Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 -13- 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Zoeken:
Ghost Ship, The (1943) Ghost Ship, The (1943)
Een jonge man monstert aan op een koopvaardijschip. Op open zee beginnen de problemen. Door de lange periode van isolatie blijkt de kapitein namelijk krankzinnig te worden.
Ghost Son (2006) Ghost Son (2006)
Zij is Stacey, hij is Mark. Stacey is gelukkig, door Mark voelt ze eindelijk dat ze leeft. Maar dan verdwijnt Mark plotseling. Diezelfde nacht nog droomt ze van een nacht met Mark, een nacht waar ze de liefde in bedrijven. Negen maanden later is Mark nog steeds niet terug, en Stacey bevalt van een jongen, Martin. Ze begint in een andere wereld te leven waar werkelijkheid en fictie samen met elkaar gaan, en ze realiseert zich dat de kans bestaat dat Martin de zoon van een geest is.
Ghost Soup (1992) Ghost Soup (1992)
Ichiro verhuist op kerstdag naar een nieuw appartement. Voordat hij zich daadwerkelijk kan settelen, wordt hij voordurend lastig gevallen door een groepje mensen. Hij zou in de weg lopen voor hun plannen en ze doen er dan ook alles aan om hem weg te krijgen.
Ghost Story (1974) Ghost Story (1974)
Twee jongelui, Talbot en Duller, worden uitgenodigd op het landgoed van een vroegere schoolkameraad. Tot zijn verrassing treft Talbot op zijn kamer een op het eerste gezicht alledaagse pop aan, die echter als medium dienst blijkt te doen om beelden uit het verleden op te roepen en deze met het heden te laten versmelten. Hij wordt de machteloze getuige van een moord. Ondertussen breekt in een nabijgelegen krankzinnigengesticht een opstand uit waarbij de hoofdarts door zijn patiënten wordt omgebracht. Omdat Talbot er niet in slaagt de voorbije gebeurtenissen te veranderen, besluit hij het landhuis te verlaten, maar de nachtmerrie is nog niet ten einde.
Ghost Story (1981) Ghost Story (1981)
Vier succesvolle oudere heren, die lid zijn van de 'Chowder Society', delen een 50 jaar oud geheim. Wanneer één van de leden een zoon verliest in een bizar ongeluk, maakt de groep een patroon van angstaanjagende voorvallen mee.
Ghost Town (1956) Ghost Town (1956)
Een groep postkoetspassagiers wordt belaagd door vijandige Cheyennes. Ze worden gedwongen beschutting te zoeken in een verlaten stad, omdat de kans bestaat, dat de Cheyennes terugkomen. De passagiers hebben weinig nachtrust en het wordt ook steeds meer duidelijk wie de helden en de bangeriken in de groep zijn.
Ghost Town (1988) Ghost Town (1988)
Hulpsheriff Langley is op zoek naar een ontvoerd meisje in een verlaten spookstad. Maar de stad is niet verlaten, het is een verblijfplaats voor de vogelvrije geesten Devlin en zijn groep, die de eveneens dode bewoners van het plaatsje gijzelen.
Ghost Town (2008) Ghost Town (2008)
Als Bertram Pincus (Ricky Gervais) na zijn dood weer wakker wordt, blijkt hij over de gave te beschikken om geesten te zien. Een van hen (Greg Kinnear) probeert hem te strikken om het nieuwe huwelijk van zijn weduwe (Téa Leoni) te beëindigen.
Ghost Town Law (1942) Ghost Town Law (1942)
Als twee van hun Marshal vrienden vermoord zijn, worden de Rough Riders er op uit gestuurd om een onderzoek in te stellen. Ze moeten de moordenaars vinden in een spookstad, waar de huizen en de oude mijn verbonden zijn door een labyrinth van tunnels en geheime passages.
Ghost Train, The (1941) Ghost Train, The (1941)
Een groep reizigers zijn 's nachts door een misverstand terecht gekomen in een eenzame landelijke spoorwegpost. Zij vernemen van de bijgelovige lokale bevolking dat er een spooktrein bestaat, die in het diepste van de nacht in dit gebied rondrijdt en waarin de geesten van mensen huizen, die vele jaren geleden omkwamen in een treinramp...
Ghost Walks, The (1934) Ghost Walks, The (1934)
Een groep mensen is tijdens een storm in een landhuis gestrand en komt erachter dat er jaren geleden in dat huis een aantal vooralsnog onopgeloste moorden zijn gepleegd. Dan wordt één van de gasten plotseling vermoord. De andere gasten dienen dit mysterie op te lossen als ze in leven willen blijven.
Ghost World (2001) Ghost World (2001)
Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveester bij de lokale koffieshop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.
Ghost, The (2001) Ghost, The (2001)
Een gevreesde huurmoordenares, bijgenaamd De Geest, doet zich voor als postorderbruidje om zich zo in Amerika te verbergen voor een gangsterbaas uit Hong Kong.
Ghostbusters (1984) Ghostbusters (1984)
Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters, en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om de Big Apple te redden.
Ghostbusters II (1989) Ghostbusters II (1989)
Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtzaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.
Ghostkeeper (1981) Ghostkeeper (1981)
Een stelletje, dat op ski-vakantie is, neemt een sneeuwscooter en raakt de weg kwijt. Ze besluiten om in een huis te overnachten, niet wetende dat er zeer vreemde dingen in dat huis gebeuren.
Ghostlight (2003) Ghostlight (2003)
Film geeft een kijk op de legendarische danseres/choreografe Martha Graham, soms genoemd als de belangrijkste artieste van de 20ste Eeuw. Het verhaal speelt zich af aan het einde van haar carrière, als zij zichzelf en haar dansers voorbereidt op de voorstelling Phaedra.
Ghosts (2006) Ghosts (2006)
Ai Qin is een Chinese jongedame die zich naar Engeland laat smokkelen, om zo haar zoon en familie in China te onderhouden door hen geld te sturen. In Engeland komt ze zoals velen echter meteen in de ellende terecht, met een illegale werkstatus en als woning een klein kamertje dat zij moet delen met een aantal andere mensen.
Ghosts Can't Do It (1990) Ghosts Can't Do It (1990)
Scott en Kate zijn getrouwd en hevig verliefd op elkaar. Scott is over de 60 jaar, terwijl Kate zeker dertig jaar jonger is. Dan gaat Scott dood, maar hij kan geen rust vinden, daarom wordt hij een geest en alleen Kate kan hem zien en horen.
Ghosts Never Sleep (2005) Ghosts Never Sleep (2005)
Dit verhaal gaat over Jared, een schrijver die wordt achtervolgd door zijn tragische verleden. Zijn problemen beginnen wanneer hij een plot schrijft waarin hij een donker familiegeheim uit de doeken doet. Zijn moeder wilde dit ten koste van alles geheim houden en het zal dramatische gevolgen voor de betrokkenen hebben.
Ghosts of Cité Soleil (2006) Ghosts of Cité Soleil (2006)
In de achterwijken van het Haïtiaanse 'Cité Soleil', regeren de meest loyale aanhangers van president Aristide als vorsten. De bendeleiders van vijf grote bendes hebben gezamenlijk de leiding over een groep zwaar bewapende mannen, de Chiméres, het geheime leger van de president Jean-Bertrand Aristide. Deze documentaire vertelt het verhaal van Billy en 2pac, twee Haïtiaanse broers en leiders van de Chiméres bende.
Ghosts of Edendale, The (2003) Ghosts of Edendale, The (2003)
Een jong stel trekt een huis in, in een buurt naast Hollywood, die geobsedeerd is door een angstige gebeurtenis van tachtig jaar geleden. Wanneer de jongeman zelf ook geobsedeerd raakt, wordt duidelijk dat er meer aan de hand is.
Ghosts of Hamilton Street (2003) Ghosts of Hamilton Street (2003)
Brody Campbell is mislukt als schrijver, vriend, vader en minnaar. Na de trouwerij van een oude vriend begint Brody zich te realiseren dat er iets vreemds om hem heen begint te gebeuren. Mensen verdwijnen uit het niets en alleen Brody lijkt zich deze personen nog te herinneren...
Ghosts of Hanley House, The (1968) Ghosts of Hanley House, The (1968)
Vijf mensen nemen de weddenschap aan om de nacht door te brengen in een huis dat behekst zou zijn. De zaken gaan echter niet als verwacht als ze één voor één onthoofd worden. Er rest hen slechts één ding: bidden dat de ochtend snel aanbreekt...
Ghosts of Mars (2001) Ghosts of Mars (2001)
200 jaar in de toekomst krijgt een Martiaanse politie-eenheid de opdracht om een gevaarlijke gevangene van een mijnwerkers-plaats naar de gevangenis te brengen. Wanneer het team daar aankomt is het plaatsje echter uitgestorven, en zijn sommige inwoners bezeten door de voormalige bewoners van de planeet.
Ghosts of Mississippi (1996) Ghosts of Mississippi (1996)
1963, Byron de la Beckwith schiet de zwarte Medgar Evers neer, en geen jury slaagt erin om unaniem tot een uitspraak te komen, zodat hij met een parade thuis ontvangen kan worden. De jonge advocaat Bobby de Laughter wil nu aan het verzoek van de weduwe Myrlie Evers voldoen door te zaak te heropenen en alsnog gerechtigheid te vinden.
Ghosts of the Abyss (2003) Ghosts of the Abyss (2003)
Cameron reist terug naar één van zijn grootste inspiratiebronnen, het wrak van de Titanic. Bill Paxton gaat op expeditie met marine-experts en technologen om het schip met behulp van de nieuwste technologieën te onderzoeken.
Ghosts on the Loose (1943) Ghosts on the Loose (1943)
De East side kids zijn druk in de weer voor de trouwdag van een vriend die goedkoop een huis heeft weten te krijgen. Een man die het huis wil overnemen beweert dat het er spookt.
Ghosts That Still Walk (1977) Ghosts That Still Walk (1977)
Alice Douglas haar kleinzoon Mark gedraagt zich de laatste tijd erg vreemd en ze schakelt hulp in van Dr. Sills. Deze ontdekt dat Mark bezeten is door de geest van een indiaan, waar Mark's moeder experimenten mee uitvoert. Via Mark probeert de indiaan mensen te doden. Alice en Dr. Sills moeten nu proberen om de geest uit Mark's lichaam te krijgen ...
Ghosts...of the Civil Dead (1988) Ghosts...of the Civil Dead (1988)
De gevangenen en bewakers van een modern, efficient en zwaar bewaakte gevangenis worden langzaam en systematisch van hun menselijkheid ontdaan. Totdat ze in opstand komen..
GhostWatcher (2002) GhostWatcher (2002)
Nadat Laura (Byrnes) een traumatische ervaring heeft gehad tijdens Halloween sluit ze zich af van de wereld en begint ze zich op haar kamer met occulte experimenten bezig te houden...
GhostWatcher 2 (2005) GhostWatcher 2 (2005)
Als een jong meisje stemmen begint te horen, huurt ze de "GhostWatcher" - Laura Kove - in, om te inventariseren van wie de stemmen zijn en wat ze willen.
Ghoul School (1990) Ghoul School (1990)
Een stel punkers zijn op zoek naar een geheime schat onder hun school. Ze laten per ongeluk chemicaliën los in de watervoorraad van de school, waardoor iedereen in bloeddorstige zombies verandert. Nu is het aan een groepje nerds en de extreem slechte schoolband om de zombies te stoppen.
Ghoul, The (1933) Ghoul, The (1933)
Het verhaal van prof. Morlant, een excentrieke wetenschapper in de geschiedenis van Egypte, die geobsedeerd raakt door de mystieke krachten van de eeuwenoude Egyptische goden. Op zijn sterfbed vraagt hij zijn bediende een heilig juweel, Het Eeuwige Licht', aan zijn hand te binden en waarschuwt dat als het juweel wordt gestolen hij uit zijn graf zal opstaan om wraak te nemen.
Ghoul, The (1975) Ghoul, The (1975)
Tijdens een autorace komen Daphne (Veronica Carlson) en Billy (Stewart Bevan) zonder benzine te staan. Daphne stuurt Billy naar een benzinestation, terwijl zij naar het dichtbijgelegen huis gaat. Daar ontmoet ze Dr. Lawrence (Peter Cushing), een ex-priester met een gruwelijk geheim: hij houdt zijn misvormde zoon in de zolder opgesloten en voedt hem met de lichamen van zwervers en toevallige voorbijgangers, zoals Daphne...
Ghoulies (1985) Ghoulies (1985)
Wanneer een man en zijn vriendin hun nieuwe huis aan het bekijken zijn, laten ze per ongeluk zes wezentjes vrij, de zogenoemde Ghoulies. Omdat de Ghoulies zijn vervloekt, kunnen ze alleen maar kwade streken uithalen. Het is de taak van het koppel om de vloek te verbreken.
Ghoulies 3: Ghoulies Go to College (1991) Ghoulies 3: Ghoulies Go to College (1991)
Een leraar neemt de gevaarlijke Ghoulies mee naar school om ze nader te onderzoeken. Helaas ontsnappen de beestjes op een onbewaakt moment uit hun kooien en zetten de hele school in rep en roer.
Ghoulies II (1987) Ghoulies II (1987)
De Ghoulies zijn terug en meer duivels dan ooit. Net wanneer Larry geen kans meer had om zijn kermisatractie "Satan's Den" te redden, komen er een paar onuitgenodigde bezoekers bij hem, om de attractie weer draaiend te houden. De Ghoulies voelen zich daar op hun gemak en maken "Satan's Den" hun eigen huis.
Ghoulies IV (1994) Ghoulies IV (1994)
Kleine satanische beesten lopen los in de straten van Los Angeles. Daar zijn ze op zoek naar Jonathan Graves (Pete Liapis), die hen kan helpen weer thuis te komen. Maar een satanische sm-meesteres is ook op zoek Jonathan. Wie zal hem het eerste vinden?
Ghouls, The (2003) Ghouls, The (2003)
Freelance-journalist Eric Hayes verkoopt videobeelden van ongelukken en misdrijven aan tv-stations. Hij is de schaamte allang voorbij en neemt de vreselijkste ongelukken op zonder de helpende hand te bieden. Wanneer hij op een dag toevallig filmt hoe het lijk van een jonge vrouw door een stel gemuteerde kannibalen in een groezelig steegje wordt verorberd, denkt hij de jackpot te hebben gekraakt: dit moet wel het meest spectaculaire materiaal zijn, dat hij ooit heeft geschoten. Maar dan blijkt dat hij is vergeten een tape in zijn camera te stoppen en de monsters dus nog een keer moet zien te vinden.
Gia (1998) Gia (1998)
Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Gia (Angelina Jolie) is een van Amerika's eerste supermodellen. Het verhaal vertelt haar leven vanaf haar tienerjaren tot aan haar dood in 1986, toen ze aan AIDS overleed, als een van de eerste vrouwen in de USA. Haar hele turbulente leven, de glamour, de drugs en haar relaties enz. komt voorbij.
Giallo a Venezia (1979) Giallo a Venezia (1979)
Inspecteur DePaul onderzoekt een dubbele moord in de haven van Venetië: architect Fabio is doodgestoken met een schaar, terwijl zijn vrouw Flavia verdronken is. Het opvallende feit dat Flavia na verdrinking weer uit het water is gehaald door de moordenaar intrigeert DePaul. Samen met zijn assistent Maestrin ondervraagt hij kennissen van de slachtoffers, en al snel ontdekt hij dat Fabio een seksverslaafde cocaïnegebruiker was. Niet lang daarna begint een vriendin van het vermoorde echtpaar, Marizia, dreigende telefoontjes te krijgen van een vroegere geliefde.
Giallo Napoletano (1978) Giallo Napoletano (1978)
Een mandolinespeler moet de gokschulden van zijn vader betalen en komt overeen om in het midden van de nacht een serenade onder iemands venster te spelen. Hij vindt in de omgeving meerdere lijken en hij moet er proberen achter te komen wie de moordenaar is vooraleer hij zelf beschuldigd wordt en gevangen genomen. Andere verdachten zijn een verpleegster die werkt in psychiatrische instelling, een beroemde dirigent en zijn vrouw, die graag de mannen versiert.
Giant (1956) Giant (1956)
Bick Benedict, de jonge eigenaar van een grote veeranch in Texas, reist naar Maryland om er een hengst te kopen. Hij wordt verliefd op Leslie en wil zo snel mogelijk met haar trouwen. Luz, de ongetrouwde zuster van Bick, zwaait de scepter over het huishouden van de ranch. Door haar dictatoriaal optreden zijn de conflicten met Leslie niet uit de lucht. Wanneer Luz door een ongeluk om het leven komt, blijkt ze een stuk land nagelaten te hebben aan Jett, een asociaal en gewelddadig ranchhulpje. Tot ieders ontzetting boort die naar petroleum en vindt die nog ook. Jett wordt steenrijk, maar dat betekent niet dat hij geliefd is, laat staan gerespecteerd door zijn buren.
Giant Buddhas, The (2005) Giant Buddhas, The (2005)
De vernietiging van de beroemde Buddha-beelden in Afghanistan vanuit vijf verschillende perspectieven belicht. Een verslaggever van Al-Jazeera, een Franse archeoloog, een Canadees-Afghaanse actrice, een lokale bewoner en de regisseur van de film zelf beleven de vernietiging allen op een heel verschillende manier.
Giant Claw, The (1957) Giant Claw, The (1957)
New York wordt plotseling aangevallen door een enorme roofvogel die zonder veel moeite gebouwen omverduwt en mensen en wagens uit de straten tilt. De paniek slaat toe en de Amerikaanse overheid roept het leger op om "The Claw" uit te schakelen.
Giant from the Unknown (1958) Giant from the Unknown (1958)
In de viertiende eeuw pleegt een kleine groep helden muiterij tijdens een expeditie van de Spanjaard Ptolemy Firello in California. Ze worden geleid door Vargas, één van Firello's luitenanten. De groep trekt richting de bergen op zoek naar goud, en wordt vervolgens nooit meer teruggezien. Honderd jaar later wordt Vargas bevrijdt door een blikseminslag, waarna hij door vreemde wezens wordt losgelaten om een vlakbij gelegen dorp te terroriseren.
Giant Gila Monster, The (1959) Giant Gila Monster, The (1959)
Een klein stadje ergens in Texas wordt onder de voet gelopen door een enorme hagedis. De volwassenen zijn allemaal in paniek, maar een aantal jongeren houdt het hoofd koel en ze vinden een manier om het beest tegen te houden.
Giant of Thunder Mountain, The (1991) Giant of Thunder Mountain, The (1991)
In een verlaten berghut woont de ruim twee meter lange reus Eli. Niemand in het dorp wil contact met hem. Hij wordt verdacht van moord op zijn ouders. Eli zal waarschijnlijk de rest van zijn leven eenzaam in een berghut moeten doorbrengen. Kleine Amy is één van de weinigen, die niet bang is voor de reus. Ze ontdekt ook dat niet Eli, maar een grote beer de dood van Eli's ouders op z'n geweten heeft. Amy heeft erg te doen met de reus en bezoekt hem regelmatig in de hut. Kort daarop wordt er weer een misdaad in het dorp gepleegd. Een woedende menigte komt achter Eli aan. De reus zal moeten vechten om z'n onschuld te bewijzen.
Giant Spider Invasion, The (1975) Giant Spider Invasion, The (1975)
In de buurt van een klein slaperig stadje in de Amerikaanse staat Wisconsin slaat een meteor een krater in de grond. Uit de krater, die een poort naar een andere dimensie blijkt, kruipen vervolgens reusachtige spinnen met trek in mensenvlees! Twee NASA-wetenschappers staan voor de taak de wereld te beschermen tegen de spinnen.
Giarabub (1942) Giarabub (1942)
De film vertelt het verhaal van de heldhaftige weerstand bij het fort van Giarabub, op het ogenblik dat de plaats volledig door de vijand was geïsoleerd. De laatste motorcolonne met versterkingen en levering is vernietigd en het handvol mensen in het fort is aan de genade van de vijand overgeleverd. Wanneer aan hen wordt gevraagd zich over te geven - zelfs als het op een eerbare manier is - bantwoordt de bevelhebber van de fort met zijn kanonnen en begint de slag opnieuw. Op het einde, wanneer slechts een paar dozijn mensen overblijven en de meesten van hen tijdens de bombardementen zijn verwond, vraagt de vijand nogmaals om hun definitieve overgave en de soldaten die in het fort overblijven hijsen de Italiaanse vlag...
Giardini del Diavolo, I (1971) Giardini del Diavolo, I (1971)
1942. Het Anglo-Amerikaanse Leger en het Afrikaans Corps staan tegenover elkaar in de woestijn. Ze worden gescheiden door een mijnenveld dat de soldaten "de tuin van de dood" hebben genoemd. Het Afrikaans leger wordt door de Duitsers voorzien van een reusachtige hoeveelheid brandstof en een commando van de geallieerden moet dit laten ontploffen. De patrouille met deze opdracht wordt geleid door een Engelse majoor en na een aantal helse dagen is ze herleid tot slechts zes man en drie gevangenen. Deze laatsten proberen het zestal te overhalen hun taak op te geven en op zoek te gaan naar een fabelachtige schat die ligt in het graf van Farao Cambyse.
Giardini dell'Eden, I (1998) Giardini dell'Eden, I (1998)
Een kijk in het leven van Jezus Christus, vanaf zijn kindertijd tot het moment waarop hij contact zoekt met de eerste apostelen. Daartussen liggen de jaren die niet in de bijbel beschreven zijn. In die jaren moet hij tot het besef gekomen zijn, wat de reden van zijn komst naar de aarde was. Tijdens deze moeilijke periode kan hem zijn uiteindelijk 'lot' niet ontgaan zijn.
Giardino dei Finzi-Contini, Il (1970) Giardino dei Finzi-Contini, Il (1970)
Een Joodse aristocratische familie leeft in 1943 op hun landgoed in decadentie. Ze hebben een grote onverschilligheid voor wat er in de buitenwereld gebeurt. Een jongeman is vergeefs verliefd op de dochter des huizes. Hij observeert hun isolement en de broosheid van hun bestaan, tot de uiteindelijke ondergang van de familie.
Gib Gas - Ich will Spaß! (1983) Gib Gas - Ich will Spaß! (1983)
Tina heeft genoeg van school. Ze wil met Tino weggaan alleen hij laat haar zitten en gaat alleen weg. Tina haalt haar klasgenoot Robby, die verliefd op haar is, over om een reis te maken op zijn scooter maar eigenlijk is ze op zoek naar Tino.
Gibel Sensatsii (1935) Gibel Sensatsii (1935)
De wetenschapper Jim Riple weet robots te creëren die al het menselijke werk kunnen overnemen. Zijn creaturen zijn buitengewoon sterk en intelligent en worden nooit door hun gevoel belemmerd tijdens het verrichten van arbeid. Spoedig word deze uitvinding toegepast in tal van fabrieken waardoor er al gauw een onenigheid ontstaat tussen de directie van de fabriek en de fabrieksarbeiders ...
Gibier de Potence (1951) Gibier de Potence (1951)
Bij zijn terugkeer van de oorlog blikt Marceau Le Guern terug op zijn verleden. Opgevoed in een weeshuis dat door Dominicaanse broeders wordt geleid, viel hij in ellende toen hij het verliet. Zijn enige troef was dat hij er goed uitzag. Dit ontsnapte niet aan de aandacht van de verdorven Mevrouw Alice, die hem overreedde om naaktfoto's te laten nemen om ze vervolgens aan eenzame oudere dames te verkopen. Marceau had vóór de oorlog ook als gigolo gewerkt maar de gevangenschap maakte een eind aan zijn lucratieve zaken. Nu wil hij een nieuw leven beginnen, vooral omdat hij de ware liefde heeft gevonden bij Dominique, een eerlijke jonge vrouw. Wanneer Alice dit echter te weten komt ontstaat er hevige ruzie.
Giborim Ktanim (2006) Giborim Ktanim (2006)
Aliciya heeft telepathische krachten, ze heeft een overontwikkeld oor waarmee ze van grote afstanden kan horen. Als een jong stel ergens midden in de Israelische woestijn een ongeluk krijgt, is ze vastbesloten: ze moet ze redden. Drie andere buitenbeentjes helpen haar.
Gideon (1999) Gideon (1999)
De bewoners van het Lakeview Rusthuis kabbelen naar het einde van hun leven met heel wat misgenoegen op hun lever. Voormalige kok Leo Barnes vindt het eten niet te eten, ex-bokser Harland Greer wil nog een keertje de handschoenen aanbinden, oud-filosofieprofessor Addison Sinclair kan met niemand de zin van het leven bediscussiëren en artieste Elly Morton mag niet meer schilderen wat ze wil. Dan op een dag krijgen ze gezelschap van Gideon Oliver Dobbs. Gideon is jonger dan de rest maar heeft een mentale achterstand. Zijn levenswijze laat een frisse wind door Lakeview waaien.
Gideon's Daughter (2005) Gideon's Daughter (2005)
Getergde weduwnaar en pr-man Gideon (Bill Nighy) worstelt met zijn puberdochter Natasha (Emily Blunt) terwijl Labour-politici in de rij staan voor zijn diensten. De enige bij wie hij kan aankloppen is Stella (Miranda Richardson) die zelf een kind heeft verloren.
Gideon's Day (1958) Gideon's Day (1958)
Een typische dag uit het leven van Inspecteur Gideon van Scotland Yard. Hij beschuldigt enkele collega's van corruptie, werkt aan een moord in Manchester en een inbraak in Londen, beide gepleegd door dezelfde crimineel, en raakt betrokken bij een gijzelingsactie. Bovendien moet hij tijd vrijmaken voor zijn gezinsleven dat nog veeleisender is dan zijn baan.
Gideon's Trumpet (1980) Gideon's Trumpet (1980)
Gevangene Clarence Earl Gideon (Fonda) veranderde het Amerikaanse rechtssysteem. Hij werd in de jaren '60 in het gevang gegooid voor een klein vergrijp en kreeg geen rechtsbijstand omdat hij daar geen geld voor had. Hij dook de rechtsboeken in en concludeerde dat iedereen recht had op een advocaat. Gebaseerd op het boek van Anthony Lewis.
Gidget (1959) Gidget (1959)
Vanwege een ongeluk tijdens het zwemmen in de zee, ontmoet Francis de surfer Moondoggy. Ze is gefascineerd door zijn sport en begint rond te hangen bij zijn vriendenkring. Terwijl deze vrienden haar eerst belachelijk maken, leren ze haar later hoe ze moet surfen. Al snel wordt ze geaccepteerd en krijgt Francis de bijnaam Gidget. Maar het is moeilijk voor Francis om meer voor Moondoggy te worden, dan alleen een vriendin.
Gidget Goes Hawaiian (1961) Gidget Goes Hawaiian (1961)
Frances (oftewel Gidget) is wanhopig: haar ouders willen met haar op vakantie naar Hawaii, net nu haar vriendje thuis is van college. Ze raakt nog meer in paniek als haar vriendje zegt dat ze gewoon moet gaan. Houdt hij niet meer van haar?
Gidget Goes to Rome (1963) Gidget Goes to Rome (1963)
De zeventienjarige Francis is nog steeds verliefd op Moondoggie. Ze kan haar ouders overtuigen dat ze samen met vier vrienden op reis mag naar Rome. Het mag alleen als er een volwassen iemand mee gaat, ze kiezen de aparte tante Albertina. Eenmaal in Rome aangekomen worden ze begeleidt door de mooie reisleidster Daniela. Ze maakt de jongens gek met haar uiterlijk en Gidget wordt jaloers.
Gie (2005) Gie (2005)
Biografisch epos gebaseerd op de posthuum gepubliceerde dagboeken van de legendarische journalist en activist Soe Hok Gie (1942-1969), die in de ingewikkelde jaren van Soeharto en de opkomst van Soekarno, zich kritisch bleef opstellen. Via de bevlogen, jonge rebel biedt de film ook een schets van Jakarta in de jaren zestig.
Gifle, La (1974) Gifle, La (1974)
Komedie over een generatieconflict. Alles gaat mis voor Jean Doulean, aardrijkskunde leraar in Parijs. Hij moet zijn baan opzeggen nadat hij 2 politiemensen heeft geslagen. Gedoe met zijn vrouw en zijn minnares en dan is er nog zijn 18 jarige dochter. Ze wil haar studie opzeggen en verknalt haar examens.
Gift (1966) Gift (1966)
Gift gaat over een genotzuchtige jongeman die graag problemen veroorzaakt met zijn videocamera: zo laat hij ouders zelf gefilmde intieme momenten van hun kinderen zien.
Gift for Heidi, A (1958) Gift for Heidi, A (1958)
Heidi krijgt een cadeautje. Het zijn drie houtsnijpoppetjes die geloof, hoop en liefde uitbeelden. Deze drie dingen gaan een grote rol spelen in haar leven.
Gift im Zoo (1952) Gift im Zoo (1952)
Nadat er in een dierentuin achter elkaar een aantal dieren gestorven zijn, besluit de politie de lijkjes in een laboratorium te onderzoeken en blijkt dat ze vergiftigd zijn. Beck, de vervanger van dierenarts Rettberg, probeert dompteuse Vera de schuld in de schoenen te schuiven, maar de politie verdenkt Beck zelf.
Gift of Love, The (1958) Gift of Love, The (1958)
Julie Beck is gelukkig getrouwd met de wetenschapper Bill. Toch verzwijgt ze hem dat ze stervende is. Hij zou immers niet meer kunnen genieten van de mooie momenten die hen resten. Julie weet ook dat Bill na haar dood verloren zal zijn. Ze wil hem niet alleen achterlaten en adopteert het weesmeisje Hitty. Remake van Sentimental Journey uit 1946.
Gift of Love: The Daniel Huffman Story, A (1999) Gift of Love: The Daniel Huffman Story, A (1999)
Sinds de scheiding van zijn ouders woont de 15-jarige Daniel Huffman samen met zijn zus bij zijn grootouders. Zijn oma Shirlee moedigt hem aan bij het verwezenlijken van zijn droom: uitblinken in football om zo een beurs te krijgen als sportstudent aan de universiteit. Wanneer Shirlee ziek wordt en een niertransplantatie nodig heeft staat Daniel als mogelijke donor voor een dilemma: hij wil graag een nier afstaan om zijn oma te helpen, maar dan is de kans groot dat zijn sportcarrière in het gedrang komt....
Gift, The (2000) Gift, The (2000)
Annie Wilson is een jonge vrouw met een paranormale gave. Via kaartlezen ziet zij wat er in het leven van anderen gebeurt en probeert een handje te helpen. Deze bemoeienissen worden echter niet door iedereen in dank afgenomen. Wanneer ze een van haar buurvrouwen aanraadt weg te vluchten voor de mishandelingen van haar brute echtgenoot, krijgt ze al snel doodsbedreigingen. De man wordt er trouwens ook van verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van een mooie jonge vrouw. Het onderzoeksteam roept de hulp van Annie in, die daardoor haar leven op het spel zet.
Gigante di Metropolis, Il (1961) Gigante di Metropolis, Il (1961)
De spierbundel Ohro reist naar Atlantis om zijn verloren godenstatus terug te eisen. Helaas krijgt hij niet zomaar zijn zin en raakt hij verwikkeld in een strijd met de gevaarlijke Yoh-Tar en zijn aanhangers.
Giganti della Tessaglia, I (1961) Giganti della Tessaglia, I (1961)
In 1250 v.C. daalt de toorn van Zeus neer op het koningrijk Thessalië. Hordes van barbaarse, wrede veroveraars en natuurrampen teisteren het land. Om de goden weer mild te stemmen gaan Koning Jason en zijn Argonauten op zoek naar het legendarische gouden vlies. Ondertussen probeert thuis zijn plaatsvervangend regent zijn koninkrijk en zijn koningin in te palmen.
Gigantic: A Tale Of Two Johns (2002) Gigantic: A Tale Of Two Johns (2002)
Gigantic is het verhaal van They Might Be Giants, de band rondom John Flansburgh and John Linnell. We maken kennis met hun schrijverstalent, wanneer bijvoorbeeld bekende acteurs lyrics van TMBG voorlezen en het gebruik van donkere teksten en lichte melodieën onderstrepen. Daarnaast bevat de documentaire beeldmateriaal van concerten, televisie, clips en andere media. De gehele film is een portret van de vriendschap tussen de twee Johns en gaat over hun kijk op de wereld.
Gigi (1958) Gigi (1958)
Levensgenieter Gaston Lachaille wordt het rijke leventje zat, en dan vooral de vrouwen. De enige momenten waarop hij echt geniet zijn de momenten die hij doorbrengt met een vriendin van zijn oom, Madame Alvarez, en haar kleindochter Gigi. Hij komt erachter dat hij verliefd is op Gigi, maar zij staat op het punt om in de voetstappen van haar grootmoeder te stappen als courtisane.
Gigli (2003) Gigli (2003)
Gigli krijgt de opdracht om de geestelijk gehandicapte broer van een openbaar aanklager te kidnappen en te gijzelen. De mooie huurmoordenaar Ricki krijgt de opdracht om Gigli in de gaten te houden.
Gigolo, Le (1960) Gigolo, Le (1960)
Reeds drie jaar heeft Agatha Perrin, een rijke weduwe van 40, een relatie met de zestien jaar jongere gigolo Jacki. Ze is de verhouding beu en onder invloed van de arts die voor zijn vader zorgt, probeert ze met hem te breken, maar dat zorgt voor hevige ruzie. Uiteindelijk vertrekt Jacki, verblind door de jaloezie. Een tijd later wordt hij verwikkeld in een moordzaak, waaraan hij schuldig blijkt te zijn.
Gigolos, The (2006) Gigolos, The (2006)
Het dagelijkse bestaan van een gigolo en diens rechterhand. Sacha en Trevor zijn echter niet zomaar gigolos. Hun klantenkring bestaat uitsluitend uit oudere en welgestelde dames. Tegen betaling brengen de heren wat 'gezelschap' en verlichten zij het eenzame bestaan van hun klanten.
Gigot (1962) Gigot (1962)
De stomme Gigot is een goedhartige dikkerd die als huisbewaarder werkt in het vervallen hotelletje van de hardvochtige Madame Brigitte. Gigot leeft in uiterst armoedige omstandigheden en de buurtbewoners zijn hem dan ook liever kwijt dan rijk. De simpele man is het geliefkoosd slachtoffer van pestkoppen die wrede grappen met hem uithalen. Op een dag ontmoet Gigot de kleine Colette, het dochtertje van een zieke prostituee die net als hij door de maatschappij is verstoten. Ondanks de barre weersomstandigheden en de aanhoudende pesterijen worden Gigot en Colette dikke vrienden.
Gilda (1946) Gilda (1946)
Net aangekomen in Argentinië wordt de valsspelende gokker Johnny Farrell gered van een moordenaar door de sinistere Ballin Mundson, die Johnny later zijn rechterhand maakt. Hun vriendschap wordt echter verstoord wanneer Mundson terugkeert van een reisje met een echtgenote: de aantrekkelijke Gilda, die Johnny ooit gekend heeft en haat. De relatie tussen Johnny en Gilda wordt nog meer bizar wanneer Mundson verdwijnt.
Gilgamesh (2005) Gilgamesh (2005)
Gilgamesh is koning van Uruk, de rijkste en mooiste stad van de wereld. Samen met zijn bloedsbroeder Enkidu verricht hij grootse daden in de hoop zijn roem voor eeuwig te vestigen. Vanwege zijn heldendaden wordt de godin Ishtar verliefd op hem, maar hij wijst haar grof af. Voor deze belediging nemen de goden wraak. Zijn vriend Enkidu wordt getroffen door het lot dat alle stervelingen vrezen: ziekte en dood. Enkidu's sterven maakt Gilgamesh wanhopig, het is gruwelijker dan alles wat hij tot nu heeft meegemaakt. Hij gaat op reis naar de rand van de wereld, op zoek naar het eeuwige leven.
Giliap (1975) Giliap (1975)
De naam Giliap is een bijnaam, afkomstig uit een van de vele verhalen over de Amerikaanse gangsterwereld. Gustav Svensson droomt ervan net zo'n organisatie op te richten als die waarover hij gelezen heeft. Gustav, beter bekend als 'De Graaf', werkt in Hotel Busarewski in een klein Zweeds stadje. Het hotel wordt getekend door verval en degeneratie; van de staf wordt niets verlangd. Gustav geeft de bijnaam Giliap aan een dertiger die als ober in het hotel komt werken. De Graaf ziet in de nieuwe ober een mogelijke partner in crime. In het Burasewski werkt ook de beeldschone serveerster Anna. De Graaf is verliefd op haar, maar hij toont het niet. Hij voelt zich inferieur aan haar schoonheid, en het enige dat voor compensatie zou kunnen zorgen, is geld en macht. Maar Anna wil iets anders - ze wil weg, zoeken naar iets dat ze denkt dat geluk en harmonie zou zijn. Ondertussen wordt Giliap, min of meer tegen zijn wil, betrokken in het 'gangstersyndicaat' van De Graaf. Hij herkent de gekte ervan, maar hij wil niet vertrekken: hij is verliefd op Anna.
