurd wanneer ze weer terug in de gevangenis proberen te komen.
Gwangdongwan So Hwa-jin (1983) Gwangdongwan So Hwa-jin (1983)
Song is de jongste zoon van een kung-fu leraar, maar hij is totaal niet geïnteresseerd in kung-fu, tot grote teleurstelling van zijn vader. Als hij te horen krijgt dat Dong Wang, de beste vechter van het land, naar hem op zoek is, besluit hij om Song mee te sturen met zijn oude vriend en collega kung-fu leraar Sho. Song gaat tegen zijn wil mee. Als hij later te horen krijgt dat Dong Wang zijn vader vermoord heeft, vraagt hij alsnog aan meester Sho om hem kung=fu te leren om de confrontatie met Dong Wang aan te gaan.
Gwen, Le Livre de Sable (1985) Gwen, Le Livre de Sable (1985)
Gwen is een jonge wees, die geadopteerd wordt door een nomaden stam. Ze leven in een woestijn landschap, bang als ze zijn voor de mysterieuze wezens die in de Stad des Doods leven. Als één van de kinderen van de nomaden gekidnapt wordt door deze wezens besluit Gwen, tezamen met een wijze oude vrouw, naar de Stad des Doods te gaan om het kind te redden. Als ze eenmaal binnen zijn, ontdekken ze een stad waar mensen religieuze rituelen uitvoeren welke gebaseerd zijn op een heilig boek. Ze zijn vastbesloten om het nomaden kind te redden uit de handen van deze vreemde wezens.
Gwendoline (1984) Gwendoline (1984)
Gwendoline is een jonge mooie vrouw die op zoek is naar haar vader ergens in China. Met haar vriendin Beth verstopt ze zich in een boot richting het verre oosten. Ze wordt tijdens de reis ontdekt door de bemanning maar gered door Willard, een smokelaar annex avonturier. Samen met Willard en Beth gaat ze op zoek naar Gwendolines vader in het land van de Yik Yak.
Gwishini Sanda (2004) Gwishini Sanda (2004)
Pil-gi wil ooit nog eens zijn eigen huis bezitten. Wanneer deze droom lijkt uit te komen, blijkt dat het huis al een eigenaar heeft. Yon-hwa, een vrouwelijk spook, gebruikt al haar krachten om Pil-gi uit het huis te verjagen.
Gwiyeowo (2004) Gwiyeowo (2004)
De sjamaan Jang Su-Ro heeft drie zonen bij drie verschillende vrouwen. Alledrie de zonen zijn van dezelfde leeftijd. Zijn is eerste zoon, 963 genaamd, is een koerier, Gecko zijn tweede zoon is een vrachtwagenchauffeur en zijn derde zoon is een crimineel. Jang Su-Ro bezit niet langer de aantrekkingskracht van vroeger en is veroordeeld tot een troosteloos leven met zijn zonen. Tot op een dag Gecko het meisje Sun-i aan hem voorstelt en zij de hoofdprijs wordt in een bikkelharde strijd tussen de vier mannen.
Gwoemul (2006) Gwoemul (2006)
In Seoul, Korea wordt men geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft. Als een jong meisje dan door het monster wordt meegenomen, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar van het monster te bevrijden.
Gyae-Got-Un Nalui Ohu (1995) Gyae-Got-Un Nalui Ohu (1995)
Een hittegolf teistert de bewoners van Seoul. Overbelasting van de elektriciteitsvoorziening van een verwaarloosd woonblok veroorzaakt kortsluiting. Verstoken van airconditioning en koelkast hullen de veelal vrouwelijke bewoners zich in luchtige kledij en zoeken verkoeling op straat. De hitte is echter geen belemmering voor een aantal mannen om hun vrouwen te terroriseren. Een onhoudbare situatie die wel uit de hand moet lopen. De vrouwen verschansen zich op het dak en een grote politiemacht probeert al blunderend het verzet te breken. Twee inbrekers met slecht gevoel voor timing bevinden zich tussen de twee vuren.
Gyakufunsha Kazoku (1984) Gyakufunsha Kazoku (1984)
De familie Kobayashi krijgt eindelijk de kans om hun kleine apartement in Tokyo te verruilen voor hun droomhuis in een betere buitenwijk. Maar niet alles loopt zoals ze hopen; het huis is geïnfecteerd door termieten en de familie begint langzaam gek te worden. De studie van de zoon Masaki wordt voor hem een obsessie en hij verliest zijn verstand. Dochter Erika heeft nergens aandacht voor, behalve haar auditie voor een platenmaatschappij. Grootvader Yasukuni heeft last van WWII flashbacks en vader Katsuhiko is zo bezorgd over de "ziekte" van zijn familie dat hij een gezamenlijke zelfmoord als de enige oplossing ziet.
