Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Zoeken:
Gestohlene Mond, Der (2003) Gestohlene Mond, Der (2003)
Voor het Vietnamese jongetje Jungen Luan is het leven niet makkelijk, eerst wordt de maan gestolen en dan wordt ook nog eens zijn moeder aangereden en opgenomen in het ziekenhuis. Jungen Luan moet dan voorlopig bij Nick, een vriend van zijn moeder wonen, en die heeft een hekel aan kinderen.
Get a Clue (2002) Get a Clue (2002)
Lexy heeft een adviescolumn in de schoolkrant, maar weet nu een lokale krant te halen met een roddelverhaal over de relatie van twee leraren van haar school. Hoewel de leerlingen haar toejuichen, zitten de leraren in een lastig parket. De leraar besluit de relatie te eindigen, tot ontzetting van de lerares. De zaak wordt echter nog groter nieuws als de auto van de leraar in de rivier wordt gevonden, en zijn lichaam vermist is. De politie verdenkt meteen de lerares, maar als onderzoekend journalist wil Lexy nu de waarheid achterhalen.
Get Carter (1971) Get Carter (1971)
Londense gangster Jack Carter reist naar Newcastle voor de begrafenis van zijn broer. Hij begint te geloven dat zijn broers dood geen ongeluk was en gaat op onderzoek uit in een wereld van bedrog, doofpotzaken en gevaarlijke vijanden.
Get Carter (2000) Get Carter (2000)
Jack Carter, een "klusjesman" voor de mafia, reist vanuit Las Vegas naar zijn geboorteplaats Seattle om de begravenis van zijn broer bij te wonen. Hij realiseert zich dat zijn dood geen ongeluk was, maar moord. Hij besluit de verantwoordelijken hiervoor op te zoeken. Remake van de gelijknamige film uit 1971.
Get Christie Love! (1974) Get Christie Love! (1974)
Politieagente Christie Love is vastbesloten om het drugsimperium van maffiabaas Enzo Cortino op te rollen. Ze gaat undercover en probeert de agenda, waar de drugsdeals in beschreven staan, te bemachtigen.
Get Crazy (1983) Get Crazy (1983)
De meedogenloze promotor Colin Beverly wil het nieuwjaarsconcert van rivaal Max Wolfe saboteren en stuurt zijn assistenten Neil Allen en Willie Loman erop uit om zijn plan uit te voeren. Helaas hebben Neil en Willie meer oog voor elkaar, zodat Beverly's plan alsnog in het water dreigt te vallen.
Get Married (2007) Get Married (2007)
Drie jonge mannen en een jonge vrouw (Mae) zijn hun hele leven al bevriend. Alle vier zijn ze geboren op dezelfde dag en in hetzelfde dorp. De ouders van Mae doen erg hun best een geschikte huwelijkskandidaat te vinden voor hun dochter. Echter ieder potentiele bruidegrom wordt in opdracht van Mae vakkundig door haar drie vrienden het dorp uitgejaagd. Rendy een knappe, rijke stedeling komt in zijn zoektocht naar een provinciaals meisje in het dorp van Mae terrecht. Het is liefde op het eerste gezicht maar zal het hem uiteindelijk wel lukken om met Mae in het huwelijk te treden?
Get Mean (1976) Get Mean (1976)
Een vreemdeling krijgt $50.000 aangeboden van een zigeuner om Prinses Elizabeth Maria veilig naar Spanje te escorteren, terug naar haar troon. Daar aangekomen bevinden ze zich middenin een strijd tussen Vikingen en Moren. De vreemdeling besluit om de twee kampen tegen elkaar uit te spelen.
Get on the Bus (1996) Get on the Bus (1996)
Ze kennen elkaar niet, maar ze zijn allemaal op weg naar de Million Man March, die verbroedering moet brengen onder de gekleurde bevolking. Er is een acteur die vol haat zit, een politieman die het geweld op straat beeindigd wil zien, een vader die in de knoop met zijn zoon ligt en een moslim met een grijs verleden. Voor ze echter aan de mars kunnen beginnen zal de buschauffeur ze naar de andere kant van Amerika moeten brengen, en daardoor leren ze elkaar kennen.
Get Out of My Room (1985) Get Out of My Room (1985)
Get Out of My Room is een nep-documentaire met Cheech en Chong in de hoofdrol. Er komen onder andere vier liedjes van hun album voorbij, waaronder Get outta my room en Born in East LA. Daarnaast geven ze adviezen aan andere regisseurs om hun films beter te maken.
Get over It (2001) Get over It (2001)
De film vertelt het verhaal van de highschool-leerling Berke Lawrence (Foster) die net gedumpt is door zijn vriendin. In de hoop om haar terug te krijgen verlaat hij zijn basketbalteam (waar Sisqó zijn teammaatje is) om in een toneelstuk te gaan spelen van Shakespeare. Met een gebroken hart leert hij Kelly (Dunst) te kennen, het kleine zusje van zijn beste vriend... die er echter niet meer zo klein uitziet.
Get Real (1998) Get Real (1998)
De zestienjarige Steven heeft alleen nog maar aan zijn buurmeisje Linda durven vertellen dat hij op jongens valt. Net als alle meisjes op zijn school is Steven stevig onder de indruk van de knappe John Dixon, de populairste jongen van de school en een kampioen op de atletiekbaan. Hij zal zeker, net als zijn vader, in Oxford gaan studeren en heeft verkering met het plaatselijke supermodel Christina. Groot is dan ook Stevens verbazing als hij John in het park tegenkomt op een plek waar homo's elkaar ontmoeten. En nog groter als blijkt dat John ook best oog heeft voor Steven! Maar ondanks al zijn spieren is John zwakker dan Steven als het erop aankomt de waarheid onder ogen te zien en uit te komen voor wat hij werkelijk is.
Get Rich or Die Tryin' (2005) Get Rich or Die Tryin' (2005)
Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...
Get Shorty (1995) Get Shorty (1995)
Chili Palmer herinnert mensen aan schulden bij maffia-figuren in Miami en komt via een aantal opdrachten in Hollywood omdat een regisseur zich niet aan zijn afspraken houdt. Hij raakt echter geïnteresseerd in het vak en wil het nieuwste project van de regisseur gaan produceren. De vriendin van de regisseur is de ex-vrouw van een populaire kleine acteur Martin Weir en deze trekt ook zijn interesse. Samen met haar wil hij Martin Weir overtuigen om de hoofdrol te gaan spelen.
Get Smart (2008) Get Smart (2008)
Maxwell Smart is een spion voor CONTROL, een organisatie die helaas door de overheid niet zo financieel ondersteund wordt als de CIA. Samen met zijn partner, de mooie Agent 99, is Smart op zoek naar leden van de terroristische organisatie CHAOS, die allerhande slechte plannen hebben met de wereld.
Get Smart, Again! (1989) Get Smart, Again! (1989)
Maxwell Smart moet weer aan het werk als KAOS voor problemen zorgt met een 'weermachine'. Ondanks het feit dat hij de opdracht kreeg om deze missie geheim te houden voor zijn vrouw, Agent 99, komt ze het toch te weten en gaan ze samenwerken om de missie tot een goed einde te brengen.
Get to Know Your Rabbit (1972) Get to Know Your Rabbit (1972)
Zakenman Donald Beeman gaat op bezoek bij magie expert Delasandro om de vaardigheden van magie te leren, om zo van zijn baas af te kunnen komen. Als eerste leert hij tapdansen, wat hem doet afvragen of hij ooit van zijn baas afkomt.
Get Well Soon (2001) Get Well Soon (2001)
Bobby Bishop heeft het gemaakt. Hij heeft zijn eigen tv-programma, verdient bakken met geld en wordt aanbeden door vrouwen. Maar ondanks zijn succes is Bobby niet gelukkig. Hij mist zijn ex-vriendin Lily en bovendien kan hij de druk niet meer aan. Midden in een live-uitzending slaan bij Bobby de stoppen door. Na deze pijnlijke gebeurtenis vertrekt hij naar New York, terug naar Lily. Maar zijn ex-vriendin heeft inmiddels een ander leven opgebouwd.
Get Your Stuff (2000) Get Your Stuff (2000)
Een jong en succesvol homokoppel besluit twee foster parents kinderen te nemen. In plaats van hen geluk te geven belanden ze door de twee kinderen in een ware hel.