Gimgeubjochi 19ho (2002) Gimgeubjochi 19ho (2002)
Nadat een aantal zangers verschillende presidentsverkiezingen in Europa en de Verenigde Staten hebben gewonnen, besluit de Koreaanse president Emergency Act 19 in het leven te roepen. Door die wet is het voor muzikanten voortaan verboden om nog muziek te maken en de overtreders van de nieuwe wet worden door het legen opgespoord. Ook het populaire jongensduo Ju-hyeon No en Kyeong-min Hong worden achtervolgd door de politie, maar kunnen op de steun van hun fans rekenen die hen telkens weer uit de klauwen van de wet bevrijden.
Gimme an Gimme an "F" (1984)
De jaarlijkse cheerleaderswedstrijd komt dichterbij. Een groepje jongeren onder leiding van Tommy Hamilton steelt de show tijdens de openingspresentatie. Iedereen is laaiend enthousiast. Eén ploeg meisjes valt volledig uit de toon omdat ze geen ervaring en geen talent hebben. Ze slaan de ene flater na de andere. Zullen zij het halen tot het einde van de wedstrijd?
Gimme Shelter (1970) Gimme Shelter (1970)
December 1969. Vier maanden na Woodstock geven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert in de Altamont Speedway in Tracy, Californië. Haast 300.000 mensen komen naar het concert toe en de beveiliging is door de organisatie aan de Hell's Angels gegeven. Tijdens het concert ontstaan er veel rellen en wordt er zelfs een toeschouwer doodgestoken. De documentaire volgt de verhalen van Mick Jagger en Grace Slick om het publiek te kalmeren en laat zien wat er tijdens dat het concert allemaal plaatsvond.
Gimmy Heaven (2005) Gimmy Heaven (2005)
Shinsuke lijdt aan synethesia, een syndroom waardoor stimuli van de zintuigen verkeerde reacties uitlokken. Shinsuke schaamt zich voor zijn aandoening en trekt zich terug uit de samenleving. Tot de dag dat hij Mari ontmoet, een meisje met dezelfde aandoening. Wat hij echter niet weet is dat Mari een seriemoordenaar op het spoor is en zelf slachtoffer dreigt te worden.
Gin Game, The (2003) Gin Game, The (2003)
Fonsia Dorsey en Weller Martin zijn twee bewoners van een bejaardenhuis. Tijdens hun dagelijkse kaartspelletjes ontdekken ze veel over elkaar en raken tot elkaar aangetrokken.
Gin Gwai (2002) Gin Gwai (2002)
Mun is twintig en sinds haar tweede levensjaar blind. Na een riskante operatie krijgt ze haar gezichtsvermogen terug. Vol blijdschap opent Mun haar ogen in een nieuwe wereld. Toch klopt er iets niet en tot haar afgrijzen ziet ze in de spiegel niet haar eigen gezicht maar dat van Ling, de overleden vrouw die haar netvliezen beschikbaar stelde. En dan zijn er nog de mysterieuze, duistere en verminkte creaturen die zich aan haar openbaren. De visioenen brengen Mun op de rand van de waanzin en de enige uitweg is te achterhalen wat het geheim van Ling was...
Gin Gwai 10 (2005) Gin Gwai 10 (2005)
Sommige mensen geloven dat onze wereld uniek is. Anderen geloven dat er meerdere dimensies bestaan. Vijf tieners zijn ervan overtuigd dat ze de poort naar een van die alternatieve dimensies hebben gevonden en beginnen aan een gewaagde ontdekkingstocht door de vreemde parallelle wereld. Helaas houden ze geen rekening met het feit dat ze ook zichzelf in die dimensie kunnen tegenkomen.
Gin Gwai 2 (2004) Gin Gwai 2 (2004)
Als Joey Cheng plotseling door haar vriendje in de steek wordt gelaten, probeert ze zelfmoord te plegen in een smerig motel. Gelukkig overleeft ze de zelfmoordpoging en wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar ontdekken de dokters dat ze zwanger is en Joey zelf blijkt plotseling over een bijzondere gave te beschikken: ze kan de geesten van overleden personen zien.
Gin no Enzeru (2004) Gin no Enzeru (2004)
Wanneer Sawako opgenomen wordt in het ziekenhuis na een verkeersongeluk, is het aan haar man Shoichi en hun dochter Yuki om hun nachtwinkeltje draaiende te houden. Al snel blijkt deze opgave veel moeilijker dan verwacht, en maken ze kennis met enkele erg vreemde klanten.
Gin-iro no Kami no Agito (2006) Gin-iro no Kami no Agito (2006)
Gin-Iro no Kami no Agito speelt zich af in de verre toekomst (300 jaar van nu). De mannen worden geconfronteerd met hun verantwoordelijkheden wanneer zij een strijd moeten aangaan met het bos dat zijn rechten herneemt. Agito kruist het pad van de jonge Tôra en bezegelt zijn lot door een pact te sluiten met het bos, bij het passeren van een immense kracht die zijn haar doet ontkleuren.
Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972) Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972)
Nami de Zilveren Vlinder komt aan in Ginza, Tokyo om de moordenaar van haar vader te vinden. Ze ontmoet Oyabun Aiboshi, die zo'n schoonheid als haar meteen in wil huren voor zijn gokhal. Ze weigert. Op haar zoektocht rekent ze af met pooiers, yakuza, gokbazen en andere louche figuren. Ook helpt ze Hanae, door wie ze eerder bevrijd was, die achtervolgd wordt door een bende waaraan haar vader, een dronkenlap met gokschulden, haar verkocht had.
Gincho Wataridori (1971) Gincho Wataridori (1971)
Nami (Meiko Kaji) vermoordt een lid van een andere criminele organisatie wegens een conflict over de gebieden waar binnen de bendes mogen opereren, waarna zij in de gevangenis belandt. Drie jaar later wordt ze ontslagen en begint met de exploitatie van een biljarthal. Maar ook nu wordt Nami niet met rust gelaten, want een lokale gangster wil de goedlopende zaak overnemen.
Ginecologo della Mutua, Il (1977) Ginecologo della Mutua, Il (1977)
Een gynaecoloog, die diep in de schulden zit, vindt een manier om aan geld te komen. Wanneer hij zijn patiënten meer dan goed behandeld, kan dat voor hem een luctratieve bijverdienste betekenen, vooral wanneer hij terecht komt in kringen van hogere stand en hij tevens de vertrouwenspersoon wordt van verschillende rijke dames.
Ging Chaat Goo Si (1985) Ging Chaat Goo Si (1985)
Jackie Chan is een agent uit Hong-Kong, die een grote drugbaas weet op te pakken. De drugsbaas schuift Jackie de schuld in de schoenen van een moord op een agent. Nu moet hij proberen om niet te worden gearresteerd of vermoord te worden en er voor te zorgen dat zijn vriendin hem niet verlaat.
Ging Chaat Goo Si Juk Jaap (1988) Ging Chaat Goo Si Juk Jaap (1988)
Door alle moeilijkheden die Chan Ka Kui bij zijn vorige avontuur heeft veroorzaakt, is hij nu gedegradeerd tot verkeerspolitie. Maar als de slechterikken weer toeslaan en zomaar gebouwen opblazen, wordt Chan's hulp ingeroepen. Tot hij plotseling wordt ontvoerd...
Ginga Tetsudô Three-Nine (1979) Ginga Tetsudô Three-Nine (1979)
Nadat Tetsuro Hoshino wees is geworden door cyborgs, leeft hij in een krottenwijk aan de rand van een cyborg metropolis. Hij steelt een pasje voor de Galaxy Express 999 en besluit, met de hulp van een mysterieuze vrouw genaamd Maitre naar de kwade ster Andromeda te gaan, om de dood van zijn ouders te wreken.
Ginga: The Soul of Brazilian Football (2005) Ginga: The Soul of Brazilian Football (2005)
Ginga, de onbeschrijfbare, mystieke kunst der beweging die de Braziliaanse voetballers onderscheidt van de rest, is de kern van hun nationale identiteit. Deze documentaire gunt de kijker een blik in het Braziliaanse straatleven, dat tal van voetbaltalent heeft mogen voortbrengen tot nu toe.
Ginger (1971) Ginger (1971)
Een drugs en prostitutie-organisatie wordt verdacht van de recente ontvoeringsgolf in een klein plaatsje. Het is de politie nog niet gelukt om in de bende te infiltreren dus recruteren ze Ginger, een mooi meisje van goede komaf.
Ginger e Fred (1986) Ginger e Fred (1986)
Fellini's aanklacht tegen menselijke exploitatie in een op massa-media en consumptie-gerichte maatschappij van naar commercie hongerende kijkers. De hoofdpersonen zijn twee bejaarde dansers die aan de vergetelheid worden ontrukt voor een show met andere menselijke rariteiten.
Ginger Snaps (2000) Ginger Snaps (2000)
De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.
Ginger Snaps Back: The Beginning (2004) Ginger Snaps Back: The Beginning (2004)
Ginger en Brigitte Fitzgerald wonen niet meer in de troosteloze suburbs van Montreal, sterker nog Ginger en Brigitte bevinden zich nu ergens in Canada rond 1815. Na de dood van hun beider ouders komen ze aan bij een fort dat door een handjevol mannen wordt verdedigd tegen weerwolven. Uiteraard gebeurt het onvermijdelijke en één van de meisjes wordt gebeten. Is de zusterliefde sterker dan de vloek van de weerwolf?
Ginger Snaps II: Unleashed (2004) Ginger Snaps II: Unleashed (2004)
Brigitte (Emily Perkins), de zus van Ginger, welke het slachtoffer wordt van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor een drug die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een junkieleven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren. Nadat hij haar bruut heeft aangerand wordt Brigitte wakker in een afkickkliniek. Gevangen zonder drugs, voelt Brigitte de weerwolf in haar ontwaken. Het duurt niet lang voordat de eerste doden vallen.
Gingerbread Man, The (1998) Gingerbread Man, The (1998)
Advocaat Rick Magruder heeft een one night stand-affaire met cateraar Mallory Dossen, en al snel wordt hij verliefd op haar. Wanneer Magruder ontdekt dat Mallory geterroriseerd wordt door haar krankzinnige vader Dixon, roept hij de hulp van collega's in om hem voor het gerecht te slepen. De ex-man van Mallory getuigt tegen Dixon, waarop deze in een psychiatrische inrichting wordt opgesloten. Als snel ontsnapt hij en is niemand veilig meer, zelfs Magruder's kinderen niet.
Gingerdead Man, The (2005) Gingerdead Man, The (2005)
Een kwade en doch schattige Gingerbread man komt tot leven met de ziel van een moordenaar. Het koekje neemt wraak op de vrouw die hem in de gevangenis heeft laten komen.
Ginostra (2002) Ginostra (2002)
Matt Benson, een FBI agent, wordt in het kader van een overeenkomst tussen de Italiaanse en Amerikaanse regering naar een Siciliaans eiland gestuurd. Hij krijgt daar een fantastisch huis met uitzicht op de actieve vulkaan Ginostra, waar zijn vrouw en dochter erg blij mee zijn. Het geluk duurt echter niet lang wanneer de zaak waar Matt aan werkt, waarin de jonge Ettore Greco zijn ouders heeft verloren door een aanslag van de maffia, escaleert. Het gevaar komt meedogenloos opzetten en houdt Matt's gehele gezin in de greep...
Ginza Gesho (1951) Ginza Gesho (1951)
Een hostess in een bar heeft moeite met het opvoeden van haar kind. Ze komt in financiële problemen en komt terecht in een verkeerde relatie.
Giocattolo, Il (1979) Giocattolo, Il (1979)
Vittorio Barletta, een typisch burgermannetje uit Milaan, werkt als accountant in een vennootschap voor verkoop van onroerende goederen. Hij wordt door de chefs uitgebuit, want ze verplichten hem een zwarte boekhouding te voeren. Nadat hij bij een overval gewond raakt, gaat hij voor zijn revalidatie naar een gymnasium waar hij kennis maakt met de politieagent Sauro. Deze nodigt hem uit om schietlessen te nemen. Vittorio geeft blijk van een verrassend talent en wordt weldra een geduchte scherpschutter.
Giochi Erotici nella 3a Galassia (1981) Giochi Erotici nella 3a Galassia (1981)
De bemanning van een ruimteschip komt in aanraking met een kwade gestoorde geest die alleenheerser van het heelal wil worden.
Gioco delle Spie, Il (1966) Gioco delle Spie, Il (1966)
Alex, een westerse agent, probeert te verhinderen dat een groep Oost-Europese spionnen uiterst belangrijke geheime documenten in handen krijgen. Om zijn valse identiteit te beschermen, vermoordt Alex de verdachte Yuri, maar hij ontdekt dat een generaal uit het Oostblok een heel gevaarlijke sabotage plant. Wanneer deze laatste een schip wil opblazen dat geladen is met wapens, valt Alex hem aan. Alex raakt gewond en wordt gevangen genomen.
Gion Bayashi (1953) Gion Bayashi (1953)
In het Kyoto van na de Tweede Wereldoorlog wil de jonge Eiko een geisha worden, en de ervaren Miyoharu gaat akkoord met Eiko's verzoek om haar het vak te leren. Na een uitgebreide training hebben ze geld nodig opdat Eiko voor zichzelf kan beginnen, en daartoe lenen ze een som geld van de theehuiseigenaar Okimi, die op haar beurt weer geld leent bij de rijke zakenman Kusuda. Die laatste heeft echter een oogje op Eiko, en wil bovendien Miyoharo weggeven aan een andere zakenman met wie hij zojuist een belangrijk contract heeft gesloten. De beide geisha's hebben echter een geheel eigen wil en laten dat niet zomaar gebeuren.
Gion no Shimai (1936) Gion no Shimai (1936)
Umekichi is een geisha in het Gion-district van Kyoto. Ze helpt haar geliefde, Furusawa, wanneer hij haar vraagt bij haar te verblijven omdat hij bankroet is en zijn vrouw hem heeft verlaten. Haar zus, Omocha, vindt echter dat Umekichi haar tijd en geld wel beter kan besteden dan aan deze loser. Omocha stelt alles in het werk om van Furusawa af te komen.
Giordano Bruno (1973) Giordano Bruno (1973)
Het levensverhaal van de Italiaanse filosoof Giordano Bruno. Hij verdedigde tijdens zijn leven hardnekkig het wereldbeeld volgens Copernicus. De Inquisitie pakte hem op. Omdat hij bij zijn standpunten bleef, werd hij veroordeeld tot de brandstapel.
Giorgino (1994) Giorgino (1994)
Oktober 1918. De jonge dokter Giorgio Volli keert terug naar huis en gaat op zoek naar een groep kinderen waarvoor hij gezorgd heeft vóór de oorlog begon. Maar al spoedig wordt zijn speurtocht een steekspel met de dood. Hij belandt in een oud afgelegen weeshuis, omringd door verontrustende moerassen en een horde van wolven. Daar maakt hij kennis met de mysterieuze Catherine.
Giorgobistve (1966) Giorgobistve (1966)
De twee jonge mannen, Nico en Otari, zijn net van de universiteit afgestudeerd. Ze gaan allebei in de wijnfabriek werken. Otari accepteert snel de speelregels van het bedrijf, terwijl Nico een rebel blijft en daar moeite mee heeft.
Giornata Nera per l'Ariete (1971) Giornata Nera per l'Ariete (1971)
De alcoholistische journalist Andrea Bild wordt ingezet om een serie moorden te onderzoeken, waar bij elk van de slachtoffers een handschoen aanwezig is met een vinger eraf geknipt. De slachtoffers blijken allemaal recentelijk op een feest geweest te zijn, waar de journalist ook aanwezig was. Als de politie erachter komt dat Andrea aanvaringen had met de slachtoffers wordt hij vanzelfsprekend de hoofdverdachte. Of moet hij zelf vrezen voor zijn leven?
Giornata Particolare, Una (1977) Giornata Particolare, Una (1977)
8 Mei 1939, heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. Voor wie er niet bij kan zijn, wordt het verslag door de hele stad uitgezonden. Antonietta blijft alleen thuis, haar man en kinderen gaan allemaal kijken. In haar gebouw komt ze een man tegen die als één van de enigen ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee.
Giorni d'Amore sul Filo di una Lama (1973) Giorni d'Amore sul Filo di una Lama (1973)
Terwijl hij zijn vader begeleidt naar een vergadering met de kardinaal ontmoet Stefano, de zoon van een rijke zakenman, de mooie vrouw Lydia. Hij achtervolgt haar door de straten van Venetië en dit wordt het begin van een romance. Bij zijn terugkeer van een zakenreis verneemt hij dat Lydia bij een ongeval om het leven is gekomen. Korte tijd later denkt hij haar gezien te hebben op een bouwwerf, maar de vrouw beweert dat ze een journaliste is. Stefano ontdekt dat al het bewijsmateriaal van de dood van Lydia uitgewist is, en besluit een onderzoek in te stellen. Hierbij komen heel wat familie-intriges aan het licht.
Giorni dell'Ira, I (1967) Giorni dell'Ira, I (1967)
In een kleine stad in Arizona werkt de jonge Scott als straatveger die niet kan wachten om het stadje te ontvluchten om aan iedereen te laten zien wat zijn echte waarde is. Een oudere ervaren cowboy, Talby, arriveert in het stadje en neemt Scott onder zijn hoede. Hij leert hem alle trucjes van het cowboy zijn en al snel is Scott net zo behendig als zijn meester. Talby neemt samen met enkele vrienden de stad over en schiet daarbij de oude sheriff dood. Maar, de sheriff was een goede vriend van Scott die daarop besluit om wraak te nemen op zijn leraar.
Giorni della Violenza, I (1967) Giorni della Violenza, I (1967)
Tijdens de laatste maanden van de Burgeroorlog, wordt de broer van Joe onrechtvaardig gedood door Clifford, een kapitein in het leger van het Noorden. Joe beslist lid te worden van een groep Zuiderlingen om tot het einde te strijden. Joe wordt vogelvrij verklaard en men belooft een premie aan wie hem gevangen kan nemen. Na de oorlog keert Joe terug naar het landbouwbedrijf waar hij vroeger werkte. Zijn enig doel is zijn vroegere geliefde Christine weer te zien, de dochter van de eigenaar en de verloofde van de gehate Kapitein Clifford...
Giorni e Nuvole (2007) Giorni e Nuvole (2007)
Elsa, een vrouw van middelbare leeftijd, is gelukkig getrouwd met Michele. Ze heeft haar studie kunstgeschiedenis aan de universiteit hervat en werkt aan een restauratie van een plafond in een kapelletje. Op een dag informeert Michele haar dat ze hun luxe appartement moeten verkopen. Michele's zakenpartner heeft hem namelijk de deur gewezen. Langzaam maar zeker brokkelt de anders uitstekende verstandhouding tussen Elsa en Michele af, wanneer ze beide drastische keuzes moeten maken ten gevolge van dit voorval.
Giorno + Bello, Il (2006) Giorno + Bello, Il (2006)
Komedie over een jonge man (Fabio Troiano) die onverwacht door zijn zelfbewuste, vrijgevochten vriendin Nina (Violante Placido) ten huwelijk wordt gevraagd. Geheel tegen zijn zin wordt hij door Nina, die zich ontpopt tot een zeer traditionele bruid, bij de voorbereidingen betrokken. Als de grote dag is aangebroken, en de bruidegom het woord neemt, spookt er van alles door zijn hoofd.
Giorno del Cobra, Il (1980) Giorno del Cobra, Il (1980)
Een privedetective uit San Francisco wordt door de narcoticabrigade naar zijn geboortestad Genua gestuurd om een organisatie van drugshandelaren op te rollen en de baas te pakken.
Giorno del Giudizio, Il (1971) Giorno del Giudizio, Il (1971)
Een yankee-soldaat zoekt wraak op zes moordenaars die zijn vrouw en kind hebben vermoord en verbrand. Hij probeert ze een voor een uit te schakelen en uiteindelijk de leider te vermoorden.
Giorno della Civetta, Il (1968) Giorno della Civetta, Il (1968)
Salvatore Colasbena, een aannemer, is vermoord in een klein Siciliaans stadje in 1961, omdat hij niet aan de wil van de mafia voldeed. Inspecteur Bellodi onderzoekt de zaak, beginnend met Colasbena's echtgenote Rosa. Zijn bevindingen leiden hem naar mafiabaas Don Mariano Arena, maar hogere machten met belangen frustreren het onderzoek.
Giorno in Pretura, Un (1954) Giorno in Pretura, Un (1954)
Magistraat en rechter Del Russo zit op 1 dag 4 zaken voor. Een zaak betreft Elena die haar man, een zakenreiziger voor het gerecht heeft gesleept vanwege vereenzaming en verlating. Haar man verweert zich kranig. De tweede zaak betreft een jonge priester die beschuldigd wordt van het vernielen van een biljartkamer. De derde zaak gaat over Meniconi die beschuldigd wordt wegens naakt zwemmen. De laatste zaak gaat over Gloriana, een hoer van middelbare leeftijd, die aangeklaagd wordt wegens afpersing van een luitenant.
Giorno Perfetto, Un (2008) Giorno Perfetto, Un (2008)
Verschillende personages beleven een hectische dag in Rome, als moordenaars en slachtoffers door het lot gedreven op dezelfde plek op dezelfde tijd bij elkaar komen.
Giorno Prima, Il (1987) Giorno Prima, Il (1987)
Vijftien vrijwilligers brengen dertig dagen door in een ondergrondse anti-atoombomkelder als onderdeel van een expiriment. Wanneer tijdens hun verblijf een atoomoorlog dreigt, komt de goep als eenheid onder zware druk te staan.
Giovane Casanova, Il (2002) Giovane Casanova, Il (2002)
Behoedzaam beweegt Casanova door de steegjes van Venetie, terwijl hij door de mazen van de wet glipt. Giacomo Casanova raced door het leven met eeb ongelooflijke hoeveelheid energie, violist, schrijver, soldaat, spion, gokker en avonturier. Het is op het beroemde carnaval van Venetië waar Casanova voor het eerst valt voor de charmes van de vrouw. Juist op het feest van de maskers heeft hij echter geen vermomming en is hij zeer kwestbaar.
Giovane Toscanini, Il (1988) Giovane Toscanini, Il (1988)
Het verhaal van de beroemde dirigent Giovane (Arturo) Toscanini. Nadat hij als klein kind een uitvoering van Aïda hoorde, was hij dagenlang geobsedeerd door de muziek. Hij besloot kort daarna dat hij musicus wilde worden. Als hij afgewezen wordt in Milaan vertrekt hij kwaad en verbittert naar Zuid-Amerika. Maar bij terugkomst staan de zaken er heel anders voor en zal hij Milaan verrassen.
Giovanna d'Arco al Rogo (1954) Giovanna d'Arco al Rogo (1954)
Muzikale film over het leven van Jeanne d’ Arc. De film is een bewerking van de gelijknamige opera van Arthur Honegger en Paul Claudel.
Giovanni (1983) Giovanni (1983)
De eigenlijke hoofdpersoon van Giovanni is een hotelkamer in Rome. Terwijl modefotografe Diane in die stad een exclusieve modereportage maakt en op zoek gaat naar haar verloren geliefde Giovanni, gebeurt er van alles op haar kamer.
Giovannona Coscialunga, Disonorata con Onore (1973) Giovannona Coscialunga, Disonorata con Onore (1973)
Giovannona (Edwige Fenech) is een prostituee die door een louche zakenman wordt ingehuurd. Zij moet zich voordoen als zijn vrouw, terwijl hij een deal wil sluiten met een minister, die er om bekend staat wel oog te hebben voor mooie vrouwen.
Gipeun Seulpeum (1997) Gipeun Seulpeum (1997)
Drie kinderen groeien op in een klein dorp. Ze verliezen elkaar uit het oog wanneer één van hun vaders een verschrikkelijke misdaad begaat. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer, maar de geschiedenis is nog niet vergeten.
Gipusu (2001) Gipusu (2001)
Tamaki loopt soms rond met haar been in het gips, gewoon omdat ze het leuk vindt. Elke keer als ze dat doet gebeuren er namelijk grappige dingen zegt ze. Als ze bevriend raakt met Kazuko belt ze haar telkens op om haar uit te nodigen, maar is ze ook telkens heel verrast als Kazuko dan voor haar deur staat. Als Tamaki een week weg moet is Kazuko niet te beroerd om op haar appartement te passen en de goudvis eten te geven. Maar als Tamaki maar wegblijft vindt ze iets onverwachts in de kelder.
Girara no Gyakushû: Tôya-ko Samitto Kikiippatsu (2008) Girara no Gyakushû: Tôya-ko Samitto Kikiippatsu (2008)
Tijdens de G8 top in Japan landt een Chinese raket op het eiland. Hierdoor wordt er een groot monster uit een kleine cel geboren. Het monster heet Guilala en vormt een directe bedreiging voor de mensheid. De leiders van de G8 besluiten vervolgens al hun middelen in te zetten om Guilala te doden.
Girasoli, I (1970) Girasoli, I (1970)
Antonio (Marcello Mastroianni) wordt als soldaat naar het Russische front gestuurd, overleeft en hertrouwt een Russin. Een trouwe Giovanna (Loren) gaat haar man zoeken in de Sovjet-Unie.
Girgiriye (1981) Girgiriye (1981)
Twee Turkse zigeunerfamilie's liggen constant in de clinch met elkaar, ze houden allebei van zingen en dansen en doen dit ook vaak samen maar het gaat altijd op de één of andere manier mis en ze springen elkaar uit het niets in de haren. Hier komt ook nog eens bij dat Bayram tot zijn oren verliefd is op Güllüye, de mooie vrouw van de vijandelijke familie. Hij wil alles voor haar doen en komt hierdoor vaak in lastige situaties terecht.
Girl (1998) Girl (1998)
Andrea Marr, een tienermeisje uit Portland, belandt in een klap vanuit haar brave Highschool-leven in dat van een doorgewinterde rock-groupie. Verleid door de bloeiende 'rock scene' van Portland, ontmoet ze de rocker van haar dromen en begint een onbevangen speurtocht in een wereld die totaal verschilt van haar burgelijke opvoeding.
Girl 6 (1996) Girl 6 (1996)
Een actrice trekt naar Hollywood om 't te maken. Ondanks een nogal vrouwonvriendelijke auditie bij Q.T. (Tarantino), zit ze zonder geld. Ze besluit een 06-sexlijn baantje aan te nemen, en wordt Girl 6 genoemd. Al snel verdwijnen de grenzen tussen realiteit en fantasie en Girl 6 gooit al haar eigen fantasieën in de strijd. Ondertussen wil haar ex-geliefde een nieuwe kans en probeert haar buurman (Lee) haar over te halen eens wat nuttigs met haar leven te doen.
Girl Can't Help It, The (1956) Girl Can't Help It, The (1956)
Tom Miller wordt door gangster Marty ingeschakeld om van diens sexy vriendin Jerri een popster te maken. Ze verknoeit opzettelijk de opname van haar eerste plaat. Optredens van Fats Domino, The Platters, Gene Vincent en Little-Richard en zijn band.
Girl Crazy (1932) Girl Crazy (1932)
Danny Churchill (Eddie Quillan) is een playboy uit New York die naar een klein stadje in Arizona wordt gestuurd, om hem weg te houden van de meisjes. Danny koopt echter een ranch en tovert deze om tot een speelparadijs. Hij wordt daarbij geholpen door zijn vriend Slick, een professionele gokker, en diens vrouw Kitty.
Girl Crazy (1943) Girl Crazy (1943)
Rijkeluiszoontje Danny Churchill (Mickey Rooney) houdt meer van wijn, vrouwen en zingen dan van studeren. Zijn vader stuurt hem daarom naar een universiteit in het westen, waar geen vrouwen worden toegelaten. Maar meteen bij aankomst ontdekt Danny al een paar wonderschone benen onder een geparkeerde sportwagen. Die benen behoren toe aan de kleindochter van het schoolhoofd. Maar de mooie Ginger Gray (Judy Garland) is niet geïnteresseerd in de avances van Danny.
Girl Fever (2002) Girl Fever (2002)
Student Sam heeft zijn dag niet. Zijn beste vriend is oversexed, hij hoort dat hij absoluut geen talent heeft voor striptekenaar en zijn macho vriendin Gretchen dumpt hem omdat hij onvoldoende presteert in bed - hij haalt zijn tong open aan haar piercing. Dan ontmoet hij Hope. De beeldschone vrouw vindt het haar taak om hem zijn glimlach weer terug te bezorgen.
Girl for Girl (2000) Girl for Girl (2000)
Drie aantrekkelijke mannen hebben een succesvol internetbedrijf, waardoor ze ook erg succesvol zijn bij de dames. De seksuele escapades die hieruit volgen zetten hun relaties danig onder druk.
Girl from Chicago, The (1932) Girl from Chicago, The (1932)
De geheim agent Carl is op weg naar Mississippi voor een belangrijke zaak. Onderweg ontmoet hij Norma, en wordt verliefd op haar. Vervolgens raken ze verwikkeld in een mysterieuze moordzaak.
Girl from Jones Beach, The (1949) Girl from Jones Beach, The (1949)
Bob Randolph (Ronald Reagan) is wereldberoemd om zijn schilderijen van de 'Randolph Girl'. Wat de wereld echter niet weet is dat deze oogverblindende schoonheid een compilatie is van lichaamsdelen van wel 12 verschillende modellen. Als de artiest haar moet presenteren, moet hij naarstig op zoek naar een dame die voldoet aan deze eisen. Bob en zijn reclameman Chuck Donovan (Eddie Bracken) overtuigen Ruth Wilson om deze plaats in te nemen. Ruth (Virginia Mayo) is schooljuffrouw en wenst te worden bewonderd om haar hersens en niet om haar figuur. Wanneer een foto van haar in badpak gepubliceerd wordt, wordt zij ontslagen door het conservatieve schoolhoofd en klaagt zij Bob en Chuck aan voor de gang van zaken.
Girl from Missouri, The (1934) Girl from Missouri, The (1934)
Het is dat haar moeder met de clubeigenaar in Missouri is getrouwd, anders was ze daar allang vertrokken. Nu loopt ze met een vriendin weg en probeert een miljonair aan de haak te slaan om Broadway te halen. De eerste die ze probeert geeft haar zijn manchetknopen en schiet zich door het hoofd.
Girl from Monday, The (2005) Girl from Monday, The (2005)
Het verhaal over een tijd in de nabije toekomst, waarin mensen verhandeld kunnen worden als aandelen. Ze zijn dan daadwerkelijk trots als hun marktwaarde omhoog gaat. Die marktwaarde is afhankelijk van de sexuele activiteit van de betreffende persoon. Sex voor de lol is bij wet verboden en de marktwaarde van een persoon bepaalt hoe zijn leven er uit ziet.
Girl from Monterrey, The (1943) Girl from Monterrey, The (1943)
De Mexicaanse nachtclubzangeres Lita Valdez is erg onder de indruk als ze ontdekt dat haar broer Alberto een getalenteerd bokser is, en zelfs nog meer onder de indruk van zijn successen in de ring. Totdat Alberto gedwongen wordt met de man te boksen, waarop zij verliefd is. Gevangen tussen haar liefde voor beide mannen, probeert Lita de wedstrijd te laten afzeggen, maar er spelen meer belangen in deze bokswedstrijd dan zij zich ooit had kunnen voorstellen.
Girl from Petrovka, The (1974) Girl from Petrovka, The (1974)
Joe (Holbrook) is een Amerikaanse correspondent die in Moskou een politiek gevaarlijke relatie begint met een Russische danseres Oktyabrina (Hawn). De KGB is allesbehalve blij met de relatie en probeert hen uit elkaar te krijgen.
Girl from Rio, The (1939) Girl from Rio, The (1939)
Terwijl ze zich klaarmaakt voor een groot concert krijgt de Braziliaanse zangeres Marquita Romero het schokkende nieuws te horen van een vreemde vrouw dat haar broer Carlos in New York gearresteerd is voor moord en dringend hulp nodig heeft. De zangeres vertrekt onmiddelijk naar New York met de vrouw die Carlos aanstaande bruid blijkt te zijn. Samen proberen ze de schuldige te vinden om zo haar broer uit de gevangenis te krijgen.
Girl from San Lorenzo, The (1950) Girl from San Lorenzo, The (1950)
Twee mannen verkleden zich als Cisco en Pancho en begaan verscheidene overvallen en zelfs moorden. Nadat een prijs op hun hoofd gezet is, worden de échte Cisco (Duncan Renaldo) en Pancho (Leo Carrillo) gearresteerd. De twee bandieten waren echter van plan nog één grote overval te plegen en hebben daarom Cisco en Pancho nodig als alibi. Zij bevrijden hen uit de gevangenis, maar geven Cisco en zijn vriend daarmee tevens de kans om wraak te nemen en de werkelijke schurken op te pakken om zichzelf daarmee vrij te pleiten.
Girl from Tobacco Row, The (1966) Girl from Tobacco Row, The (1966)
Nadine (Rachel Romen) is de dochter van dominee Bolton (Tex Ritter), die woont Tennessee waar hoofdzakelijk tabak wordt geteeld. Nadine wordt vaak belaagd door de lokale jongens en probeert uit haar penibele situatie te komen. Maar dan ontmoet zij een voortvluchtige ex-crimineel (Earl 'Snake' Richards) en verbergt hem voor zijn achtervolgers.
Girl Gets Moe, The (1997) Girl Gets Moe, The (1997)
Gangster Moe en z'n partner Franco verhandelen wapens. Wanneer Moe Monica ontmoet, wordt hij voor het eerst stapelverliefd. Net als hij z'n leven wil beteren, loopt het compleet fout. Bij een stoeipartij tussen Monica's zus Beth en Moe's vriend Branco, komt Beth per ongeluk om het leven. Om Monica niet overstuur te maken, tracht Moe de waarheid te verbergen.
Girl Grabbers, The (1968) Girl Grabbers, The (1968)
Een bende van vrouwenhandelaars en verkrachters schuimen de straten af naar mogelijke slachtoffers. Nadat de verloofde van een man verkracht en vermoord is, infiltreert hij in de bende om zo de verantwoordelijke te vinden.
Girl Happy (1965) Girl Happy (1965)
Rusty Wells en zijn band zijn in dienst bij nachtclubkoning Big Frank. Als de jongens met Pasen naar Fort Lauderdale in Florida willen, kan dat slechts op één voorwaarde: ze moeten een oogje houden op Frank's dochter
Girl He Didn't Buy, The (1928) Girl He Didn't Buy, The (1928)
Wanneer Ruth Montaigne (Pauline Garon) weigert om op te treden in te blote kleding, wordt zij onder druk gezet door haar baas Philip D'Arcy (William Eugene), een arrogante theaterproducent. Uiteindelijk houdt Ruth de showbusiness voor gezien en vertrekt naar Havana, waar zij kennismaakt met Edwin Edinburg (Allan Simpson), die de liefde van haar leven wordt.
Girl He Left Behind, The (1956) Girl He Left Behind, The (1956)
Andy Sheaffer (Tab Hunter ) is een verwende jongeman, die nadat hij zijn studies heeft verwaarloosd, zich inschrijft bij het leger. Hij moet niet alleen zijn moeder achterlaten maar ook zijn vriendin Susan Daniels (Natalie Wood)
Girl Hunters, The (1963) Girl Hunters, The (1963)
Privé-detective Mike Hammer (Mickey Spillane) gaat op zoek uit naar zijn verdwenen secretaresse, maar het is nog maar de vraag of ze nog in leven is. Hij ontdekt dat zij contacten onderhield met een groep spionnen.
Girl in 313 (1940) Girl in 313 (1940)
Politie-inspectrice Joan Matthews gaat incognito om te infiltreren bij een bende juweeldieven. Joan wil de leider van de bende ontmaskeren, die zich momenteel op de vlakte houdt door een respectabel leven te leiden. Joan voegt de verzamelde aanwijzingen samen en ze ontdekt, dat het boeven nauwe banden hebben met een dubieuze verzekeringsmaatschappij. Het ziet er slecht uit voor Joan, wanneer haar list wordt ontdekt. Kan Joan rekenen op het knappe bendelid Greg Dunn, die verliefd op haar geworden is?