Gyakushû! Satsujin Ken (1974) Gyakushû! Satsujin Ken (1974)
Terry Sugury wordt ingehuurd om een tape te stelen waarop een formule staat waarmee spotgoedkope heroïne gemaakt kan worden. Helaas wordt Terry het slachtoffer van een list en besluit hij om de gangsters op te sporen die zijn tape hebben gestolen.
Gycklarnas Afton (1953) Gycklarnas Afton (1953)
Albert is een wat melancholische man die zijn leventje opgeeft om een vrijbuitersbestaan als circus-directeur te leiden. Hij heeft vrouw en kinderen achtergelaten, en krijgt een relatie met circus-artieste Anne. Zij op haar beurt wordt verliefd op een jongere acteur, die Albert bovendien belachelijk maakt. Een confrontatie kan niet uitblijven.
Gyeolhoneun Michinjishida (2002) Gyeolhoneun Michinjishida (2002)
Jun-young en Yeon-hee zijn twee singles die beide wanhopig een partner proberen te vinden door middel van blinddating. Eenmaal samengekomen op een date heeft de man het gevoel dat hij zeker niet de enige is met wie de vrouw regelmatig uitgaat. En zelfs wanneer zij met een dokter trouwt blijven ze elkaar regelmatig zien.
Gyeonguiseon (2006) Gyeonguiseon (2006)
In The Railroad volgen we afwisselend het dagelijks leven van twee personages. De jonge, aantrekkelijke, metrobestuurder Man Soo krijgt op onregelmatige tijden op een bepaald station lunchpakketjes aangeboden door een onbekende vrouw en wordt ‘s nachts geplaagd door nachtmerries. Universitair medewerker Hana heeft een verhouding met een professor, maar is ontevreden met haar leven. Beiden zullen elkaar uiteindelijk ontmoeten, midden in de nacht op een afgelegen station aan de grens met Noord-Korea.
Güle, Güle (2000) Güle, Güle (2000)
De film vertelt het verhaal van vijf vrienden die weer bijelkaar komen op het eiland waarop ze hun jeugd hebben doorgebracht. Galip vertelt dat hij naar zijn geliefde Rosa in Cuba wil gaan. Maar zijn gezondheid en financiele redenen laten dit niet toe. Zijn (bejaarde) vrienden besluiten een bank te overvallen om Galips wens in vervulling te laten gaan.
Gülen Adam (1989) Gülen Adam (1989)
Yusuf (Kemal Sunal) is lachend ter wereld gekomen. Meteen na zijn geboorte heeft een stel wetenschappers zich gebogen over dit fenomeen. Yusuf lacht om alles: zelfs op de meest trieste momenten moet hij lachen. Hij leidt echter een waardeloos leven, totdat hij de vrouw van zijn dromen ontmoet en ermee trouwt. Als hij geen huis kan vinden, komt hij met zijn vrouw op straat terecht. Na veel hopeloos gezoek besluit hij een huis op wielen te bouwen. Als de gemeente hier een stokje voor wil steken, trekt hij lachend tegen iedereen de hele stad door met zijn huisje, totdat zijn vrouw een dochter baart...
Gülen Gözler (1977) Gülen Gözler (1977)
Yasar en zijn vrouw Nezaket willen wanhopig graag een jongen. Maar na vier kinderen zijn er alleen nog maar meisjes geboren. De meisjes groeien op en ze krijgen huwelijksdromen.
Gülibik (1984) Gülibik (1984)
Ali woont in een klein dorp in Centraal-Anatolië in armoedige omstandigheden. Zijn beste vriend is een kleine haan, die hij Gülibik genoemd heeft. Zijn vader wil er graag een vecht-haan van maken in de hoop zo wat geld te verdienen. Hulpeloos moet Ali de toestanden aanzien.
Güllü (1971) Güllü (1971)
Fikret Hamsi krijgt een verkeersongeluk en Güllü, een dorpsvrouw, zorgt ervoor dat hij beter wordt. Fikret en Güllü voelen zich tot elkaar aangetrokken en na een onofficiële verloving trouwen ze met elkaar. Na een tijdje keert Fikret terug naar Istanbul en stuurt vandaar een brief naar Güllü waarin staat dat hij met haar breekt. Hierop gaat Güllü naar Istanbul om Fikret een lesje te leren.