Get Yourself a College Girl (1964) Get Yourself a College Girl (1964)
Wanneer het schoolbestuur merkt dat Teresa haar studie betaalt door hits te schrijven met obsceen taalgebruik, zoals "get yourself a college girl", willen ze de vakantie gebruiken om na te denken of ze haar van school moeten sturen. De uitgever van haar teksten wil een gewaagde foto op de omslagen en volgt haar daarom deze kerst, net als een senator die wil weten of de acties van de hedendaagse jeugd hem geen stemmen gaan kosten.
Getaway, The (1972) Getaway, The (1972)
Bankrover Doc McCoy is het gevangenisleven spuugzat en besluit met Sheriff Beynon in zee te gaan door nog een bank te beroven in ruil voor zijn vrijheid. Maar de bankroof loopt niet helemaal zoals bedoeld en ook zijn mede-bankrover blijkt niet te vertrouwen. Samen met zijn vrouw probeert hij het dorpje El Paso te bereiken om de mensen van de sheriff te ontmoeten.
Getaway, The (1994) Getaway, The (1994)
Doc en Carol McCoy zijn gespecialiseerd in het plegen van bankovervallen. Als Doc door een valstrik in een smerige Mexicaanse gevangenis terecht komt, moet Carol de hulp inroepen van gangsterbaas Jack Benyon om hem weer vrij te krijgen. In ruil voor zijn hulp moeten Carol en Doc een grote overval voor Benyon plegen. Wanneer de overval eindigt in een schietpartij met dodelijke slachtoffers, en zij tijdens hun vlucht ternauwernood aan allerlei hinderlagen weten te ontsnappen, lijkt alles erop dat de twee door iemand verraden zijn.
Geteilte Himmel, Der (1964) Geteilte Himmel, Der (1964)
Kantoorbediende Rita heeft uit haar relatie met een scheikundige de kracht geput om met haar loopbaan te breken en te gaan studeren. Als de man door de autoriteiten wordt tegengewerkt vlucht hij naar het westen. Rita gaat de man achterna maar keert vrijwillig terug naar Oost-Duitsland waar ze een zenuwinzinking krijgt.
Getekend: Fiep Westendorp (2005) Getekend: Fiep Westendorp (2005)
Fiep Westendorp (1916–2004) is misschien wel de bekendste illustrator van Nederland. Generaties zijn met haar werk opgegroeid. In deze documentaire wordt een selectie van haar originele tekeningen in beeld gebracht en verschillende personen vertellen over Fiep Westendorps werk en persoonlijkheid, waaronder naast Fiep Westendorp zelf, Mies Bouhuys, Jan Jutte, Kees Fens en Annie M.G. Schmidt. Tevens wordt het atelier van de illustrator bezocht.
Gettin' It (2006) Gettin' It (2006)
Silver is een sullige tienerjongen, een maagd bij wie de hormonen door het lijf gieren. Maar een date krijgen lukt hem niet. Totdat een misverstand over een doos condooms met de maat XXL tot het gerucht leidt, dat hij nogal groot geschapen is. Het duurt dan ook niet lang tot de voormalige loser dates heeft met kinky strippers en smachtende huisvrouwen.
Gettin' Square (2003) Gettin' Square (2003)
De film gaat over opnieuw beginnen, problemen vermijden en op het rechte pad blijven. Barry Wirth komt net uit de gevangenis en is vastbesloten om op het rechte pad te blijven. Maar net als zijn gabber Johnny 'Spit' Spiteri en ex-gangster Dabba, die nu restaurateur is, komt hij er op een vervelende manier achter dat er nog wat oude en nieuwe rekeningen zijn te vereffenen waardoor 'op het rechte pad blijven' een stuk lastiger is dan verwacht.
Getting Away with Murder (1996) Getting Away with Murder (1996)
Op een dag ontdekt de zeer correcte docent Jack Lambert (Aykroyd) dat hij naast een Duitse nazi-commendant (Max Müller) woont. Hij besluit de wereld te beschermen voor deze man en dus vermoordt hij hem. Dat doet hij zo goed, dat niemand weet dat hij het heeft gedaan - totdat hij trouwt met zijn dochter Inga Müller (Tomlin) en achter de waarheid komt...
Getting Even (1986) Getting Even (1986)
Een huursoldaat steelt verschillende bussen Russisch zenuwgas in Afghanistan en brengt het naar de Verenigde Staten. Wanneer een hebberige miljonair dit op het spoor komt geeft hij opdracht om het gas te stelen.
Getting Even with Dad (1994) Getting Even with Dad (1994)
Een ex-gedetineerde, tegenwoordig taart-decorateur, beraamt met zijn maten de roof van een munten-collectie. Tijdens de planning staat opeens zijn zoontje voor de deur. Die heeft al die jaren bij zijn zus gewoond, maar de zus wil hem weer tijdelijk bij zijn vader laten wonen aangezien ze op huwelijksreis gaat. Pa geeft dan maar toe en laat zijn zoon bij hem logeren. Hij en zijn makkers denken dat de jongen toch niets doorheeft van de roofplannen; maar dat hebben ze mis. Sterker nog, het joch heeft er zo zijn eigen ideeën over.
Getting Gotti (1994) Getting Gotti (1994)
Het waargebeurde verhaal over Diane Giacalone, de harde, in Queens geboren advocaat. Ze vervolgde in 1987, zonder hulp va de FBI, John Gotti. De 'Teflon Don' wie aan het hoofd stond van de Gambino maffia famillie.
Getting In (1994) Getting In (1994)
Gabriel Higgs is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de medicijnenstudie van John Hopkins. Hij staat zesde op een reservelijst, dus gaat hij ervoor zorgen dat de andere vijf van de lijst worden verwijderd. Gabriel moet een familie traditie hoog houden. Het verloopt echter anders dan hij had gehoopt.
Getting It On (1983) Getting It On (1983)
Computernerd Alex Carson (Martin Yost) en playboy Nicholas Byers (Jeff Edmond) gaan om pad om sexy filmpjes van meisjes te maken. Ze proberen zoveel mogelijk verschillende filmpjes te maken, op o.a. de volgende locaties; bibliotheek, videotheek, school en gewoon op straat. En of de meisjes er blij mee zijn...
Getting It Right (1989) Getting It Right (1989)
Hij voelt zich niet comfortabel in de buurt van mensen, en zeker niet in de buurt van vrouwen. Hij ontmoet echter op een feestje een flapuit die voor problemen zorgt door haar rijke vader te zeggen dat ze zwanger is. In de kapperszaak waar hij werkt, werkt ook een junior-assistente die zeer introvert is maar hem erg aardig lijkt.
Getting of Wisdom, The (1977) Getting of Wisdom, The (1977)
Laura heeft haar rustige bestaan op het platteland van Australie ingeruild voor een opleiding aan een strenge en exclusieve school in Melbourne die alleen toegankelijk is voor vrouwen. Haar rebelse karakter brengt haar in aanvaring met de leiding van de school. Slechts in een oudere schoolgenoot vindt ze een maatje.
Getting Out (1994) Getting Out (1994)
Arlene (De Mornay) is in het gevang terecht gekomen wegens moord. Als ze vrij komt probeert ze haar persoonlijkheid ten goede te veranderen, haar voor adoptie weggegeven zoontje terug te krijgen en de eeuwige strijd met haar nare moeder (Burstyn) te winnen.
Getting Physical (1984) Getting Physical (1984)
Kendall Gibley verlaat haar kantoor en gaat op weg naar huis wanneer ze wordt aangerand. Hierop besluit ze aan bodybuilding te gaan doen. Het zal haar hele leven veranderen.
Getting Played (2005) Getting Played (2005)
Andrea, Lauren en Emily zijn drie intelligente en sexy vriendinnen die genoeg hebben van de mannen in hun leven. De drie besluiten een spelletje te spelen om te bewijzen dat alle mannen voorspelbare en makkelijk te verleiden idioten zijn. Daarvoor nemen ze één man als proefobject en ze willen hem laten geloven dat zijn droom werkelijkheid wordt. Ze onderschatten echter de plannetjes die deze man zelf in zijn gedachten heeft.
Getting Straight (1970) Getting Straight (1970)
Harry Bailey is een ambitieuze student die kostte wat het kost een thesis wil schrijven. Helaas kent hij een hoop tegenslag en komt er van het schrijven niet veel terecht. Tot overmaat van ramp wordt hij verliefd op een meisje en wordt hij door het leger opgeroepen om naar Vietnam te gaan.