Girl in a Swing, The (1988) Girl in a Swing, The (1988)
Een keramiekhandelaar heeft een stenografe Duits-Engels nodig en de Duiste dame die hij krijgt blijkt de vrouw van zijn dromen te zijn. Hij heeft echter vaak nachtmerries en die houden niet op. Op een veiling koopt ze een waardevol keramieken meisje op een schommel, waar niemand het bestaan van wist. Er is iets mysterieus doch heiligs aan haar.
Girl in Black Stockings, The (1957) Girl in Black Stockings, The (1957)
In de omgeving van een hotel in Utah wordt een mysterieuze reeks moorden gepleegd waarvan hoofdzakelijk jonge vrouwen het slachtoffer zijn. Bij zijn onderzoek naar de zaak stuit de sheriff op de plaatselijke bewoners, die niet erg bereid zijn mee te werken en die elkaar bovendien het leven zuurmaken door wederzijdse angst, wantrouwen en bitterheid.
Girl in Every Port, A (1928) Girl in Every Port, A (1928)
Twee onafscheidelijke matrozen hebben, in elke haven die ze aandoen, een liefje. Een van hen is Louise Brooks, een circusartieste, die alles zal doen om de vriendschap tussen de matrozen kapot te maken, vanwege jaloezie.
Girl in Gold Boots (1969) Girl in Gold Boots (1969)
De jonge Michelle wordt door haar ongure manager overtuigd om haar baan als stewardess op te geven en naar L.A. te gaan om haar geluk te wagen als go-go danseres. Michelle vindt een job in een glamoureuze bar maar heeft regelmatig ruzie met de danseres Joan die vreest dat Michelle haar plaats zal innemen.
Girl in Lovers Lane, The (1959) Girl in Lovers Lane, The (1959)
Danny, de zoon van een rijke familie, loopt weg van huis. Hij maakt kennis met Bix Dugan, een ervaren zwendelaar, die ermee akkoord gaat om Danny de nodige vaardigheden leren.
Girl in Room 20, The (1946) Girl in Room 20, The (1946)
Een meisje gaat van het platteland naar de stad om een carriere te beginnen als zangeres. Ze raakt bevriend met een taxichauffeur die haar onder zijn hoede neemt, maar ook een pooier zit achter haar aan.
Girl in the Cadillac (1995) Girl in the Cadillac (1995)
De 17-jarige Mandy loopt van huis weg, ze ontmoet Rick bij een busstation. Rick betrekt Mandy bij zijn plannen om samen met nog twee anderen een bank te beroven. Rick overtuigt Mandy ervan, dat er niets kan gebeuren, ze gaat de vluchtauto besturen voor $5,000. Natuurlijk gaat er van alles mis en Mandy en Rick gaan ervandoor met $75,000. Achterna gezeten door de politie, geven Rick en Mandy flink wat geld uit. Als Mandy opeens besluit om al het geld terug te geven, zit Rick met een groot probleem opgescheept.
Girl in the Café, The (2005) Girl in the Café, The (2005)
Lawrence, een hardwerkende en verlegen ambtenaar op leeftijd, ontmoet in een café Gina. Hij wordt verliefd op dit geheimzinnige meisje, dat voor altijd zijn leven zal veranderen. Wanneer hij haar meeneemt naar de G8-bijeenkomst in Reykjavik wordt hun relatie op de proef gesteld door zijn verplichtingen.
Girl in the Headlines (1963) Girl in the Headlines (1963)
Wanneer men een mooi fotomodel vermoord aantreft in haar flat, wordt een beroemde televisiester ervan verdacht de moordenaar te zijn, omdat hij verwikkeld is geraakt in een mislukte poging tot afzetterij. Na verloop van tijd neemt het onderzoek echter een verrassende wending.
Girl in the Park, The (2007) Girl in the Park, The (2007)
Julia Sandburg (Sigourney Weaver) heeft vijftien jaar geleden haar dochter van drie als vermist op moeten geven en sindsdien heeft ze zichzelf afgesloten van alles en iedereen in haar omgeving. Nu, vijftien jaar later, ontmoet ze Louise (Kate Bosworth) die op een vreemde wijze het leven van Julia ingrijpend verandert.
Girl in the Red Velvet Swing, The (1955) Girl in the Red Velvet Swing, The (1955)
Evelyn Nesbit vertoeft veel in nachtclubs en gaat uit met rijke en beroemde (getrouwde) mannen. Op een dag ontmoet zij de rijke, beroemde en getrouwde architect van middelbare leeftijd Sanford White. Ze gaat met hem naar het appartement van haar moeder, die voor een tijdje naar Pittsburgh vertrokken is. Evelyn ontvangt daar Sanford geregeld, totdat ze de jonge, verwende en rijke Harry Thaw ontmoet. Dan keert ook nog haar moeder terug.
Girl Most Likely, The (1957) Girl Most Likely, The (1957)
Dodie (Jane Powell) is een jonge vrouw die het aan legt met drie mannen. Namelijk een heer van stand, een monteur en een rijke playboy. Na een tijdje besluit ze met één van de drie te gaan touwen, maar de grote vraag is wie?
Girl Named Tamiko, A (1963) Girl Named Tamiko, A (1963)
Kalin, een fotograaf maakt Martha het hof. Hij wil met haar trouwen om Amerikaans staatsburger te worden. Tamiko is echter het meisje waar hij echt van houdt, maar de vraag is of zijn liefde voor haar groter is dan zijn verlangen om Japan te verlaten.
Girl Next Door, The (1953) Girl Next Door, The (1953)
Nachtclubzangeres Jeannie Laird (June Haver) heeft haar eerste woning gekocht en geeft daarom een feest in haar achtertuin. Spoedig worden alle gasten echter verblind door rook afkomstig van de buren. Als Jeannie erop af gaat om verhaal te halen, ontmoet zij haar buurman, striptekenaar Bill Carter (Dan Dailey) en zijn tienjarige zoontje, Joe (Billy Gray), die hij sinds het overlijden van zijn vrouw alleen opvoedt. De strips van Bill gaan over zijn dagelijks leven met zijn zoontje. Wanneer Bill echter steeds meer aandacht voor buurvrouw Jeannie heeft in plaats van voor hem, grijpt Joe zijn laatste redmiddel.
Girl Next Door, The (1998) Girl Next Door, The (1998)
Annie is een gewoon meisje van 20 die een aantal verkeerde keuzes heeft gemaakt. Haar leven lijkt echter de goede kant op te gaan sinds ze bij haar grote liefde, de weduwnaar en politieagent Craig woont. Maar op een dag loopt ze een politiebureau binnen en begint te vertellen, over Craig, over zijn eerste vrouw en over haar nachtmerries...
Girl Next Door, The (1999)  (I) Girl Next Door, The (1999) (I)
Er is iemand die stiekem door de ramen kijkt. Daarom wordt Arthur gevraagd om op de achttien jaar oude dochter van de buren te letten als haar ouders weg zijn. Snel mondt hun wederzijdse aantrekkingskracht echter in iets uit waar Arthur problemen mee krijgt.
Girl Next Door, The (1999)  (II) Girl Next Door, The (1999) (II)
Documentaire over hoe de roem van pornoster Stacy Valentine tot stand is gekomen. Het verhaal van een onzekere huisvrouw die aan zelfverzekerdheid won, na het winnen van enkele prijzen, haar dominante echtgenoot dumpte en een carriere in de porno startte.
Girl Next Door, The (2004) Girl Next Door, The (2004)
De dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.
Girl Next Door, The (2007) Girl Next Door, The (2007)
Ruth Chandler heeft recentelijk twee jonge meisjes geadopteerd en neemt ze in haar huis, waar ze nog drie jongens heeft. Ruth is echter behoorlijk gestoord en besluit de meisjes discipline bij te brengen door ze flink te straffen. David, het 12 jarige buurjongetje, wordt verliefd op het oudste meisje en ziet op een dag hoe zij wordt gemarteld. Hij besluit om haar te helpen en haar daar weg te krijgen, maar moet dan wel eerst een volwassene vinden die zijn verhaal wil geloven.
Girl o' My Dreams (1934) Girl o' My Dreams (1934)
Deze film speelt zich af op een universiteit, waar Larry Haines (Edward J. Nugent) en Don Cooper (Lon Chaney Jr.) hun vriendinnetjes Gwen (Mary Carlisle) en Mary (Gigi Parrish) verwaarlozen. De reden hiervoor is de studentenverkiezing die, door tussenkomst van een drukke schoolkrantredacteur en de op stapel staande atletiekwedstrijden tussen een aantal verschillende universteiten anders uitpakt dan men gedacht had.
Girl of the Limberlost, A (1990) Girl of the Limberlost, A (1990)
Eleanora is een 15-jarig meisje dat opgroeit in een moerassig en afgelegen gebied. Ze woont bij haar moeder Kate, die weduwe is. Eleanora heeft grote plannen voor de toekomst. Die plannen stroken echter niet met de ideeën van haar moeder, die haar thuis wil houden. Wanneer de belastingen worden verhoogd, mag Eleanora niet meer naar school, maar moet meewerken op de boerderij. De relatie tussen haar en haar moeder verslechtert en loopt uit op een totale verwijdering.
Girl of the Night (1960) Girl of the Night (1960)
De succesvolle en jonge prostituee Robin Williams, bijgenaamd Bobbie, wil haar beroep verlaten. Bobbie, die wordt uitgebuit door haar madam Rowena Claiborne, zoekt daarvoor hulp bij de betrouwbare psychiater Dr. Mitchell. Bobbie wil graag te weten komen waarom ze in het beroep terecht gekomen is en waarom het voor haar zo moeilijk is om eruit te stappen. Dr. Mitchell begint daarom aan een uitgebreide, virtuele psychoanalyse.
Girl on a Motocycle, The (1968) Girl on a Motocycle, The (1968)
De pasgetrouwde Rebecca is haar man al na een paar dagen beu, pikt zijn motor en gaat op zoek naar haar minnaar die in het Duitse Heidelberg zou moeten wonen. Onderweg maakt ze kennis met verschillende aantrekkelijke mannen en probeert ze ook allerhande geestesverruimende middelen.
Girl on the Barge (1929) Girl on the Barge (1929)
De ongeletterde dochter van een dronken, gemene kapitein wordt verliefd op een vriendelijke loods. Haar vader is het niet eens met haar keuze en doet alles wat in zijn vermogen ligt om hun prille liefde kapot te maken. Hij mishandelt zijn dochter, die hij wereldvreemd wil houden, en probeert de jonge loods zelfs te vermoorden.
Girl on the Boat, The (1961) Girl on the Boat, The (1961)
In deze komedie naar een verhaal van P. G. Wodehouse, draait het allemaal om Sam Marlowe (Norman Wisdom). Hij is een rijke dandy uit de jaren twintig die op het zomerhuisje van zijn tante moet passen. Het chique optrekje is voor hem aanleiding om eens wat gasten uit te nodigen.
Girl on the Bridge, The (1951) Girl on the Bridge, The (1951)
De ongehuwde jonge moeder Clara wordt, voordat ze zelfmoord kan plegen, gered door de oudere horlogemaker David. Clara accepteert een baan in Davids zaak, en gaat vervolgens op Davids huwelijksaanzoek in. Hun gelukkige huwelijk wordt overschaduwd door de komst van Clara’s ex-vriend Mario. Mario’s neef Harry heeft nog geld te goed van David en hij chanteert hem. Wanneer David dit niet langer kan verdragen doodt hij Harry. Mario krijgt de schuld van de moord. Clara blijkt nog steeds van de jonge Mario te houden.
Girl on the Run (1953) Girl on the Run (1953)
De manager van een uitgeverij en werkgever van de journalist Bill Martin is vermoord. Bill wordt van de moord beschuldigd, maar hij weet te ontsnappen om de werkelijke dader te vinden. Bill krijgt bij zijn speurtocht hulp van zijn secretaresse Janet. Het spoor van de dader leidt naar een circus, waarvan sommige artiesten goede contacten hebben met invloedrijke speculanten in de stad.
Girl on the Run (1958) Girl on the Run (1958)
De privédetective Stuart Bailey wordt ingehuurd om de zangeres Kathy Allen te vinden en vervolgens te beschermen. Kathy was getuige van de moord op een vertegenwoordiger van de vakbond en ze wordt nu gevolgd door deze moordenaar. Wat Bailey echter niet weet is, dat hij eigenlijk is ingehuurd door de moordenaar zelf.
Girl Play (2004) Girl Play (2004)
Robin, die al een jaar of zes getrouwd is met haar vriendin, en Lacie, iemand die nog nooit een lange relatie gehad heeft, worden beiden gecast om lesbische geliefden te spelen in een theaterstuk in Los Angeles. Onschuldig neemt de regisseur van het stuk de actrices mee door een serie van repetities, bedoeld om 'de intimiteit in elke actrice naar buiten te brengen'. Al snel voelen de twee vrouwen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Ze moeten zichzelf afvragen of deze relatie gecreëerd is ten behoeven van het stuk, genaamd "Girl Play", of dat dit ware liefde is.
Girl Rush, The (1955) Girl Rush, The (1955)
Kim Halliday (Rosalind Russell) wordt door de dood van haar vader plotseling de eigenaar van een hotel in Las Vegas. De partner van haar vader blijkt de leiding van het hotel te hebben overgenomen en dat gaat hem niet goed af.
Girl Said No, The (1930) Girl Said No, The (1930)
Tom Ward (William Haines) heeft zojuist zijn studie afgerond, maar het enige wat hij geleerd schijnt te hebben is aanstootgevend en irritant te zijn. Om meer tijd met Mary (Leila Hyams) door te brengen, laat hij zijn baan bij Sutton & Co. versloffen en wordt uiteindelijk ontslagen. Nadat Tom zijn vader verliest, rust de zorg voor de familie op zijn schouders en zal hij zijn gedrag en houding moeten veranderen.
Girl Shy (1924) Girl Shy (1924)
Harold Meadows is een verlegen, stotterende vrijgezel die een boek schrijft voor zijn lotgenoten getiteld 'The Secret of Making Love'. Door toeval ontmoet hij het rijke meisje Mary en ze worden verliefd. Helaas staat ze op het punt met iemand anders te trouwen waardoor Harold alles uit de kast zal moeten halen.
Girl Sparks (2007) Girl Sparks (2007)
Saeko's vader heeft een fabriekje waar spijkers, bouten en moeren worden gemaakt. Ze droomt ervan dat de raketten die zij ziet vliegen, onderdelen uit haar vaders fabriekje bevatten. Hoewel hij de schroevenfabriek met harde hand leidt, kan haar vader deze niet van een naderend bankroet redden. Thuis heeft hij een heel andere gedaante: hij verkleedt zich, doet make-up op en probeert zo een moeder te zijn voor Saeko. Eigenlijk heeft zij een hekel aan haar vader, maar toch besluit ze op een dag de zieltogende fabriek te redden.
Girl Stroke Boy (1971) Girl Stroke Boy (1971)
De ouders van een jongeman, die tot nu toe nog nooit interesse heeft getoond in de andere sekse, zijn bijzonder geschokt wanneer hij opeens thuis komt met een androgyne 'jongedame'.
Girl Thing, A (2001) Girl Thing, A (2001)
Dr. Beth Noonan is een gewiekste New Yorkse psychiatrice die er genoeg van heeft om altijd maar naar de problemen van andere mensen te luiseren... ze gerust te stellen... hun pijn te verzachten... Nu is het haar beurt om geheimen te delen - door ons een kijkje te laten nemen in haar leven, en ons in te wijden in de geheimen van vier bijzondere patienten. Samen met een therapeute die eigenlijk meer dan genoeg heeft aan haar eigen problemen, onderzoeken vier vrouwen problemen als leven en dood, seksueel wangedrag, moedercomplexen, afwijzing en vergiffenis.
Girl Who Came Late, The (1991) Girl Who Came Late, The (1991)
Het leven van een opkomend actrice met een liefde voor paarden wordt ondersteboven gezet door een muzikant die een hengst zoekt om zijn merrie te bezwangeren.
Girl Who Had Everything, The (1953) Girl Who Had Everything, The (1953)
De gerenommeerde Amerikaanse advocaat Steve Latimer is verbijsterd als zijn eigenzinnige dochter Jean verliefd wordt op de gangster Victor Ramondi. Om een huwelijk te voorkomen, daagt de advocaat de gangster uit, waarop deze zijn ware gezicht laat zien.
Girl Who Knew Too Much, The (1969) Girl Who Knew Too Much, The (1969)
Johnny Cain is de gladde eigenaar van een nachtclub, die de CIA helpt met het oplossen van een complot betreffende communisten die gelinkt zijn aan de onderwereld. Met behulp van zijn vriend Lucky Jones, moet Johnny proberen de criminelen een stap voor te blijven, zodat hun duistere plannen kunnen worden verijdeld.
Girl with a Pearl Earring (2003) Girl with a Pearl Earring (2003)
Griet, een 16-jarig meisje, wordt meid in het huis van schilder Johannes Vermeer. Haar kalme en afwachtende houding helpt haar niet alleen bij het werk wat ze doet, maar trekt ook de aandacht van de schilder. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, kijken ze op dezelfde manier tegen dingen aan. Vermeer betrekt haar langzaam in de wereld van zijn schilderingen: de rustige afbeeldingen van vrouwen in een huiselijke omgeving.
Girl with an Itch (1958) Girl with an Itch (1958)
Een eenzame weduwnaar van middelbare leeftijd die eigenaar is van een ranch geeft een lift aan een sexy blondine. Als ze erachter komt dat hij eigenaar is van een ranch denkt ze dat hij een gemakkelijk doelwit zal zijn, maar zijn achterdochtige zoon zou haar plannen wel eens kunnen dwarsbomen.
Girl with Brains in Her Feet, The (1997) Girl with Brains in Her Feet, The (1997)
1972. Jacqueline is 13 jaar oud en ze studeert op een school in Leicester. Ze is een getalenteerd atlete en ze bereidt zich voor op een toernooi dat de volgende maand begint. Thuis spelen ook nog allerlei moeilijkheden met haar alleenstaande moeder Vivienne.
Girl with Green Eyes (1964) Girl with Green Eyes (1964)
Kate Brady is een jonge Ierse vrouw die de boerderij van haar ouders verlaat om naar Dublin te gaan, waar ze een baan krijgt bij een kruidenier en een appartement deelt met een ander. Ze ontmoet Eugene Gaillard, een gescheiden schrijver die veel ouder is dan zij. Na verloop van tijd raken ze bevriend, en Brady trekt bij hem in. Als haar vader echter ter ore komt dat zij samenwoont met een veel oudere man, wordt hij woedend en dwingt hij haar terug naar huis te keren.
Girl with the Hungry Eyes, The (1995) Girl with the Hungry Eyes, The (1995)
De prachtige Louise poseert voor de beste foto's van de jonge fotograaf Carlos. Haar mysterieuze ogen en goddelijke lichaam maken hem helemaal wild. Grote bedrijven staan klaar met buidels geld om het spannende duo te contracteren en zelfs de hartstochtelijke liefde die groeit tussen de twee kent zijn grenzen niet. Tot Carlos ontdekt dat Louise een vrouw is met een verleden, een wel heel erg bijzonder verleden. Zestig jaar na haar dood is ze als vampier tot leven geroepen en ze moet nu het hotel waarin ze om het leven kwam, bewaken en zich voeden met menselijk bloed. Carlos weet zich geen raad, want hij houdt krankzinnig veel van haar. Ten einde raad zoekt hij naar een definitieve oplossing.
Girl without a Room (1933) Girl without a Room (1933)
Een eenvoudige jongen uit Tennessee wint een studiebeurs om te gaan schilderen in Parijs. Hij is opgewonden en enthousiast als hij arriveert, maar ontdekt al gauw dat zijn schilderstijl hopeloos achterhaald en ouderwets is. Meteen wijzigt hij zijn stijl en begint met het schilderen van hypermoderne, abstracte kunst. Zijn meesterstuk wint een prijs en hij wordt erg populair. En dat terwijl niemand in de gaten heeft dat het betreffende kunstwerk op zijn kop hangt!
Girl, Interrupted (1999) Girl, Interrupted (1999)
Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd of ze zich niet teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze in zit.
Girl, The (1996) Girl, The (1996)
In het midden van de negentiende eeuw wordt Hannah Boyle in Yorkshire achtergelaten bij de familie van Matthew Thornton. Op haar sterfbed zei Hannah's moeder namelijk dat Matthew haar vader was. Hannah wordt ziek door de slechte behandeling die ze krijgt van de verbittere en wraakzuchtige Anne, de vrouw van Thornton. Voor haar is Hannah immers het levende bewijsmateriaal van de ontrouw van haar echtgenoot. Hannah wordt uitgehuwelijkt aan de dorpsslager die haar helaas niet veel beter behandelt. Maar door haar geduld, intelligentie en sterkte, wint zij uiteindelijk haar vrijheid en de liefde van de man waar ze van houdt.
Girl, The (2000) Girl, The (2000)
Een jonge kunstenares raakt in de ban van een geheimzinnige zangeres in een Parijse nachtclub. Ze noemt haar 'the girl' en nodigt haar uit een nacht met haar door te brengen. In een hotelkamer geven ze zich over aan de liefde. Hoewel de zangeres hun samenzijn tot een nacht wilde beperken, blijft het niet bij die ene keer. Er ontstaat een passionele affaire. Maar vanuit het verleden van 'the girl' dreigt gevaar.
Girl, Three Guys, and a Gun, A (2001) Girl, Three Guys, and a Gun, A (2001)
Frank is kapot van het feit dat zijn vriendin een andere jongen heeft. Daarom besluit hij, met zijn twee beste vrienden Neil en Joey, hun saaie dorp te verlaten op zoek naar een beter leven in de grote stad. Hun avontuur loopt al snel mis wanneer ze hun roof op een bingoavond verprutsen. Ze stelen hierbij ook een auto en zijn genoodzaakt een meisje en haar vriend te kidnappen.
Girlfight (2000) Girlfight (2000)
Op haar 18e staat Diana op het punt om wegens vechten van school gestuurd te worden, haar moeder is dood en ze weet uit eigen ervaring dat mannen voor ellende kunnen zorgen. Wanneer ze haar jongere broer ophaalt bij de gym waar hij boxt besluit ze dat ze zelf wil gaan boxen. Hector besluit haar na enige aarzeling te gaan trainen.
Girlfriend: Someone Please Stop the World (2004) Girlfriend: Someone Please Stop the World (2004)
Kyoko, een jonge en talentvolle fotografe, probeert al dolende met een camera haar leven van inhoud structuur te voorzien. Wanneer ze wordt gevraagd om een naaktreportage voor een tijdschrift te schieten ontmoet ze op straat het meisje Miho, met wie ze een innige vriendschap opbouwt.
Girlfriends (1978) Girlfriends (1978)
Een Joodse fotografe valt in een emotioneel gat als haar vriendin en kamergenote uit hun appartement trekt om te trouwen. Zij neemt een nieuwe kamergenote, de lesbische Wright, die meteen avances begint te maken.
Girls Are for Loving (1973) Girls Are for Loving (1973)
Ginger, de vrouwelijke James Bond, wordt voor de derde keer door de CIA in dienst genomen om te voorkomen dat een belangrijke handelsovereenkomst met een Aziatisch land in de soep loopt. Ginger krijgt in haar opdracht te maken met de kwaadwillende, op seks en geld beluste Ronnie St. Clair.
Girls Can Play (1937) Girls Can Play (1937)
Ann Casey (Julie Bishop) is een schattige speelster van een damessoftbalteam. Foy Harris (John Gallaudet), een vroegere oplichter, is de eigenaar van het softbalteam. Jimmy Jones (Charles Quigley) is journalist voor de Hollywood Post. Hij verlangt ernaar om misdaadreporter te zijn en doet niets anders dan achter de normaalste zaken de meest erge misdaden te zoeken. Jimmy begint het softbalteam in de gaten te houden, omdat hij Foy niet vertrouwt én om in de buurt te komen van de lieftallige Ann. Maar dan wordt Foy in het nauw gedreven en vallen er doden...
Girls Come Too (1968) Girls Come Too (1968)
Een jong model en haar vrienden gaan op vakantie naar een paardenranch. De eigenaar van de ranch is een nudist en neemt de meisjes mee naar een nudistenkamp om hen te laten kennis maken met de wonderen van het nudisme.
Girls in Chains (1943) Girls in Chains (1943)
Enkele vrouwen, waar onder Ruth, die in een opvoedgevangenis zitten, hebben te maken met een wraakzuchtige leraar die daar werkt. Met hulp van de politie-inspecteur Frank Donovan, die verbonden is aan de vrouwengevangenis, lukt het Ruth haar corrupte zwager in de gevangenis te krijgen. Ruth’s zus Helen Martin is een psychologe, die onlangs haar baan verloren heeft vanwege haar huwelijk met deze crimineel en die nu een baan aanneemt als lerares in de opvoedgevangenis. Helen komt er achter, dat haar man betrokken is geweest bij enkele duistere deals met de rentmeester van de school.
Girls in Prison (1956) Girls in Prison (1956)
De jonge Anne Carson belandt onschuldig in de gevangenis. Ze zou zogenaamd een bankoverval hebben gepleegd, maar ze weet nergens van. De andere gedetineerden denken echter dat zij weet waar de buit van een overval verborgen is en proberen haar die informatie te onfrutselen.
Girls in Prison (1994) Girls in Prison (1994)
De zangeres Aggie O'Hanlon wordt ten onrechte veroordeeld voor de moord op een platenbaas en komt levenslang in de gevangenis terecht. In de gevangenis moet ze zich leren aanpassen en dat valt niet mee omdat ze constant lastig gevallen wordt door een vrouw die blijkbaar meer van de bewuste moord afweet dan Aggie zelf ...
Girls in the Night (1953) Girls in the Night (1953)
Een familie probeert een beter leven op te bouwen en verhuist naar een betere buurt. Als de vader gearresteerd wordt op verdenking van de moord op een plaatselijke blinde bedelaar gaat dochter Hannah op onderzoek uit om haar vader van alle blaam te zuiveren.
Girls Just Want to Have Fun (1985) Girls Just Want to Have Fun (1985)
Een meisje droomt ervan te dansen in de grootste tv-show van Chicago. Haar vader wil is daar fel op tegen, maar zij laat zich niet tegenhouden.
Girls Nite Out (1984) Girls Nite Out (1984)
De dag na een groot feest wordt er een spel georganiseerd. Iedere student in de stad probeert de grote prijs te winnen. Maar één voor één worden ze vermoord door een moordenaar in een berenpak, maar wie is het?
Girls of Pleasure Island, The (1953) Girls of Pleasure Island, The (1953)
In de lente van 1945 lijkt de Tweede Wereldoorlog bijna voorbij. Roger Halyard, een nette Britse gentleman, leeft al sinds lange tijd op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Zijn drie dochters zijn hier opgegroeid met hun huishoudster Thelma en hebben behalve hun vader nog nooit een andere man gezien. Halyard krijgt dan ook de schrik van zijn leven, wanneer hij verneemt dat er 1500 Amerikaanse militairen op het eiland gestationeerd zullen worden.
Girls of the White Orchid (1983) Girls of the White Orchid (1983)
Van over de hele wereld komen vrouwen die dromen van een carrière in de showbusiness naar Tokyo. De verwachtingen zijn hoog, maar velen van hen belanden in de seksslavernij van het Verre Oosten. Carol Hearth is eigenlijk een zangeres, maar ze verdient met haar werk als serveerster haar dagelijkse kost. Ze denkt een kans op succes te hebben wanneer ze voor de in Tokyo gevestigde nachtclub White Orchid kan gaan werken. De enkele reisticket van Carol leidt haar echter regelrecht naar de levensgevaarlijke en duistere onderwereld en de Japanse maffia.
Girls on the Beach, The (1965) Girls on the Beach, The (1965)
De meiden van de sociëteit Alpha Beta moeten binnen twee weken $10,000 bij elkaar halen anders raken ze hun huis kwijt. Ze verzinnen verschillende dingen die geld kunnen opbrengen; een schoonheidswedstrijd, een puzzel en een bakwedstrijd. Maar wanneer er drie jongens langskomen, die verliefd worden op de meiden, beweren die The Beatles te kennen. De meiden plannen nu een concert met The Beatles als hoofdattractie.
Girls on the Loose (1958) Girls on the Loose (1958)
De eigenares van een nachtclub is tevens de leidster van een bende vrouwelijke criminelen. De bende besluit een overval te plegen met de hulp van een insider. De zaken lopen echter uit de hand als de insider door de politie gearresteerd wordt een langdurig ondervraagd wordt.
Girls Rock! (2007) Girls Rock! (2007)
De filmmakers introduceren vier meisjes in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, met een voorliefde voor snoeiharde metal: Laura, een geadopteerde Koreaanse die deathmetal luistert, Misty, ex-ganglid en methverslaafde, Palace, een lief ogend 8-jaar oud metalmeisje en 8-jarige Amelia die gek is op 'crazy noise music'. De meisjes gaan samen op een rockkamp waar ze zichzelf en hun persoonlijkheden kunnen ontwikkelen.
Girls School Screamers (1986) Girls School Screamers (1986)
Zeven vrouwelijke studenten verblijven een weekendje in een elegant herenhuis. Wat begint met grappen en grollen eindigt in een nachtmerrie...
Girls Town (1959) Girls Town (1959)
Chip wordt vermoord nadat hij een meisje heeft verkracht, maar ondanks de overtuigende bewijslast tegen Chip, wordt zijn vriendin Silver veroordeeld voor aanmoediging tot verkrachting. Silver komt in Girls Town terecht, een correctionele instelling onder leiding van nonnen, waar opstandige meisjes goede manieren worden aangeleerd.
Girls Town (1996) Girls Town (1996)
In een typisch Amerikaans voorstadje worden drie vriendinnen kort voor het afsluiten van hun High School periode geconfronteerd met de zelfmoord van een klasgenote. Als de vriendinnen er achterkomen dat het meisje een verkrachting niet heeft kunnen verwerken overdenken ze hun eigen ervaringen met mannelijk geweld en besluiten zich er voortaan tegen te weren.
Girls under 21 (1940) Girls under 21 (1940)
Zes stoere straatmeiden proberen de oudere zus van één van hen te imiteren. De oudere zus is getrouwd met een gangster en lijdt een comfortabel leventje, totdat zij met haar man in de gevangenis belandt. Na haar vrijlating ontmoet zij een vroegere vriend, die haar op het rechte pad helpt. Door haar ervaringen wil zij nu ook haar jongere zus helpen, die met haar vriendinnen steeds verder in de criminaliteit terecht komt.
Girls Will Be Girls (2003) Girls Will Be Girls (2003)
Evie, een actrice die een dagje ouder begint te worden en die in de nadagen van haar carriere verkeert, drinkt zich een weg door de dag en verlangt ernaar haar carriére en iedere man in haar omgeving een impuls te geven. Haar kamergenote en verbale boksbal Coco, verlangt slechts naar één ding: een baby krijgen met de dokter die bij haar een abortus uit heeft gevoerd. Wanneer Varla, een meisje van het boerenland met een eetstoornis en haar eigen dromen om het als actrice te maken, zich bij het huishouden voegt, komen hun ambities en hun armzalige verleden tot een onvergetelijk kookpunt.
Girls! Girls! Girls! (1962) Girls! Girls! Girls! (1962)
Ross Carpenter (Elvis Presley) is matroos en visser, hij wil een boot kopen die hij nog met zijn vader gebouwd heeft. Hij moet ook nog eens kiezen tussen twee vrouwen, de harde zangeres Robin (Stevens) en de lieve Laurel (Goodwin). Hij zingt onder meer 'Return to sender'.
Girls' Night (1998) Girls' Night (1998)
De Britse fabrieksarbeidsters Dawn en Jackie zijn al jaren de beste vriendinnen en delen al sinds hun jeugd lief en leed. Hun leven is simpel en overzichtelijk, maar het noodlot slaat toe wanneer Dawn te horen krijgt dat ze een hersentumor heeft. Jackie zorgt voor een verrassing.
Girls' Room, The (2000) Girls' Room, The (2000)
Casey en Grace zijn kamergenoten op de campus van een universiteit. Casey is een artieste en ze wordt vaak verliefd op jongens met een slechte invloed. Grace is alleen bezig met goede cijfers halen en wil graag trouwen met haar vriendje Romeo. Wanneer Casey dat dreigt te verpesten, is Grace uit op wraak.
Girls' School (1938) Girls' School (1938)
Natalie Freeman, een jong meisje uit een arm milieu, wordt naar een speciale school voor rijke meisjes gestuurd om de juiste etiquette te leren. Het welgemanierde karakter van de klas wordt verstoord wanneer Nathalie’s welgestelde klasgenote Linda Simpson van plan is Michael Hendragin, een aantrekkelijke jonge man uit een eenvoudig milieu, te verleiden. Helaas voor Linda, maar de jonge lerares Laurel blijkt haar al voor te zijn.
Girls' School (1950) Girls' School (1950)
Peggy Donovan erft van haar overleden vader een bedrag van 30.000 dollar. Dit bedrag is op oneerlijke wijze verkregen bij het gokken. Peggy is bang dat Dave Vickers, de partner van haar overleden vader, haar wat aan zal doen om het geld voor zichzelf op te eisen. Ze kiest het zekere voor het onzekere en neemt de erfenis mee naar haar meisjesschool, die geleid wordt door kolonel Matthews. Ze is van plan het geld te doneren aan de faculteit van de school, omdat het daar financieel wat minder goed gaat. Medestudente Lucille Farnsworth ontdekt dat Peggy veel geld in haar bagage heeft en meldt dat bij Matthews en schrijft ook naar het adres op de verpakking. Het adres blijkt van Vickers te zijn en hij dwingt Peggy de buit met hem te delen. Matthews komt er achter, dat het door Peggy gedoneerde geld met illegaal gokken is verkregen en informeert de politie.
Gisaku (2005) Gisaku (2005)
Het verhaal gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Een groep van verschillende karakters moet samenwerken om Gorkan ("Master of Darkness") te stoppen voordat hij met zijn demonen de wereld verovert. De groep, bestaande uit Riki, Gisaku, Yohei, Linceto en Mora, moet haar onderlinge verschillen, conflicten en verschillende obstakels overwinnen om de missie te volbrengen.
Gisela (2005) Gisela (2005)
Paul en Georg zijn elkaars beste vrienden.. totdat Gisela in hun leven komt. Opeens zijn ze elkaars gezworen vijanden en proberen ze allebei Gisela te krijgen.
Gishiki (1971) Gishiki (1971)
De verhoudingen binnen een Japanse familie worden getoond aan de hand van de feesten, bruiloften en begrafenissen van deze familie tussen 1946 en 1971.
Git (2004) Git (2004)
Een filmregisseur, die op het punt staat aan een nieuw project te beginnen, herinnert zich een belofte van tien jaar terug. Gedurende zijn verblijf op het eiland Jeju-do denkt hij terug aan de tijd waarin hij en zijn vriendin de afspraak maakten elkaar na tien jaar weer in hetzelfde motel te ontmoeten. Jaren nadat ze uit elkaar gegaan zijn, gaat hij toch naar het kleine eilandje Biyang-do om te kijken of zijn ex-vriendin de afspraak zich nog zou herinneren.
Gita Scolastica, Una (1983) Gita Scolastica, Una (1983)
Anno 1911 gaan de Bolognese middelbare scholieren op schoolreis naar Florence. Hun uitstap zal onder invloed van hun knappe en geëmancipeerde lerares kunstgeschiedenis een eerste verkenning met hun seksualiteit worden. Dit resulteert in haar ontslag als een zich tot dan toe puriteins opstellende collega zijn liefde voor haar bekent.
Gitan, Le (1975) Gitan, Le (1975)
De zigeuner Hugo is ontsnapt uit de gevangenis en pleegt nu met twee handlangers bankovervallen. De politie zit hen op de hielen, maar het trio weet hen steeds een stap voor te blijven. Een juwelendief, Yan Kuq, is eveneens op de vlucht en duikt onder in een hotel, waar Hugo en zijn vrienden zich eveneens bevinden. De politie bestormt het hotel, maar Hugo weet te ontsnappen. Later ontmoeten Hugo en Yan elkaar opnieuw, maar de politie jaagt nog steeds verbeten op de twee mannen.