Gülüm (2003) Gülüm (2003)
Gülüm gaat over het wel en wee van een burgerlijk en teruggetrokken gezin. Ali is een eigenwijze, doch hulpvaardige man. Na de tragische dood van zijn dochter, leven hij en zijn vrouw Sevim gescheiden. Hij brengt zijn dagen door aan zee, vissend met Selim Bey, de schoonvader van zijn zoon. Zijn zoon Sinan (Okan Bayülgen) heeft een succesvolle carrière en is zeer populair als schrijver van het boek "de 66 wegen naar het geluk". Zijn vrouw Asli voelt zich verwaarloosd. Ze ontvlucht haar eenzaamheid door middel van meditatie en met chatten via het Internet. De generatiekloof tussen Ali en zijn kinderen verintensiveert de conflicten binnen de familie.
Gymkata (1985) Gymkata (1985)
Cabot (Kurt Thomas) is een gymnast en oosterse vechtkunst-specialist die ingehuurd wordt door de Amerikaanse geheime dienst om 'The Game' te spelen in Parmistan.
Gymkata Killer (1980) Gymkata Killer (1980)
De vriendin van Wong Leung wordt ontvoerd. Wong moet er alles aan doen om haar te bevrijden en moet zijn kung fu kwaliteiten tonen om te overwinnen.
Gymnaslærer Pedersen (2006) Gymnaslærer Pedersen (2006)
De jonge leraar Knut Pedersen (Kristoffer Joner) raakt gefascineerd door de marxistisch-Leninistische beweging in Noorwegen, eind jaren zeventig. Hij begint een verhouding met Nina Skåtøy (Ane Dahl Torp) de meest geestdriftige marxist van allemaal.
Gymnast, The (2006) Gymnast, The (2006)
De mooie Jane, een talentvolle gymnaste, was op weg naar olympisch goud tot een ongeluk haar carrière verwoestte. Twintig jaar later zit Jane gevangen in een slecht huwelijk en verdient ze haar geld als masseuse. Een toevallige ontmoeting verandert haar leven. Jane wordt gevraagd voor een cursus aerial dancing, een Cirque du Soleil-achtige acrobatiek, zwevend aan lange doeken. Terwijl ze met de jonge Serena, haar mysterieuze medecursiste, zoekt naar een balans in de oefeningen, raakt Janes leven thuis steeds meer uit evenwicht. Hoog in de lucht lijken Jane en Serena zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Als ze besluiten met hun act een auditie te doen voor een grote show in Las Vegas, zijn hun gevoelens voor elkaar niet langer te ontkennen...
Günese Yolculuk (1999) Günese Yolculuk (1999)
Een verhaal van twee jongemannen die uit heel verschillende streken naar Istanbul zijn getrokken en daar vrienden worden: Mehmet uit een dorpje uit het westen, Berzan uit het oosten tegen de grens met Irak. Mehmet speurt bij de waterleiding ondergrondse lekken op, terwijl Berzan een stalletje met muziekcassettes drijft. De onderlinge strijd tussen Turken en Koerden wordt de beide jongens pijnlijk duidelijk.
Günter Wallraff - Ganz Unten (1986) Günter Wallraff - Ganz Unten (1986)
Met eenvoudige middelen vermomd betreed Wallraff als de Turkse arbeider Ali de Duitse arbeidsmarkt. Hij wordt opgelicht, beledigd, genegeerd, bestolen en bedreigd. Voor een hongerloon zet hij zijn gezondheid en zijn menswaardigheid op het spel: dat was het beste wat hij als Turk bereiken kon.
Gypo (2005) Gypo (2005)
Helen is al 25 jaar getrouwd met Paul. Ze leven een gewoon en alledaags leventje. Helen is depressief en wanhopig en hunkert naar veranderingen in haar leven. Paul, bitter en hypocriet, staat op de valreep om mentaal in te storten. Zijn grootste angst is verandering. In hun leven komt Tasha, een Tsjechische asielzoekster.
Gypsy (1962) Gypsy (1962)
Mama Rose doet er alles aan om haar dochter June te laten optreden en slagen op Broadway. June trouwt echter en vertrekt, waarna Mama Rose haar hoop vestigt op de jongere en minder talentvolle zus van June, Louise. Louise's carriere voert haar echter langs burlesque en stripbars en dat is niet helemaal wat Mama Rose in gedachten had.