Getting There (2002) Getting There (2002)
De tweeling Taylor en Kylie Hunter is net 16 jaar geworden en de meisjes mogen van hun ouders met de auto naar Salt Lake City rijden om daar naar de Olympische spelen te gaan kijken. Helaas wordt de auto van de meisjes bij het eerste de beste tankstation gestolen en moeten ze hun toch noodgedwongen per bus voortzetten.
Getting to Know You (1999) Getting to Know You (1999)
Film over de last van het tienerschap, gebaseerd op het grimmige literaire universum van Joyce Carlo Oates, 'the poet of misshapen American experience'. Tegen het mistroostige decor van een busstation delen drie tieners hun al dan niet fictieve ervaringen, die vervolgens voor de camera tot leven komen.
Getting Up and Going Home (1992) Getting Up and Going Home (1992)
Jack is een succesvolle advocaat van middelbare leeftijd. Hij is al 26 jaar getrouwd met Lily en hun dochter maakt hen binnenkort grootouders. Toch is Jack niet zo gelukkig als men zou verwachten. Hij voelt zich alleen en zoekt wanhopig naar geluk. Dit geluk zoekt hij bij drie vrouwen in zijn leven: zijn vrouw, met wie het huwelijk zijn beste tijd lijkt te hebben gehad, zijn maîtresse, die geen vaste relatie met de advocaat wil en bij Janet, een jonge alleenstaande moeder die zich realiseert dat geluk er niet inzit zolang Jack niet echt aan zijn problemen werkt.
Gettysburg (1993) Gettysburg (1993)
Een reusachtig gevecht tussen het Noorden in het Zuiden wat in drie dagen plaats vond wordt belicht, waarbij een leger uit Virgiana het uitvecht tegen de Little Round Top.
Geu Nom Moksori (2007) Geu Nom Moksori (2007)
Op een dag verdwijnt het zoontje van de beroemde nieuwslezer Han Kyung-bae zonder enig spoor. Al snel belt de kidnapper de moeder van het negenjarige kind en eist $ 100.000,-. De ervaren rechercheur Kim Wook-jung wordt op de zaak gezet en krijgt het beste materieel tot zijn beschikking om de ontvoering zo snel mogelijk te beeindigen. De ontvoerder weet echter steeds uit handen van de politie te blijven en is in staat om de ouders voortdurend telefonisch nieuwe instructies te geven. Wat de ouders tot wanhoop drijft.
Geu Seome Gago Shibda (1993) Geu Seome Gago Shibda (1993)
Vlak voor zijn overlijden heeft Moon Duk-bae te kennen gegeven dat hij begraven wil worden op het eiland Kwisong waar hij geboren is. Zijn zoon respecteert zijn wens en brengt de kist naar het eiland. Een vriend van hem moet bemiddelen omdat de zoon van Moon er niet welkom is. Op het eiland komen de herinneringen boven en blijkt de persoonlijke geschiedenis samen te hangen met een roerige oorlogsgeschiedenis tussen communisten en nationalisten
Geuddae Geusaramdeul (2005) Geuddae Geusaramdeul (2005)
Eind jaren zeventig houdt een streng militair regime de bevolking onder de duim. De president houdt zich echter vooral bezig met nutteloze feestjes en veel politieke partijen wachten op de kans om het presidentschap over te nemen. Leden van de KCIA krijgen zo langzamerhand genoeg van het opruimen van de rommel die de president achter laat. Ze beramen een aanslag op de president, maar nadat er twee kogels zijn afgevuurd maakt de wil van de bevolking een onverwachte omslag.
Geuhae Yeoreum (2006) Geuhae Yeoreum (2006)
In de zomer van 1969 gaat student Yoon Suk Young samen met zijn medestudenten naar het platte land om daar vrijwilligerswerk te doen. Daar aangekomen krijgt hij verkering met een meisje genaamd Jung In. Ze beleven samen een hoop mooie momenten, alleen blijkt er een keerzijde aan het verhaal. De ouders van Jung In zijn namelijk overgelopen naar Noord Korea en dat kan het leven voor Jung In en Yoon suk moeilijk maken mocht ze met hem mee willen naar Seoul.
Geuk Jang Jeon (2005) Geuk Jang Jeon (2005)
Sang-Won ontmoet op straat een oude vlam en de twee proberen hun eerder mislukte relatie nieuw leven in te blazen. Na een avond van eten, drinken en onsuccesvolle seks, besluiten ze samen zelfmoord te plegen. Terwijl het buiten begint te sneeuwen, mislukt ook de zelfmoord. Eenmaal thuis krijgt de jongeman de wind van voren van zijn moeder...
Geukrakdo Salinsageon (2007) Geukrakdo Salinsageon (2007)
Een eiland in het Koreaanse peninsula wordt gezien als een paradijselijk eiland van Zuid-Korea. Er wonen slechts 17 mensen op het eiland. Op een nacht wordt een van de bewoners brutaal vermoord en iedereen wordt verdacht. Langzamerhand breekt de hel los als meer inwoners worden vermoord en er een duistere geheim wordt ontsluierd.
Geung si Sin Sang (1985) Geung si Sin Sang (1985)
Tijdens een herbegrafenis ontdekt een priester dat het lijk niet ontbonden is en blauwe nagels heeft zoals een vampier. Voor hij hem kan vernietigen is de vampier al ontkomen. Met zijn twee simpele helpers moet de priester proberen de vampier terug te vinden.
Geunomeun Meoshiteotda (2004) Geunomeun Meoshiteotda (2004)
Han Ye-won is een normaal meisje dat in de problemen komt als ze ruzie krijgt met de stoerste jongen van de school, Ji Eun-seong. Ji Eun-seong begint Han Ye-won leuk te vinden en er ontvouwt zich een vreemde relatie tussen de twee. Ji Eun-seong heeft een moeilijk verleden, bovendien liggen er kapers op de kust, voor hen allebei...
Geunyeoreul Midji Maseyo (2004) Geunyeoreul Midji Maseyo (2004)
Ju Yeong-ju heeft een speciale gave, ze kan namelijk zo overtuigend liegen dat echt iedereen er in gelooft. Dankzij een mooie smoes is ze nu voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis en op weg naar de trouwerij van haar zus. Tijdens de treinrit ontmoet ze Choi Hee-cheol, een onzekere jongen die met een ring op weg is naar zijn vriendin. Op een nogal bizarre wijze komt de ring in het bezit van Yeong-ju, hoe gaat ze dat uitleggen?
Geunyeoreul Moreumyeon Gancheob (2004) Geunyeoreul Moreumyeon Gancheob (2004)
Een Noord-Koreaanse spionne infiltreert in het Zuiden om een agent terug te halen. Als ze bij de Burger King gaat werken als dekmantel trekt ze al snel de aandacht van het mannelijk volk, waaronder de sukkelige Go Bong, die haar met zijn vrienden betitelen tot plaatselijke 'Angel'. Nu moet ze naast haar missie nog afrekenen met dit hinderlijke obstakel, een confrontatie met haar collega de ex-'Angel' en een liefdesaanzoek.
Gevangen op Java (1996) Gevangen op Java (1996)
Gedramatiseerde documentaire over het leven van schrijver Willem Walraven (1887-1943). Na een aantal jaren door Amerika te hebben gezworven, vertrok Walraven aan het begin van deze eeuw naar Indië. In 1941 werd hij door de Nederlandse autoriteiten tot staatsvijand bestempeld en vastgezet in een Javaanse gevangenis. Gevangen op Java laat zien hoe Walraven, gespeeld door Gerard Thoolen, in zijn cel terugblikt op zijn leven en het proces dat aan zijn opsluiting vooraf ging. De film toont naast gedramatiseerde scènes en archiefbeelden, opnamen van twee mannen, waaronder mensenrechtenactivist Poncke Princen, die in Walravens voetspoor door het hedendaagse Java trekken. Geleidelijk ontstaat het beeld van een controversiële schrijver wiens leven en werk een onlosmakelijk geheel vormden.
Gevangenen van Buñuel, De (2000) Gevangenen van Buñuel, De (2000)
Film over Las Hurdes, een streek in het westen van Spanje waar ooit een raadselachtige armoede heerste. De Spaanse filmer Luis Buñuel maakte hierover in 1932 een film, Las Hurdes, Tierra Sin Pan (land zonder brood). De filmer schilderde de streek af als een zwarte hel op aarde: een land van honger, ziektes, dwergen, gekken en vroeg oude vrouwen. Een land dat door God vergeten was. Anno 1999 rust er nog altijd een vloek op de film en vechten de bewoners nog steeds tegen de zwarte legende die over hun gebied de ronde doet. Met een filmdoek en een kopie van Buñuels film strijkt in 1999 wederom een klein filmploeg neer in Las Hurdes. Op het dorpsplein wordt de film vertoond en vormen de prachtige verhalen van de bewoners en hun soms zeer heftige reacties op de meer dan 60 jaar oude film, waar ze al dan niet zelf nog een rol in hebben gespeeld, een vertrekpunt voor een nieuw beeld van de bewoners van de streek.