Gitano (2000) Gitano (2000)
Andres, zanger en muzikant, werd onterecht beschuldigd van de moord op Romero, een lid van zijn band en in de gevangenis opgesloten. Wanneer hij vrijkomt stelt hij vast dat het leven niet meer is als voordien. Zijn vrouw Lucia heeft een affaire met een andere man, zijn intimiderende vader wordt geobsedeerd door wraakgedachten tegen Don Manuel, die aan het hoofd staat van een lokaal misdadig syndicaat, waarvan één van de leden Romero gedood zou hebben terwijl hij op straat Andres verdedigde in een gevecht. Don Manuel is ook de vader van Lucia en van Lola, de vrouw van een andere zanger uit Andres' groep: El Peque. Deze laatste probeert Andres te overtuigen een punt te zetten achter het verleden en weer een carrière op te bouwen in de muziekwereld.
Gitmek (2007) Gitmek (2007)
Ayça is een Turkse actrice en woont in Istanbul. Op een filmset in het westen van Turkije ontmoet ze Hama Ali, een Koerdische acteur. De twee worden verliefd op elkaar tijdens de opnames van een film. Na de shoot keert Ayça terug naar Istanbul en moet Hama terug naar zijn woonplaats in Noord-Irak. Ze zetten hun relatie voort via de telefoon en brieven, terwijl Amerika zich klaarmaakt om Irak binnen te vallen, wat de communicatie niet vergemakkelijkt. Ayça verdraagt de afstand tussen hen niet langer en besluit naar Noord-Irak af te reizen. Maar een land in oorlog binnenkomen blijkt even moeilijk als het te verlaten.
Gitmo (2005) Gitmo (2005)
Een gratis vlucht, een overnachting voor twaalf dollar, de zon schijnt en je krijgt een alleraardigste gids. Soms gaat het leven van een documentairemaker over rozen. Vooral als je een documentaire wilt maken over Guantanamo Bay waar 637 terreurverdachten worden vastgehouden. Regisseurs Tarik Saleh en Erik Gandini worden in de watten gelegd als zij het kamp bezoeken, maar gevangenen krijgen ze niet te zien. Terug in Zweden gaat het onderzoek door. Hun vriendelijke, bijna naïeve vragen leveren openhartige antwoorden op. Interviews worden afgewisseld met montages van toespraken van Bush, Bin Laden en Donald Rumsfeld.
Giù la Testa (1971) Giù la Testa (1971)
Het verhaal speelt zich af in Mexico tijdens de revolutie in 1913. Juan is de leider van een bandietenfamilie, die graag de grote bank van Mesa Verde wil beroven. Bij toeval ontmoet hij John Mallory, een IRA explosieven expert, die op de vlucht is voor de Britten. Juan haalt John over om de bandieten te helpen met het beroven van de bank. John heeft ondertussen contact gelegd met de revolutionaire mensen en is van plan zijn dynamiet voor hun plannen te gebruiken.
Giù la Testa... Hombre (1971) Giù la Testa... Hombre (1971)
Butch Cassidy en zijn bende dwalen door de woestijn op zoek naar paarden, voedsel en munitie. Wanneer de goed uitgeruste Carsonbende hun pad kruist, beroven zij hen en laten hen voor dood achter. Eén persoon weet deze afslachting echter te overleven en zweert wraak te nemen.
Giuda (2001) Giuda (2001)
Pilatus en de Romeinse prefect Veturius zien de toekomst somber in als "de Messias" Jezus van Nazareth Jeruzalem binnen rijdt. Omdat beide bestuurslieden voor een opstand vrezen, besluiten ze Jezus te arresteren. Judas daarentegen geniet van alle aandacht die Jezus krijgt, en wil zo snel mogelijk met de invloedrijke Joden en hogepriesters praten. Hij wil Jezus daarmee de status van Koning der Joden bezorgen. Toch is deze man dezelfde die Jezus zal verraden aan de Romeinse bezetters.
Giuditta e Oloferne (1959) Giuditta e Oloferne (1959)
Een Assyrische koning slaat het beleg voor de christelijke stad Betulia en stelt een ultimatum van drie dagen: overgave en trouw aan de afgod of vernietiging. Een dansmeisje probeert hem te verleiden om hem daarna te doden, maar ze worden verliefd op elkaar. De vorst houdt niettemin vast aan het ultimatum; zijn geliefde onthoofdt hem en inspireert daarmee haar stadgenoten tot een geslaagde revolte.
Giulia e Giulia (1987) Giulia e Giulia (1987)
Julia, een Amerikaanse vrouw woonzaam in Italie, raakt getraumatiseerd nadat haar man Paolo om het leven komt door een auto ongeluk op hun huwelijksdag. Zes jaar later glijdt Julia op onverklaarbare wijze tussen twee verschillende werelden. In de ene wereld rouwt ze nog steeds om het verlies van Paolo. In de andere wereld leeft ze samen met Paolo en hun 5-jarige zoon terwijl ze ook nog een affaire heeft met een Engelsman.
Giuliani Time (2005) Giuliani Time (2005)
Op 10 september 2001 stond burgermeester Giuliani van New York van alle kanten onder druk wegens zijn privé problemen en agressieve beleid, vooral tegen minderheden. Een dag later katapuldeerde een ramp van immense proporties hem naar de status van held. Deze documentaire belicht de voor en na 9/11 periode van New York onder Giuliani en wat hij daadwerkelijk voor de stad gedaan heeft. Onder meer zijn aanval op de georganiseerde misdaad, zijn zero tolerance beleid en zijn aanpak van de bijstandsfraude worden uit de doeken gedaan.
Giulietta degli Spiriti (1965) Giulietta degli Spiriti (1965)
Als een vrouw vermoedt dat haar echtgenoot vreemdgaat, huurt ze een detective in die dit moet controleren. Als hij haar vermoedens bevestigt, komt ze voor de moeilijke keuze te staan haar man te verlaten of niet.
Giulio Cesare, il Conquistatore delle Gallie (1962) Giulio Cesare, il Conquistatore delle Gallie (1962)
Julius Caesar, heerser van het Romeinse Rijk, heeft slechts één doel voor ogen: nog meer macht vergaren. Om dat te bereiken is de geniale en genadeloze krijgsheer tot alles in staat. Wanneer de Galliërs zich onder leiding van de onverschrokken Vercingetorix tegen de Romeinse macht verzetten, bedenkt Caesar zich geen moment. Hij leidt zijn troepen in een spectaculaire strijd tegen een overmacht van Gallische krijgers, om Gallië voor eens en voor altijd te onderwerpen.
Giuseppe di Nazareth (2000) Giuseppe di Nazareth (2000)
De bevolking van Jeruzalem lijdt onder het bewind van Herodes, en hoopt op een spoedige komst van de messias, die hen van de Romeinse bezetters zal bevrijden. Judas, de neef van Jozef, sluit zich aan bij een vrijheidsbeweging, maar Jozef, zelf een 35 jarige weduwnaar, is niet van plan om zich te verzetten. In zijn ogen is verzet tegen de Romeinen zinloos. En de snel daarop volgende dood van Judas bevestigt zijn mening. Na deze gebeurtenis moeten alle andere mannen uit hun dorp zich verbergen. Kort daarna wordt Jozef door twee bezoekers, Anna en Joachim, gevraagd om met hun 14-jarige dochter Maria te trouwen. Jozef accepteert hun aanbod, maar belooft om haar maagdelijkheid te bewaren. De verwarring is des te groter als Maria op een dag bekent zwanger te zijn. En dat haar toekomstige zoon de Messias is waar het Joodse volk al zo lang op wacht.
Giuseppe w Warszawie (1964) Giuseppe w Warszawie (1964)
In deze klucht moeten een Italiaanse soldaat, een Poolse kunstschilder, en diens jongere zus die in het verzet zit, met elkaar in een huis zien te leven. De soldaat wil zijn geweer terug, die de bevallige verzetsstrijdster heeft gestolen, en de kunstenaar wil maar één ding: rust om zijn werk ongestoord te kunnen doen. Helaas is, zoals hij zelf verzucht, de oorlog geen tijd voor kunstenaars.
Giustiziere del Bronx, Il (1989) Giustiziere del Bronx, Il (1989)
Androïde bendes vechten tegen mensen en replica's in het New York van de nabije toekomst. De sheriff moet gaan samenwerken met een reusachtige replica, die eigenlijk niet te vertrouwen is, om de stad te redden.
Giustiziere Sfida la Città, Il (1975) Giustiziere Sfida la Città, Il (1975)
Rambo wreekt, als lid van een Milanees beveiligingsbedrijf, de moord op een collega, tevens zijn beste vriend. Alle aanwijzingen leiden naar de familie van een blinde don, die zich ook bezig houdt met kidnapping en uit is op een bendeoorlog.
Giv'a 24 Eina Ona (1955) Giv'a 24 Eina Ona (1955)
Het verhaal speelt zich af tijdens de oorlog in het Midden-Oosten van 1948. De Arabieren pogen om controle over het Heilig Land te krijgen. Vier militairen vechten samen met de Joden: een Amerikaan, een Ier, een Palestijn en een meisje uit Jemen. Zij moeten Heuvel 24 verdedigen, die op militair gebied cruciaal is. Via flashbacks krijgen we te zien hoe dit ongelijk viertal samen is terechtgekomen in deze hachelijke onderneming. Ze krijgen nog hulp van een ondergrondse arbeider...
Give a Girl a Break (1953) Give a Girl a Break (1953)
Kort voor de première van een nieuwe Broadwayshow gaat de ster er vandoor en aan regisseur Ted Sturgis is nu de lastige taak om op heel korte termijn een opvolgster te vinden. Na een selectie zijn er nog drie dames in de race: de elegante balletdanseres Joanna Moss, Sturgis' vroegere danspartner en ex-minnares Madelyn Corlane en de onervaren nieuwkomer Suzy Doolittle. Sturgis heeft natuurlijk een zekere voorkeur voor Madelyn, maar uiteindelijk gaat de rol naar Joanna. Dan blijkt dat Joanna zwanger is en dat is de grote kans voor Suzy.
Give Me a Sailor (1938) Give Me a Sailor (1938)
De twee broers Jim en Walter zijn matroos van de United States Navy. Walter vertelt Jim dat wanneer ze thuis komen, hij zijn mooie vriendin Nancy Larkin ten huwelijk zal vragen. Maar Jim is ook verliefd op Nancy daarom smeekt hij Nancy's lelijke zuster, Letty om hem te helpen Walter en Nancy uit elkaar te krijgen. Letty gaat alleen accoord onder de voorwaarde dat hij haar helpt Walter voor haar te winnen!
Give My Regards to Broad Street (1984) Give My Regards to Broad Street (1984)
Paul wordt gevolgd tijdens - een nogal overdreven - dag uit zijn leven. Hij bereidt zich voor om twee clips op te nemen, hij oefent in een zolderkamertje, hij speelt voor de BBC en hij heeft een nogal heftige nachtmerrie. Daarnaast is hij een mastertape van een opname kwijt.
Give Us the Moon (1944) Give Us the Moon (1944)
Nietsnut Peter (Graves), de jongste zoon van een hardwerkende hoteleigenaar, houdt niet van het idee dat hij de rest van zijn leven moet werken. Hij ontdekt een speciale vereniging genaamd "de Witte Olifanten". Daar zitten allemaal mensen die net zo lui zijn als hij, zij leren hem te overleven zonder te werken. De twee zussen Nina (Lockwood) en Heidi (Simmons) zijn de bazinnen van deze vereniging.
Giving It Up (1999) Giving It Up (1999)
Ralph is een knappe, charmante reclamejongen waar de vrouwen vaak, makkelijk en snel voor vallen. Zijn leven lijkt perfect totdat zijn nieuwe collega de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn. Maar om haar voor zich te winnen moet Ralph zijn leefstijl veranderen...
Giving Tree, The (2000) Giving Tree, The (2000)
Tien jaar na hun eindexamen komen 5 mannen en 5 vrouwen weer bij elkaar in een afgelegen berghut. Maar voor de vroegere vrienden verloopt de nostalgische reünie niet volgens de verwachtingen. Als Emily, die altijd in het middelpunt van de belangstelling stond, zelfmoord pleegt, maakt dat heel wat emoties los.
Gizli Yüz (1991) Gizli Yüz (1991)
Een jonge fotograaf, die in nachtclubs werkt, brengt alle foto's die hij neemt naar een mysterieuze vrouw. Al jaren elke ochtend zoekt deze vrouw naar een gezicht op deze foto's. Uiteindelijk trekt iemand op een van de foto's haar aandacht. Kort daarna verlaat zij de stad. De fotograaf raakt geobsedeerd door de mysterieuze vrouw en begint een zoektocht naar haar.
Gjeneral Gramafoni (1978) Gjeneral Gramafoni (1978)
Halit Berati, een klarinetspeler, wordt het middelpunt van verzet van het gewone volk van Albanië, dat niet wil dat de Italianen in de jaren '30 hun ideologie en houding beïnvloeden door de Albanese muziek, entertainment en literatuur onder controle te krijgen.
Glad Rag Doll (1929) Glad Rag Doll (1929)
Een jongeman is tot over zijn oren verliefd op een actrice uit het theater; na een voorstelling wacht hij haar op met zijn armen vol bloemen. Als hij haar later wilt voorstellen aan zijn familie die zeer rijk is, vermoeden deze dat zij juist snel rijk wil worden. Daarom bieden ze haar een bedrag aan om de man met rust te laten...
Gladiator (1992) Gladiator (1992)
Door financiële omstandigheden zijn Tom Riley en zijn vader John genoodzaakt te verhuizen naar een van de mindere wijken van Chicago. Daar worden ze geconfronteerd met straatbendes, die, aangespoord door de organisator Jimmy Horn, illegale straatgevechten houden waarbij geld wordt ingezet. Horn behandeld deze jongens als gladiatoren en belooft ze gouden bergen voor de toekomst. Zijn grootste wapen is de rassenhaat, die voor een enorme spanning in de buurt zorgt en tevens de agressie bij de straatvechters aanwakkert. Wanneer Tommy als blanke zijn intrede doet in deze groep, wordt hij in eerste instantie met de nek aangekeken vanwege zijn huidskleur. Tot hij het leven redt van Lincoln, een van de bendeleden.
Gladiator (2000) Gladiator (2000)
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Gladiator Cop (1995) Gladiator Cop (1995)
Andrew is een agent die undercover gaat, als Gladiator, in de wereld van de geheime gevechten op leven en dood. Wanneer hij wordt uitgedaagd door één van de bazen zal hij met het zwaard van Alexander de Grote een Mongoolse strijder moeten bevechten om de strijd van weleer te doen herleven.
Gladiator, The (1986) Gladiator, The (1986)
Wahl onderneemt een éénmans-wraakactie tegen de door de rechtbank vrijgesproken man die na een ongeluk is doorgereden en de dood van zijn broer op zijn geweten heeft.
Gladiatorerna (1969) Gladiatorerna (1969)
In de nabije toekomst is het conflict tussen Oost en West zo goed als over. Ze staan niet meer lijnrecht tegenover elkaar en gebruiken geen nucleaire wapens meer. In plaats daarvan zetten ze goed getrainde teams tegenover elkaar om het uit te vechten.
Gladiatress (2004) Gladiatress (2004)
Drie dolgedraaide zussen hakken mannen met hun zwaarden genadeloos neer... Deze drie zussen tegen het hele Romeinse Rijk? Met Gods hulp, en een grote bloederige bijl, ... misschien.
Gladiatrici, Le (1963) Gladiatrici, Le (1963)
Een stam Amazones onderwerpt een mannelijke bevolking van een land aan slavernij. De god Thor wordt aangeroepen om hun vrijheid te bewerkstelligen.
Glaive et la Balance, Le (1963) Glaive et la Balance, Le (1963)
Een jongen wordt ontvoerd en vermoord aan de Franse riviera. De politie, die de ophaling van het losgeld observeert, zet de achtervolging in op twee mannen nadat ze vaststellen dat de jongen dood is. De mannen vluchten in een speedboot waarna ze zich verschansen in een vuurtoren. Als de politie de vuurtoren omsingelt, komen er echter drie mannen naar buiten. Alle drie beweren ze dat ze onschuldig zijn en dat ze degene zijn die reeds in de vuurtoren aanwezig was.
Glandeur, Le (2000) Glandeur, Le (2000)
Bruno is vroeger scheidsrechter geweest voor voetbalwedstrijden. Nu laat hij zich onderhouden door zijn vrouw, die staatssecretaris van sport is. Hij is een echte leegloper en doet helemaal niets, ook niet in het huishouden. Op een dag stelt ze hem voor de keuze: ofwel zoekt hij werk ofwel krijgt hij van haar geen geld meer.
Glaneurs et la Glaneuse, Les (2000) Glaneurs et la Glaneuse, Les (2000)
Volgens een oude Franse wet hebben sprokkelaars het recht om de overblijfselen van oogsten te rapen voor eigen gebruik of voor de verkoop. Geïnspireerd door het negentiende-eeuwse schilderij Les Glaneurs, waarop drie korenrapende boerenvrouwen staan afgebeeld, worden de sprokkelaars van de Noord-Franse aardappelvelden en de zuidelijke wijngaarden gefilmd. Er vinden bijzondere ontmoetingen plaats.
Glaneurs et la Glaneuse... Deux Ans Après, Les (2002) Glaneurs et la Glaneuse... Deux Ans Après, Les (2002)
Deux Ans Après gaat over de gebeurtenissen na het uitbrengen van de film Les Glaneurs et la Glaneuse. Wat er is geworden van degenen die in 2000 zijn gefilmd ? Wat waren de gevolgen van de film ? De post die Agnès heeft ontvangen en haar reacties hierop. Nieuwe kennismakingen met onder meer oorspronkelijke "glaneurs". En nog meer hartvormige aardappelen.
Glasblåsarns Barn (1998) Glasblåsarns Barn (1998)
Albert (Stellan Skarsgard) leeft samen met zijn vrouw Sofia (Pernilla August) en hun twee kinderen Klara (Jasmine Heikura) en Klas (Oliver Peldus) in een bos. Albert is glasblazer en op het ogenblik is er veel werk want binnenkort is het jaarmarkt, waar ze veel spullen hopen te verkopen. Maar de heks Flaxa Mildväder en haar zwarte raaf voorspellen onheil. De Heersers en zijn vrouw, die in 'All Wishes Town' wonen, hebben een wens uitgesproken die in vervulling moet gaan: ze wensen twee kinderen, een jongen en een meisje. Hun butler moet de kinderen gaan zoeken en ontvoeren. Albert en Sofia worden nog gewaarschuwd door Flaxa maar op zekere dag zijn hun kinderen toch verdwenen...
Glass Bottom Boat, The (1966) Glass Bottom Boat, The (1966)
Hij is uitvinder van noviteiten en werkt voor een onderzoekslaboratorium. Hij raakt geïnteresseerd in een onhandige maar aantrekkelijke secretaresse, die hij als biografe meesleept. Vanwege een geheim project is er een spion in de buurt, en een bewaker denkt dat zij dat is. Hij leert alles over haar, zoals haar kookkunst en de boot met glazen bodem van haar vader.
Glass Cage, The (1955) Glass Cage, The (1955)
Een menigte troept samen rond een attractie van een carnaval om "De Uitgehongerde Man" te zien, een corpulente man die beweert dat hij 70 dagen verder kan zonder eten. Wanneer echter meerdere moorden in de omgeving gebeuren en ook een vergiftiging, gaat de politie koortsachtig op zoek naar de dader.
Glass Cage, The (1996) Glass Cage, The (1996)
Wanneer Paul Yeager aankomt in New Orleans, vindt hij onmiddellijk werk als barman in de exclusieve club "La Cage du Verre". Daar ziet hij zijn ex-vriendin Jacqueline terug. Hij ontdekt dat ze samen met de uitbater van de club, Marko, een smokkel in diamanten en drugs organiseert. Zelfs de lokale politie is betrokken in het corrupte handeltje. Paul probeert Jacqueline terug te winnen, maar daarvoor moet hij eerst voorbij Marko.
Glass House, The (1972) Glass House, The (1972)
Schets van het leven in een Amerikaanse gevangenis, naar een verhaal van Truman Capote. Op locatie opgenomen verhaal dat start wanneer een jonge bewaker en een college-docent beschuldigd van moord, hun eerste dag in de gevangenis doorbrengen.
Glass House, The (2001) Glass House, The (2001)
De tiener Ruby Baker wordt na de dood van haar ouders samen met haar broertje geadopteerd door vrienden van haar ouders, Terry en Erin Glass uit Malibu. In het begin lijkt alles koek en ei, maar langzaam ontdekt Ruby dat het paar niet de aardige vrienden zijn die ze leken.
Glass Key, The (1942) Glass Key, The (1942)
Paul Madvig (Donlevy) is een politicus en een gangster. Hij valt op de mooie dochter (Janet Henry) van Ralph Henry. Janet is aardig tegen Paul, maar Paul's beste vriend en zijn rechterhand Ed Beaumont voelt zich ook zeer angetrokken tot haar. Paul's zus valt op Janet's broer, maar dit bevalt Paul niet. Wanneer alles zover gekomen is wordt er iemand vermoord.
Glass Menagerie, The (1973) Glass Menagerie, The (1973)
Amanda Wingfield is een ouder wordende Zuidelijke schone, die leeft op haar herinneringen. Haar zoon Tom doet alles wat hij kan om zich buiten haar schijnwereldje te houden.
Glass Menagerie, The (1987) Glass Menagerie, The (1987)
Tom verlangt erna om weg te lopen van zijn saaie huis, als zijn bezorgde moeder zich ernstig zorgen begint te maken over de toekomst van haar zwakke, verlegen zus.
Glass Mountain, The (1949) Glass Mountain, The (1949)
Een beginnend componist, die als piloot voor de RAF tijdens de tweede Wereldoorlog wordt neergeschoten, wordt in Italië gered door een Italiaanse vrouw. Als hij eenmaal terugkeert naar zijn vrouw in England, begint hij geïnspireerd door de gebeurtenissen te schrijven aan een opera. Tijdens het schrijven ontdekt hij dat hij verliefd is geworden op de Italiaanse.
Glass Shield, the (1994) Glass Shield, the (1994)
J.J. Johnson studeert af aan de befaamde politieacademie van Californië. De kennismaking met zijn nieuwe collega's verloopt moeizaam en hij blijft niet gespaard van racistische pesterijen. Deborah, de enige vrouwelijke agente van het team blijft hem steunen, zelfs als hij een zwarte in bescherming neemt die van moord wordt beschuldigd. Samen nemen ze het op tegen de agressie van de agenten en beginnen ze een onderzoek naar corruptie binnen het corps. Zijn zij bereid hun leven te wagen om de waarheid aan het licht te brengen ?
Glass Slipper, The (1955) Glass Slipper, The (1955)
Het weesmeisje Ella woont bij haar stiefmoeder die enkel om haar eigen twee dochters geeft. Ella moet het hele huishouden doen. Ze laat haar gevoelens nooit zien, maar ze droomt ervan in het paleis van de koning te wonen. Door een ontmoeting met de paleiskok wordt ze uitgenodigd voor een bal. De prins wordt verliefd op haar en gaat na het feest op zoek naar haar.
Glass Trap (2005) Glass Trap (2005)
Wetenschappers hebben enorme genetisch gemanipuleerde mieren gecreëerd in een bizar experiment. Het experiment is fout gelopen en de wezens gaan op een bloederige mensenjacht. Een groep mensen sluit zich op in een wolkenkrabber, in de hoop dat ze daar veiliger zijn. Ze hebben het echter gruwelijk mis!
Glass Virgin, The (1995) Glass Virgin, The (1995)
Annabella Lagrange is de geliefde tienerdochter van een rijk stel, eigenaars van een glasfabriek. Tijdens een uitstap naar het dorp krijgt ze te horen dat ze eigenlijk de dochter is van een prostituee. Haar ouders bevestigen dit. In shock vlucht ze weg en verbreekt ze alle banden met haar familie. Enkel met Manuel Mendoza, haar vroegere paardrijleraar, blijft ze, eigenlijk ongewenst, in contact. Hij is het die haar redt als haar leven in gevaar is.
Glass Wall,  The (1953) Glass Wall, The (1953)
Na de Tweede Wereldoorlog wil Peter Kaban, een vluchteling uit Europa, wanhopig naar de Verenigde Staten, maar hij kan geen asiel krijgen wegens het ontbreken van de juiste documenten. Hij reist toch met een schip naar de Verenigde Staten om zo illegaal het land binnen te komen. In de jazzclub “The Big Apple” krijgt Peter hulp van twee mensen, die zijn verleden kennen. Eén van hen is de tijdens de Tweede Wereldoorlog neergeschoten Amerikaanse piloot en tevens jazzmuzikant Tom, die toen door Peter geholpen is. De andere hulp komt van de goedgelovige fabrieksarbeidster Maggie.
Glass Web, The (1953) Glass Web, The (1953)
De femme-fatale Paula Rainer buit gewetenloos de mannen uit waar zij mee uitgaat. Terwijl ze de getrouwde Don Newell met hun recente “date” chanteert, heeft Paula een geheime verhouding met Henry Hayes. Henry is als onderzoeker verbonden aan het wekelijkse TV-programma “Crime of the Week”, waar Don voor schrijft. Wanneer Henry weigert voor Paula een rol in dat programma te regelen, bedreigt ze hem met de dood, maar ze wordt uiteindelijk zelf gedood. Don probeert nu wanhopig geen sporen achter te laten, maar Henry dwarsboomt zijn pogingen.
Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts (2007) Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts (2007)
Een documentaire over het dagelijks leven van Philip Glass ter ere van zijn zeventigste verjaardag. Scott Hicks volgt Philip Glass in een veelbewogen jaar. In dit jaar voert hij de opera Waiting for the Barbarians op, schrijft hij zijn achtste symfonie, maakt hij zijn jaarlijkse rit in de Cyclone Rollercoaster, composeert muziek voor enkele films, reist naar drie continenten en onderhoudt een gezin samen met zijn vierde vrouw, Holly.
Glasskår (2002) Glasskår (2002)
Viktor’s (Eirik Evjen) held en voorbeeld is zijn grote broer Ole Kristian (Jonas Lauritzsen), een getalenteerde ijshockeyer. Op een dag vertelt Ole Kristian hem dat hij niet zijn echte broer is en dat Viktor binnenkort mogelijk de sterkere van de twee zal worden. Langzaam dringt de ernst van de boodschap tot Viktor door.
Glastonbury (2006) Glastonbury (2006)
Documentaire over het grootste Britse rock-festival, Glastonbury. In 1970 opgericht door Michael Eavis, een idealistische boer, groeide het festival uit tot een attractie waar jaarlijks honderdduizenden mensen op afkomen om de allergrootste bands ter wereld te zien.
Gleaming the Cube (1989) Gleaming the Cube (1989)
Brian Kelly houdt van skateboarden en is daar zo goed in dat hij een zekere status heeft bereikt binnen dat milieu. Zijn geadopteerde broer Vinh werkt part-time bij een organisatie die medicijnen naar Vietnam verstuurt. Als Vinh op een dag iets vreemds bemerkt en rapporteert, wordt hij ontslagen en niet veel later dood gevonden. Brian gelooft niet dat hij zelfmoord gepleegd heeft - wat de officiële verklaring is - en gaat op onderzoek uit.
Gleason (2002) Gleason (2002)
Gleason is succesvol in de tv-wereld. Hij eist altijd volledige toewijding van zijn personeel. Het probleem is dat zij niets terugkrijgen voor hun loyaliteit. Gleason houdt zich vooral bezig met zijn carrière, drinken en vrouwen. Hij laat zijn eigen vrouw links liggen en tiranniseert zijn personeel. Schuilt er in deze man toch een klein hartje?
Glen or Glenda (1953) Glen or Glenda (1953)
Glen voelt zich niet lekker in zijn vel zitten en heeft het idee dat hij beter een vrouw kan worden. Hij worstelt met de aandrang om zich in vrouwenkleren te steken. De bezochte psychiater waarschuwt voor de gevaren van travestie en transsexualiteit.
Glengarry Glen Ross (1992) Glengarry Glen Ross (1992)
Vier medewerkers van een makelaarskantoor krijgen een extra motivatie doordat er een wedstrijd wordt uitgeschreven. De eerste prijs is een Cadillac, de tweede een messenset, en de derde prijs ontslag. Er is geen ruimte voor losers in deze wereld, alleen echte "closers" zullen de goede deals binnen slepen. De druk om te presteren is erg hoog, helemaal wanneer er een overval wordt gepleegd die gevolgen heeft voor alle deelnemers.
Glenister of the Mounted (1926) Glenister of the Mounted (1926)
Sergeant Richard Glenister van de Canadese bereden politie valt uitgeput neer in de sneeuw en wordt gevonden door het echtpaar Jack (Lee Shumway) en Elizabeth (Bess Flowers) Danrock. De Danrocks dragen echter de nodige geheimen met zich mee. Zo zijn zij beschuldigd van moord en daarom op de vlucht voor de politie. Maar dat is nog niet het hele verhaal...
Glenn Gould: Hereafter (2005) Glenn Gould: Hereafter (2005)
Deze documentaire bevat een verzameling audiovisuele documenten die een terugblik geven op het leven en werken van Glenn Gould. Hij werd op 25 september 1932 geboren in Canada. Zijn vader was amateur violist, terwijl zijn moeder piano en orgel speelde. Al op zijn derde bleek dat Gould talent had, en twee jaar later schreef hij al zijn eerste composities. Deze film vertelt zijn verhaal vanaf 1947 toen hij voor het eerst optrad voor publiek, totdat hij in 1964 afscheid nam, om zich te kunnen gaan concentreren op schrijven, componeren en dirigeren.
Glenn Miller Story, The (1953) Glenn Miller Story, The (1953)
Glenn Miller moest zijn trombone keer op keer verpanden zodat hij geld had tot zijn volgende optreden. Spelen was zijn leven maar door te dirigeren kon hij zijn eigen sound weergeven.
Glenville: Hell's Homecoming (2005) Glenville: Hell's Homecoming (2005)
Een ex-patiënt uit een centrum voor geestelijk gestoorde mensen zoekt in een klein stadje naar onderdak. Twee privé-detectives zitten hem op de hielen, vooral wanneer de huisgenoot van de ex-patiënt op mysterieuze wijze verdwijnt.
Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto (1971) Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto (1971)
Een kleine stad zit onder de plak bij een gewetenloze veebaron. Daar komt verandering in wanneer er een geheimzinnige vreemdeling in de stad arriveert.
Glimmer Man, The (1996) Glimmer Man, The (1996)
Jack Cole is een agent met een zeer mysterieus verleden. Cole en zijn partner Campbell zijn Los Angeles politieagenten die in een race tegen de klok een seriemoordenaar en zijn copycat moeten te pakken krijgen.
Glimpse of Hell, A (2001) Glimpse of Hell, A (2001)
Een marine-officier probeert de waarheid boven tafel te krijgen als de autoriteiten de toedracht van een bomaanslag op een marineschip onterecht toewijzen aan een homosekuele relatie tussen twee soldaten.
Glissements Progressifs du Plaisir (1974) Glissements Progressifs du Plaisir (1974)
Een jonge vrouw wordt ondervraagd door de politie, omdat ze verdacht wordt van hekserij. Het meisje met wie ze haar appartement deelt is dood gevonden met een schaar in haar hart, vastgebonden aan het bed. Het blijkt dat vrouw de macht heeft om mensen om haar heen te kunnen betoveren. Langzaam vallen ze te prooi aan verlangen, lust en het onbekende.
Glitch! (1988) Glitch! (1988)
Twee dieven breken in bij een groot huis waarvan de eigenaar niet thuis is. Maar wanneer een onbekende het huis bezoekt ziet hij hen aan voor de eigenaren. Ze komen erachter dat er een feest die avond wordt gehouden en besluiten te blijven. Er is alleen een klein probleempje: de echte eigenaren zijn nog een heleboel geld schuldig aan twee mannen, wat ze nu komen innen.
Glitched (2005) Glitched (2005)
Billy Speckle (Matt Yoshikazu Gates) denkt dat hij de vrouw van zijn dromen gevonden heeft via een chatroom op het internet. Langs de andere kant is er een spionne van de regering, "Black Cat" (Jennifer Wong) die denkt dat Billy haar nieuwe contactpersoon is. Als ze hem een geheim pakket overhandigt zit Ziel, de leider van een machtige organisatie, Billy op de hielen.
Glitter (2001) Glitter (2001)
Billie Frank, een jonge zangeres, wordt na een turbulente jeugd ontdekt door Julian Dice, een charismatische deejay die snel haar partner, producer en geliefde wordt. Met Dice begint ze de weg naar het "superstardom", waarbij ze heel wat problemen moet zien te overwinnen.
Glitterbug (1994) Glitterbug (1994)
Ego-documentaire die regisseur Derek Jarman maakte vlak voordat hij aan AIDS overleed. Met oude opnames haalt hij herinneringen op uit zijn leven. Onder andere een Miss World verkiezing voor travestieten en een boottochtje met actrice Tilda Swinton.
Glitz (1988) Glitz (1988)
Vincent Mora is een meedogenloze rechercheur uit Miami, die de moord op zijn vriendin koste wat kost wil wreken. Hierbij komt hij de verleidelijke nachtclub zangeres Linda Moon tegen die hem meesleurt in de donkere gewelven van de onderwereld. Als het net zich rond de moordenaars sluit, ontdekt Vincent de gruwelijke waarheid.
Global Affair, A (1964) Global Affair, A (1964)
New York, 1964. Een groepje yuppies doet niets liever dan feesten, uitgaan en drinken, maar worden plots met hun neus op de gruwelijke feiten van alledag gedrukt, als één van hen kennismaakt met een jong kindje dat werd achtergelaten bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.
Global Effect (2002) Global Effect (2002)
Dr. Sera Levitt werkt al jaren in Afrika aan de remedie voor een dodelijk virus. Als ze uiteindelijk een geneesmiddel ontdekt, wordt het gestolen door een groep terroristen, die het medicijn voor hun eigen doeleinden willen gebruiken.
Global Heresy (2002) Global Heresy (2002)
Lord en Lady Foxley zijn echte bekakte Engelse adel. Maar ze zijn al hun geld kwijt! Heel vervelend als je een peperduur kasteel moet onderhouden. Uit pure ellende besluiten ze hun paleisje maar te verhuren en zelf, de butler en huishoudster te spelen. Dan krijgen ze de schok van hun leven: hun nieuwe huisgenoten zijn geen beschaafde theeleutende Britten, maar Amerika’s heetste nieuwe, jonge, rockband, 'Global Heresy', met het sexy bijdehandje Nat als leider.
Global Metal (2007) Global Metal (2007)
De twee regisseurs van "Metal: A Headbangers Journey" bekijken hoe het muziekgenre zich heeft verspreid buiten de westerse wereld. Onder andere in Brazilië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten bezoeken ze de onderbuik van deze extreme muziekwereld en komen in aanraking met de invloeden die nieuwe culturen op een oud genre uitoefenen.
Globi und der Schattenräuber (2003) Globi und der Schattenräuber (2003)
De tieners Lucinda en Benji willen dolgraag echte rocksterren worden. Maar als een slechte tovenaar Maestro Benji's schaduw steelt, kan hij alleen nog maar valse noten spelen. Samen met zijn dappere papagaai Globi gaan de twee kinderen op pad om Benji's schaduw terug te vinden.
Gloire de Mon Père, La (1990) Gloire de Mon Père, La (1990)
Verfilming van de gelijknamige autobiografie van schrijver/filmer/producer Marcel Pagnol (1895-1974). In de film staan de jeugdervaringen van de kleine Marcel centraal: hoe hij samen met zijn vader en moeder, broertje en zusje van Aubagne naar Marseille verhuist en hoe ze in de Provence een zomerhuisje huren, waar Marcel op slag verliefd wordt op de omgeving en op Lili.
Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999) Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999)
In het Budapest van de jaren '30 neemt de András een baan aan als pianist in een restaurant van László. Ze worden echter allebei verliefd op de ober Ilona, die András inspireert tot het schrijven van zijn compositie Gloomy Sunday. Dan stapt op een dag de Duitser Hans Wieck het restaurant binnen, die ook verliefd wordt op Ilona.
Gloria (1980) Gloria (1980)
Een maffia-boekhouder en zijn familie worden bedreigd door een aantal van zijn vorige 'werkgevers'. Hij zendt zijn zoontje van 6 weg met een buurvrouw (Gloria). Hij geeft de jongen een boekje mee waarin zeer vertrouwelijke gegevens staan over de organisatie; dit moet dienen als een soort levensverzekering voor de jongen nadat zijn familie uit de weg zal zijn geruimd. Dan begint een jacht door New York op de jongen die beschermd wordt door Gloria, maar zij was ooit een vriendinnetje van één van de maffialeden en zij kent hun praktijken beter dan wie ook.