Gypsy (1993) Gypsy (1993)
Mama Rose (Bette Midler) is nooit een ster geworden, en daarom dwingt ze haar dochter Baby June (Cynthia Gibb) maar om een grote ster te worden. Het maakt niet uit dat June leidt aan plankenvrees, en dat ze er zelf geen zin in heeft. Uiteindelijk word June dan toch een succes maar ook daar is Mama Rose niet gelukkig mee.
Gypsy 83 (2001) Gypsy 83 (2001)
Gypsy is een 25-jarige Stevie-Nicks-kopie, met dezelfde sjaaltjes en frutsels en zangambities. Het verschil is dat ze vergeleken met Stevie nogal dik is en er een heftig Gothic imago op na houdt. De 18-jarige Clive heeft zich het imago van Robert Smith aangemeten en samen met Gyspy valt hij èrg op binnen Sandusky, een gat ergens in de Amerikaanse Mid-West. Clive denkt wel met Gypsy te willen, maar dat is alleen maar omdat er verder binnen een straal van 1000 kilometer geen andere Gay Goths zijn, en bovendien is Gypsy niet geïnteresseerd. Gypsy wil niets liever dan vertrekken uit het dorp. Als Clive en Gypsy horen dat er een look-alike wedstrijd is in New York, het jaarlijkse “Night of a 1000 Stevies” gaan ze in een oude Trans-Am op weg. Onderweg komen ze nog vreemdere figuren tegen dan zijzelf. Als ze eindelijk in New York aankomen blijken daar een heleboel Stevies en een heleboel Gay Goths rond te lopen.
Gypsy and the Gentleman, The (1958) Gypsy and the Gentleman, The (1958)
De adellijke Sir Paul Deverill probeert onder een gearrangeerd huwelijk uit te komen en trouwt hiervoor met het vurige zigeunermeisje Belle, die zelf van plan is zoveel mogelijk geld van hem los te krijgen. Ze is daarom vol verdriet als blijkt dat Deverill platzak is.
Gypsy Boys (1999) Gypsy Boys (1999)
Een groepje jonge homoseksuele mannen uit San Fransisco komt elkaar regelmatig tegen in het uitgaansleven. Allen zijn ze op zoek naar de ware Jacob, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk.
Gypsy Colt (1953) Gypsy Colt (1953)
Als hun ranch moeilijke tijden doormaakt, zijn de ouders van de jonge Meg MacWade gedwongen haar geliefde veulen te verkopen. Maar het paard ontsnapt tot twee keer toe aan zijn nieuwe eigenaar, waarna Meg hem terug moet brengen. Als het dier voor de derde keer ontsnapt, heeft het een reis van zo'n duizend kilometer voor de boeg...
Gypsy Eyes (1992) Gypsy Eyes (1992)
De zigeunerin Katarina, die zich vermomt als prostituee om zakenlui te beroven, is op een dag getuige van de moord op een medewerker van de ambassade in Boekarest. Een vriend van het slachtoffer, Noble, gaat op onderzoek uit en komt erachter dat het slachtoffer bij wapenhandel betrokken was. Bij een bomaanslag raakt Noble zwaar gewond en hij vlucht met Katarina, op wie hij hartstochtelijk verliefd wordt.
Gypsy Moths, The (1969) Gypsy Moths, The (1969)
Drie parachutisten trekken op de Amerikaanse nationale feestdag, 4 juli, door een westers dorpje met een wervelende spektakelshow.
Gypsy Woman (2001) Gypsy Woman (2001)
Leon is een keiharde projectontwikkelaar, weduwnaar en heeft de zorg voor zijn dochter Tania. Wanneer op één van zijn bouwlocaties een zigeuner- arbeider een val maakt en overlijdt, probeert hij de weduwe af te schepen met een magere afkoopsom. Nathalie, de beeldschone weduwe, weigert maar Leon blijft aandringen. Als Leon haar opzoekt in het kamp en belaagd wordt door de zigeuners, ontfermen Nathalie en haar dochtertje zich over hem. Langzaam bloeit er ondanks alle verschillen een mooie romance op. Na een spannende en gevaarlijke tocht komen ze tot het besef dat ze niet zonder elkaar kunnen...