Gevoelige Plaat, De (1976) Gevoelige Plaat, De (1976)
Dit is een reeks van 1250 fotoportretten van drie seconden uit het fotoarchief van Jakobus Merkelbach en zijn dochter Mies. De portretten trekken zonder enige historische omlijsting of duidende muziek aan het oog voorbij. De geportretteerde mensen, met name afkomstig uit de gegoede burgerij van Amsterdam uit de periode 1913-1970, blijven hoewel ze recht in de camera kijken in eerste instantie op afstand en anoniem. Geleidelijk aan sijpelt er echter door de vijf generaties kersverse verloofden, echtgenoten en bezoekers een indringend gevoel van historisch en emotioneel tijdsbesef.
Gewalt! Gewalt: Shojo Geba-Geba (1969) Gewalt! Gewalt: Shojo Geba-Geba (1969)
Een man en een vrouw worden geblinddoekt meegevoerd door een bende naar een afgelegen plek waar ze wrede spelletjes moeten ondergaan in afwachting van hun executie. De man weet te ontsnappen, maar de boel loopt behoorlijk uit de hand.
Gezin van Paemel, Het (1986) Gezin van Paemel, Het (1986)
Vader Van Paemel is boer op de hoeve van baron de Wilde. Tijdens een mondaine jachtpartij op het landgoed van de baron wordt de zachtaardige Désiré Van Paemel zo zwaar gekwetst dat hij invalide blijft. Eduard, de oudste zoon, neemt actief deel aan de stakingen in de stad en is lid van de socialistische arbeidersbeweging. Tegen de zin van boer Van Paemel heeft de oudste dochter, Cordule, een verhouding met de vrijbuiter-stroper Masco en wordt de jongste dochter, Romanie, gedwongen als dienstmeid op het kasteel te gaan werken. Daar wordt ze verleid door Maurice, de zoon van de baron. Wanneer ook Kamiel de hoeve verlaat omdat hij onder de wapens wordt geroepen, gaat het door gebrek aan voldoende werkkrachten steeds slechter op de boerderij.
Gezocht: Man (2005) Gezocht: Man (2005)
Gezocht: Man gaat over het leven van de 36-jarige alleenstaande moeder Rosalie (Monic Hendrickx) en haar negenjarige zoon Bas. Bas’ vader verliet Rosalie toen hun zoon drie was, en sindsdien zijn moeder en zoon samen. Rosalie dreigt om te komen in de problemen. Haar zoontje komt op tijd in actie; hij gaat zijn moeder aan de man proberen te helpen en plaatst een advertentie op het prikbord van een supermarkt.
Gezora-Ganime-Kameba: Kessen! Nankai no Daikaijû (1970) Gezora-Ganime-Kameba: Kessen! Nankai no Daikaijû (1970)
Een klein ruimteschip wordt gekaapt door aliens en landt op een klein eiland ergens in de Stille Oceaan. Als een aantal architecten jaren later op het eiland een hotel willen bouwen, ontdekken ze dat het er stikt van de monsters en dat ze moeten vluchten voor hun leven.
Ggot Seom (2001) Ggot Seom (2001)
Drie vrouwen zijn onafhankelijk van elkaar het slachtoffer van grote persoonlijke tragedies. Bij toeval ontmoeten ze elkaar als ze stranden op een afgelegen berg. Ze besluiten om samen naar Flower Island te reizen, een plek die volgens de legende hun leed en zorgen zou doen vergeten.
Ggotip (1996) Ggotip (1996)
Een naamloze doorgedraaide jonge vrouw zwerft over het platteland, op zoek naar haar broer. Ze pikt ergens een geflipte arbeider op bij wie ze intrekt. Hij misbruikt, slaat en verkracht haar, maar komt langzaam tot bedaren wanneer zij weigert te vertrekken. Flashbacks tonen de oorzaak van de trauma's van de vrouw.
Ggotpineun Bomi Omyeon (2004) Ggotpineun Bomi Omyeon (2004)
Trompettist Hyeon-Woo heeft al enige tijd last van een depressie. Uit wanhoop neemt hij een baantje aan als muziekleraar in een afgelegen dorpje. Versleten instrumenten en enkel wat prijzen uit een ver verleden, bevestigen de reputatie van het gezelschap. Hyeon-Woo lijkt dan ook met zijn studenten een onmogelijke opdracht te zijn aangegaan.
Ghastly Love of Johnny X, The (2008) Ghastly Love of Johnny X, The (2008)
Johnny X en zijn rumoerige bende van jonge delinquenten, die vanaf een andere planeet naar de aarde zijn verbannen om te boeten voor hun misdaden. Ze zijn wanhopig om hun zogeheten 'resurrection suit' terug te krijgen, die gestolen is door de mysterieuze Bliss. Als Johnny de resurrection suit draagt, geeft hem dit onbeperkte macht over de wil van andere mensen. Ze sluiten een deal met de showpromotor King Clayton, die om een heel andere reden interesse in de suit heeft: hij wil rockster Mickey O'Flynn overhalen om een comeback te maken.
Ghastly Ones, The (1968) Ghastly Ones, The (1968)
Het verhaal speelt zich af in een eng Victoriaans landhuis, waar een familie bijeen is gekomen voor een testamentlezing. Drie stelletjes moeten de nacht in het landhuis doorbrengen om het fortuin te kunnen erven. Ze worden één voor één vermoord, maar door wie?
Ghetto (2006) Ghetto (2006)
Het verhaal van het getto van Vilnius. Litouwen 1941... de nazi's stellen de jonge, fanatieke officier Kittel aan als commandant. Zijn onbeschrijflijke wreedheid en willekeur mist zijn uitwerking niet. Wie niet productief is wordt zonder pardon geëlimineerd.
Ghetto Blaster (1989) Ghetto Blaster (1989)
Een straatbende uit Los Angeles heeft een rustige gemeenschap veranderd in een oorlogsgebied. De politie staat machteloos tegen de bende. Ene Travis (Richard Hatch) is de enige die hier nog een stokje voor kan steken.
Ghetto-Kids (2002) Ghetto-Kids (2002)
Christos leeft met zijn oudere broer die hij aanbidt, in een woongemeente voor associalen, maar eigenlijk leeft hij gewoon op het station. Door de woonomstandigheden en de cultuurschok trekken de Griekse broers naar de criminaliteit. Dat houdt in dat een van de broers in de gevangennis belandt, hij komt eruit en zegt dat hij zijn leven gaat beteren, maar is dit wel zo ?
Ghost (1990) Ghost (1990)
Sam Wheat (Swayze) wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly (Moore). Hij komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo’n toeval was als hij dacht. Hij heeft namelijk een bepaalde code, waarmee een hoop geld te verduisteren valt en zijn collega wil deze code van hem stelen. Nu Sam dood is heeft hij het op Molly voorzien. Met behulp van een helderziende probeert hij Molly te waarschuwen, maar deze is niet zo makkelijk te overtuigen.
Ghost and Mr. Chicken, The (1966) Ghost and Mr. Chicken, The (1966)
Typist Luther Heggs (Knotts) werkt voor een kleine stadskrant. Hij droomt ervan de beste verslaggever van de wereld te worden. Daarom verblijft hij een nacht in een zogenaamd spookhuis om zo een topverhaal te kunnen schrijven.
Ghost and Mrs. Muir, The (1947) Ghost and Mrs. Muir, The (1947)
De weduwe Lucy (Gene Tierney) is van plan iets moois van haar leven te maken. Ze verhuist naar een huis aan de Engelse kust, waar de vorige bewoner, een oude zeekapitein (Rex Harrison), als spook rondwaart. Zijn pogingen haar het huis uit te jagen mislukken, er ontstaat zelfs een bijna ongeloofwaardige liefdesband. Als haar geld opraakt, 'schrijft' hij een bestseller, die gebaseerd is op zijn leven. Lucy krijgt contact met een zeer levendige man (George Sanders) en moet een keuze maken. Kiest zij voor het spirituele of voor het vleselijke? De kapitein moet echter ook een richting kiezen, die hem voor eeuwig kan blijven achtervolgen.