Gloria (1999) Gloria (1999)
Gloria is keihard. Ze zat drie jaar lang in de gevangenis voor een misdrijf dat ze niet had gepleegd, om haar minnaar Tony te beschermen. In ruil daarvoor beloofde deze machtige zakenman haar genoeg geld om nooit meer te hoeven werken. Wanneer ze eindelijk uit de gevangenis komt wil Tony haar geen cent geven.
Glorifying the American Girl (1929) Glorifying the American Girl (1929)
Gloria, Barabara en Buddy werken in een muziekwinkel in New York. Gloria (Mary Eaton), die verliefd is op Buddy (Edward Crandall), wordt gezien door Danny Miller (Dan Healy), die op talentjacht is voor de bekende Ziegfeld Follies. Wanneer Gloria haar baan opzegt en mag optreden in een Ziegfeld productie, krijgt Barbara de mogelijkheid om met Buddy aan te pappen.
Glory & Honor (1998) Glory & Honor (1998)
Het verhaal van twee mannen Mathew Henson en Robert Peary op zoek naar de Noordpool (Peary Expedition). Mathew Henson zal ook de eerste zwarte man zijn die de Noordpool bereikt.
Glory (1989) Glory (1989)
Amerika 19de eeuw. Robert Gould Shaw, zoon van rijke abolitionisten uit Boston, is pas 23 en erg idealistisch wanneer hij dienst neemt. Tijdens de bloedige en chaotische slag van Antietam maakt dit gevoel plaats voor desillusie. Ontnuchterd keert hij naar huis terug, waar hij de leiding aangeboden krijgt van de 54ste infanterie van Massachusetts. Dit regiment bestaat enkel uit zwarten. Robert aanvaardt het bevel en rekruteert zijn oude klasgenoot Cabot Forbes om de manschappen op te leiden.
Glory Alley (1952) Glory Alley (1952)
Socks Barbarrosa is een bokser uit New Orleans, die vlak voor het kampioenschap, zonder opgaaf van redenen, de ring verlaat en zweert nooit meer terug te keren. Zijn vriendin Angela blijft bij hem, maar haar blinde vader vindt hem een lafaard en verbiedt het tweetal om te trouwen. Socks, die daarna bijtekent in het leger en naar Korea vertrekt, komt terug als oorlogsheld. Iedereen bewondert hem weer, behalve Angela's vader, die het verleden niet kan laten rusten.
Glory Daze (1996) Glory Daze (1996)
Twee dagen voor het eindexamen heeft college-student Jack ernstige twijfels over de toekomst; zijn vriendenkring valt uit elkaar, zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn docenten kraken zijn werk af, zijn ouders willen dat hij serieus wordt, de ene vriend stopt met studeren, de andere gaat naar een andere universiteit enz. Als Jack terugkijkt op zijn vier jaren op de universiteit, begint hij zich te realiseren dat dit misschien wel de beste tijd van zijn leven is geweest, en dat hij het zonde vindt om dat achter zich te laten alleen omdat hij geslaagd is. Dus hij besluit om nog een tijdje student te blijven...
Glory Guys, The (1965) Glory Guys, The (1965)
Een Amerikaanse legerkapitein die opdracht heeft gekregen het Derde Regiment te versterken volgt zijn eigen weg en laat zich met zijn mannen in een hinderlaag van de indianen lokken.
Glory Road (2006) Glory Road (2006)
Het waargebeurde verhaal over basketbalcoach Don Haskins, die in 1966 een zwart team naar de overwinning moet leiden in de Amerikaanse Universiteitsbasketbal-competitie.
Glory Stompers, The (1968) Glory Stompers, The (1968)
Er zijn mensen die alleen vrede met zichzelf kunnen hebben wanneer ze een strijd voeren met anderen. Zo is het ook met de motorbende The Glory Stompers. Ze raken in een gewelddadig conflict met hun rivalen The Black Souls nadat de vriendin van één van de leiders wordt ontvoerd.
Glory Years (1987) Glory Years (1987)
Enkele studenten besluiten een reunie te houden in Las Vegas. Samen hebben ze redelijk veel geld gespaard en nu ze in Las Vegas zijn, besluiten ze een gokje te wagen. Maar het loopt niet als gepland, en ze verliezen al hun geld. Nu moeten ze een manier vinden om het terug te winnen...
Glosniej od Bomb (2002) Glosniej od Bomb (2002)
Marcin is 21 jaar en heeft een zwak voor James Dean en The Smiths. Na de dood van zijn vader, moet hij de begrafenis regelen en zijn familieleden uit de grote stad ontvangen. Bovendien moet Marcin het nieuws onder ogen zien dat zijn eeuwige vriendinnetje besloten heeft Polen te verlaten om in de V.S. te leven.
Glove, The (1979) Glove, The (1979)
Sam Kellog (John Saxon) is een moderne premiejager die achter Victor Hale (Roosevelt Grier) aan gaat, een gemene ex-gedetineerde met een premie van $20,000 op zijn hoofd. Deze Hale vermoordt gevangenisbewaarders die met pensioen zijn gegaan. Hij doet dit gekleed in een lederen kostuum en met een stalen handschoen.
Glow, The (2002) Glow, The (2002)
Een beetje leuke woonruimte in New York is niet te betalen. En als je dan toch een hip appartement krijgt aangeboden voor weinig geld, dan moet er iets aan de hand zijn. Matt en Jackie, net getrouwd, staan daar echter niet bij stil en kunnen nauwelijks wachten om de woning te betrekken. Al snel bemoeien de buren zich met de gezondheid van Jackie en wel op een hele vervelende manier.
Glue (2005) Glue (2005)
Een stel jongeren uit Patagonië, een winderige uithoek van Argentinië, vervelen zich te pletter. Ze verdrijven de tijd met het luisteren van punkmuziek, drinken hun eerste alcoholische drankjes en pogen zo de frustrerende familiaire omstandigheden wat te verzachten. De 16-jarige Lucas trapt lol met zijn vriend Nacho en samen raken ze bevriend met klasgenote Andrea. Ontluikende seksualiteit laat hen experimenteren.
Glück am Anderen Ende der Welt, Das (2007) Glück am Anderen Ende der Welt, Das (2007)
Zakenvrouw Hanna reist naar Nieuw-Zeeland om een bedrijfsovername af te ronden en om dochter Judith, die een stage op een boerderij heeft doorlopen, op te pikken. Tot haar schrik is Judith van plan te trouwen en in Nieuw-Zeeland te blijven.
Glück am Horizont, Das (2008) Glück am Horizont, Das (2008)
Maja Vogt krijgt de opdracht de in financiële problemen verkerende zweefvliegmaatschappij Belling te helpen. Als ze Thomas Belling leert kennen, blijken ze niet goed met elkaar te kunnen opschieten, niet wetende dat ze elkaar al lang kennen als anonieme chatpartners via het internet.
Glück auf Halber Treppe (2005) Glück auf Halber Treppe (2005)
Door het bedrog van haar man worden huisvrouw Cleo Berger en haar drie kinderen het huis uitgezet. Ze nemen hun intrek bij Cleo's vader en terwijl Cleo haar handen vol heeft met haar nieuwe baan en het schipperen tussen de kinderen en haar vader, ziet ze toch kans kennis te maken met de sympathieke buurman Jan.
Glädjekällan (1993) Glädjekällan (1993)
De vrouw van Ragnar (Sven Lindberg) gaat met haar vriendinnen naar Italië en hij belooft haar bij de gate te zullen staan als ze terugkeert. Helaas sterft ze in Italië en keert alleen haar as terug. Hij neemt een antieke vaas van de schouw en stopt de as erin, om haar naar haar laatste rustplaats te brengen, bij hun vakantiehuisje Glädjekällan. Zijn zoon, een popster, rijdt met zijn tourbus achter hem aan.
Gläserne Zelle, Die (1978) Gläserne Zelle, Die (1978)
Wanneer een school met kinderen zonder aanwijsbare oorzaak instort, wordt al snel de architect van de school, Phillip Braun gearresteerd en vervolgd vanwege een constructie-fout. Al lang nadat Phillip zijn straf heeft uitgezeten komt zijn advocaat, die in de tussentijd een relatie heeft gekregen met de vrouw van Phillip, er achter dat Phillip ten onrechte heeft vastgezeten ... Gebaseerd op het boek 'The Glass Cell' van Patricia Highsmith.
Gnome Named Gnorm, A (1990) Gnome Named Gnorm, A (1990)
Gnorm is een kobolt die onder de grond leeft en als voornaamste doel heeft indruk te maken op vrouwtjeskobolten. Hiertoe steelt hij de magische stenen om ze op te kunnen opladen via zonlicht. Als hij bovengronds komt is hij getuige van een moord en de moordenaar gaat er vervolgens vandoor met de magische stenen.
Gnome-Mobile, The (1967) Gnome-Mobile, The (1967)
Bosbouwer D.J. Mulrooney (Brennan) en zijn kleinkinderen Rodney (Garber) en Elizabeth (Dotrice) komen in contact met een van de laatste gnomen in het bos. Gebaseerd op een boek van Upton Sinclair.
Go (1999) Go (1999)
Vanuit drie verschillende perspectieven zien we het verhaal van een groep Californische jongeren. Ze proberen geld te verdienen door te dealen, gebruiken zelf drugs, en gaan op stap in Las Vegas.
Go (2001) Go (2001)
Sugihara is een Koreaanse jongen die het moeilijk heeft in Japan. Dit wordt erger als hij van de Koreaanse lagere school naar de Japanse middelbare school gaat. Zijn vader is zijn bokstrainer en hij wordt verliefd op een Japans meisje.
Go (2007) Go (2007)
Go gaat over Abhay (Gautam Gupta), hij is enig kind. Hij zit vol zelfvertrouwen en is erg loyaal, wat mensen erg in hem waarderen. Zijn grote liefde is Vasundhara (Nisha Kothari). Ze komt uit een rijke familie, ziet er goed uit en is helemaal verliefd op Abhay, die ze blind vertrouwt. Samen besluiten ze weg te lopen van huis. Op hun weg komen ze veel verschillende personen tegen die elk een apart, maar vooral raar verhaal hebben; een corrupte agent, een gemene moordenaar, een geslepen oplichter en een minister die zijn eigen afgevaardigen doodt.
Go Ask Alice (1973) Go Ask Alice (1973)
Alice is vijftien en niet veel anders dan haar leeftijdgenoten: ze haalt goede cijfers op school, maakt afspraakjes en probeert af te vallen. Op een dag maakt ze tijdens een feestje kennis met verdovende middelen. Ze vindt het een heerlijke ervaring: de wereld ziet er anders uit en problemen lijken niet meet te bestaan. Al gauw raakt ze aan het drugsgebruik gewend. Een aantal keren besluit ze dat ze er niks meer mee te maken wil hebben, maar ze blijkt niet meer zonder te kunnen.
Go Down Death (1944) Go Down Death (1944)
Big Jim Bottoms heeft ruzie met de nieuwe priester en probeert hem te chanteren. Hij heeft namelijk foto's van de man, waarop hij te zien is drinkend met vrouwen van lichte zeden. De moeder van Bottoms, lid van de kerk, helpt de priester door de foto's af te pakken. In de ruzie die volgt vermoordt Bottoms per ongeluk zijn moeder.
Go Figure (2005) Go Figure (2005)
Katelin wil dolgraag kampioen kunstschaatsen worden. Natasha Goberman, een beroemde coach, biedt haar aan les te geven op een privéschool. Katelin heeft geen geld, en om een beurs te krijgen moet ze lid worden van een ijshockeyteam. Katelin is hier niet gelukkig mee.
Go Fish (1994) Go Fish (1994)
De lesbische Max wordt door haar vriendinnen bij wijze van grap gekoppeld aan de burgerlijke, masculiene en bovendien enkele jaren oudere Ely. Veel overeenkomsten hebben de twee niet, maar ondanks dat blijkt er iets moois te kunnen groeien.
Go for Broke (2002) Go for Broke (2002)
Twee vrienden kopen een loterijlot, wat later het winnende lot blijkt te zijn. Alleen worden ze in de tussentijd bestolen, wanneer een vrouw het café overvalt waar ze zitten te eten. De vrouw wordt gepakt, maar weet het lot mee de gevangenis in te smokkelen. De twee vrienden verkleden zich nu als vrouwen, begaan een lichte overtreding en komen zo in dezelfde gevangenis als de vrouw waar ze hopen het lot terug te kunnen krijgen.
Go for Broke 2 (2005) Go for Broke 2 (2005)
John en Darnell krijgen te maken met gevaarlijke criminelen wanneer hun vriend Ramses (Glenn Plummer) ontvoerd is voor losgeld. Ramses' vrienden hebben vanaf dat moment snel een grote som cash geld nodig en gaan doen wat iedere vriend voor zijn vriend zou doen: Zich transformeren naar een vrouw, prostitueren en escortes worden. Hun klanten zijn dan ook alleen rijken zoals een olie-baron en een Afrikaanse prins. Die laatste alleen al heeft een diamant met een waarde van 20 Miljoen dollar. Samen met hun vriend Mouse (Jean-Claude La Marre) beramen ze een plan om aan de haal te gaan met de diamant...
Go for Broke! (1951) Go for Broke! (1951)
Lt. Mike Grayson krijgt de opdracht om tijdens de Tweede Wereldoorlog een eliteteam te trainen. Na verloop van tijd blijken de soldaten van de 442nd het beste team uit het Amerikaanse leger te zijn, en worden de mannen ingezet in Frankrijk en Italië. Helaas worden de mannen nogal getraumatiseerd door de gruwel die ze zien, en hebben ze alleen hun vriendschap die hen overeind houdt.
Go Further (2003) Go Further (2003)
'Go Further' gaat in op het idee dat één individu een grote verandering teweeg kan brengen. Acteur Woody Harrelson neemt een groepje vrienden mee op een busreisje langs de Pacific Coast. Hun bedoeling is de mensen die ze tegenkomen te laten inzien dat er goede, alternatieven zijn voor ons milieu-vernietigende gedrag.
Go Go Tales (2007) Go Go Tales (2007)
In een go-go club in Manhatten vindt een voortdurende strijd plaats tussen de eigenaar (Willem Defoe), diens accountant (Bob Hoskins) en een partner (Matthew Modine). Maar ondertussen komt de club in de problemen en de toekomst ziet er niet rooskleurig uit.
Go Naked in the World (1961) Go Naked in the World (1961)
Julie Cameron is een fatale schoonheid die mannen aantrekt als vliegen op een pot stroop. Nick Stratton kent haar reputatie niet wanneer hij na een carrière in het leger terugkeert naar zijn geboortestad, en wordt tot over zijn oren verliefd op haar. Nicks vader is daar helemaal niet blij mee: zijn zoon verdient beter en hij kan het weten, aangezien hij zelf ooit een affaire met Julie heeft gehad. Om aan zijn vader en de roddels in de stad te ontvluchten, vertrekt Nick met Julie naar Spanje. Maar ook daar blijkt hen het geluk niet gegund.
Go Now (1995) Go Now (1995)
Nick, is een jonge Schotse voetballer die in een grote stad woont. Hij ontmoet Karen, de twee worden verliefd en ze gaan samenwonen. Snel daarna begint Nick signalen van een zware ziekte te vertonen. Als zijn lichaam langzaam bezwijkt aan de ziekte multiple sclerose, ervaart hij een breed scala aan hevige emoties, en in dat proces geeft hij zichzelf en de mensen dicht om hen heen de kracht om door te gaan.
Go Tell the Spartans (1978) Go Tell the Spartans (1978)
Asa Barker (Burt Lancaster) leidt een groep 'militaire adviseurs' en huurlingen tijdens het begin van het Vietnamconflict in 1964. Hij moet de manschappen evacueren wanneer de Vietcong in de aanval gaat.
Go Toward the Light (1988) Go Toward the Light (1988)
Op 04-07-1986 sterft de zoon van de familie Madison vlak na zijn negende verjaardag. Er was een medische geschiedenis van hemofilie in de familie maar hij was één van de eerste kinderen waarbij AIDS ontdekt werd. Bij zijn ouders ligt de taak van stervensbegeleiding, de weg naar het licht.
Go Trabi Go (1991) Go Trabi Go (1991)
Niet zozeer de familie Struutz, maar hun Trabant staat centraal in deze reisklucht. Vader, moeder en dochter gaan voor het eerst sinds het vallen van de Berlijnse muur op vakantie naar het buitenland.
Go Trabi Go 2 (1992) Go Trabi Go 2 (1992)
Wanneer de familie Struutz van hun vakantie in Italië terugkeert, zijn ze geshockeerd als ze bemerken welke gevolgen de val van de muur allemaal teweeg heeft gebracht.
Go West (1925) Go West (1925)
Een jonge man kan maar moeilijk een baan vinden in zijn dorpje. Hij beproeft zijn geluk in het grote New York. Maar hij is zo verrast door het leven in de stad dat hij besluit net buiten New York naar werk te zoeken. Als hij uit de trein stapt gaat hij aan de slag als cowboy en op zijn manier doet hij dat uiterst succesvol. Maar of anderen dat ook vinden...
Go West (1940) Go West (1940)
Avontuurlijke broertjes, Chico en Harpo, zijn op weg naar het westen omdat ze hebben gehoord dat je het goud er zo van de grond kan rapen. Ter plekke raken ze bevriend met een oude mijnwerker die zijn landgoed, waar al jaren geen goud meer is gevonden aan hen afstaat, in ruil voor hun laatste 10 dollar. Een oude rivaal van de oude mijnwerker wil echter een spoorlijntje door het landgoed aanleggen, in ruil voor een boel geld. Een gemene barkeeper wil hen echter een loer draaien. Nu moeten de broertjes zich hieruit gaan redden.
Go West Young Man (1936) Go West Young Man (1936)
Mavis Arden is een filmster met een nogal wild liefdesleven, die een relatie krijgt met een politicus. Terwijl ze op weg is naar hem, strandt ze in een plattelandsdorpje, waar ze moet overnachten in de plaatselijke herberg. Ze ontmoet er verscheidene personen met zo hun eigen karakters en vindt uiteraard snel een nieuw liefje om mee te spelen..
Go West, Young Lady (1941) Go West, Young Lady (1941)
Sheriff Tex Miller (Glenn Ford) en zijn vriendin Belinda 'Bill' Pendergast (Penny Singleton) komen vanuit het oosten wonen in het westernstadje Headstone. Een gemaskerde bandiet genaamd 'Pecos Pete' maakt met zijn bende de buurt onveilig. Pete lokt de nieuwe sheriff uit de stad om hem in een indiaanse hinderlaag te laten lopen, waardoor Pete ongestoord een grote overval kan plegen. Maar hij heeft echter buiten Bill gerekend, die ondertussen alle vrouwen van het stadje heeft gemobiliseerd, zodat allen hem gewapend staan op te wachten.
Go West, Young Man! (2003) Go West, Young Man! (2003)
Precies honderd jaar geleden werd The Great Train Robbery gemaakt, een film die de geboorte van de western als filmgenre markeert. Geïnspireerd door dit gegeven reisden Peter Delpeut en Mart Dominicus door het Amerikaanse Westen, op zoek naar de western-beelden die ze in hun jeugd zagen. Ze bezoeken The Grand Tetons in Wyoming, waar George Stevens Shane maakte, en Monument Valley, de rotsformatie in het grensgebied tussen Utah en Arizona, die de dramatische achtergrond vormde in vele westerns van John Ford (o.a. The Searchers). Delpeut en Dominicus spreken onder andere met schrijfster Annie Proulx in Wyoming over de relatie tussen het desolate landschap en het karakter van de bewoners.
Go, Johnny, Go! (1958) Go, Johnny, Go! (1958)
Alan Freed, een bekende Amerikaanse DJ uit die tijd, speelt zichzelf in deze muziekfilm. De film vertelt in flashback, over een jonge rock & roll zanger genaamd Johnny Melody (Jimmy Clanton). Diens groei naar bekendheid vanaf een weeshuis waar niemand hem wilde tot zijn ontdekking door Alan Freed, wordt getoond met veel muziek.
Go-Between, The (1970) Go-Between, The (1970)
Leo Colston blikt terug op een zomer in zijn jeugd die zijn leven veranderde. De jonge Leo beleeft een eigenaardige zomer op een landgoed. Hij observeert de gedragingen van alle aanwezige volwassenen. Marion is verloofd, maar stiekem verliefd op Ted. Zij gebruiken Leo als hun boodschapper.
Go-Con! Japanese Love Culture (2000) Go-Con! Japanese Love Culture (2000)
Drie jongens organiseren aan de lopende band go-cons in een restaurantje waarbij ze steeds vier meisjes uitnodigen en een vierde, sukkelige jongen waartegen zijzelf beter afsteken. Het personeel in de keuken geniet mee door weddenschappen af te sluiten op welke jongen en meisje die avond iets met elkaar zullen doen. Als op een go-con op kerstavond een ex van een van de jongens opduikt en ook de andere meisjes geen onbekenden blijken te zijn, neemt de avond een onverwachte wending.
Go-get-'em Haines (1936) Go-get-'em Haines (1936)
Steve Haines (William Boyd) is een journalist die uit is op een scoop. Om die reden volgt hij een rijke magnaat op de voet. Als Haines daarom inscheept op dezelfde oceaanstomer als de zakenman, raakt hij betrokken bij een cruise vol romantiek, intrige en zelfs moord.
Go-Getter, The (2007) Go-Getter, The (2007)
Tiener Mercer (Lou Taylor Pucci) is hevig gedesillusioneerd is na een tragisch verlies, zijn moeder is namelijk overleden. Om zijn depressies het hoofd te bieden steelt hij een auto om een trip te maken naar zijn mexicaanse halfbroer die hij al jaren niet heeft gezien. Wanneer het mobieltje in de auto afgaat beantwoordt hij deze en wat blijkt : het is de eigenaar van de auto, Kate (Zooey Deschanel). Zij kent zijn naam, wat hem stoort, maar laat gedurende de trip de auto aan hem op voorwaarde dat hij haar vertelt over zijn reis. Hij vat het idee op een meisje (Jena Malone) dat hij nog van de middelbare school kent en die in de buurt van zijn halfbroer woont, te verrassen met een bezoek.
Goal II: Living the Dream (2007) Goal II: Living the Dream (2007)
Nadat Santiago Munez (Becker) in het eerste deel naar Newcastle verkastte ging een wens van hem in vervulling. Nu speelt hij enkele jaren bij deze club totdat één van de beste clubs ter wereld zich bij hem meldt om hem in te lijven; Real Madrid.
Goal! (2005) Goal! (2005)
Santiago is een jongen met een ongelooflijk voetbaltalent. Net als miljoenen andere jongens, wil hij graag een profvoetballer worden. Levend in de barrios van Los Angeles lijkt dit echter nooit meer dan een droom te worden. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.. en Santiago op proef mag komen spelen bij het grote Newcastle United in de Engelse Premier League.
Goal! III (2008) Goal! III (2008)
Liam Adams en zijn beste vriend en Real Madrid teamgenoot Charlie Braithwaite worden geselecteerd voor het nationale Engelse team. Het betekent het hoogtepunt in Liam's carrière en bovendien heeft hij een toevallige ontmoeting die zijn leven op z'n kop zet. Het betekent dat Liam verantwoordelijkheden zal moeten gaan nemen in zijn leven en van een jongen een man moet worden.
Goat on Fire and Smiling Fish (1999) Goat on Fire and Smiling Fish (1999)
Twee broers delen samen een huis in Los Angeles. De ene heet Tony, een slecht acteur en de ander is Chris, een accountant. Beide hebben ze een hele vrije relatie. Tony heeft zijn vriendin ontmoet op het postkantoor. Chris heeft zijn vriendin ontmoet op een filmset waar ze dierentrainster is. Maar houden deze relaties lang stand?
Goat's Tail, A (2006) Goat's Tail, A (2006)
Kojo is een taxibestuurder die in Ghana leeft en werkt. Tijdens zijn middagdutje wordt hij gewekt door Cynthia, een mooie jonge rondreizende actrice. Zij is in Ghana voor een dag en huurt Kojo om haar toeristische plekjes te tonen. De dag eindigt met een seksuele escapade en een vage uitnodiging van Cynthia aan Kojo om naar Engeland over te komen. Vier maanden later staat Kojo op de stoep bij Cynthia, vervuld door de ambities om snel geld te verdienen, zijn dromen waar te maken en te slagen als dichter. Echter, spoedig komt hij erachter dat het gras niet groener is aan de andere kant van de oceaan en dat mensen niet altijd zijn wat ze lijken te zijn.
Goblin (1993) Goblin (1993)
Een pasgetrouwd koppel trekt in hun nieuwe huis met wat hulp van hun vrienden. Maar wat ze niet weten is dat de vorige bewoner twintig jaar geleden een monsterlijk wezen uit de hel heeft opgewekt en nu wil het monster zijn verloren tijd inhalen...
GoBots: War of the Rock Lords (1986) GoBots: War of the Rock Lords (1986)
De GoBots moeten het opnemen tegen de kwaadaardige Renegades, en daarbij tevens de onschuldige Rock People redden van de gevaarlijke Rock Lords. Gebaseerd op het gelijknamige speelgoed.
God Afton, Herr Wallenberg - En Passionshistoria Från... (1990) God Afton, Herr Wallenberg - En Passionshistoria Från... (1990)
geregisseerd door Kjell Grede
met Stellan Skarsgård, Katharina Thalbach en Károly Eperjes
God Bless the Child (1988) God Bless the Child (1988)
Het zijn harde tijden voor Theresa Johnson en haar zevenjarige dochtertje Hillary. Theresa is in de steek gelaten door haar echtgenoot en werd uit haar appartement gezet. Moeder en kind zitten nu in een tehuis voor daklozen en voor hen is het de meest vernederende nachtmerrie ooit. Toch krijgen ze weer een sprankje hoop als een jongeman, Calvin Reed, tijdelijk onderdak voor hen vindt...
God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (2006) God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (2006)
In 1983 zijn ongeveer 25.000 kinderen tussen de 5 en 10 jaar uit zuidelijk Sudan gevlucht voor het noordelijke moslimleger, die het doel had om de mannelijke Christelijke zwarte bevolking uit te roeien. Drie jongens leggen blootsvoets 1.000 mijl door de woestijn af, en komen uiteindelijk aan in een V.N. vluchtelingenkamp in Kakuma, Kenia. Vanaf hier worden de kinderen met de camera gevolgd door regisseur Christopher Quinn, in hun verdere reis naar het veilige Amerika.
God Has a Rap Sheet (2003) God Has a Rap Sheet (2003)
Acht mannen met een verschillende achtergrond worden op een avond gearresteerd, en moeten een cel delen met een dakloze die beweert God te zijn.
God Is My Co-Pilot (1945) God Is My Co-Pilot (1945)
Robert L. Scott heeft er zijn hele leven al van gedroomd om gevechtspiloot te worden, maar tijdens W.O.II, kan hij slechts transporten vliegen naar China. In China weet hij echter generaal Chenault over te halen hem toe te laten treden tot de beroemde Flying Tigers piloten.
God Is My DJ (2006) God Is My DJ (2006)
'God Is My DJ' is een documentaire over de wereld van de ‘dance’, waarin jongeren op grootse feesten op zoek zijn naar genot, ‘zichzelf zijn’ en als individu deel uitmaken van een massa. Duncan Stutterheim van ID&T organiseert sinds zijn eigen middelbare schooltijd de feesten waar hij zelf van droomde. Zijn jaarlijkse Sensation-feesten in de Amsterdam Arena zijn een begrip onder jongeren en worden elk jaar massaal bezocht. 'God Is My DJ' volgt Duncan, Lisca en hun familie en vrienden in de periode voor Sensation 2005.
God Said, 'Ha!' (1998) God Said, 'Ha!' (1998)
Julia Sweeney vertelt in één monoloog haar hele leven aan de camera. Ze heeft het ondermeer over haar broer en zijn strijd tegen kanker, en over haar gevoelens toen ze te horen kreeg dat ze zelf ook kanker had.
God Told Me To (1976) God Told Me To (1976)
Een aantal inwoners van New York pleegt elk een moord, blijkbaar zonder duidelijk motief. Er duiken echter meer en meer moordenaars op en algauw ontdekt de politie een patroon: de meeste moordenaars beweren dat hun daden werden opgedragen door God.
God Who Wasn't There, The (2005) God Who Wasn't There, The (2005)
In deze documentaire bespreekt Brian Flemming de bijbel en de geschiedenis van het christendom, waarbij hij zijn twijfels uit over het feit of Jezus echt heeft bestaan.
God's Country (1986) God's Country (1986)
Glencoe, Minnesota, een klein dorpje in Amerika dat leeft van de landbouw op een traditionele manier. In 1979 wordt dit dorpje ontdekt. Men heeft het over een dorp waar men niets wil weten van geweld, waar men gelukkig is en waar men weet hoe het land bewerkt moet worden en dit wordt overgegeven van vader op zoon. Het lijkt wel een paradijs. Vijf jaar later is de sfeer in het dorpje compleet veranderd. Men gelooft niet meer in de toekomst…
God's Country and the Man (1937) God's Country and the Man (1937)
Nadat Red de vader van Jim Reed vermoord heeft, steelt hij het geld van zijn vriendin Roxey en vlucht naar het Noorden. Jim, die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader, ontmoet per toeval Roxey. Als de twee goud vinden opent Roxey een danstent met haar deel, in de hoop dat Red zal terugkeren als hij hiervan hoort. Op deze manier krijgen ze allebei hun wraak.
God's Little Acre (1958) God's Little Acre (1958)
Film gaat over het leven van boeren in Georgia die het niet al te breed hebben. Maar plotseling horen ze dat de opa vroeger heel veel goud op het land heeft begraven...
God's New Plan (1999) God's New Plan (1999)
Ellen Young is een vrouw die weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze probeert er voor te zorgen dat haar gezin ook na haar dood compleet zal blijven: ze zoekt een ‘opvolgster’.
Goda Viljan, Den (1992) Goda Viljan, Den (1992)
Het verhaal van Ingmar Bergman's ouders. In 1909 wordt de arme theologie-student Henrik Bergman verliefd op Anne Akerblom, dochter van een rijke familie. Nadat ze zijn getrouwd accepteert Henrik een baan als dominee in het hoge noorden van Zweden. Na een tijdje kan Anne het leven in het eenzame koude Norrland niet meer aan, en gaat terug naar Uppsala. Henrik blijft in het noorden.
Goddess of 1967, The (2000) Goddess of 1967, The (2000)
Een jonge Japanse man droomt al jaren van een echte Goddess: de Citroën DS. Op een dag vindt hij een aanbieding van zo'n wagen op het internet. Hij zoekt contact met de verkoper, spreekt een prijs af en besluit om naar Australië te reizen om de wagen te gaan kopen. Maar als hij eenmaal bij de plaats van zijn bestemming aankomt, blijkt de verkoper dood te zijn. Een 17-jarig meisje dat in het huis van de verkoper aanwezig is, laat hem binnen en presenteert hem de wagen. Samen beginnen ze aan een vijfdaagse trip met de Goddess.
Goddess of Love (1988) Goddess of Love (1988)
Omdat ze met haar vrije manier van leven steeds weer voor opschudding zorgt, wordt Venus, de godin van de liefde, door Zeus gestraft. Hij verandert haar in een stenen standbeeld waar drieduizend jaar geen beweging meer in zal komen, totdat het beeld in het hedendaagse Los Angeles in handen komt van kapper Ted, die het beeld weer tot leven weet te roepen.
Goddess, The (1958) Goddess, The (1958)
Emily Ann Faulkner uit Maryland is een verwaarloosde jonge vrouw, die in armoede leeft. Ze heeft er alles voor over om een filmster te worden. Ze gaat naar Los Angeles en krijgt In Hollywood hier en daar een paar filmrollen aangeboden. Emily trouwt met de aan lager wal geraakte, maar voordien succesvolle atleet Dutch Seymour. Dutch is al snel hevig jaloers vanwege Emily’s sexappeal. Emily slaapt haar weg naar de top, maar moet uiteindelijk vaststellen, dat haar succes eigenlijk niet veel voorstelt, ze voelt zich immers erg eenzaam. Emily concludeert, dat de liefde, die ze in haar moeilijke jeugd heeft moeten ontberen, ook niet kan ontvangen en onvoldoende aan haar jonge dochter kan geven.
Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa (1976) Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa (1976)
Deze documentaire volgt de motorbende "The Black Emperors", die vanaf begin jaren 70 met vele andere motorbendes actief worden in Japan. Ze krijgen de nodige aandacht in de media en van de politie. Dit plus het sociale leven van een van de bendeleden wordt in deze documentaire nader uitgelicht.
Gode Strømer, Den (2004) Gode Strømer, Den (2004)
Politieagent Jens heeft een probleem. Zijn vrienden hebben een container gestolen en binnen de kortste keren verschijnen de Chinese en Russische maffia om de inhoud terug te krijgen. Jens zal de container moeten vinden om zijn vrienden te redden.
Godelureaux, Les (1961) Godelureaux, Les (1961)
Ronald is een rijke, verwende jongeman die niet gaat werken, maar zijn tijd samen met een stel vrienden besteedt aan idiote spelletjes. Hij wordt zelf het slachtoffer van een grap die hem diep in zijn trots krenkt. Arthur, een leegloper zoals hij, heeft alleen maar zijn auto verplaatst. Dat is voldoende voor Ronald om wraak te nemen. Hij ontmoet de knappe, sensuele Ambroisine, en gebruikt haar om de gevoelens van Arthur te kwetsen.
Godfather of Green Bay, The (2005) Godfather of Green Bay, The (2005)
Ondanks alle bekendheid die de LA komediant Joe Keegan (Schwaba) heeft, is er voor hem geen echte doorbraak weggelegd. Als zijn beste vriend Kenny (Barber) op een dag met de mededeling komt dat de Tonight Show talent scout Harvey Skoric meedingt aan een aankomende “Rocktober” talentenfestival te Pine Lake, ziet Joe een kans om voor de laatste keer een auditie te doen om zo zijn echte doorbraak te krijgen.
Godfather, The (1972) Godfather, The (1972)
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een Mafia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito haat drugs, en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
Godfather: Part II, The (1974) Godfather: Part II, The (1974)
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die in de jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
Godfather: Part III, The (1990) Godfather: Part III, The (1990)
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleone's probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Godless in America (2006) Godless in America (2006)
Deze documentaire beschouwt Madalyn Murray O'Hair, een bijzondere vrouw, die het dertig jaar lang opnam tegen God in Amerika. In de zomer van 1995 komt daar een einde aan wanneer zij op 76-jarige leeftijd haar huis verlaat en op mysterieuze wijze verdwijnt. Tegelijkertijd verdwijnt er een half millioen dollar van de bankrekening van de American Atheists, de organisatie die ze zelf heeft opgericht en waar zij het boegbeeld van was.
Godmoney (1997) Godmoney (1997)
Nathan heeft genoeg van zijn leven in New York en vertrekt naar de Westkust. Daar wil hij met een schone lei beginnen. Maar al snel stapelen de problemen zich op. Als hij in geldnood raakt vervalt hij weer in zijn oude -criminele- gewoonten.
Godmonster of Indian Flats (1973) Godmonster of Indian Flats (1973)
Het wilde westen. Burgemeester Charles Silverdale (Stuart Lancaster) wil de controle houden over zijn stadje, en als er een vertegenwoordiger van een mijnbouwbedrijf in de stad komt en probeert aandelen te kopen van Comstock, een bedrijf dat grotendeels toehoort tot Silverdale, gaan Silverdale en zijn handlangers proberen de vertegenwoordiger in discrediet te brengen en zelfs te lynchen. Ondertussen heeft het schaap van professor Dr. Cyrus Clemens geboorte gegeven aan een gemuteerd embryo. De mutant groeit snel, tot enorme proporties, en ontsnapt nadat de lynchers het lab van de professor doorzocht hebben.
Godoki Momburim Childae (2004) Godoki Momburim Childae (2004)
Drie oude mannetjes wonen in een onopvallend havenstadje en houden er een rustig leventje op na. Pil-guk is een visser die nooit veel haast heeft om uit te varen, Chung-dal heeft een struisvogelboerderij en Chan-kyong heeft een kruidenierszaak. Maar op een dag krijgen de drie mannen ruzie en doen ze er alles aan om elkaars leven zo zuur mogelijk te maken.