Gänsemagd, Die (1957) Gänsemagd, Die (1957)
Een inmiddels ouderloze koningsdochter staat op het punt uitgehuwelijkt te worden met een prins van een naburig land. Tijdens de reis naar dat land, stelt haar kamermeid voor elkaars kleren aan te trekken en voor de grap elkaars identiteit aan te nemen. Het blijkt echter een list te zijn van de kamermeid, als bij aankomst werkelijk niemand gelooft dat de koningsdochter inderdaad de koningsdochter is. De kamermeid trouwt met de prins en de koningsdochter krijgt een baantje op het kasteel als ganzenhoedster. Ze vindt troost bij haar trouwe paard en 's avonds vertelt ze haar verhaal keer op keer tegen de vlammen in de kachel van haar kamertje. Wat ze niet weet is dat haar stem zodoende de oren bereikt van iemand die haar langzaam maar zeker begint te geloven.
Gökçe Çiçek (1972) Gökçe Çiçek (1972)
Het verhaal speelt zich af in de laat-Ottomaanse tijd. Twee Turkmeense clans beschikken gezamenlijk over een zoutmijn, wat hun voornaamste inkomstenbron vormt. Wanneer echter een wrede landheer probeert de grond waarop de mijn staat te kopen, leidt dit tot grootscheepse protesten. Tegen dit decor proberen Ali en Gökçe Çiçek hun liefde te beleven. De familitradities beletten echter dat ze bij elkaar kunnen komen.
Göl (1982) Göl (1982)
Sinds Murat Aga, een landheer, zijn echtgenote kwijt is geraakt, is hij overspannen. Om alles te kunnen vergeten, bezoekt hij op een dag een bar en komt daar zangeres Nalan tegen, een vrouw die verdacht veel op zijn overleden vrouw lijkt. Murat denkt dat zijn vrouw terug is gekomen en neemt haar mee naar huis en sluit haar op in een kamer. Als zij toch weet te ontsnappen, vindt zij een schuilplaats in Hasans vissershuisje...
Gönül Yarasi (2005) Gönül Yarasi (2005)
Nazim (Sener Sen) is een oude leraar op een arme, Anatolische dorpsschool. Na zijn pensioen besluit hij terug te keren naar Istanbul waar hij een baantje neemt als taxi-chauffeur. Hij ontmoet Dunya (Meltem Cumbul), een nachtclub zangeres die op de vlucht is voor haar gewelddadige echtgenoot Halil (Timucin Esen). Halil is nog steeds smoorverliefd op Dunya en is vastbesloten zijn 7-jarige dochter te ontvoeren om zich over haar te ontfermen. Op een nacht bezoekt hij haar nachtclub waar en gewelddadig treffen tussen de twee ex-geliefden ontstaat. Nazim weet de gewonde Dunya te redden. Ten einde raad besluit Dunya met haar dochter bij Nazim in te trekken. Halil komt het drietal echter al snel op het spoor, wat leidt tot het begin van een zeer gevaarlijke driehoeksverhouding.
Gönülden Yaralilar (1973) Gönülden Yaralilar (1973)
Murat krijgt te maken met gangsters en een machtige maffiabaas die alles en nog wat van hem willen. Van het één komt het ander en Murat lijkt de gevangenis in te moeten. Zijn geliefde Zeynep wil hem helpen maar dat lijkt onmogelijk.
Görgüsüzler (1982) Görgüsüzler (1982)
Murat gaat op jacht naar een rijke vrouw die voor de rest van zijn leven voor hem kan zorgen. Toevallig ontmoet hij een mooie vrouw genaamd Gül die op zoek is naar een rijke man. Ze worden verliefd op elkaar.
Gösta Berlings Saga (1924) Gösta Berlings Saga (1924)
Gösta Berling is een priester die uit zijn functie wordt ontheven vanwege zijn rebellerende gedrag. Hij bezit echter een groter idealisme dan zijn meeste collega's. Nadat hij uit zijn ambt wordt gezet ontmoet hij een aantal personen en raakt hij verzeild in een serie avonturen op zijn zoektocht naar verlossing. Zo ontmoet hij de mooie Elisabeth.
Götter der Pest (1970) Götter der Pest (1970)
Franz wordt uit de gevangenis vrijgelaten. Hij zoekt de nachtclubzangeres Johanna op, die nog steeds verliefd op hem is en hem wil helpen. Hij verlaat haar echter snel en leert Margarethe kennen die hem ook wil helpen. Vervolgens ontmoet hij de kleine crimineel Günther. De mannen besluiten een supermarkt te overvallen maar ze blijken te zijn verraden.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -32- 33 34 35 36 37 38 39 40
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!