Ghost and the Darkness, The (1996) Ghost and the Darkness, The (1996)
Luitenant-kolonel John Patterson, een jong en briljant ingenieur, vertrekt in 1896 naar Afrika. Zijn opdracht, de aanleg afwerken van een spoorweg tussen Mombassa en het Victoriameer. De brug over de Tsavoririvier, het belangrijkste bouwwerk van het project, moet het Britse imperium de controle verzekeren over de ivoorhandel tussen Oost-Afrika en een doorslaggevend voordeel opleveren in de strijd tegen de Franse en Duitse concurrenten. Op de werf van Tsavori is de sfeer helemaal verziekt, maar Patterson slaagt erin de orde te herstellen. Hij verwerft het respect van zijn manschappen als hij met één enkele kogel een dolende leeuw neerknalt. Enkele dagen later wordt er echter opnieuw een leeuw gesignaleerd...
Ghost and the Guest, The (1943) Ghost and the Guest, The (1943)
Een pas gehuwd koppeltje, Webster Frye en Jacqueline DeLong, besluit om hun huwelijksnacht wat opwindender te maken en ze brengen deze door op het platteland in een oud donker huis, waar het blijkt te spoken.
Ghost Breaker, The (1922) Ghost Breaker, The (1922)
Een jonge man en diens bediende worden door een mooie vrouw gevraagd om een groep geesten uit een kasteel te jagen. Die geesten zijn het werk van Duke d'Alba, die wil proberen de schat, die zich in het kasteel bevindt, te stelen ...
Ghost Breakers, The (1940) Ghost Breakers, The (1940)
Mary Carter erft het eeuwenoude kasteel van haar familie, gelegen op een klein eilandje bij Cuba. Ondanks waarschuwingen en bedreigingen besluit ze erheen te gaan, vergezeld door een radiopresentator op de vlucht en diens butler. Nadat ze hebben gemerkt dat het spookt in het kasteel, vinden ze de sleutel tot een schat.
Ghost Chasers (1951) Ghost Chasers (1951)
Slip Mahoney en zijn groep stellen alles in het werk om te trachten een bedrog met valse seances bloot te leggen. Slip's vriend Sach wordt in deze poging door een echte geest, een joviale 17de eeuwse verschijning genaamd Edgar, geholpen en bijgestaan. Maar natuurlijk kan niemand anders dan Sach de geest Edgar horen of zien, wat leidt tot verschillende komische complicaties.
Ghost Club, The (2003) Ghost Club, The (2003)
Vier kinderen komen er achter dat in het nabij gelegen bos een geest rond dwaalt. De oudste van de kinderen heeft een plan om de geest te vangen.
Ghost Dad (1990) Ghost Dad (1990)
Een weduwnaar met drie jonge kinderen, van wie de oudste het huishouden bestiert, heeft drie jaar eerder zijn financiële reserves uitgegeven aan de vergeefse operaties voor zijn vrouw. Nu werkt hij zich uit de naad, met uitzicht op promotie. Veel thuis is hij niet, maar van alle afwezige vaders is hij een van de amusantste: de bedverhaaltjes voor zijn kleinste laat hij achter op een cassettebandje en dan vindt hij ook zelf, op miraculeuze wijze, de dood. Dat wil zeggen: voordat hij naar het hiernamaals vertrekt, mag hij nog enkele dagen - als een slechts in duisternis zichtbaar spook - rondwaren om zijn zaakjes op orde te krijgen.
Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)
Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, in een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, moordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude Samurai-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte Samurai.
Ghost Fever (1987) Ghost Fever (1987)
Twee politieagenten worden op pad gestuurd om een gezin uit hun huis te zetten. Wat ze echter niet weten, is dat het huis in kwestie een spookhuis is, en alle gezinsleden spoken zijn. Al gauw hebben de twee agenten het aan de stok met de geesten, die het vertikken om uit hun huis te vertrekken.
Ghost Game (2004) Ghost Game (2004)
Zeven vrienden gaan op vakantie naar een hutje in het bos. Daar vinden ze een spel dat ze niet mogen openmaken. Maar het blijkt vrij moeilijk om deze regel na te leven..
Ghost Goes West, The (1935) Ghost Goes West, The (1935)
Een miljonair koopt een Schots kasteel en laat het steen voor steen naar Amerika transporteren. Het slotspook dat enkele honderden jaren oud is verhuist mee.
Ghost in Monte Carlo, A (1990) Ghost in Monte Carlo, A (1990)
Film over een naieve jongedame, de getikte tante bij wie ze in huis woont, de mannen die verliefd op haar zijn en een parelsnoer van onschatbare waarde.
Ghost in the Invisible Bikini, The (1966) Ghost in the Invisible Bikini, The (1966)
Hiram Stokley is net overleden en krijgt te horen dat hij eerst nog een goede daad moet doen voordat hij naar de hemel mag. Hij besluit om ervoor de zorgen dat zijn erfenis niet wordt ingepikt door de gemene zakenman J. Sinister Hulk en vraagt aan de geest van een overleden vriendin om hem daarbij te helpen.
Ghost in the Machine (1993) Ghost in the Machine (1993)
Karl werkt overdag als technicus in een computerwinkel, maar maakt 's nachts de straten onveilig als de 'Adress Book Killer', die zijn slachtoffers kiest uit gevonden adresboekjes. Op een dag moet Karl aan een lichamelijk onderzoek meewerken, maar tijdens een CAT-scan wordt zijn ziel in een electronisch signaal omgevormd. Karl kan vanaf nu zijn slachtpartijen via de computernetwerken voortzetten.
Ghost Lake (2004) Ghost Lake (2004)
Rebecca heeft haar beide ouders verloren. Om dit te verwerken gaat ze naar het dorpje Rushford Lake, waar ze samen met haar ouders vaak kwam. Maar wanneer ze daar is gebeurt er iets vreemds. Het lijkt wel of de doden vanuit het meer herrijzen...
Ghost Mom (1993) Ghost Mom (1993)
Als zijn bemoeizieke moeder overlijdt, denkt Martin eindelijk een rustig leven te kunnen gaan leiden, maar dan verschijnt moeders geest in zijn woning en deelt hem mee dat ze bij de Niagara-watervallen begraven wil worden. Hier woont Martins vader en zijn moeder wil de twee nader tot elkaar brengen. Martin besluit zijn moeder weer op te graven, maar dan merkt hij dat er meer mensen in haar lijk geïnteresseerd zijn.
Ghost of a Chance (1987) Ghost of a Chance (1987)
Nolan (Dick Van Dyke) is een keiharde politieagent in de ruigste wijk van de stad. Als hij per ongeluk Ivory Clay (Redd Foxx) vermoordt, de enige respectable bewoner in de buurt, blijft Clay's kleinzoon alleen achter en is niet in staat om in deze achterbuurt voor zichzelf te zorgen. Nolan en Clay (nu een geest) die elkaar niet kunnen uitstaan, buigen zich samen over de toekomst van Clay's kleinzoon.
Ghost of Dragstrip Hollow (1959) Ghost of Dragstrip Hollow (1959)
Een groepje tieners dreigt uit hun clubhuis te worden gezet omdat ze de huur niet kunnen betalen. Om wat geld te verdienen, besluiten ze een spookhuis te bouwen, maar krijgen al gauw te maken met een 'echte' geest.
Ghost of Flight 401, The (1978) Ghost of Flight 401, The (1978)
Een vliegtuig is neergestort in de Everglades (Florida) en omdat deze niet meer te repareren viel, zijn enkele onderdelen gebruikt voor een nieuw toestel. Tijdens de vluchten van het nieuwe toestel worden de inzittenden en bemanning verrast door de geest van de piloot die omgekomen was tijdens Everglades-ramp. En hij heeft slecht nieuws.
Ghost of Frankenstein, The (1942) Ghost of Frankenstein, The (1942)
Ygor herrijst Frankensteins monster en brengt het voor hulp naar Ludwig, de zoon van de echte dokter. Ludwig is geobsedeerd geraakt met het idee om het monster weer tot leven te wekken, maar veel van zijn partners twisten over welke hersenen getransplanteerd moeten worden naar de schedel van de monster.
Ghost of St. Michael's, The (1941) Ghost of St. Michael's, The (1941)
Een leraar wordt ingehuurd door een school in het verre Schotland. Al snel blijkt dat er in de school een legendarische geest ronddwaalt, wiens doedelzak geluiden de dood aanmelden van een lid van de directie. De leraar probeert het mysterie te ontrafelen voordat hij het volgende slachtoffer wordt.