Gods and Generals (2003) Gods and Generals (2003)
De film, een prequel van Gettysburg uit 1993, volgt het leven van de legendarische oorlogsheld Stonewall Jackson tijdens verschillende veldslagen in de Amerikaanse Burgeroorlog.
Gods and Monsters (1998) Gods and Monsters (1998)
1957: de jonge ex-marinier Clayton Boone (Brendan Fraser) werkt als tuinman bij de gepensioneerde filmregisseur James Whale (Ian McKellen), maker van de beroemde Frankenstein films uit de jaren 30. Hoewel Whale in comfortabele afzondering leeft, gaat zijn gezondheid achteruit en wordt hij verzorgd door de beschermende huishoudster Hannah. Boone raakt gefascineerd door de verhalen van zijn werkgever over het 'oude' Hollywood, maar is zich er terdege van bewust dat de oude man homoseksueel is. Hij wordt dan ook achterdochtig als Whale hem vraagt te poseren voor schetsen in zijn atelier aan het zwembad.
Gods Must Be Crazy II, The (1989) Gods Must Be Crazy II, The (1989)
Botswana. Xixo leeft met zijn gezin en de andere Bosjesmannen in de dorre vlakte van de Kalahari-woestijn. Samen met zijn kinderen Xiri en Xisa trekt Xixo op vruchtenpluk. De hemel boven de Kalahari is vol verrassingen, dit keer regent het geen cola, maar komen een Amerikaanse advocate en een jachtopziener in de takken van een baobab terecht. Xixo zou de mooie advocate Ann Taylor graag ter hulp willen komen, maar hij heeft wel wat anders te doen: zijn kinderen redden uit de klauwen van een kwade ivoorhandelaar.
Gods Must Be Crazy, The (1980) Gods Must Be Crazy, The (1980)
Een bosjesman in de Kalahari staat op een dag oog in oog met de moderne en westerse beschaving in de vorm van een Coca Colaflesje. Hij neemt dit wonderlijk ding mee terug naar zijn stam en al gauw wordt het gebruikt voor verschillende doeleinden. Maar omdat het flesje ook conflicten tussen de mensen teweegbrengt, besluit de man het flesje terug te brengen naar de goden, want hij denkt dat het daarvandaan komt. Op zijn tocht maakt hij verschillende avonturen mee.
Godsend (2004) Godsend (2004)
Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.
Godsend, The (1980) Godsend, The (1980)
Kate Marlowe (Cyd Hayman) en Alan Marlowe (Malcolm Stoddard) leven met hun 4 kinderen op het engelse platteland en zijn nogal verbaasd als er een zwangere vrouw opduikt. Ze nemen haar op in de familie, maar kort na de geboorte van een meisje, verdwijnt ze spoorloos. Ze voeden de baby op als hun eigen kind. Maar als een van hun eigen kinderen op een vreemde manier overlijdt vragen ze zich af wie dat meisje eigenlijk wel is.
Godson, The (1998) Godson, The (1998)
Maffiabaas Sunny Calzone was hard, keihard. Hij werd neergeschoten, neergestoken, overreden door een truck en van het dak van een flat gegooid, maar hij stierf toen hij struikelde over zijn eigen schoenveter. Zijn lieve broer Giusseppe, ook wel Guppie genoemd, neemt nu de leiding van de familie op zich.
Godspell: A Musical Based on the Gospel according to ... (1973) Godspell: A Musical Based on the Gospel according to ... (1973)
geregisseerd door David Greene
met Katie Hanley, Victor Garber en David Haskell
Godzilla (1998) Godzilla (1998)
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoules maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Godzilla, King of the Monsters! (1956) Godzilla, King of the Monsters! (1956)
Godzilla, een enorme vuurspugende draak, wordt in zijn slaap gestoord door kernproeven die op zijn eiland worden uitgevoerd. Het beest baant zich een weg naar Tokio en richt daar enorme schade aan. De Amerikaanse journalist Steve Martin is toevallig in de buurt en probeert samen met zijn vriend Dr. Daisuke Serizawa een manier te vinden om het monster te vernietigen.
Goebbels-Experiment, Das (2005) Goebbels-Experiment, Das (2005)
In Das Goebbels-Experiment leest acteur Udo Samel voor uit het dagboek van nazi-propagandaminister Joseph Goebbels (1897-1945). Hierin doet hij verslag van de periode 1924 tot en met 1945. De documentaire laat Goebbels voor zichzelf spreken, in combinatie met nog nooit vertoond historisch archiefmateriaal. Hiermee legt de regisseur het leven bloot van een van de belangrijkste mannen van het Dritte Reich, zijn eerste kennismaking met de NSDAP en zijn bewondering voor Hitler.
Goede Man, Lieve Zoon (2001) Goede Man, Lieve Zoon (2001)
In de heuvels rond Sarajevo ligt het dorp Ahatovici. In 1992 werd in het dorp zo'n 80 procent van alle mannen vermoord. Stuk voor stuk mensen die bijzonder zijn geweest voor hun familie en voor de gemeenschap waarin ze woonden, werkten en liefhadden. Goede Man, Lieve Zoon is het kleine grote verhaal achter deze vergeten tragedie. De vermoorde mannen worden tot leven gebracht door de verhalen van hun vrouwen, dochters en nog levende zonen en via de weinig overgebleven foto's en voorwerpen. Juist door middel van die kleine dingen wil de film iets groots vertellen. Het gaat om de herinneringen - mooie, weemoedige en trieste - die vastgekleefd zitten aan een teruggevonden horloge, een appelboom, een stuk metselgereedschap of een T-shirt. Beetje bij beetje zijn het die herinneringen die op een heuvel in Bosnië het beeld van een ontwrichte gemeenschap projecteren.
Gog (1954) Gog (1954)
Tijdens een experiment van het induceren van een diepe slaap die zou gebruikt worden voor een lange ruimtereis worden meerdere wetenschappers in een nieuwe Mexicaanse onderzoeksbasis gedood. Blijkbaar door machines die onafhankelijk beginnen te handelen. Veiligheidsagent Sheppard komt bij de geheime ondergrondse basis aan om mogelijke sabotage te onderzoeken. Hij stelt vast dat de gehele installatie door de supercomputer NOVAC en zijn robots Gog en Magog wordt gecoördineerd. Daarnaast ontdekt hij een vreemd vliegend voorwerp hoog in de lucht dat boven de plaats blijft cirkelen.
Goh-hime (1992) Goh-hime (1992)
Het afgehakte hoofd van de door krijgsheer Hideyoshi Toyotomi geëxecuteerde Sen no Rikyu, meester van de thee-ceremonie, wordt neergelegd aan de voet van een standbeeld van Rikyu. Dit tot grote woede van Goh-hime, de geadopteerde dochter van Toyotomi, die samen met haar dienaar Usu het hoofd steelt. Vervolgens bezorgt Usu het hoofd bij Rikyu's dochter Ogin, die na de ontvangst ervan harakiri pleegt. Vlak voor haar dood vertelt ze Usu een belangrijk geheim, waardoor Usu zich genoodzaakt voelt naar de bergen te vluchten.
Goha (1958) Goha (1958)
Omar Sharif speelt een naieve jonge man die maar geacepteerd wordt door zijn vrienden en familie. Zij weten alleen niet dat hij meer intelligentie, vastberadenheid en fantasie bezit dan iedereen bij elkaar. Het verhaal krijgt een dramatische wending als hij verliefd wordt op de jonge vrouw van de "wijze" dorps-oude.
Gohatto (1999) Gohatto (1999)
Kyoto, 1865, het einde van het Edo-tijdperk. De jonge samoerai Kano Sozaburo wordt aangenomen als lid van de Shinsengumi, een boeddhistische zwaardvechterclan die de strikte waarden van het feodale Japan wil handhaven. De betoverend mooie, Kano blijkt een uitmuntend zwaardvechter, die de hoofden van de in een geïsoleerde mannengemeenschap levende samoerai op hol brengt.
Goin' South (1978) Goin' South (1978)
Henry Moon wordt gevangen genomen voor het plegen van een overval. Hij ontdekt dat er een wet is in het kleine stadje waar hij is gepakt, dat elke niet getrouwde vrouw hem kan redden van ophanging door met hem te trouwen. Julia Tate zoekt een man om haar te helpen met haar mijn en trouwt met hem. De sheriff maakt hem duidelijk wat de gevolgen zullen zijn als hij Julia verlaat. De twee beginnen, uit noodzaak, een relatie waarin ze beide niks met elkaar gemeen hebben.
Goin' to Town (1935) Goin' to Town (1935)
Het arme danseresje Cleo Borden blijkt opeens schatrijk wanneer haar verloofde om het leven komt en haar een fortuin nalaat. Cleo neemt het er flink van, geeft veel geld uit, reist over de wereld en doet hopeloze pogingen over te komen als een echte 'lady'. Dan valt ze ook nog voor de Britse adellijke Sir Carrington.
Going All the Way (1997) Going All the Way (1997)
De bedeesde ex-soldaat Davies voelt zich in de conservatieve jaren '50 sterk belemmerd in zijn ontwikkeling. De brutale Gunner trakteert hem op een wilde stadstocht vol drank, kunst en vrouwen. Helaas niet zonder gevolgen.
Going Ape! (1981) Going Ape! (1981)
Het leven Van Oscar neemt een drastische wending als op een dag zijn vader sterft. De jonge kerel erft niet alleen 5 miljoen Dollar, hij krijgt er ook nog eens drie orang-oetangs bovenop. Er hangt echter wel een voorwaarde aan: als één van de drie aapjes binnen de drie jaar sterft of ziek wordt, erft Oscar helemaal geen geld!
Going Back (2001) Going Back (2001)
Kathleen Martin, een TV journaliste wordt naar Vietnam gestuurd om verslag te doen van de reünie van Echo Company. Dit Amerikaanse onderdeel heeft het in Vietnam verschrikkelijk zwaar te verduren gehad. Kathleen's documentaire begint slecht wanneer bekend wordt dat Kapitein Ramsey ervan beschuldigd wordt verkeerde bombardements-coördinaten te hebben doorgegeven, waardoor zijn eigen mannen zijn omgekomen. Het drama krijgt pas zijn ware gestalte als we de verhalen van de mannen horen en zij die fatale dag opnieuw beleven.
Going Bananas (1988) Going Bananas (1988)
Big Bad Joe, een goedaardige dikzak, past op de zoon van een senator als de jongen naar Afrika gaat. Ze komen in conflict met een plaatselijk hoofd van politie over de illegale dierenhandel.
Going Berserk (1983) Going Berserk (1983)
John Bourgignon is een limousinechauffeur die halsoverkop verliefd wordt op de dochter van een politicus. De arme John wordt echter ontvoerd door de sekteleider Sun Yi en gehersenspoeld totdat hij als enige doel voor ogen heeft: het vermoorden van de politicus.
Going Down (2003) Going Down (2003)
Een uit de hand gelopen feestje, een gesloopt huis, twee losers, drie lekkere meiden, vier domme spierbundels, een hoertje, een lijk en drie uur om al deze rommel op te ruimen.
Going for Broke (2003) Going for Broke (2003)
Voor Laura is een spelletje jackpot of aanschuiven aan de roulettetafel geen onschuldig spelletje maar bloedige ernst: zij is gokverslaafd. Ze verwaarloost haar kinderen en haar man en jaagt er al het geld door, ook dat van haar moeder.
Going Greek (2001) Going Greek (2001)
De eerstejaarsstudent Jake Taylor sluit zich gedwongen aan bij de stoerste groep van de school. Hij wil dat eigenlijk niet, maar zonder hem wordt zijn nerderige kamergenoot niet geaccepteerd. Jake wordt verliefd op een meisje die een grote afkeer heeft tegen de groep. Jake staat voor een moeilijke keuze; of hij moet allerlei wilde plannen uitvoeren of hij gaat voor het meisje.
Going Hollywood (1933) Going Hollywood (1933)
Sylvia Bruce is lerares frans op de Briarcroft's School voor meisjes. Sylvia is op zoek naar ware liefde en wanneer zij Bill Williams op de radio hoort, verlaat zij haar school om hem te bedanken. Maar Bill is op weg naar Hollywood om samen met Lili Yvonne een film te gaan maken. Sylvia reist achter hen aan en omdat zij geen enkele kans krijgt om Bill te spreken, solliciteert zij naar een plaats in zijn achtergrondkoor. Wonder boven wonder wordt zij aangenomen en als Lili een korte tijd later afhaakt, krijgt Sylvia zelfs de mogelijkheid om Bill's tegenspeelster te worden.
Going Home (1971) Going Home (1971)
Harry Graham komt uit de gevangenis na 15 jaar te hebben vastgezeten voor de moord op zijn echtgenote. Het valt nog niet mee om zijn leven opnieuw op te pikken. In het bijzonder omdat zijn zoon nog altijd wraak zoekt voor zijn moeder.
Going in Style (1979) Going in Style (1979)
Joe, Al en Willie zijn drie bejaarden die samen hun dagen op een bank in het park doorbrengen. Ze snakken alledrie naar actie en spanning in hun leven en besluiten een bank te overvallen. Ondanks hun hoge leeftijd brengen ze hun opdracht tot een goed einde én beleven ze de ultieme kick. Kort na de overval sterft Willie. Zijn vrienden blijven echter niet bij de pakken zitten en trekken met de buit naar Las Vegas.
Going My Way (1944) Going My Way (1944)
Als de jonge pater O'Malley (Bing Crosby) wordt aangesteld in een oude vastgeroeste parochie, ontstaan er op slag moeilijkheden. De humeurige oude pater Fitzgibbon (Barry Fitzgerald) van St. Dominic heeft geen hoge dunk van O'Malley en zijn moderne ideeën. De twee kunnen het gewoon niet met elkaar eens worden. Als O'Malley echter succes krijgt met zijn werk onder de boefjes in de wijk, verandert de sfeer langzaam maar zeker.
Going Off Big Time (2000) Going Off Big Time (2000)
Omdat hij toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is, krijgt Mark Clayton vier jaar aan zijn broek. Hij doorstaat het lugubere leven in de bajes en begint een eenzame strijd tegen het systeem dat hem een oor aan heeft genaaid. Achter de tralies raakt hij bevriend met de zware crimineel Ozzi. Als ze hun tijd achter de rug hebben, zijn ze vastbesloten om de macht over de georganiseerde misdaad in de stad over te nemen. De slimme Mark weet snel een belangrijke positie op te bouwen in de drugshandel. De bende die hij samen met Ozzi leidt, heeft de juiste mix van power en brains. Het enige probleem blijkt toch Ozzi te zijn, door zijn onberekenbare en agressieve karakter is hij een wandelende tijdbom die elk moment kan exploderen.
Going Overboard (1989) Going Overboard (1989)
Shecky Moskowitz (Sandler), een verdienstelijke jonge komediant, belandt als bediende op een cruiseschip, als de Miss-Universe verkiezing op het schip wordt gehouden. De grote man aan boord is Dickie Diamond, ook comediant en vrouwenverslinder. Tot er opeens een groep terroristen het schip probeert te bestormen. Shecky probeert de boel te redden...
Going the Distance (2004) Going the Distance (2004)
Nick heeft zijn leven al helemaal uitgestippeld , trouwen, kinderen en een mooi huis. Waar hij niet op gerekend heeft is dat zijn vriendin er vandoor gaat met een macho producer. Nick probeert van alles om zijn vriendin voor zich terug te winnen.
Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (2006) Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (2006)
Elke angst die je voelde. Elke vorm van kwaad die je ooit zag. Elke nachtmerrie die je ooit had, komen samen voor de eerste keer in één film. Going to Pieces is de ultieme film die je op een angstaanjagende tocht neemt langs de meest favoriete slasherfilms, waaronder; Halloween, Psycho, Friday the 13th, Prom Night, A Nightmare on Elm Street, Scream en When a Stranger Calls.
Going to the Mat (2004) Going to the Mat (2004)
Jace Newfield heeft een probleem. Los van het feit dat hij blind is en ook nog eens nieuw is op school, denken zijn klasgenoten dat hij een sukkel is. Jace moet dus een manier vinden om geaccepteerd te worden en hij denkt dat meedoen met het worstelteam misschien de oplossing is.
Going Under (1990) Going Under (1990)
De duurste onderzeeër ooit is nog niet klaar maar de president wil dat deze in een week uitvaart. Er moet flink bezuinigd worden op kwaliteit en ze stellen de slechtste bemanning samen die er te vinden is. Aan het hoofd komt een man te staan met diverse fobieën, waaronder water- en engtevrees. Hij wordt gebruikt door een industrieel magnaat die voor eigen gewin een oorlog wil beginnen.
Going Upriver: The Long War of John Kerry (2004) Going Upriver: The Long War of John Kerry (2004)
Gedesillusioneerd keerde hij terug in de Verenigde Staten. Hij werd vredesactivist en was actief betrokken bij de massademonstraties in 1967, waarbij veteranen hun regering oproepen de oorlog in Vietnam te stoppen. In openbare bijeenkomsten getuigden hij en vele andere veteranen over de gruwelen waarmee ze als soldaat geconfronteerd waren in Vietnam. Deze documentaire doet verslag van John Kerry's tijd in Vietnam en zijn bijdrage aan de vredesbeweging via archiefmateriaal, aangevuld met interviews met vrienden, familie en oorlogsveteranen.
Goitia, un Dios para sí Mismo (1988) Goitia, un Dios para sí Mismo (1988)
Deze gefilmde biografie vertelt het verhaal van de Mexicaanse artiest Francisco Goitia (José Carlos Ruiz) wiens problemen met de wetten van de kunst en de godsdienst zich uiten in al zijn schilderijen.
Gojira (1954) Gojira (1954)
Godzilla, een enorme vuurspugende draak, wordt in zijn slaap gestoord door kernproeven die op zijn eiland worden uitgevoerd. Het beest baant zich voor het eerst in de filmgeschiedenis een weg naar Tokio en richt daar enorme schade aan.
Gojira (1984) Gojira (1984)
Dertig jaar na zijn eerste aanval keert Godzilla terug om Tokio voor de zoveelste keer in zak en as te leggen. Deze keer heeft de mensheid echter een gepast wapen tegen het monster: de hyper-geavanceerde straaljager Super X.
Gojira Ni-sen Mireniamu (1999) Gojira Ni-sen Mireniamu (1999)
Japan wordt aangevallen door een vliegende schotel die in Tokio het monster Orga op vrije voet stelt. Algauw is de mensheid op het monster Godzilla aangewezen om de wereld te redden.
Gojira no Gyakushû (1955) Gojira no Gyakushû (1955)
Godzilla is nog steeds de onbetwiste koning van de monsters. Dat verandert als hij te maken krijgt met Gigantis, een soort vuurspugende schildpad. Samen vechten ze een bittere strijd uit over de werelddominantie en verpulveren in hun strijd menige Japanse grootstad.
Gojira tai Biorante (1989) Gojira tai Biorante (1989)
Godzilla is de onoverwonnen koning van de wereld, maar krijgt het zwaar te verduren als hij voor de strijd wordt uitgedaagd door Biollante, een gemuteerde rozenstruik.
Gojira tai Hedorâ (1971) Gojira tai Hedorâ (1971)
De aarde is zo enorm vervuild, dat er uit die vervuiling een nieuw monster ontstaat: Hedora, het Smog-Monster. Algauw begint Hedora een bitter gevecht met Godzilla, en spuwt daarbij enorme wolken gifgas.
Gojira tai Kingu Gidorâ (1991) Gojira tai Kingu Gidorâ (1991)
Tijdreizigers uit de 23e eeuw keren terug naar het Japan van 1992 om hen te waarschuwen dat Godzilla een nucleaire ramp zal veroorzaken in de 21e eeuw en hebben een voorstel om de wereld voor altijd van dit monster te bevrijden. Ze stellen voor om terug te gaan naar het eiland Ragos in 1944 waar toendertijd een reptiel bloot stond aan de radioactieve straling van de op het atol Bikini gehouden atoomproeven en Godzilla werd. Terwijl ze bezig zijn met hun plan verschijnt Koning Ghidrah in 1992 en het plan van de 'bezoekers' wordt ontdekt.
Gojira tai Megagirasu: Jî Shômetsu Sakusen (2000) Gojira tai Megagirasu: Jî Shômetsu Sakusen (2000)
Godzilla heeft in het verleden vele Japanse steden vernietigd en daarom heeft de Japanse overheid een nieuwe wapen ontwikkeld: de 'Black Hole'. Wanneer Godzilla opnieuw verschijnt wordt dit wapen gebruikt, maar hierdoor wordt plotseling een ander monster tot leven gewekt: Megaguirus. Megaguirus gaat vervolgens de strijd aan met Godzilla.
Gojira tai Megaro (1973) Gojira tai Megaro (1973)
Het ondergrondse konginkrijk Seatopia stuurt Megalon, een enorme kever, en Gigan op pad om alle aardbewonders uit te roeien. Een robot die zelfstandig kan denken, probeert de monsters te stoppen en roept daarvoor de hulp in van Godzilla.
Gojira tai Mekagojira (1974) Gojira tai Mekagojira (1974)
Aliens proberen de wereld te veroveren, en voor het geval dat Godzilla hen voor de voeten zou lopen, hebben de aliens een mechanische Godzilla-robot gebouwd, die de echte Godzilla met gemak zou moeten tegenhouden.
Gojira tai Mekagojira (2002) Gojira tai Mekagojira (2002)
Godzilla maakt Japan weer eens onveilig, maar deze keer denkt een aantal wetenschappers er echt iets op gevonden te hebben. Op basis van het skelet van de Godzilla die ze in 1954 verslagen hebben, bouwen ze een cyborg-Godzilla, die minstens even sterk zou moeten zijn als het echte monster.
Gojira tai Mosura tai Mekagojira: Tôkyô S.O.S. (2003) Gojira tai Mosura tai Mekagojira: Tôkyô S.O.S. (2003)
Een jaar na het legendarische gevecht tussen Godzilla en Mechagodzilla, worden de twee monsters gedwongen om samen met Mothra een ultieme titanenstrijd aan te gaan, waarbij slechts één monster kan winnen. De inwoners van Tokio hopen dat ze na deze strijd eens en voor altijd van de monsters verlost zullen zijn.
Gojira VS Desutoroia (1995) Gojira VS Desutoroia (1995)
Na Godzillas gevecht met de Oxygen Destroyer wordt het monster Destoroyah op de aarde losgelaten. Godzilla staat op de rand van een nucleaire inzinking en zal zijn laatste krachten nodig hebben om ook Destoroyah te kunnen verslaan.
Gojira VS Mekagojira (1993) Gojira VS Mekagojira (1993)
De Verenigde Naties zijn het zat om altijd maar door Godzilla te worden aangevallen en alle landen slaan de handen in elkaar om een robot te bouwen die Godzilla definitief moet verslaan. Alleen blijkt de Mechagodzilla het niet zo goed te doen als ze hadden verwacht.
Gojira VS Mosura (1992) Gojira VS Mosura (1992)
Terwijl Godzilla net een stad aan het vertrappelen is, begint Battra op een andere plaats in Japan aan een gevecht met Mothra. Die kan het echter niet alleen aan, en roept de hulp in van Godzilla.
Gojira vs Supesugojira (1994) Gojira vs Supesugojira (1994)
Godzilla wordt deze keer bedreigd door maar liefst twee nieuwe vijanden. Eerst moet hij de strijd aanbinden met Mogera, een enorme robot gemaakt door de Verenigde Naties, waarna Godzilla een gevecht aangaat met Space Godzilla, een intergalactische kloon van zichzelf.
Gojira, Mosura, Kingu Gidorâ: Daikaijû Sôkôgeki (2001) Gojira, Mosura, Kingu Gidorâ: Daikaijû Sôkôgeki (2001)
Japan wordt aangevallen door Godzilla, die na zijn mislukte aanval van vijftig jaar geleden op wraak zint. Godzilla is bestand tegen praktisch alle conventionele wapens, en uiteindelijk lijkt Godzilla alleen te verslaan door drie heilige monsters, die tot leven worden gewekt door de aanbidding van de zielen van in de tweede wereldoorlog omgekomen Japanse soldaten.
Gojira-Ebira-Mosura: Nankai no Daiketto (1966) Gojira-Ebira-Mosura: Nankai no Daiketto (1966)
Een groep jongens steelt een boot en strandt na een storm op het eiland Letchi waar de oorspronkelijke bewoners als slaven moeten werken voor de Red Bamboo-organisatie. Samen met de mooie Daiyo lokken de jongens Godzilla naar het eiland en proberen zo de inboorlingen te bevrijden.
Gojira-Minira-Gabara: Oru Kaijû Daishingeki (1969) Gojira-Minira-Gabara: Oru Kaijû Daishingeki (1969)
Een Japans jongetje dat altijd wordt gepest, probeert voor al zijn problemen weg te vluchten. Op een avond fantaseert hij over Godzilla en komt plotseling op het gevaarlijke Monster Island terecht.
Gojira: Fainaru Uôzu (2004) Gojira: Fainaru Uôzu (2004)
Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag trekt de legendarische Godzilla de wereld rond, op zoek naar zijn oude vijanden. Helaas moet Godzilla ook afrekenen met een nieuwe, onbekende vijand, de gevaarlijke Monster X.
Gojitmal (1999) Gojitmal (1999)
Een achttienjarig meisje heeft een explosieve liefdesaffaire met een 38-jarige, getrouwde minnaar. In de slaapkamer worden, in een sadomasochistische ontdekkingsreis, de grenzen van lichaam en geest verkend. De intensiteit van hun obsessie voor seks en voor elkaar kan zich echter bijna niet anders dan tegen hen keren. Het eens grenzeloze van hun relatie maakt plaats voor onzekerheden, twijfel en de onvermijdelijke leugens.
Gojoe Reisenki (2000) Gojoe Reisenki (2000)
Benkei, een groot krijger, zweert geen leven meer te nemen en bekeert zich tot het Bhoedisme. Zijn vertrouwen in het pacifisme wordt danig op de proef gesteld, wanneer drie andere krijgers, bekend als 'the demons', verschillende aanvallen uitvoeren. Door nog éénmaal zijn zwaard op te pakken doet hij een uiterste poging om een eind te maken aan hun dodelijke terreur.
Gokudô Kuroshakai (1997) Gokudô Kuroshakai (1997)
Een yakuza slaat op de vlucht nadat hij de leider van zijn bende heeft verraden. Hij vlucht naar Taipei, waar hij meteen een nieuw baantje aanneemt en probeert een zo onopvallend mogelijk leven te leiden. Zijn leven neemt echter een vreemde wending als zijn vroege liefje weer opduikt en hem opzadelt met hun kind.
Gokudô Kyôfu Dai-gekijô: Gozu (2003) Gokudô Kyôfu Dai-gekijô: Gozu (2003)
Minami, een jonge Yakuza, heeft veel respect voor de oudere Ozaki, die ooit zijn leven redde. Hun baas echter, draagt Minami op Ozaki te vermoorden aangezien hij zijn verstand aan het verliezen is. Minami raakt verward van de situatie maar neemt Ozaki mee naar het Yakuza-gebied in Nagoya waar de moorden worden uitgevoerd. Onderweg onstaan er echter onverwachte problemen.
Gokudô Sengokushi: Fudô (1996) Gokudô Sengokushi: Fudô (1996)
Fudoh is op jonge leeftijd getuige van hoe zijn vader -een yakuza-leider- zijn grote broer op laffe wijze vermoordt vanwege een fout die tegen de haren van een andere bende instreek. Tien jaar later bestuurt Fudoh meedogenloos, met behulp van een mobieltje, vanuit de schoolbanken zijn eigen bende, bestaande uit onschuldig ogende tienermeisjes en basisschoolleerlingen met geweren in hun gekleurde rugzakjes. Hij zint op wraak en wil de oude tradities als de toren van Babylon omgooien en de huidige yakuza-leiders vernietigen. Het oude bloed moet -haast letterlijk- vervangen worden door nieuw. Als Fudoh's vader achter zijn zoon's snode plannen komt, schakelt hij diens halfbroer in om hem te vermoorden.
Gokudo Zangeroku (1998) Gokudo Zangeroku (1998)
De film wordt verteld in de vorm van een uitgebreide flashback met voice-over vanuit een politiecel waar de protagonist slachtoffer is van een derdegraadsverhoor. Asakawa is een kleine oplichter die er uiteindelijk achterkomt dat je niet altijd iedereen als een sukkel kunt behandelen. Ondertussen heeft hij al wel een aantal levens geruïneerd, vooral dat van een kleinindustrieel die hij eerst al zijn geld uit de zak, vervolgens van zijn sexy stiefdochter berooft en uiteindelijk met zijn financiële misleidingen tot zelfmoord drijft.
Gokushiteki Erosu: Renka 1974 (1974) Gokushiteki Erosu: Renka 1974 (1974)
Miyuki Takeda is de ex van regisseur Kazuo Hara. Ze hadden een drie-jarige relatie en kregen een kind. Hara krijgt een brief van zijn ex, waarin zij hem verzoekt de geboorte van haar nieuwe kind te filmen. Hara vertrekt naar Okinawa waar hij een filmisch portret maakt van zijn ex Miyuki Takeda, een 26-jarige bi-seksuele feministe, die een relatie heeft met en een kind verwacht van een Afro-Amerikaanse soldaat.
Gol & Gincu (2005) Gol & Gincu (2005)
De relatie tussen de verwende Putri (Nur Fazura) en haar knappe vriendje Eddy (Ashraf Sinclair) raakt in de slop en ze gaan uit elkaar. Alleen Putri is nog steeds gek op hem en probeert hem terug te krijgen door mee te doen aan zaalvoetbal; een sport waar hij gek op is.
Gol Krali (1980) Gol Krali (1980)
Gebaseerd op het boek van schrijver Aziz Nesin. Het verhaal gaat over een goedhartige rijke jongeman die verliefd is op een vrouw die eigenlijk niets in hem ziet, omdat ze slechts valt op voetballers. Om haar hart te veroveren schakelt hij een voetbaltrainer in, maar het wil maar niet echt lukken...
Gol Maal (1979) Gol Maal (1979)
Ram Prasad, een jonge accountant, en zijn zus Ratna zijn wezen die wonen in Bombay. Op een morgen krijgt Ram Prasad via een oude familievriend een baan aangeboden bij de Urmila Trading Corporation. De snorloze Ram Prasad komt echter snel in conflict met de eigenaar van het bedrijf, Bhavani Shankar, die liever geen snorloze ('dus automatisch karakterloze') werknemers heeft.
Gol ya Pooch (2005) Gol ya Pooch (2005)
Navid verlaat zijn dorp om een plek te zoeken waar hij taallessen kan geven. Omdat hij op een wachtlijst komt, trekt hij in bij een weduwe die in de sloppen van de grote stad. Hij droomt over een meisje dat hij denkt binnenkort te ontmoeten. Als hij daadwerkelijk ontmoet is de werkelijkheid weerbarstiger dan de droom, ze is getrouwd en leeft onder streng toezicht. Navid gebruikt zijn positie om haar van dit juk te bevrijden.
Golasy (2002) Golasy (2002)
Op een kantoor in Polen - uitsluitend bevolkt door naakte mensen - zijn de werkneemsters vooral bezig met het bespreken van het laatste nieuws, het bediscussiëren van de beste methodes om slank te blijven, en het wegzwijmelen bij het zien van een acteur uit een populaire ziekenhuisserie, terwijl alleen een nieuweling druk is met het invoeren van een schijnbaar eindeloze rij dossiers in de computer, die echter regelmatig vastloopt.
Gold (1974) Gold (1974)
Rod Slater is de nieuw aangestelde directeur van de Sonderditch Gold Mine en hij doet alle mogelijke moeite om het bedrijf weer op poten te krijgen. Helaas ontdekt hij een complot waarbij de concurrenten de goudmijn willen laten overstromen zodat ze zelf de goudmarkt in handen krijgen.
Gold Coast (1997) Gold Coast (1997)
De steenrijke weduwe Karen DiCilia mag niet samen zijn met een andere man zolang ze haar erfenis wil houden. Ze krijgt iets met kruimeldief Maguire, die al snel een slim plan verzint om alsnog het geld op te eisen.
Gold Cup (2000) Gold Cup (2000)
Gold Cup is een film over verlangen en weerzin. Over hoe een kunstenaar kijkt naar de wereld om zich heen - Los Angeles in dit geval, een stad vol beschavingsuitingen als billboards, donut- shops en autowasserettes - maar bovenal een film over liefde. Alle stadse beschaving ten spijt, is het contact met de menselijke oorsprong soms ver te zoeken. In het donut- en koffiehuis 'Gold Cup' in Hollywood worstelen stamgasten, net als in het begin van de jaartelling, met hardnekkige raadsels als liefde, verlangen en verveling. Clayton, een 29-jarige schilder die nooit meer een penseel in zijn hand houdt maar wel altijd op zoek is naar 'objecten', werkt als koerier voor allerlei duistere zaken.
Gold Diggers of 1933 (1933) Gold Diggers of 1933 (1933)
Barney Hopkins produceert in 1933 een nieuwe theatershow die op Broadway moet gaan draaien, maar op de vooravond van de première worden de sets en kostuums geconfisqueerd vanwege niet betaalde rekeningen.
Gold Diggers of 1935 (1935) Gold Diggers of 1935 (1935)
Een impressario probeert geld te verdienen door een grootse show op te zetten in een luxehotel. Maar deze komt in gevaar wanneer de geldschieter zich te veel bemoeit met de relaties die zich backstage afspelen.
Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain (1995) Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain (1995)
Na de dood van haar vader verhuizen ze naar een huisje in de bossen. Ze ontmoet al snel een meisje dat ook geen vader meer heeft, maar dat door iedereen als een probleemkind wordt bestempeld. Het meisje beweert dat op de langste dag van het jaar een groot avontuur zal beginnen. Ze is namelijk in het bezit van een boek over Bear Mountain, waarin de geheimen staan die haar naar een langverloren goudschat kan leiden.
Gold Is Where You Find It (1938) Gold Is Where You Find It (1938)
In 1877 wordt de Sacramento Valley overspoeld door goudzoekers. Zijn brengen grote schade toe aan de lokale landbouw, doordat zij door het met water van de heuvels afspuiten de halve vallei onder water zetten.
Gold of the Amazon Women (1979) Gold of the Amazon Women (1979)
Een avonturier zoekt naar het fabeltje over de gouden steden van El Dorado en verbindt zichzelf met een stam van vrouwen uit de Amazone. Maar een moorddadige schurk zit ook achter de schat aan.
Gold of the Seven Saints (1961) Gold of the Seven Saints (1961)
Jim en Shaun zijn succesvolle goudzoekers. Na hun grootste vondst komen ze echter in de problemen. Het nieuws is snel verspreid en ze moeten er als een haas vandoor, op de vlucht voor al hun vijanden.
Gold Racket, The (1937) Gold Racket, The (1937)
Op speciale aanvraag van de Mexicaanse overheid vormen een federaal agent en een vrouwelijke reporter een team om een bende op te rollen, die goud uit Mexico smokkelen om het in de Verengde Staten te verkopen.
Gold Raiders (1951) Gold Raiders (1951)
George O'Brien is een verzekeringsagent die mijnwerkers wil verzekeren tegen verlies en diefstal van hun goudtransporten. Op weg naar Red Mesa wordt George overvallen door bandieten en gered door de Three Stooges (Moe Howard, Shemp Howard and Larry Fine). George verkoopt een verzekering aan mijneigenaar John Sawyer, die daarna een partij goud verstuurt. Als George geen beroep kan doen op de gewichtigdoenerige sheriff, huurt hij de Stooges in om de goudlading te beschermen.
Gold Raiders (1983) Gold Raiders (1983)
Een lading goud uit de Verenigde Staten, stort neer in Laos. Een speciaal commandoteam met leden uit Amerika en Thailand moet zo snel mogelijk de lading veilig stellen voor het door de communisten wordt gevonden.
Gold Rush Maisie (1940) Gold Rush Maisie (1940)
In een verlaten spookstad wordt goud gevonden en al snel gaan honderden mensen erop af in de hoop goud te winnen. Zo ook Maisie, die onderweg een arme boer en zijn familie ontmoet.
Gold Rush, The (1925) Gold Rush, The (1925)
Een eenzame goudzoeker reist af naar Alaska, op zoek naar goud. Hij raakt betrokken bij enkele andere goudzoekers, en wordt verliefd op de mooie Georgia. Hij probeert met zijn charmes haar hart te veroveren.