Ghost of the Needle (2003) Ghost of the Needle (2003)
Jacob is een fotograaf met een eigen fotostudio die gelegen is in een oude fabriek. Hij lokt vrouwen naar zijn studio om ze te vermoorden en vervolgens te portretteren. Niemand kent zijn duistere geheim - zelfs zijn strenge vader die de ketels in de fabriek draaiende houdt niet. Wanneer Jacob onverwacht Aimee - zijn nieuwste slachtoffer - ontmoet probeert hij haar te vergiftigen, maar in het gevecht dat daarop volgt valt Jacob van de trap en raakt hij buiten bewustzijn.Als hij weer bijkomt is niets meer hetzelfde: Aimee is verdwenen, Jacobs vader kent zijn geheim en een rechercheur is hem op het spoor...
Ghost of Zorro (1959) Ghost of Zorro (1959)
Ken Mason is de kleinzoon van de legendarische Zorro. Hij besluit om het zwarte masker van zijn opa op te zetten om een mooie eigenaresse van een telegraafbedrijf te beschermen tegen een bende outlaws.
Ghost Patrol (1936) Ghost Patrol (1936)
Een professor heeft een uitvinding waarmee hij vliegtuigen kan laten crashen en Dawson dwingt hem om er de vliegtuigen mee neer te halen die geld vervoeren. Als Tim Caverly arriveert om de zaak te onderzoeken, wordt hij per vergissing aanzien voor een beruchte gangster. Hij maakt gebruikt van de vergissing om Dawson zijn plannen te ontfutselen. Hij wordt echter herkend en terwijl hij gevangen zit dwingt men de professor zijn machine in werking te zetten.
Ghost Rider (2007) Ghost Rider (2007)
Om zijn stervende vader te redden, verkoopt motorstuntman Johnny Blaze zijn ziel aan Mephistopheles. Maar de duivel misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne, achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de "Ghost Rider" wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.
Ghost Riders (1987) Ghost Riders (1987)
De criminele loopbaan van de misdadiger Frank Clements loopt teneinde. Wanneer de beul de strop rondom zijn nek knoopt, spreekt hij een vloek uit over de stad, die de bewoners nog generaties lang zal achtervolgen. Een eeuw later keert Frank met zijn bende terug uit de hel om zich te wreken. Hampton en zijn vrienden Corey en Pam worden de onschuldige slachtoffers van de bloeddorstige "vogelvrijverklaarden"
Ghost Rock (2004) Ghost Rock (2004)
Twintig jaar na een gruwelijke moordpartij keert cowboy John Slaughter terug naar zijn geboortedorpje. De man achter de moordpartij heeft echter nog steeds de touwtjes in handen, en samen met de sexy Savannah Starr probeert Slaughter af te rekenen met de slechterikken.
Ghost Ship (1952) Ghost Ship (1952)
Een jong paar koopt een jacht en lacht bij de geruchten dat het een spookschip is. Na een paar incidenten beginnen ze echter steeds meer te twijfelen en uiteindelijk consulteren ze een professor van het Instituut voor Onderzoek van Psychische Fenomenen. Via een medium komen ze meer te weten van de vorige eigenaar van het schip en ook van het dramatische duistere verleden.
Ghost Ship (1992) Ghost Ship (1992)
Een saai schoolreisje verandert in een groot avontuur als zeven jongeren een schatkaart vinden en op zoek gaan naar een piratenschip, dat ergens begraven is in de woestijn ...
Ghost Ship (2002) Ghost Ship (2002)
Kapitein Murphy en zijn bergingsbemanning verdienen de kost met het lokaliseren, opknappen en naar de wal slepen van verlaten schepen. Als op een dag piloot Ferriman hen attendeert op een vreemd schip dat hij bij de kust van Alaska zag drijven, besluiten ze het schip te onderzoeken. Het oude verroeste schip lijkt verlaten, maar behuist iets onmenselijks. Het team komt er al snel achter dat het spookt op het schip en de bemanningsleden van Murphy's schip vallen een voor een ten prooi aan het kwaad dat op het schip huist.
Ghost Ship, The (1943) Ghost Ship, The (1943)
Een jonge man monstert aan op een koopvaardijschip. Op open zee beginnen de problemen. Door de lange periode van isolatie blijkt de kapitein namelijk krankzinnig te worden.
Ghost Son (2006) Ghost Son (2006)
Zij is Stacey, hij is Mark. Stacey is gelukkig, door Mark voelt ze eindelijk dat ze leeft. Maar dan verdwijnt Mark plotseling. Diezelfde nacht nog droomt ze van een nacht met Mark, een nacht waar ze de liefde in bedrijven. Negen maanden later is Mark nog steeds niet terug, en Stacey bevalt van een jongen, Martin. Ze begint in een andere wereld te leven waar werkelijkheid en fictie samen met elkaar gaan, en ze realiseert zich dat de kans bestaat dat Martin de zoon van een geest is.
Ghost Soup (1992) Ghost Soup (1992)
Ichiro verhuist op kerstdag naar een nieuw appartement. Voordat hij zich daadwerkelijk kan settelen, wordt hij voordurend lastig gevallen door een groepje mensen. Hij zou in de weg lopen voor hun plannen en ze doen er dan ook alles aan om hem weg te krijgen.
Ghost Story (1974) Ghost Story (1974)
Twee jongelui, Talbot en Duller, worden uitgenodigd op het landgoed van een vroegere schoolkameraad. Tot zijn verrassing treft Talbot op zijn kamer een op het eerste gezicht alledaagse pop aan, die echter als medium dienst blijkt te doen om beelden uit het verleden op te roepen en deze met het heden te laten versmelten. Hij wordt de machteloze getuige van een moord. Ondertussen breekt in een nabijgelegen krankzinnigengesticht een opstand uit waarbij de hoofdarts door zijn patiënten wordt omgebracht. Omdat Talbot er niet in slaagt de voorbije gebeurtenissen te veranderen, besluit hij het landhuis te verlaten, maar de nachtmerrie is nog niet ten einde.
Ghost Story (1981) Ghost Story (1981)
Vier succesvolle oudere heren, die lid zijn van de 'Chowder Society', delen een 50 jaar oud geheim. Wanneer één van de leden een zoon verliest in een bizar ongeluk, maakt de groep een patroon van angstaanjagende voorvallen mee.
Ghost Town (1956) Ghost Town (1956)
Een groep postkoetspassagiers wordt belaagd door vijandige Cheyennes. Ze worden gedwongen beschutting te zoeken in een verlaten stad, omdat de kans bestaat, dat de Cheyennes terugkomen. De passagiers hebben weinig nachtrust en het wordt ook steeds meer duidelijk wie de helden en de bangeriken in de groep zijn.
Ghost Town (1988) Ghost Town (1988)
Hulpsheriff Langley is op zoek naar een ontvoerd meisje in een verlaten spookstad. Maar de stad is niet verlaten, het is een verblijfplaats voor de vogelvrije geesten Devlin en zijn groep, die de eveneens dode bewoners van het plaatsje gijzelen.
Ghost Town (2008) Ghost Town (2008)
Als Bertram Pincus (Ricky Gervais) na zijn dood weer wakker wordt, blijkt hij over de gave te beschikken om geesten te zien. Een van hen (Greg Kinnear) probeert hem te strikken om het nieuwe huwelijk van zijn weduwe (Téa Leoni) te beëindigen.
Ghost Town Law (1942) Ghost Town Law (1942)
Als twee van hun Marshal vrienden vermoord zijn, worden de Rough Riders er op uit gestuurd om een onderzoek in te stellen. Ze moeten de moordenaars vinden in een spookstad, waar de huizen en de oude mijn verbonden zijn door een labyrinth van tunnels en geheime passages.
Ghost Train, The (1941) Ghost Train, The (1941)
Een groep reizigers zijn 's nachts door een misverstand terecht gekomen in een eenzame landelijke spoorwegpost. Zij vernemen van de bijgelovige lokale bevolking dat er een spooktrein bestaat, die in het diepste van de nacht in dit gebied rondrijdt en waarin de geesten van mensen huizen, die vele jaren geleden omkwamen in een treinramp...