Golden Apples of the Sun (1973) Golden Apples of the Sun (1973)
Richard en Janet gaan op vakantie naar het platteland. Ze overnachten in een rustig boerderijtje waar ze plots in de gaten worden gehouden door twee vreemdelingen. Zij nemen Richard gevangen en zetten hem als een hond in een kooi. Richard draait compleet door en heeft zichzelf niet meer onder controle met alle gevolgen van dien.
Golden Arrow, The (1936) Golden Arrow, The (1936)
Een werkneemster in een cafetaria wordt door een marketingmanager van een parfumfabrikant ingehuurd om het leven van de niet bestaande Daisy Appleby te leiden, erfgename van een fortuin. Hiermee kan het bedrijf een commerciële slag slaan. Daisy ontmoet al snel mede-high society lid Johnny Jones en sluit met hem een nephuwelijk om gelukzoekers weg te houden. Maar Johnny, die eigenlijk straatarm is, krijgt al snel genoeg van haar en ontdekt bovendien dat ze niet is wie ze zegt dat ze is.
Golden Blade, The (1953) Golden Blade, The (1953)
Harun reist naar Bagdad, om zijn vaders moordenaar te vinden. Hij bemachtigt een toverzwaard en wordt verliefd op een prinses. Zij moeten allerlei obstakels overwinnen, voordat zij elkaar in de armen kunnen sluiten.
Golden Bowl, The (2000) Golden Bowl, The (2000)
Prins Amerigo van verarmde Italiaanse adel gaat een verstandshuwelijk aan met Maggie, de dochter van de steenrijke Adam Verver. Met zijn oude liefde, de beeldschone maar straatarme Charlotte, gaat Amerigo op zoek naar een geschikt huwelijkscadeau voor zijn kersverse bruid. Op hun zoektocht komen ze een schitterende gouden kom tegen. Amerigo besluit uiteindelijk iets anders te kopen. Door een vreemd toeval trouwt Adam Verver met Charlotte. Zo ontstaat een merkwaardige vierhoeksverhouding in hun gezamenlijke huishouden.
Golden Box, The (1970) Golden Box, The (1970)
Twee vroegere modellen zijn nu speciaal agenten. Ze zijn op het spoor van internationale misdaadbende die in het bezit zijn van een muziekboek waar de gecodeerde locatie in staat van een gouden artifact.
Golden Boy (1939) Golden Boy (1939)
Joe Bonaparte (William Holden) is een genieus violist met financiële problemen. Zijn vader wil dat hij zijn brood gaat verdienen met het geven van vioolconcerten. Joe wil echter liever de boksring in. Zijn geliefde Lorna Moon (Barbara Stanwyck) moet dit alles met lede ogen aanzien.
Golden Boy: Sasurai no O-Benkyô Yarô (1995) Golden Boy: Sasurai no O-Benkyô Yarô (1995)
Kintarou Oe heeft bijna de universiteit afgerond maar toch stopt hij ermee. Hij gaat het land afreizen op de fiets en ontdekt meer van het leven, de wereld en voor hem waarschijnlijk wel het belangrijkste, vrouwen!
Golden Braid (1990) Golden Braid (1990)
Tragi-komische love-story waarin een man een fetisjistische liefde ontwikkeld voor een haarstukje dat hij gevonden heeft in een antiek stuk wat hij gekocht heeft..
Golden Breed, The (1968) Golden Breed, The (1968)
Een documentaire die professionele surfers laat zien die op zoek zijn naar de perfecte golven in Californie, Peru, Hawaii en Mexico.
Golden Child, The (1986) Golden Child, The (1986)
Chandler Jarrell (Eddie Murphy) is een detective met een speciale gave voor het vinden van kinderen. Hem wordt verteld dat hij De Uitverkorene is, die het Gouden Kind zal vinden en beschermen. Hij gelooft hier niets van, maar vindt steeds meer bewijs hiervoor wanneer hij onderzoek doet naar demoon-aanbidders.
Golden Compass, The (2007) Golden Compass, The (2007)
Het jonge meisje Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hun overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde deamons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.
Golden Dragon, Silver Snake (1979) Golden Dragon, Silver Snake (1979)
Wanneer de broer van Dragon onder mysterieuze verdachten komt te overlijden, start hij samen met zijn mede student Jeet-Kwon-Do en vriend Johnny een onderzoek.
Golden Earring: Don't Stop the Show (1998) Golden Earring: Don't Stop the Show (1998)
De popgroep De Golden Earring is als geen ander exemplarisch voor de Haagse popscene zoals die zich in de jaren zestig manifesteerde. Inmiddels is de groep een fenomeen binnen de muziekwereld. De nu ruim dertigjarige band heeft een aantal wereldhits op zijn naam staan. De documentaire Don't Stop the Show is een tijdsdocument, opgebouwd uit drie verhaallijnen. De film volgt een dag uit het leven van de bandleden anno 1998. Zo is te zien hoe ieder bandlid zich op zijn eigen manier voorbereidt op een concert en wat ze in hun vrije tijd doen. Verder zijn middels voice-overs en radio-interviews anekdotes te horen van familieleden, buren, fans, roadies en critici. Archiefmateriaal, zoals eigengemaakte filmpjes, oude tv-opnames, opnames van live concerten en video-clips, visualiseert de geschiedenis van de band.
Golden Earrings (1947) Golden Earrings (1947)
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog is Ralph Denistoun (Ray Milland), een Britse officier, als spion in Nazi-Duitsland. Hij tracht achter een geheime formule voor gifgas te komen, die professor Otto Krosigk (Reinhold Schünzel) ontwikkeld heeft. Kolonel Denistoun wordt daarbij geholpen door Lydia (Marlene Dietrich) en haar zigeunerbende.
Golden Eye, The (1948) Golden Eye, The (1948)
Een goudmijn in Arizona, die ooit alleen maar geld verloor, maakt opeens heel veel geld. De eigenaar die dit niet snapt vraagt aan Charlie Chan om uit te zoeken of iemand hem dood wil hebben. Charlie en zijn crew reizen naar de mijn en ontdekken dat de eigenaar misschien wel gelijk kan hebben.
Golden Gate (1994) Golden Gate (1994)
Kevin Walker is zojuist geslaagd en wordt gerecruteerd door de FBI om 'foute' communistische praktijken te onderzoeken in de Chinese gemeenschap van San Francisco. Hij vindt er de nodige aanknopingspunten om bepaalde mensen aan te klagen, maar de zaken worden moeilijk wanneer hij verliefd wordt op Marilyn, de dochter van één van de Chinezen die hij onderzoekt.
Golden Hawk, The (1952) Golden Hawk, The (1952)
Een vrouwelijke piraat wordt door de gouverneur van een Caribisch eiland gevangen gezet. Kort daarop wordt bekend dat een collega, de legendarische Golden Hawk, van plan is haar te bevrijden. De ontsnapping lukt, maar dan ontdekken de twee enkele zaken uit hun verleden. Naar het boek van Frank Yerby.
Golden Idol,  The (1954) Golden Idol, The (1954)
Bomba, de junglejongen en dierenbeschermer, heeft de ‘Lost Idol van Watusi”, een waardevolle archeologische schat, in bezit. De moordlustige Arabische prins Ali Ben Mamoud huurt de eveneens gewetenloze Joe Hawkins om de schat te stelen. De Britse museumwetenschapper Karen Marsh en de speculant Andy Barnes met zijn dragers Eli en Ezechiël zijn ook op zoek naar de schat. Hawkins en zijn assistent Gomo zijn van plan Mamoud te bedriegen door de schat voor zichzelf te houden. De plannen van de schatzoekers lopen echter anders, wanneer Bomba in actie komt.
Golden Ivory (1954) Golden Ivory (1954)
Jim en Paul Dobson reizen naar het gebied van de Masai-stam in Kenia, om daar een groep kolonisten door het dichte oerwoud te leiden. Conflicten ontstaan wanneer beide broers verliefd worden op Ruth, de dochter van kolonist Thomas Meecham. Nog meer problemen ontstaan wanneer een moordenaar, die op de vlucht is, zich bij de kolonisten aansluit en hen probeert te overtuigen hun plannen te wijzigen om goud te vinden. Een dodelijke confrontatie met boze Masai-krijgers lijkt uiteindelijk onvermijdelijk.
Golden Needles (1974) Golden Needles (1974)
In Hong Kong strijden vechters om een gouden beeld dat acupunctuurnaalden bevat die de mens jong kunnen houden. Mits goed in het lichaam ingebracht bevorderen ze de sexuele drang. Indien ze niet goed ingebracht worden sterft men..
Golden Ninja Warrior (1986) Golden Ninja Warrior (1986)
De twee ninja’s Michael en Sherri hebben beide een verschillende missie, maar staan elkaar desondanks altijd bij wanneer er zich grote problemen voordoen. Hun missies overlappen deze keer elkaar, wanneer ze achter dezelfde ninja aanzitten.
Golden Rendezvous (1977) Golden Rendezvous (1977)
Een groep terroristen gijzelt de bemanning en de passagiers van een luxe cruiseschip. Ze vermoorden daarbij op bloedige wijze de kapitein. Het blijkt dat ze het hebben gemunt op de 100 miljoen dollar aan goud die zich aan boord van het schip bevindt.
Golden Seal, The (1983) Golden Seal, The (1983)
Jim Lee, zijn vrouw Tania en hun zoontje Eric wonen op het afgelegen eiland Unak. Eenmaal per maand varen Jim en Eric naar het stadje Dutch om inkopen te doen. Jim wordt gepest omdat hij al zeven jaar beweert dat hij tijdens een zware storm een glimp opgevangen heeft van een gouden zeehond. Deze legendarische beschermer van de Aleoeten, de oorspronkelijke bewoners van de eilandengroep, zou weggetrokken zijn, toen de mens op hem begon te jagen. Behalve Jim en Eric gelooft er niemand in het bestaan van de gouden zeehond. Tijdens een stormachtige dag raakt Eric echter de weg kwijt en moet hij schuilen voor de nacht. Plots staat hij oog in oog met de gouden zeehond..
Golden Spiders: A Nero Wolfe Mystery, The (2000) Golden Spiders: A Nero Wolfe Mystery, The (2000)
Nero riskeert Archie's leven wanneer hij op zoek gaat naar de drager van de zogenaamde 'golden spiders' en naar een moordenaar die niet alleen mensen maar ook hun ziel doodt.
Golden Stallion, The (1949) Golden Stallion, The (1949)
Wanneer een diamantsmokkelaar, door toedoen van Roy Rogers' paard Trigger, komt te overlijden, moet Roy daarvoor boeten en wordt in het gevang gezet. Wanneer Roy eenmaal achter de tralies zit wordt zijn paard opgekocht door andere smokkelaars en ingezet bij het smokkelen van diamanten. Hier laat Roy het echt niet bij zitten enhij probeert aan zijn benarde positie te ontsnappen.
Golden Sun (1984) Golden Sun (1984)
Bruce is een beginnende acteur die voornamelijk in martial-arts films zijn opwachting maakt. Al snel vergelijken mensen hem met de overleden filmster Bruce Lee, een fenomeen die al snel wordt overgenomen door de plaatselijke pers. Nadat Bruce tijdens een feestje is doorgezakt, wordt hij 'bezocht' door de geest van Bruce Lee. Vanaf dat moment is Bruce ervan overtuigd dat de ware toedracht van de dood van Bruce Lee niet is achterhaald, en roept de hulp in van en boeddhistische monnik.
Golden Twenties, The (1950) Golden Twenties, The (1950)
De jaren '20 was een wilde decennium en deze documentaire behandelt alle belangrijke gebeurtenissen die over deze spanwijdte van 10 jaar voorkwamen. Gemaakt in 1950, zijn de GOUDEN JAREN '20 een duidelijke en beknopte samenvatting van een eeuw met het belangrijke gebeurtenissen.
Golden Voyage of Sinbad, The (1974) Golden Voyage of Sinbad, The (1974)
Sinbad en zijn bemanning komen in het bezit van een gouden amulet. Diezelfde nacht krijgt Sinbad een droom over een man in het zwart en een vrouw met een oog op haar hand. Als hij spoedig daarna aan land gaat, ontmoet hij Koura, een duistere magiër. Koura beweert dat het amulet van hem is en wil het kost wat kost terug in zijn bezit hebben. Sinbad vlucht een nabijgelegen stad in. Daar ontmoet hij de vizier die ook in het bezit is van een gouden amulet. De twee amuletten passen in elkaar. Bijeen gevoegd met nog een derde deel, geven ze de plaats aan waar een schat rust van onnoemelijke waarde. Sinbad en de vizier zullen samen vertrekken om het derde amulet, en dus ook de schat, te zoeken. Ze worden vergezeld door Margianna, een slavin met de afbeelding van een oog op haar hand, en achtervolgt door Koura en zijn duistere machten.
Golden Years (1991) Golden Years (1991)
Harlan, die als conciërge in het agrarisch onderzoekscentrum werkt is de zeventig gepasseerd en het wordt nu tijd dat hij van zijn taak wordt ontheven, omdat uit de medische keuring gebleken is dat zijn gezichtsvermogen achteruit is gegaan. Er vindt eerst nog een ontploffing plaats in het onderzoekscentrum en hij wordt blootgesteld aan straling, waardoor er een verjongingsproces in werking wordt gezet. Wanneer de wetenschappers ontdekken wat de neveneffecten zijn, slaan Harlan en zijn vrouw op de vlucht...
Goldene Gans, Die (1964) Goldene Gans, Die (1964)
Klaus (Eichel) is schoenmaker samen met zijn twee luie broers. Hij moet echter al het werk doen. Op een dag treft hij, tijdens het hout kappen, een oude vrouw, die hem een gouden gans geeft met een speciale eigenschap: alle nieuwsgierige, jaloerse en hebberige mensen raken blijvend gefascineerd van het beest.
Goldene Jurte, Die (1961) Goldene Jurte, Die (1961)
De wijze Arat (Lubsandshamdz) breekt de Mongoolse aarde open en laat er graan groeien om de hongersnood in zijn land op te lossen. Hij leert Pagwa (Zegmed) ook zo te handelen, maar Pagwa laat het dal verrotten. De inwoners van het dorpje laten dit echter niet zomaar gebeuren en slaan terug met de hulp van Arat en zijn zoon Dawadorshi (Zorig).
Goldene Tor, Das (1992) Goldene Tor, Das (1992)
In Das Goldene Tor worden fragmenten uit natuurfilms over insecten en reptielen, beelden uit de ruimtevaart en astronomie en beelden van eigen opnames van menselijk gedrag uit de omgeving van de maker, Reble, met elkaar verweven. Daarbij worden de ervaringen van jarenlang onderzoek van chemische manipulatie van beeldmateriaal tijdens en na de ontwikkeling van de beelden aangewend. Deze verkrijgen een schilderachtige kwaliteit en verschaffen een atmosfeer, die tussen Droom en Werkelijkheid ligt. Gedurende de film krijgen de observaties steeds minder met de werkelijkheid van doen. Extreem lange vertoningen benadrukken de transcendentie van menselijke activiteit, waarbij door de subsequente duisternis een getranscendeert innerlijk licht wordt gecreeerd.
Goldene Zeiten (2006) Goldene Zeiten (2006)
Er wordt een golf-toernooi voor beroemdheden georganiseerd om de slechte economie even te laten voor wat het is. Een deelnemer aan het toernooi, een Amerikaanse TV-ster (Dirk Benedict) uit de jaren '80, wordt vervangen door een Duitse look-alike. Dit levert een hoop hilarische situaties op.
GoldenEye (1995) GoldenEye (1995)
De Koude Oorlog is voorbij, maar de Russische maffia viert hoogtij en wil de wereld in haar macht krijgen. Gelukkig is er geheim agent 007 om daar een stokje voor te steken. Bond moet samen met Natalya het wereldgevaarlijke wapen Goldeneye uitschakelen.
Goldengirl (1979) Goldengirl (1979)
Een neo-Nazi dokter probeert van zijn dochter een supervrouw te maken zodat zij een goede kans maakt om deel te nemen aan de Olympische Spelen
Goldenrod (1976) Goldenrod (1976)
De carrière van een rodeocowboy spat uiteen wanneer hij van het paard valt en ernstig verwond raakt. Slechts de steun en liefde van zijn twee zonen houdt hem op de been en zijn hoop op een terugkeer in de rodeo levend.
Goldfinger (1964) Goldfinger (1964)
De Bank van Engeland heeft ontdekt dat iemand grote voorraden goud heeft gestolen en ze verdenken handelaar Auric Goldfinger als betrokkene. De bank neemt James Bond in dienst om het mysterie te ontrafelen.
Goldfisch unter Haien, Ein (2004) Goldfisch unter Haien, Ein (2004)
Pela is net twintig en voorziet met moeite in haar eigen onderhoud. Hiertoe speelt ze verschillende rollen, bedenkt ze allerlei verhalen en leidt ze voortdurend mannen om de tuin. Gelukkig krijgt ze wat hulp van haar vriendin Liz. Wanneer Pela plots geen sociale steun meer krijgt, besluit ze samen met Liz een tweedehandswinkel te starten. Voor het opstartkapitaal zorgen enkele sponsors.
Goldfish Game (2002) Goldfish Game (2002)
Portret van een rap desintegrerende familie, woonachtig in een afgelegen landhuis. De familie heeft twee Aziaten onder zijn hoede genomen, omdat die geen onderdak hadden. Alles lijkt goed te gaan, totdat er op een dag iemand langskomt die de Aziaten mee wil nemen om die te laten getuigen in een oorlogsrechtszaak.
Goldfish Memory (2003) Goldfish Memory (2003)
Goudvissen onthouden maar 3 seconden van hun leven, als ze aan het einde van de kom zijn aangekomen en weer terugzwemmen, is alles weer nieuw voor ze. Dit is metaforisch voor de personages in Goldfish Memory. Ze gedragen zich hetzelfde, totaal vergetend wat verkeerd liep in hun oude relatie zodra ze aan een nieuwe beginnen. In de film wordt een dozijn karakters gevolgd, in de ontmoetingen met elkaar, hun verliefdheden, het verbreken van relaties en vervolgens weer nieuwe mensen ontmoeten. Tom, een professor Engels aan de universiteit van Dublin, bedriegt Clara met de studente Isolde. Als Clara dit bemerkt is dit het begin van een kettingreactie aan romances en hartbrekende relaties totdat de gehele cirkel weer rond is. Clara gaat in op de avances van Angie, een lesbische televisie reporter. In de tussentijd bedriegt de barkeeper David zijn vriendin met de beste vriend van Angie en valt Tom terug in zijn oude fouten.
Goldie (1931) Goldie (1931)
Spike Moore (Warren Hymer) is een matroos die telkens gaat stappen met meisjes wiens namen hij vindt in een telefoonboek. Alle meisjes met wie hij uit gaat hebben echter een tatoeage van Bill, een andere zeeman. Toevallig treffen Spike en Bill (Spencer Tracy) elkaar en raken zij bevriend. In Calais ontmoet Spike een schoonheid, genaamd Goldie (Jean Harlow). Bill waarschuwt hem voor haar, maar Spike zet zijn eigen zin door. En dan ontdekt Spike ook bij Goldie een tattoo van Bill.
Goldilocks and the Three Bares (1963) Goldilocks and the Three Bares (1963)
Nachtclub zanger Eddie en komiek Tommy werken in een jaren '20 club. Daar ontmoeten ze publiciste Allison en fotografe Cynthia. Al snel ontdekken ze dat deze dames hun weekend spenderen in een nudistenclub.
Goldilocks and the Three Bears (1995) Goldilocks and the Three Bears (1995)
De tienjarige Gabrielle wordt na het overlijden van haar ouders naar haar oom Hall gestuurd. Gabrielle, ook wel Goldie genaamd, is een echt stadsmeisje en schrikt zich wild als ze gelijk de eerste nacht in de bergen drie beren ziet. Het zijn de laatste drie beren in het bos en Goldie ontdekt dat ze kunnen praten. De baas van oom Hall, de rijke Joshua, is echter van plan om het bos te kappen. Om de beren te redden roept Goldie samen met oom Hall en de oude mijnwerker Caleb de hulp van de bevolking in...
Goldrush: A Real Life Alaskan Adventure (1998) Goldrush: A Real Life Alaskan Adventure (1998)
Aan het eind van de negentiende eeuw neemt een avontuurlijke jonge vrouw deel aan de goldrush in Alaska in de hoop een fortuin te vinden.
Goldsnake 'Anonima Killers' (1966) Goldsnake 'Anonima Killers' (1966)
Agent Kurt Jackson wordt door de V.S. gestuurd naar Singapore. Zijn opdracht is op zoek te gaan naar een Chinese wetenschapper, Wang Li, en zijn zoon. Wang heeft een uiterst effectieve miniatuur-atoombom uitgevonden, die de hebzuchtige Chang Tu en zijn bende absoluut in handen wil krijgen.
Goldsucher von Arkansas, Die (1964) Goldsucher von Arkansas, Die (1964)
Als een indiaan van de Mascalero-apachen met grote goudklompen betaalt, breekt de goudkoorts uit en trekt een grote stroom mensen naar het gebied. Matt Ellis voert er met hulp van enige outlaws een waar schrikbewind. Als de goudzoekers te dicht bij het indianengebied komen, graven deze de strijdbijl op.
Goldtown Ghost Riders (1953) Goldtown Ghost Riders (1953)
Ed Wheeler schiet Jim Granby neer en Gene Autry arresteert hem. Wheeler vindt dat, mocht Granby sterven, hij niet veroordeeld kan worden, omdat hij al tien jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de moord op Granby. Wheeler kijkt terug en we zien dat Wheeler en Granby het stadje Goldtown gesticht hebben, gebaseerd op een overdreven goudvoorraad. Granby chanteerde vervolgens Wheeler. Wheeler was er vanuit gegaan, dat hij Granby had gedood en daarom had hij toen ook bekend.
Goldwyn: The Man and His Movies (2001) Goldwyn: The Man and His Movies (2001)
Documentaire over de legendarische Hollywood filmmagnaat die zijn eigen onafhankelijke productiemaatschappij had en klassiekers als Dodsworth, Stella Dallas, Wuthering Heights, The Little Foxes, Pride of the Yankees, en The Best Years of Our Lives heeft geproduceerd. Gebaseerd op de biografie door A. Scott Berg.
Goldy 2: The Saga of the Golden Bear (1986) Goldy 2: The Saga of the Golden Bear (1986)
De jonge Jesse treedt met haar beer Goldy op tijdens bosfeesten. De valse circuseigenaar Boss Cooperman kruist haar pad en ontneemt haar de beer. Samen met Ned en Franklin probeert Jesse de beer te bevrijden. Ze worden echter gevangengenomen.
Goldy: The Last of the Golden Bears (1984) Goldy: The Last of the Golden Bears (1984)
Grizzly puppy wiens moeder is omgekomen door de wrede plannen van een circusdirecteur, vlucht weg en wordt maatjes met het kleine meisje Jessie. Totdat de circusdirecteur terug komt om de beer te zoeken. Zal Jessie de beer kunnen redden van de wrede directeur?
Golem (1980) Golem (1980)
In deze futuristische film, gebaseerd op de legenden van de Golem, hebben krankzinnige wetenschappers de technologie uitgevonden die hen controle geeft over de half-mens, half-androïde bevolking van de aarde. Problemen ontstaan wanneer een van de schepsels een onafhankelijke wil begint te vertonen. Hij moet vernietigd worden opdat de rust niet zal worden verstoord.
Golem de Montréal, Le (2004) Golem de Montréal, Le (2004)
Nico is zes jaar oud en zijn ouders gaan scheiden. Met behulp van zijn twee beste vrienden, de meisjes Camille en Axelle, probeert hij een vervangende vader te creëren. Ze gebruiken een magisch Joods ritueel uit de 15de eeuw om een geest tot leven te wekken die verschijnt in de badkuip. Het lijkt erop dat de geest niet weet hoe hij moet praten en hij is niet gewend aan de gewoonten van de moderne tijd. Desondanks doet hij precies wat er van hem gevraagd wordt. Na een poosje probeert de geest terug te keren naar waar hij vandaan komt, maar dat lukt niet. Kan Nico zijn nieuwe vriend helpen?
Golem, Der (1915) Golem, Der (1915)
In een synagoge wordt een Golem gevonden: een reusachtige van klei gemaakte pop die vroeger tot leven werd gewekt om de joodse bevolking tegen vervolgingen te beschermen. Een antiquair ziet wel brood in het ding en probeert er weer leven in te blazen, nog onwetend van de consequenties die zijn daad zal hebben...
Golem, l'Esprit de l'Exil (1992) Golem, l'Esprit de l'Exil (1992)
Drie vrouwen zijn gelukkig getrouwd. Als hun mannen sterven, moeten ze zich gedwongen afzonderen van de bewoonde wereld om op deze manier vergiffenis te vragen voor de dood.
Golem, Le (1936) Golem, Le (1936)
Golem, een gigantisch wezen gemaakt van klei door een rabbi wordt tot leven gewekt om helpen te voorkomen dat joden in Praag het slachttoffer worden van massale joden vervolgingen en daarop volgende pogroms.
Golem, The (2006) Golem, The (2006)
In een synagoge wordt een Golem gevonden: een reusachtige van klei gemaakte pop die vroeger tot leven werd gewekt om de joodse bevolking tegen vervolgingen te beschermen. Een antiquair ziet wel brood in het ding en probeert er weer leven in te blazen, nog onwetend van de consequenties die zijn daad zal hebben.
Golem, Wie Er in die Welt Kam, Der (1920) Golem, Wie Er in die Welt Kam, Der (1920)
In het 16e-eeuwse Praag weet Rabbi Löw door het creëren van een lemen monster, de joden tegen de toorn van de keizer te beschermen. Door een uit de hand gelopen liefdesgeschiedenis slaat het monster echter op hol en dreigt het getto in vlammen op te gaan. Een klein meisje slaagt erin het monster onschadelijk te maken.
Golemata Voda (2004) Golemata Voda (2004)
Lem Nikodinoski wordt met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht waar de artsen proberen zijn leven te redden. Tijdens deze bijna dood ervaring ziet hij zijn jeugd aan zich voorbij flitsen. Na de Tweede Wereldoorlog wordt de 12-jarige Lem, die door de oorlog wees is geworden, opgepakt door communistische soldaten. Hij wordt naar een weeshuis gebracht. Het weeshuis is in feite een werkkamp waar de vijanden van de revolutie ideologisch worden hergeprogrammeerd. De hoofdmeester, kameraad Ariton, is een ambitieuze, rigide man, maar is diep van binnen ook een eerlijk man. Op een dag wordt een mysterieuze, charismatische en aristocratisch uitziende 13-jarige jongen het weeshuis binnengebracht. Vanaf het begin is duidelijk dat Isaac een speciale jongen is, die durft in opstand te komen tegen de autoriteiten en bereid is daarvoor de brute consequenties te dragen. Lem is geïntrigeerd door Isaac en sluit een vriendschap met de jongen.
Golf Punks (1998) Golf Punks (1998)
Al Oliver is een aan lager wal geraakte golf-professional die nog maar amper de touwtjes aan elkaar kan knopen. Hij besluit dan maar om golflessen te gaan geven aan kinderen, maar zijn eerste lading studenten zijn niet bepaald begaaft. Toch probeert hij om van het zootje ongeregeld enigszins goede golfers te maken, zodat hij ze kan laten meedoen aan toernooien.
Golfa, Una (1958) Golfa, Una (1958)
De liefdesgeschiedenis tussen een trompetist en een jong verslaafd hoertje, die beiden verwikkeld raken in een drugszaak. De twee geliefden moeten alles wat ze bezitten inzetten om uit de handen van de misdadigers te geraken.
Golgo 13 (1973) Golgo 13 (1973)
Golgo 13, Japan's nummer 1 huurmoordenaar, wordt ingehuurd om een drugsbaron in Hong Kong te vermoorden. Het gaat allemaal mis als een andere huurmoordenaar hem voor is. Hierdoor wordt hij achtervolgd door een legioen koelbloedige moordenaars en een politieagent die voor niets zal terugdeinzen om zijn man te pakken en het misdaadsyndicaat onderuit te halen.
Golgo 13: Queen Bee (1998) Golgo 13: Queen Bee (1998)
Codenaam: Golgo 13 - meest beruchte moordenaar. Doel: Queen Bee - leidster van een verraderlijk Zuid-Amerikaans liberaal leger. Missie: Vernietigen van de beruchte Queen Bee. Kwestie: Queen Bee is alles behalve een doorsnee radicale guerrilla. Ze is sluw, krachtig en leeft alleen voor passie en wraak. Haar zwaard is dodelijk. Golgo moet haar zien uit te schakelen voordat zij een bekwaam presidentiële kandidaat vermoordt. Wanneer Golgo 13 de Queen's bijenkorf opzoekt, realiseert hij zich dat het complot achter de geplande moord complexer is dan hij had gedacht.
Golgotha (1935) Golgotha (1935)
Karakterspel gebaseerd op de gospels van het nieuwe testament die slaan op de laatste dagen van Jezus Christus. Pontius Pilatus (Jean Gabin) staat voor de moeilijke beslissing een befaamde jood te gaan kruisigen of niet. Hij laat het volk kiezen, maar het is maar de vraag of dat verstandig is.
Golia alla Conquista di Bagdad (1964) Golia alla Conquista di Bagdad (1964)
Goliath krijgt een gevaarlijke en moeilijke taak van Koning Selim: hij moet zijn dochter Miriam, die door de vijand werd ontvoerd, bevrijden. Met de hulp van een handelaar vindt Goliath de plaats waar het meisje verborgen is en samen met enkele worstelaars doodt hij de bewakers. De definitieve strijd vindt plaats in Bagdad, waar onze held nogmaals zijn bijna bovennatuurlijkel fysieke sterkte demonstreert! Selim herwint zijn rijk. Hij is echter te oud en vermoeid om te regeren en doet van zijn troon afstand ten gunste van zijn dochter...
Goliath (2008) Goliath (2008)
Een man heeft een slechte periode achter de rug. Hij is zopas gescheiden en houdt er bittere gevoelens aan over. Bovendien hebben zijn oversten op zijn werk hem nog gedegradeerd. En nu is zijn geliefde kat Goliath spoorloos. Hij plaatst een advertentie en belooft een premie aan de eerlijke vinder. Hij komt echter voor een onaangename verrassing te staan.
Goliath Awaits (1981) Goliath Awaits (1981)
Tijdens Wereldoorlog II wordt het passagierschip Goliath tot zinken gebracht. Bepaalde delen van het wrak komen in een luchtbel terecht waardoor een deel van de passagiers en de bemanning in leven blijven. Na jaren hebben ze een geïsoleerde en strikt gereglementeerde wereld opgebouwd. 40 jaar later gaat een groep oceanografen en duikers op zoek naar het wrak.
Golmaal (2006) Golmaal (2006)
Vier oplichters worden van school gestuurd, omdat zij antwoorden voor examens te koop aanboden. Op een dag komen ze bij het huis van een oud stel, dat al jaren wacht op hun kleinzoon uit Amerika, die zij nog nooit hebben gezien. Gopal maakt een plan om het huis binnen te dringen om geld te stelen. De anderen moeten zich muisstil houden zodat de blinde oudjes er niet achterkomen wie er allemaal in het huis aanwezig zijn.
Gololyod (2003) Gololyod (2003)
Zij is mooi, stralend, onweerstaanbaar. Hij is zelfverzekerd, arrogant, homoseksueel. Zij gaat voortdurend bij iemand weg, hij denkt alles over zichzelf te weten. Zij begint een strijd met iemand die tien keer sterker is. Hij wil vooral met rust gelaten worden. Nog hebben ze elkaar niet ontmoet, en niemand kent de gevolgen van een ontmoeting. Op de straten van Moskou ligt ijzel...
Golova (2003) Golova (2003)
Het verhaal gaat over de normen en waarden van een schurk, en hoe die botsen met een mystiek erfgoed, gesymboliseerd door een hoofd zonder lichaam. Het hoofd, dat de stagnatie en de degeneratie van het communistische verleden voorstelt, ontwikkelt een moreel en psychologisch complexe verhouding met zijn baas - een schurk van de nieuwe generatie. De plot van de film bestaat uit een serie beproevingen die door het hoofd worden voorspeld of veroorzaakt.
Golpes a Mi Puerta (1994) Golpes a Mi Puerta (1994)
Tijdens een razzia in El Salvador ontsnapt de guerillastrijder Spano aan zijn belagers. De voortvluchtige breekt in, in het huis van twee katholieke nonnen. In een poging om zijn leven te redden, verbergen zij hem voor de plunderende militaire patrouilles, ondanks het grote gevaar dat beiden lopen om daardoor zelf in de gevangenis terecht te komen.
Golven (1982) Golven (1982)
Vrije verfilming van de gelijknamige roman van Virginia Woolf. De zes hoofdpersonen ontmoeten elkaar in een restaurant in Londen en halen herinneringen op aan de gelukzaligheid en de onschuld van hun kinderjaren. Heden, verleden, fantasie en werkelijkheid vloeien geruisloos in elkaar over.
Gomeda (2007) Gomeda (2007)
Vijf vrienden gaan een weekendje met de auto naar de grotten van de Gomeda vallei. Als zij onderweg autopech krijgen, gaan zij te voet verder. Eenmaal aangekomen bivakkeren ze in de grotten. Alleen weten zij niet dat er vroeger in de grotten gemarteld werd en de boosaardige geesten hebben het gemunt op de vijf zielen die alleen maar een weekendje uit willen gaan…
Gomen (2002) Gomen (2002)
Kleine Sei komt net in de pubertijd. Als hij op bezoek gaat bij z'n opa en oma in Kyoto, komt hij een meisje genaamd Nao-chan tegen waar hij op slag verliefd op is. Z'n vriendjes adviseren hem om op zoek te gaan naar haar, want hij weet Nao-Chan niet meer uit het hoofd te zetten. Na een lange zoektocht heeft hij haar uiteindelijk toch weten vinden. Er is alleen één probleem; Nao-chan is ouder dan de kleine Sei en zit zelfs al op de hogere school. Toch geeft Sei niet op om haar te krijgen.
Gomez & Tavarès (2003) Gomez & Tavarès (2003)
Marseille. Tavares is een van de beste flikken in de stad. Hij kent het mileu van de criminaliteit heel goed en heeft soms de reputatie omkoopbaar te zijn. Hij is bezorgd wanneer hij hoort dat hij een nieuwe medewerker krijgt: Gomez, de meest rechtschapen flik van het Zuiden van Frankrijk...
Gomgashtei dar Aragh (2002) Gomgashtei dar Aragh (2002)
Tijdens de oorlog tussen Irak en Iran, begint een groep Iraanse Koerdische musici aan hun missie. Ze gaan op zoek naar Hanareh, een zanger met een magische stem die de grens over is gevlucht en misschien gevaar loopt in het Iraakse deel van Koerdistan.
Gomorra (2008) Gomorra (2008)
Macht, geld en bloed: dat zijn de dingen waar de inwoners van de provincies Napels en Caserta elke dag mee worden geconfronteerd. Ze hebben haast geen keus en zijn altijd gedwongen de regels van het 'systeem' te gehoorzamen, de Camorra. Slechts enkele gelukkigen kunnen aan een normaal leven denken. Vijf verhalen worden in deze gewelddadige setting met elkaar verwoven.
Gonderilmemis Mektuplar (2003) Gonderilmemis Mektuplar (2003)
Op een nacht keert Cem terug naar het dorp dat hij 20 jaar geleden heeft verlaten, maar hij houdt zijn identiteit geheim. Hij komt erachter dat zijn vader is overleden en zijn moeder geeft hem de schuld voor de dood van zijn broer. Gülfem, de vrouw waar Cem ooit hevig op verliefd was, dacht dat Cem dood was en is nu getrouwd met een andere man. Het lot brengt de twee geliefden bij elkaar maar dit verloopt jammer genoeg niet zonder problemen.
Gone (2007) Gone (2007)
Een jong Brits koppel trekt door de Australische outback en komt in aanraking met een mysterieuze en charismatische Amerikaan. Ze trekken met hem op, maar langzaamaan wordt hen de daadwerkelijke sinistere reden duidelijk waarom hij hun vriend wil zijn.
Gone Baby Gone (2007) Gone Baby Gone (2007)
Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privé detectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapped blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.
Gone but Not Forgotten (2004) Gone but Not Forgotten (2004)
Een vrouw uit Oregon verdwijnt spoorloos. Het enige wat gevonden wordt, is een zwarte roos en een briefje met de tekst: "Gone but not Forgotten". De verdwijning en het briefje doen denken aan een serie moorden die jaren daarvoor in New York zijn gepleegd. Iemand wordt aangeklaagd, een privé-detective wordt vermist, een rechercheur weet meer dan ze laat merken, en een keiharde vrouwelijke advocaat raakt verstrikt in een web van bedrog, wraak en meervoudige moord.
Gone du Chaâba, Le (1998) Gone du Chaâba, Le (1998)
Frankrijk, 1965, een van de buitenwijken van Lyon, genaamd Chaâba. Arme immigranten vestigen zich in deze wijk, omdat woonlasten daar het laagst zijn. Een arme Algerijnse vader wil dat zijn negenjarige zoon Omar de beste is op school, aangezien hij als analfabeet enkel op constructiewerk is aangewezen. Helaas is Omar niet zo getalenteerd op school.
Gone Fishin' (1997) Gone Fishin' (1997)
Twee vrienden, Joe en Gus, winnen bij een prijsvraag een vis-reisje. Als ze arriveren wordt hun auto gestolen door een moordenaar. Ze krijgen de hulp van twee jonge vrouwen in het zoektocht.
Gone in 60 Seconds (1974) Gone in 60 Seconds (1974)
Maindrian Pace en een groep collega's moeten in een week tijd 48 auto's van een specifiek model stelen, waarvoor ze $400,000 krijgen als het ze lukt. Ze raken echter in de problemen als ze proberen een Mach 1 Mustang uit 1973 te stelen. Opgejaagd door hordes politieauto's vlucht Pace door 7 staten heen.
Gone in a Heartbeat (1996) Gone in a Heartbeat (1996)
Twee baldadige tieners ontvoeren een rijke vrouw. Het lijkt makkelijk te gaan, maar wat ze niet weten, is dat haar hart in slechte toestand verkeert. Het wordt een race tegen de klok, want elke situatie van stress kan haar fataal worden.
Gone in Sixty Seconds (2000) Gone in Sixty Seconds (2000)
Het broertje van de gestopte autodief Memphis (Nicholas Cage) raakt in de problemen na een mislukte opdracht voor een crimineel. Memphis moet met een groep oude vrienden binnen 1 nacht 50 auto's stelen om zo het leven van z'n broer te redden.
Gone in the Night (1996) Gone in the Night (1996)
Een echtpaar wordt beschuldigd van de moord op hun eigen dochter. Voordien waren ze een gelukkig gezin, maar nu lijkt het wel of ze in de hel terecht zijn gekomen.
Gone to Earth (1950) Gone to Earth (1950)
Een meisje gaat in op het aanzoek van de plaatselijke predikant om met haar te trouwen en komt terecht in kringen met omgangsvormen waar ze nauwelijks iets van begrijpt. Vervolgens wordt ze echter verliefd op de plaatselijke charmeur.
Gone to Maui (1999) Gone to Maui (1999)
Met vliegtickets in zijn zak, heeft windsurfer Mickey Steward met tegenzin ingestemd op het verzoek van zijn vader om naar huis in Boston te komen en de familiebedrijf over te nemen. Maar zijn plan om terug te keren naar het leventje als bankier neemt een andere wending wanneer hij Paniolo, een Zuid-amerikaanse cowboy ontmoet, die vroeger op de veeboerderijen van Hawaï werkte. Wanneer hij en Mickey een verdrinkende man redden krijgen ze als beloning een restaurant. Voor Mickey is dit de kans om een barman in paradijs te zijn. Alleen wat zij niet weten is dat dit restaurant gebruikt word om goederen in en uit de eilanden te smokkelen. En als dat niet genoeg is, word Mickey schuldig bevonden omdat de vorige eigenaar van de restaurant vermoord is.
Gone with the West (1975) Gone with the West (1975)
De op de vlucht zijnde cowboy Jud McGraw en Little Moon, een niet zo onschuldige Indiaanse, komen beiden naar het verlaten stadje Black Nullar om er een aantal oude rekeningen te vereffenen. Wanneer ze beiden vechten tegen hun gezamenlijke vijanden begint er een band tussen hen te groeien.
Gone with the Wind (1939) Gone with the Wind (1939)
1861, in het zuiden van de Verenigde Staten. Scarlett viert haar zestiende verjaardag op Tara, het landgoed van haar familie. Ze is verliefd op Ashley, die evenwel verloofd is met haar nicht Melanie. Scarlett bekent Ashley haar gevoelens maar die kan haar liefde niet beantwoorden. Rhett Butler, een avontuurlijke en knappe kerel met een twijfelachtige reputatie, is toevallig getuige van hun intieme gesprek. Diezelfde dag breekt de burgeroorlog uit tussen de noordelijke en de zuidelijke staten. Kort nadien trouwt Melanie met Ashley, terwijl Scarlett trouwt met Melanie's broer Charles. Maar Charles gaat naar het front...
Gone, But Not Forgotten (2003) Gone, But Not Forgotten (2003)
Mark Reeves wordt door boswachter Drew Parker tussen de rotsen in een natuurpark gevonden. Mark is bont en blauw, doorweekt en kan zich niets meer herinneren, zelfs niet zijn eigen naam. Om te herstellen mag hij bij Drew blijven logeren en tussen de twee ontstaat een romance die onder druk komt te staan als Mark zich steeds meer van zijn oude leven herinnert en hij tussen zijn oude en nieuwe leven moet kiezen.
Gong Fen Dong Jiang Hu (1982) Gong Fen Dong Jiang Hu (1982)
Verhaal over een meisje dat haar ware liefde negeert om op zoek te gaan naar een zwaardvechter die haar hart heeft gestolen, maar hij zoekt liever een goed gevecht. Totdat zij ontvoerd wordt en hij haar moet redden.
Gong Fu Qi Jie (1979) Gong Fu Qi Jie (1979)
In een kleine stad werkt de jonge Shou Pei als assisten van een drankverkoper die niet kan wachten om het stadje te ontvluchten om aan iedereen te laten zien wat zijn echte waarde is. Een oudere ervaren Kung Fu meester, Lu Tzo-hai, arriveert in het stadje en neemt Shou onder zijn hoede. Hij leert hem de Mantis stijl. Wanneer blijkt dat meester Lu de ouders van Shou heeft vermoord, komen de twee tegenover elkaar te staan.
Gong Show Movie, The (1980) Gong Show Movie, The (1980)
Chuck Barris (onderwerp van de film Confessions of a Dangerous Mind) is de presentator van het komische spelprogramma "The Gong Show." In het dagelijkse leven wordt hij constant lastig gevallen door allerlei mensen die zonder te vragen audities voor hem doen - op straat, in de winkel, en in restaurants. Barris kan de stress niet meer aan en probeert aan zijn beroemdheid te ontsnappen.
Gong Tau (2007) Gong Tau (2007)
Rockman (Mark Cheng) is een doorgewinterde politieman, maar de uitdaging waarvoor hij staat zou wel eens zijn dood kunnen betekenen. Wanneer een reeks van gewelddadige moorden op politieagenten voltrekt, leiden alle sporen naar Lam Chiu (Tak-bun Wong), een smerige misdadiger die ooit door een kogel in zijn hoofd werd getroffen door Rockman, en daardoor niets meer voelt. De moorden vinden plaats in de duistere sferen van Oosterse mystiek. Wanneer Rockman’s vrouw aan een onverklaarbare pijn lijdt en zijn zoontje plotseling op shockerende wijze overlijdt, begrijpt Rockman dat er ingegrepen moet worden. Rockman's oudere partner Fat (Lam Suet) heeft het antwoord: Het is 'Gong Tau".
Gong Woo Ching (1987) Gong Woo Ching (1987)
Twee broers met gokschulden worden lid van een criminele bende. Zij hadden de baas om hulp gevraagd omdat zij bedreigd werden. Problemen ontstaan als een van de broers overloopt naar de vijandelijke bende...
Gong Wu (2004) Gong Wu (2004)
Wanneer Hung, de leider van een triade, vader wordt van een zoon, overweegt hij zijn huidige levenswijze vaarwel te zeggen en te emigreren. Dit gerucht verspreidt zich als een lopend vuurtje en al gauw vindt er een machtsstrijd plaats binnen de triade. Wing en Turbo, die snel naam willen maken, krijgen de opdracht om Hung uit de weg te ruimen.
Gong Yi La Ma (1978) Gong Yi La Ma (1978)
Om de dood van zijn vader te wreken, is de jonge Chi Kuan Chun op zoek naar de Tibetaanse Red Lama bende. Maar eerst moet hij de allerdodelijkste vechttechniek onder de knieën krijgen.
Gong-Gab-Nae-Gi Gwa-Oi-Ha-Gi Ie-Seun II (2007) Gong-Gab-Nae-Gi Gwa-Oi-Ha-Gi Ie-Seun II (2007)
Junko is een Japans meisje dat vertrekt naar Korea om te studeren en om daar haar geliefde te vinden. Ze vindt onderdak in een gasthuis van een man die daar samen woont met zijn zoon. Als dan blijkt dat Junko haar kamer moet delen met de zoon wil ze onmiddellijk vertrekken. De man biedt daarop Junko aan dat ze gratis Koreaanse les zal krijgen, alleen zal de les wel worden gegeven door zijn zoon.
Gongdong Gyeongbi Guyeok JSA (2000) Gongdong Gyeongbi Guyeok JSA (2000)
'Joint Security Area' is een benaming voor het grensgebied tussen Noord –en Zuid-Korea, dat onder toezicht staat van een onafhankelijke Zweeds/Zwitserse organisatie (NNSC). De film begint met een mysterieus incident in een Noord-Koreaans gebouw binnen de JSA, waarbij zowel Zuid-Koreaanse als Noord-Koreaanse slachtoffers gevallen zijn. De twee overlevenden worden afgevoerd en ondervraagd door de NNSC, onder leiding van de Zwitsers-Koreaanse Majoor Sophie Lang.
Gonggongui Jeog (2002) Gonggongui Jeog (2002)
Chul-jung is een roekeloze, gewelddadige en onconventionele politieagent die op een moordzaak wordt gezet, nadat zijn partner zelfmoord heeft gepleegd omdat zijn corrupte verleden aan het licht kwam. Chul-jung komt er al snel achter dat de rijke maar psychotische zakenman Gyu-hwan de dader is, maar er blijkt te weinig bewijs te zijn. Chul-jung, vastberaden dat hij is, stelt alles in het werk om Gyu-hwan te ontmaskeren, en is niet bang om zijn handen vuil te maken.
Gonggongui Jeog 2 (2005) Gonggongui Jeog 2 (2005)
Kang Chul-joong, een veelbelovende aanklager, geeft de voorkeur aan het aanwezig zijn op de plaats van het misdrijf, boven dat hij van achter zijn bureau werkt. Wanneer hij de zaak "Han Sang-woo", de toekomstige voorzitter van de Myung-sun stichting, krijgt, voelt hij dat het niet in de haak is. Sang-woo blijkt een vroegere schoolvriend te zijn die Chul-joong altijd al een stap voor is geweest.
Gongyuan 2000 Nian (2000) Gongyuan 2000 Nian (2000)
Het jonge computergenie Peter Tong raakt tegen wil en dank gewikkeld in de strijd tegen een geheimzinnige organisatie die via een computervirus probeert een economische crisis in Zuid-Oost Azië te veroorzaken.
Gonin (1995) Gonin (1995)
Vijf mannen nemen het op tegen de machtige Ogoshi bende. De bende bestaat uit nietsontziende yakuza's. De vijf mannen zijn, direct of indirect, in feite slachtoffers van de bende. Ze hebben weinig met elkaar gemeen en worden door het toeval samengebracht.
Gonin 2 (1996) Gonin 2 (1996)
Masamichi zint op wraak nadat zijn gezin aangevallen werd door een groep gangsters. Gewapend met een zwaard gaat hij diegenen te lijf die hem in de weg staan.
Gonks Go Beat (1965) Gonks Go Beat (1965)
Een rock-komedie-science fiction film over een buitenaards wezen dat vrede, liefde en begrip wil verspreiden tussen twee muzikale groepen.
Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008) Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)
Deze documaintaire concentreert zich op de beste tijd - 1965 tot 1975 - van Hunter S. Thompson. Door middel van nooit eerder vertoonde amateurfilms, geluidsbanden en doorgangen van niet gepubliceerde manuscripten komen we meer te weten over het brein achter onder andere Fear and Loathing in Las Vegas.
Goo Chak Sam Fong Fong (2003) Goo Chak Sam Fong Fong (2003)
Een oude man in China wil dat zijn kinderen hem een keer bezoeken, voordat hij overlijdt. De kinderen arriveren na een lange reis bij hun ouderlijk huis. Daar komen ze net te laat aan, want hun vader is inmiddels al overleden. Ze blijven echter nog wel voor de erfenis. Dan blijkt dat er iets mis is in het oude huis.
Goo Laam Gwa Lui (2000) Goo Laam Gwa Lui (2000)
Wah en Kinki werken op dezelfde afdeling van een computerbedrijf. Beide kunnen in het begin niet goed met elkaar opschieten, echter na verloop van tijd ontwikkelt zich een vriendschap tussen de twee. Wanneer Wah ontdekt dat hij gevoelens begint te krijgen voor Kinki, staat zijn ex-vriendin ineens op de stoep die hem probeert terug te krijgen. Bovendien probeert zijn ex Kinki te koppelen aan een andere man, en vertelt zijn baas hem dat hij beter een tijdje vrij kan nemen.
Goo Waak Chai Ching Yee Pin Ji Hung Hing Sap Saam Mooi (1998) Goo Waak Chai Ching Yee Pin Ji Hung Hing Sap Saam Mooi (1998)
Sister Thirteen is lid van een beruchte bende uit Honk Kong. Na een bendeoorlog breekt een periode van wapenstilstand tussen twee rivaliserende bendes aan. Tijdens deze periode komt ze in een web van verraad en ongeluk terecht die tot de dood van haar vader, die voor haar opkomt, leidt. Zijn dood brengt herinneringen aan vroeger naar boven, met name aan de relatie die Sister Thirteen had met haar vriendin Yun. Als ze klaar is met dagdromen blijken de personen uit haar verleden in haar heden terug te keren en laait de bendeoorlog weer op.
Goo Waak Jai 2: Ji Maang Lung Gwoh Gong (1996) Goo Waak Jai 2: Ji Maang Lung Gwoh Gong (1996)
Chan Ho Nam's "Hung Hing" triad probeert hun bende te verenigen met Chickens nieuwe groep, de "San Luen" triad uit Taiwan. Als Nam later terugkeert naar HongKong, krijgt hij ruzie met de leider Tai Fei, die de Causeway in de macht heeft. Ho Nam raakt in een dilemma wanneer er een opstand uitbreekt tussen hem en Tai Fai.
Good (2008) Good (2008)
John Halder (Viggo Mortensen) heeft een goede baan als hoogleraar, maar kampt met problemen aan het thuisfront. Zijn neurotische vrouw, zijn twee veeleisende kinderen en zijn dementerende moeder vormen daar de oorzaak van. Dan besluit Halder een boek te schrijven om zijn frustraties kwijt te raken. Als dat boek wordt opgepikt door de nazi-regering, raakt Halder verwikkeld in een wirwar van keuzes met enorme gevolgen.
Good Advice (2001) Good Advice (2001)
Ryan Turner (Sheen) is een beursmakelaar en een ongelooflijk arrogante kwal. Als hij na een verkeerde tip zijn geld en zijn baan kwijtraakt, raakt zijn leven in het slop. Hij trekt in bij z'n vriendin (Richards), die bij een krant een adviescolumn heeft. Als zijn vriendin plotsklaps vertrekt, omdat ze een nieuwe liefde in Brazilië heeft, vertelt hij op haar werk dat ze ziek thuis ligt. Hij neemt stiekem haar column over om de huur te kunnen betalen, maar onverwachts slaat de column ongelooflijk aan. Ryan komt erachter dat hij echt mensen kan helpen met zijn column, maar het wordt steeds moelijker om zijn identiteit geheim te houden.
Good against Evil (1977) Good against Evil (1977)
Schrijver Andy Stuart (Rambo) ontdekt dat duiveluitdrijver Rimmin (Lynch) met zijn groep duivelsaanbidders ervoor gezorgd hebben dat een onschuldige huisvrouw bezeten is geraakt door de duivel. Hij vormt een team met priester en duiveluitdrijver Kemschler (O'Herlihy) om Rimmin en zijn cultus te stoppen en de vrouw te redden.
Good Boy! (2003) Good Boy! (2003)
Een hondenpiloot, afkomstig van de hondenplaneet Sirius, bezoekt de aarde om de geruchten uit de wereld te helpen dat de honden gefaald hebben om de aarde over te nemen.
Good Burger (1997) Good Burger (1997)
De snackbar jongens Ed en Dexter krijgen gezelschap, want er is een nieuwe burger-snackbar geopend. Mondo Burger blijkt een stevige concurrent voor hun werkgever te zijn, maar Ed en Dexter zetten alles op alles om Mondo Burger te laten stoppen, en hun baantjes te redden
Good Bye Lenin! (2003) Good Bye Lenin! (2003)
Oktober 1989 was een slechte tijd om in coma te geraken, wanneer je in Oost Duitsland woonde - en dit gebeurt nou precies bij Alex zijn moeder, een activiste voor sociale vooruitgang en het verbeteren van het welzijn van mensen in het socialistische Oost Duitsland. Alex heeft een groot probleem in zijn handen, als zijn moeder na acht maanden plotseling ontwaakt. Haar hart is zo zwak, dat elke shock fataal zou kunnen zijn. En wat zou meer shockerend zijn dan de val van de Berlijnse Muur en de triomf van kapitalisme in haar geliefde land ? Om zijn moeder te redden, maakt Alex van het appartement waar ze wonen een eiland in het verleden, een soort van socialistisch museum, waar zijn moeder liefdevol voorgehouden wordt dat er niet is veranderd. Wat begint als een kleine leugen, loopt meer en meer uit de hand als Alex zijn moeder, die zich elke dag beter voelt, tv wil kijken en zelfs op een dag haar bed verlaat...
Good Chemistry (2007) Good Chemistry (2007)
Op een dag stopt Toby, een begaafde scheikundeleraar (Lance Lee Davis), zijn auto op een rustig stuk van de Ozark snelweg om naar het zich laat aanzien een jonge vrouw met pech een eindje verder te helpen. De schijnt bedriegt echter : de jonge vrouw Laurie (Brooke Anderson) is op de vlucht voor de politie en haar vriendje Jeff (Lawrence Turner). Die eist van Toby om mee te rijden, maar is ook betrokken bij criminele transacties waarbij hij een enorme schuld heeft opgebouwd. Met Laurie als ietwat tegenstribbelende medeplichtige, ontvoert Jeff Toby en houdt hem verborgen in een verlaten boerderij. Hij wil dat Toby voor hem synthetische heroïne fabriceert die als ruilmiddel moet dienen voor een groep colombiaanse drugscriminelen genaamd "Familia Sin Amore". Als Toby hiertegen in verzet komt wordt hij onder druk gezet door Jeff die wordt geholpen door een locale gangster genaamd "Judge Bass" (Mike L. Thomas). Ze hebben Annette ontvoert, Toby's ex-vrouw. Toby heeft geen keuze, of hij werkt mee, of Annette wordt gedood!
Good Cops, Bad Cops (1990) Good Cops, Bad Cops (1990)
Het afdelingshoofd van een politiecorps in een district van Boston is aangesteld om de corrupte agenten uit het team te halen. Hij krijgt al gauw argwaan tegen een jonge vlotte agent en binnen de kortste keren voeren de twee mannen een gevaarlijke strijd om elkaar te slim af te zijn.
Good Die Young, The (1954) Good Die Young, The (1954)
De Amerikaanse ex-marinier Joe Halsey wil zijn Britse vrouw naar Amerika halen. Mike Morgan is een professioneel bokser die zonder werk zit nu hij zijn hand gebroken heeft. Eddie is een Amerikaanse piloot die gedeserteerd is nadat zijn vrouw hem bedrogen had. En Miles 'Rave' Ravenscourt is een aan lager wal geraakte aristocraat die de gokschulden van zijn vrouw betalen moet. Deze vier mannen komen samen en bedenken een plan om een waardetransport te beroven, waarna een ieder weer zijn eigen weg kan gaan.
Good Earth, The (1937) Good Earth, The (1937)
Een Chinese boerenzoon, Wang Lung, trouwt met een bevrijde slavin, Olan. Ze stichten een gezin. Als een hongersnood toeslaat, ziet Wang zich genoodzaakt met zijn gezin in de stad te vestigen. Samen met zijn vrouw probeert hij genoeg te verdienen om een terugkeer naar het platteland mogelijk te maken.
Good Fairy, The (1935) Good Fairy, The (1935)
De jonge, naïeve Luisa Ginglebusher is dol op sprookjes en verlaat haar weeshuis in Boedapest om in een filmstudio te gaan werken. Ze raakt bevriend met Konrad, een miljonair en zonder dat hij het weet, besluit Luisa een 'goede fee' te worden die de rijkdom van Konrad verdeelt onder de armen.
Good Father, The (1985) Good Father, The (1985)
Bill is een man die zeer bitter is over zijn scheiding en het feit dat hij de voogdij over zijn kind heeft verloren. Wanneer een vriend ook in een scheiding belandt, omdat zijn vrouw een lesbische relatie wil, besluit Bill zijn vriend op alle mogelijke manieren te helpen, zodat hij wel voogdij over zijn kind zal krijgen. Hierbij schuwen ze geen enkel middel en huren tevens een gladde advocaat in. Gaandeweg het proces krijgen Bill en zijn vriend toch spijt van van de vieze trucjes die ze uitgehaald hebben...
Good Fences (2003) Good Fences (2003)
De zwarte advocaat Tom Spader heeft een onmogelijke zaak gewonnen. Dat betekent promotie en salarisverhoging. Met zijn gezin verhuist hij naar een rijkere buurt, maar daar blijken de bewoners niet op te zitten wachten.
Good German, The (2006) Good German, The (2006)
Een Amerikaanse journalist wordt op pad gestuurd om verslag te doen van een congres over de toekomst van Duitsland na WOII. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar een verloren liefde en raakt vervolgens betrokken bij een moordzaak.
Good Girl, Bad Girl (2006) Good Girl, Bad Girl (2006)
Vanessa Kampmann is een stripper in een nachtclub. Ze is erg populair en zorgt ervoor dat de club goed draait. De eigenaar van de club, Gromek, is niet snel tevreden en handelt ook in drugs om nog meer geld te verdienen. Wanneer een drugsdeal mis gaat en Vanessa hiervan getuige is moet ze met haar tweelingzus op de vlucht. Ondanks het feit dat haar tweelingzus een non is worden hun identiteiten door elkaar gehaald. Ze moeten uit zien te vogelen hoe ze uit de handen van de drugsbazen kunnen blijven.
Good Girl, The (2002) Good Girl, The (2002)
Justine is een 30-jarige vrouw die vast zit in een saai leventje: ze woont in een klein dorp in het zuiden van Amerika, werkt al jaren in een grote winkel, heeft een weinig spannend huwelijk en kan maar geen kinderen krijgen. Dit verandert wanneer ze een geheime relatie krijgt met een jonge collega. Wanneer de beste vriend van haar echtgenoot dit ontdekt beginnen de problemen, en wordt Justine gedwongen een keuze te maken.
Good Guys and the Bad Guys, The (1969) Good Guys and the Bad Guys, The (1969)
James Flagg wordt gedwongen om zijn baan als marshal op te geven als hij in contact komt met Big John McKay die gedwongen werd om uit zijn roofbende op te stappen. Samen besluiten ze om hun krachten te bundelen en diezelfde roofbende aan te pakken.
Good Guys Wear Black (1978) Good Guys Wear Black (1978)
Vietnam-veteraan John T. Booker probeert een mysterie te ontrafelen in samenhang met zijn laatste missie in Vietnam. Hij komt tot de ontdekking dat hij en zijn maten destijds zijn verraden door een corrupte politicus.
Good Humor Man, The (2005) Good Humor Man, The (2005)
Een Amerikaanse buitenwijk in 1976. Een middelbare scholier staat voor een keuze van geweten tegen karakter, wanneer een vriend van hem beschuldigd wordt van de dood op een jongen uit een andere groep vrienden.
Good King Wenceslas (1994) Good King Wenceslas (1994)
Een gemene koningin en haar minnaar beramen een moord op de goede zoon van de koningin, Wenceslas. Zij willen hiermee bewerkstelligen dat zijn jongere, corrupte broertje op de troon komt, zodat zij zelf de macht in handen kunnen houden.
Good Life, The (2007) Good Life, The (2007)
Jason Prayer woont in een typisch klein Amerikaans stadje in Nebraska. Zo'n stadje waar je pas iets bent als je een lokale football-ster bent. Dat is Jason niet, hij werkt bij een tankstation en bij het lokale filmtheater dat gerund wordt door de dementerende Gus. De psychische situatie rond Gus brengt Jason langzamerhand in de problemen en tevens krijgt hij te maken met de idiote, arrogante football-ster Tad. Gelukkig is er ook nog wat ontspanning via de mooie, mysterieuze Frances en een nieuweling in de stad, de liefhebber van klassieke films Robbie.
Good Little Devil, A (1914) Good Little Devil, A (1914)
Charles MacLance is een trotse man die vervreemd is van zijn dierbaren. Zijn moeder mist hem, net als zijn ware liefde; de blinde Juliet. Als hij terugkeert, is niet iedereen geheel gelukkig met zijn terugkomst.
Good Luck (1996) Good Luck (1996)
Ole is een bekende en geliefde Amerikaanse football-ster op het hoogtepunt van zijn carrière. Zijn leven stort echter in, wanneer hij tijdens een footballwedstrijd ongelukkig terechtkomt met blijvende blindheid tot gevolg. Lemley, ooit een aankomend tandarts, slijt zijn leven vanwege een ongeval reeds enige jaren in een rolstoel. Zijn droom is om mee te doen aan een wild-water race, alleen moet hij een maatje zien te vinden om te kunnen deelnemen. Een ontmoeting tussen de twee heeft tot gevolg dat ze besluiten samen aan de wedstrijd deel te nemen.
Good Luck Chuck (2007) Good Luck Chuck (2007)
Chuck maakt het uit met zijn vriendin en al vrij snel hierna krijgt hij te horen dat ze de ware heeft gevonden en gaat trouwen. Met Chuck's nieuwe (ex)vriendin gebeurt hetzelfde. En zo herhaalt dit patroon zich. Het blijkt dat Chuck een soort geluksbrenger is voor alleenstaande jongedames. Ze willen allemaal met hem omgaan, om daarna de ware te vinden. Chuck echter moet een manier vinden om dit patroon te doorbreken en een vriendin voor zichzelf te houden.
Good Man in Africa, A (1994) Good Man in Africa, A (1994)
Een Britse diplomaat reist naar Afrika en al snel verdwaalt hij. Zijn doel is om de weg zo snel mogelijk weer terug te vinden, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn in een wereld waarin hij de vreemdste personen ontmoet.
Good Morning, Babylon (1987) Good Morning, Babylon (1987)
Na het faillissement van de steenhouwerij van hun vader, emigreren de broers Nicola en Andrea naar Amerika om daar hun fortuin te zoeken. Na veel avonturen en mislukkingen eindigen ze uiteindelijk in Hollywood als decorontwerpers/-bouwers voor D.W. Griffith’s film Intolerance. Ze trouwen beiden met prachtige actrices maar dan slaat het noodlot toe als WO I uitbreekt en de broers elkaar tegenover elkaar komen te staan aan zijden van het front.
Good Morning, Miss Dove (1955) Good Morning, Miss Dove (1955)
De lerares Miss Dove wordt vanwege haar strenge discipline door iedereen gerespecteerd en gevreesd. Als zij in het ziekenhuis ligt, komt haar verleden via flash-backs naar voren.
Good Morning, Vietnam (1987) Good Morning, Vietnam (1987)
Een nieuwe DJ wordt naar Vietnam overgeplaatst om wat humor toe te voegen aan de militaire radio aldaar. Hij wordt razend populair onder de soldaten, maar wordt toch uit de lucht gehaald. Terwijl hij uit de lucht is probeert hij Vietnamezen te ontmoeten, en dan vooral meisjes.
Good Morning... and Goodbye! (1967) Good Morning... and Goodbye! (1967)
Burt is een man die zo uit een roman komt; hij is eerlijk, lief en mooi. Toch gaat hij bijna ten onder aan het verdriet dat zijn vrouw Angel hem aandoet. Als ze zin in sex heeft haalt ze iemand van de straat. Totdat Burt de erotische Magie tegen komt die hem leert dat een man ook sexy kan zijn.
Good Mother, The (1988) Good Mother, The (1988)
In een rechtzaak wordt Anna erop gewezen dat ze als moeder van een goed kind niet goed bezig is. Nu moet ze, om de voogdij over haar kind te kunnen houden, zien te bewijzen dat ze geen slechte moeder is.
Good Mother, The (2006) Good Mother, The (2006)
Na het verliezen van hun moeder en vader tijdens een tragisch ongeval, vinden tiener Abby Snow en haar jongere broer Ethan een nieuw thuis bij Eve en Raymond Goode. Eenmaal wonend in het afgelegen huis van hun adoptieouders, komt Snow er spoedig achter dat de Goodes niet zijn zoals ze zich voordoen.
Good Murder, A (2006) Good Murder, A (2006)
Een immigrant uit Albanië (Miroslav Simunek) verblijft illegaal in Groot-Brittanië. Hij ontmoet de Britse Kay (Juliet Aubrey) en ze worden verliefd. Ondertussen blijft zijn bestaan vol onzekerheden en dreigt de Russische maffia hem om te willen brengen. Als hij ontdekt dat de familie van Kay schatrijk is, komen er vreemde gedachten bij hem op.
Good Neighbor (2001) Good Neighbor (2001)
Molly Wright is een studente met typische college-problemen. Zo heeft haar vriendin problemen met haar vriendje, en zijzelf heeft weinig aandacht voor school vanwege vrijwilligerswerk. Bovendien denkt ze dat haar nieuwe buurman, Geoffrey Martin, een serie-moordenaar is. Niemand gelooft haar, totdat ze een medestander vindt in sergeant Paul Davidson. Deze is onlangs teruggezet van 'moorden' naar 'vermiste personen', en tijdens zijn onderzoek naar vermissingen ontmoet hij Molly, en begint hij haar te geloven. Paul is echter niet de pijler van het politie-departement; niemand vertrouwt hem. Geoffrey Martin is de mysterieuze artiest die de nieuwe buurman is van Molly, en hij draagt een geheim met zich mee.
Good Neighbor Sam (1964) Good Neighbor Sam (1964)
Al zes jaar lang gaat hij door dezelfde routine en de directeur kent zijn naam nog steeds niet. Dan dreigt er een opdracht voor het reclamebureau verloren te gaan omdat de medewerkers in de ogen van de opdrachtgever geen goede huisvaders zijn. Hij lijkt de enige te zijn en krijgt de opdracht, maar ook hij wordt natrokken door de opdrachtgever. Juist op dat moment komt een vriendin van zijn vrouw naast ze wonen, die alleen een erfenis krijgt als de rest van de naaste familie niet uitvindt dat ze gescheiden is, zodat hij zich voordoet als haar man.
Good News (1947) Good News (1947)
De film speelt zich af rond een universiteit in de jaren '20. Bibliothecaris Connie Lane (Allyson) wordt verliefd op de footballheld Tommy Marlowe (Lawford). Helaas is de liefde niet werderzijds; hij valt namelijk voor de verleidster Pat McClellan. Tommy begaat een slippertje, wat hem een belangrijke wedstrijd kost. Connie komt erachter dat Tommy eigenlijk van haar houdt en verzint een plan om hem terug te winnen voor haar en voor het football.
Good News: Von Kolporteuren, Toten Hunden und Anderen... (1990) Good News: Von Kolporteuren, Toten Hunden und Anderen... (1990)
geregisseerd door Ulrich Seidl
Good Night to Die, A (2003) Good Night to Die, A (2003)
Een dag in het leven van huurmoordenaar Ronnie, die probeert het leven te redden van collega August, die hij drie jaar geleden aan dit werk hielp. August is een serieus probleem geworden voor sommige leiders in de stad en Ronnie zal snel te weten komen wat hem dit gaat opleveren.
Good Night, and Good Luck. (2005) Good Night, and Good Luck. (2005)
Deze film volgt de haatcampagne van de Amerikaanse verslaggever Edward R. Murrow in de jaren '50 tegen de Amerikaanse senator Joseph McCarthy, die met zijn doctrine de levens van talloze communistische/socialistische of ook maar enigszins links georiënteerde mensen probeerde te vernietigen.
Good Night, The (2007) Good Night, The (2007)
Gary (Martin Freeman), een popartiest die ooit in beter gewaardeerde kringen vertoefde, verdoet zijn tijd met het componeren van radio-jingles en belandt zo in een midlife-crisis. Zijn vrouw Dora (Gwyneth Paltrow) is hem daarbij niet echt een steun en ze groeien daardoor uit elkaar. Dan komt hij op een dag Anna (Penélope Cruz) tegen, die letterlijk de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn.
Good Old Boys, The (1995) Good Old Boys, The (1995)
Hewey Calloway is één van de laatste cowboys die langs de ranches trekt op zoek naar werk. Wanneer hij een bezoek brengt aan zijn broer Walter, ontdekt hij dat deze financiële problemen heeft. Hewey besluit om z'n broer tijdelijk te helpen en dan weer op pad te gaan. Dan ontmoet hij Spring en wordt verliefd, maar het vrije leven blijft hem trekken. Wanneer Walter zijn been breekt, dringt diens vrouw er op aan dat Hewey blijft om de ranch van de ondergang te redden.
Good Ole Boy: A Delta Boyhood (1988) Good Ole Boy: A Delta Boyhood (1988)
1942. Willie groeit op in de Delta en gaat veel om met een oudere jongen, die nu naar Europa gaat om zijn bijdrage aan de oorlog te leveren. Ze zijn goede jongens, en de moerassen zijn hun speelgebied, maar er zijn ook pestkoppen in het dorp, die niets anders doen dan rotzooi trappen. Er wordt ook steeds meer gestolen in het dorp, en men verdenkt een bende rivierpiraten.
Good Rockin' Tonight (2001) Good Rockin' Tonight (2001)
Good Rockin’ Tonight is het verhaal van Sun Records en de invloed van die typische Sun-sound op de hedendaagse muziek. De film heeft de sfeer van een muzikale reünie. Muzikanten van toen en nu praten over de wortels van de rock ‘roll, de magie van het werkelijke talent en de zakelijke kant van de platenwereld. We horen hoe Elvis in 1954 als 19-jarige jongen de studio binnenwandelde en zijn eerste single That's All Right Mama maakte. Maar ook hoe kort daarna diezelfde Elvis naar concurrent RCA verkocht werd, om de financiële problemen van Sun Records op te lossen.
Good Sam (1948) Good Sam (1948)
Sam Clayton heeft een heel groot hart en hij probeert altijd mensen in nood te helpen. Sterker nog, hij wil die mensen zo graag helpen dat hij zelf vaak platzak is en zijn eigen familie niet kan geven wat ze nodig hebben, zoals een huis..
Good Shepherd, The (2004) Good Shepherd, The (2004)
Father Daniel Clemens is een moderne jonge, priester die een prima leventje leidt. Totdat een collega, priester Andrews, wordt gevonden naast een lijk met zijn handen besmeurd met bloed. Voor de politie is het duidelijk, Andrews is de moordenaar. Clemens wordt ingeschakeld om de naam van de kerk zo goed mogelijk te beschermen, maar hij krijgt vervolgens zelf problemen met iemand die wel eens de moordenaar zou kunnen zijn...
Good Shepherd, The (2006) Good Shepherd, The (2006)
Edward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS - de voorloper van de geheime dienst CIA. Als een van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen.
Good Son, The (1993) Good Son, The (1993)
De jonge Mark belooft zijn zwaar zieke moeder dat hij haar niet zal laten sterven. Zijn moeder sterft toch en Mark wordt korte tijd later door zijn vader naar familie gebracht om enkele weken bij hen door te brengen. Hij kan er spelen met zijn neefje Henry, die van zijn eigen leeftijd is, en het jongere nichtje Connie. Henry sleept Mark mee in spelletjes die soms gevaarlijk maar altijd amusant zijn. Stilaan wordt het Mark duidelijk dat Henry pervers is en dat hij tot monsterlijke dingen in staat is. Voor de buitenwereld houdt Henry echter het masker van de voorbeeldige jongen op.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 -13- 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!