Ghost Walks, The (1934) Ghost Walks, The (1934)
Een groep mensen is tijdens een storm in een landhuis gestrand en komt erachter dat er jaren geleden in dat huis een aantal vooralsnog onopgeloste moorden zijn gepleegd. Dan wordt één van de gasten plotseling vermoord. De andere gasten dienen dit mysterie op te lossen als ze in leven willen blijven.
Ghost World (2001) Ghost World (2001)
Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveester bij de lokale koffieshop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.
Ghost, The (2001) Ghost, The (2001)
Een gevreesde huurmoordenares, bijgenaamd De Geest, doet zich voor als postorderbruidje om zich zo in Amerika te verbergen voor een gangsterbaas uit Hong Kong.
Ghostbusters (1984) Ghostbusters (1984)
Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters, en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om de Big Apple te redden.
Ghostbusters II (1989) Ghostbusters II (1989)
Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtzaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.
Ghostkeeper (1981) Ghostkeeper (1981)
Een stelletje, dat op ski-vakantie is, neemt een sneeuwscooter en raakt de weg kwijt. Ze besluiten om in een huis te overnachten, niet wetende dat er zeer vreemde dingen in dat huis gebeuren.
Ghostlight (2003) Ghostlight (2003)
Film geeft een kijk op de legendarische danseres/choreografe Martha Graham, soms genoemd als de belangrijkste artieste van de 20ste Eeuw. Het verhaal speelt zich af aan het einde van haar carrière, als zij zichzelf en haar dansers voorbereidt op de voorstelling Phaedra.
Ghosts (2006) Ghosts (2006)
Ai Qin is een Chinese jongedame die zich naar Engeland laat smokkelen, om zo haar zoon en familie in China te onderhouden door hen geld te sturen. In Engeland komt ze zoals velen echter meteen in de ellende terecht, met een illegale werkstatus en als woning een klein kamertje dat zij moet delen met een aantal andere mensen.
Ghosts Can't Do It (1990) Ghosts Can't Do It (1990)
Scott en Kate zijn getrouwd en hevig verliefd op elkaar. Scott is over de 60 jaar, terwijl Kate zeker dertig jaar jonger is. Dan gaat Scott dood, maar hij kan geen rust vinden, daarom wordt hij een geest en alleen Kate kan hem zien en horen.
Ghosts Never Sleep (2005) Ghosts Never Sleep (2005)
Dit verhaal gaat over Jared, een schrijver die wordt achtervolgd door zijn tragische verleden. Zijn problemen beginnen wanneer hij een plot schrijft waarin hij een donker familiegeheim uit de doeken doet. Zijn moeder wilde dit ten koste van alles geheim houden en het zal dramatische gevolgen voor de betrokkenen hebben.
Ghosts of Cité Soleil (2006) Ghosts of Cité Soleil (2006)
In de achterwijken van het Haïtiaanse 'Cité Soleil', regeren de meest loyale aanhangers van president Aristide als vorsten. De bendeleiders van vijf grote bendes hebben gezamenlijk de leiding over een groep zwaar bewapende mannen, de Chiméres, het geheime leger van de president Jean-Bertrand Aristide. Deze documentaire vertelt het verhaal van Billy en 2pac, twee Haïtiaanse broers en leiders van de Chiméres bende.
Ghosts of Edendale, The (2003) Ghosts of Edendale, The (2003)
Een jong stel trekt een huis in, in een buurt naast Hollywood, die geobsedeerd is door een angstige gebeurtenis van tachtig jaar geleden. Wanneer de jongeman zelf ook geobsedeerd raakt, wordt duidelijk dat er meer aan de hand is.
Ghosts of Hamilton Street (2003) Ghosts of Hamilton Street (2003)
Brody Campbell is mislukt als schrijver, vriend, vader en minnaar. Na de trouwerij van een oude vriend begint Brody zich te realiseren dat er iets vreemds om hem heen begint te gebeuren. Mensen verdwijnen uit het niets en alleen Brody lijkt zich deze personen nog te herinneren...
Ghosts of Hanley House, The (1968) Ghosts of Hanley House, The (1968)
Vijf mensen nemen de weddenschap aan om de nacht door te brengen in een huis dat behekst zou zijn. De zaken gaan echter niet als verwacht als ze één voor één onthoofd worden. Er rest hen slechts één ding: bidden dat de ochtend snel aanbreekt...
Ghosts of Mars (2001) Ghosts of Mars (2001)
200 jaar in de toekomst krijgt een Martiaanse politie-eenheid de opdracht om een gevaarlijke gevangene van een mijnwerkers-plaats naar de gevangenis te brengen. Wanneer het team daar aankomt is het plaatsje echter uitgestorven, en zijn sommige inwoners bezeten door de voormalige bewoners van de planeet.
Ghosts of Mississippi (1996) Ghosts of Mississippi (1996)
1963, Byron de la Beckwith schiet de zwarte Medgar Evers neer, en geen jury slaagt erin om unaniem tot een uitspraak te komen, zodat hij met een parade thuis ontvangen kan worden. De jonge advocaat Bobby de Laughter wil nu aan het verzoek van de weduwe Myrlie Evers voldoen door te zaak te heropenen en alsnog gerechtigheid te vinden.
Ghosts of the Abyss (2003) Ghosts of the Abyss (2003)
Cameron reist terug naar één van zijn grootste inspiratiebronnen, het wrak van de Titanic. Bill Paxton gaat op expeditie met marine-experts en technologen om het schip met behulp van de nieuwste technologieën te onderzoeken.
Ghosts on the Loose (1943) Ghosts on the Loose (1943)
De East side kids zijn druk in de weer voor de trouwdag van een vriend die goedkoop een huis heeft weten te krijgen. Een man die het huis wil overnemen beweert dat het er spookt.
Ghosts That Still Walk (1977) Ghosts That Still Walk (1977)
Alice Douglas haar kleinzoon Mark gedraagt zich de laatste tijd erg vreemd en ze schakelt hulp in van Dr. Sills. Deze ontdekt dat Mark bezeten is door de geest van een indiaan, waar Mark's moeder experimenten mee uitvoert. Via Mark probeert de indiaan mensen te doden. Alice en Dr. Sills moeten nu proberen om de geest uit Mark's lichaam te krijgen ...
Ghosts...of the Civil Dead (1988) Ghosts...of the Civil Dead (1988)
De gevangenen en bewakers van een modern, efficient en zwaar bewaakte gevangenis worden langzaam en systematisch van hun menselijkheid ontdaan. Totdat ze in opstand komen..
GhostWatcher (2002) GhostWatcher (2002)
Nadat Laura (Byrnes) een traumatische ervaring heeft gehad tijdens Halloween sluit ze zich af van de wereld en begint ze zich op haar kamer met occulte experimenten bezig te houden...
GhostWatcher 2 (2005) GhostWatcher 2 (2005)
Als een jong meisje stemmen begint te horen, huurt ze de "GhostWatcher" - Laura Kove - in, om te inventariseren van wie de stemmen zijn en wat ze willen.
Ghoul School (1990) Ghoul School (1990)
Een stel punkers zijn op zoek naar een geheime schat onder hun school. Ze laten per ongeluk chemicaliën los in de watervoorraad van de school, waardoor iedereen in bloeddorstige zombies verandert. Nu is het aan een groepje nerds en de extreem slechte schoolband om de zombies te stoppen.
Ghoul, The (1933) Ghoul, The (1933)
Het verhaal van prof. Morlant, een excentrieke wetenschapper in de geschiedenis van Egypte, die geobsedeerd raakt door de mystieke krachten van de eeuwenoude Egyptische goden. Op zijn sterfbed vraagt hij zijn bediende een heilig juweel, Het Eeuwige Licht', aan zijn hand te binden en waarschuwt dat als het juweel wordt gestolen hij uit zijn graf zal opstaan om wraak te nemen.
Ghoul, The (1975) Ghoul, The (1975)
Tijdens een autorace komen Daphne (Veronica Carlson) en Billy (Stewart Bevan) zonder benzine te staan. Daphne stuurt Billy naar een benzinestation, terwijl zij naar het dichtbijgelegen huis gaat. Daar ontmoet ze Dr. Lawrence (Peter Cushing), een ex-priester met een gruwelijk geheim: hij houdt zijn misvormde zoon in de zolder opgesloten en voedt hem met de lichamen van zwervers en toevallige voorbijgangers, zoals Daphne...
Ghoulies (1985) Ghoulies (1985)
Wanneer een man en zijn vriendin hun nieuwe huis aan het bekijken zijn, laten ze per ongeluk zes wezentjes vrij, de zogenoemde Ghoulies. Omdat de Ghoulies zijn vervloekt, kunnen ze alleen maar kwade streken uithalen. Het is de taak van het koppel om de vloek te verbreken.
Ghoulies 3: Ghoulies Go to College (1991) Ghoulies 3: Ghoulies Go to College (1991)
Een leraar neemt de gevaarlijke Ghoulies mee naar school om ze nader te onderzoeken. Helaas ontsnappen de beestjes op een onbewaakt moment uit hun kooien en zetten de hele school in rep en roer.
Ghoulies II (1987) Ghoulies II (1987)
De Ghoulies zijn terug en meer duivels dan ooit. Net wanneer Larry geen kans meer had om zijn kermisatractie "Satan's Den" te redden, komen er een paar onuitgenodigde bezoekers bij hem, om de attractie weer draaiend te houden. De Ghoulies voelen zich daar op hun gemak en maken "Satan's Den" hun eigen huis.
Ghoulies IV (1994) Ghoulies IV (1994)
Kleine satanische beesten lopen los in de straten van Los Angeles. Daar zijn ze op zoek naar Jonathan Graves (Pete Liapis), die hen kan helpen weer thuis te komen. Maar een satanische sm-meesteres is ook op zoek Jonathan. Wie zal hem het eerste vinden?
Ghouls, The (2003) Ghouls, The (2003)
Freelance-journalist Eric Hayes verkoopt videobeelden van ongelukken en misdrijven aan tv-stations. Hij is de schaamte allang voorbij en neemt de vreselijkste ongelukken op zonder de helpende hand te bieden. Wanneer hij op een dag toevallig filmt hoe het lijk van een jonge vrouw door een stel gemuteerde kannibalen in een groezelig steegje wordt verorberd, denkt hij de jackpot te hebben gekraakt: dit moet wel het meest spectaculaire materiaal zijn, dat hij ooit heeft geschoten. Maar dan blijkt dat hij is vergeten een tape in zijn camera te stoppen en de monsters dus nog een keer moet zien te vinden.
Gia (1998) Gia (1998)
Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Gia (Angelina Jolie) is een van Amerika's eerste supermodellen. Het verhaal vertelt haar leven vanaf haar tienerjaren tot aan haar dood in 1986, toen ze aan AIDS overleed, als een van de eerste vrouwen in de USA. Haar hele turbulente leven, de glamour, de drugs en haar relaties enz. komt voorbij.
Giallo a Venezia (1979) Giallo a Venezia (1979)
Inspecteur DePaul onderzoekt een dubbele moord in de haven van Venetië: architect Fabio is doodgestoken met een schaar, terwijl zijn vrouw Flavia verdronken is. Het opvallende feit dat Flavia na verdrinking weer uit het water is gehaald door de moordenaar intrigeert DePaul. Samen met zijn assistent Maestrin ondervraagt hij kennissen van de slachtoffers, en al snel ontdekt hij dat Fabio een seksverslaafde cocaïnegebruiker was. Niet lang daarna begint een vriendin van het vermoorde echtpaar, Marizia, dreigende telefoontjes te krijgen van een vroegere geliefde.
Giallo Napoletano (1978) Giallo Napoletano (1978)
Een mandolinespeler moet de gokschulden van zijn vader betalen en komt overeen om in het midden van de nacht een serenade onder iemands venster te spelen. Hij vindt in de omgeving meerdere lijken en hij moet er proberen achter te komen wie de moordenaar is vooraleer hij zelf beschuldigd wordt en gevangen genomen. Andere verdachten zijn een verpleegster die werkt in psychiatrische instelling, een beroemde dirigent en zijn vrouw, die graag de mannen versiert.
Giant (1956) Giant (1956)
Bick Benedict, de jonge eigenaar van een grote veeranch in Texas, reist naar Maryland om er een hengst te kopen. Hij wordt verliefd op Leslie en wil zo snel mogelijk met haar trouwen. Luz, de ongetrouwde zuster van Bick, zwaait de scepter over het huishouden van de ranch. Door haar dictatoriaal optreden zijn de conflicten met Leslie niet uit de lucht. Wanneer Luz door een ongeluk om het leven komt, blijkt ze een stuk land nagelaten te hebben aan Jett, een asociaal en gewelddadig ranchhulpje. Tot ieders ontzetting boort die naar petroleum en vindt die nog ook. Jett wordt steenrijk, maar dat betekent niet dat hij geliefd is, laat staan gerespecteerd door zijn buren.
Giant Buddhas, The (2005) Giant Buddhas, The (2005)
De vernietiging van de beroemde Buddha-beelden in Afghanistan vanuit vijf verschillende perspectieven belicht. Een verslaggever van Al-Jazeera, een Franse archeoloog, een Canadees-Afghaanse actrice, een lokale bewoner en de regisseur van de film zelf beleven de vernietiging allen op een heel verschillende manier.
Giant Claw, The (1957) Giant Claw, The (1957)
New York wordt plotseling aangevallen door een enorme roofvogel die zonder veel moeite gebouwen omverduwt en mensen en wagens uit de straten tilt. De paniek slaat toe en de Amerikaanse overheid roept het leger op om "The Claw" uit te schakelen.
Giant from the Unknown (1958) Giant from the Unknown (1958)
In de viertiende eeuw pleegt een kleine groep helden muiterij tijdens een expeditie van de Spanjaard Ptolemy Firello in California. Ze worden geleid door Vargas, één van Firello's luitenanten. De groep trekt richting de bergen op zoek naar goud, en wordt vervolgens nooit meer teruggezien. Honderd jaar later wordt Vargas bevrijdt door een blikseminslag, waarna hij door vreemde wezens wordt losgelaten om een vlakbij gelegen dorp te terroriseren.
Giant Gila Monster, The (1959) Giant Gila Monster, The (1959)
Een klein stadje ergens in Texas wordt onder de voet gelopen door een enorme hagedis. De volwassenen zijn allemaal in paniek, maar een aantal jongeren houdt het hoofd koel en ze vinden een manier om het beest tegen te houden.
Giant of Thunder Mountain, The (1991) Giant of Thunder Mountain, The (1991)
In een verlaten berghut woont de ruim twee meter lange reus Eli. Niemand in het dorp wil contact met hem. Hij wordt verdacht van moord op zijn ouders. Eli zal waarschijnlijk de rest van zijn leven eenzaam in een berghut moeten doorbrengen. Kleine Amy is één van de weinigen, die niet bang is voor de reus. Ze ontdekt ook dat niet Eli, maar een grote beer de dood van Eli's ouders op z'n geweten heeft. Amy heeft erg te doen met de reus en bezoekt hem regelmatig in de hut. Kort daarop wordt er weer een misdaad in het dorp gepleegd. Een woedende menigte komt achter Eli aan. De reus zal moeten vechten om z'n onschuld te bewijzen.
Giant Spider Invasion, The (1975) Giant Spider Invasion, The (1975)
In de buurt van een klein slaperig stadje in de Amerikaanse staat Wisconsin slaat een meteor een krater in de grond. Uit de krater, die een poort naar een andere dimensie blijkt, kruipen vervolgens reusachtige spinnen met trek in mensenvlees! Twee NASA-wetenschappers staan voor de taak de wereld te beschermen tegen de spinnen.
Giarabub (1942) Giarabub (1942)
De film vertelt het verhaal van de heldhaftige weerstand bij het fort van Giarabub, op het ogenblik dat de plaats volledig door de vijand was geïsoleerd. De laatste motorcolonne met versterkingen en levering is vernietigd en het handvol mensen in het fort is aan de genade van de vijand overgeleverd. Wanneer aan hen wordt gevraagd zich over te geven - zelfs als het op een eerbare manier is - bantwoordt de bevelhebber van de fort met zijn kanonnen en begint de slag opnieuw. Op het einde, wanneer slechts een paar dozijn mensen overblijven en de meesten van hen tijdens de bombardementen zijn verwond, vraagt de vijand nogmaals om hun definitieve overgave en de soldaten die in het fort overblijven hijsen de Italiaanse vlag...
Giardini del Diavolo, I (1971) Giardini del Diavolo, I (1971)
1942. Het Anglo-Amerikaanse Leger en het Afrikaans Corps staan tegenover elkaar in de woestijn. Ze worden gescheiden door een mijnenveld dat de soldaten "de tuin van de dood" hebben genoemd. Het Afrikaans leger wordt door de Duitsers voorzien van een reusachtige hoeveelheid brandstof en een commando van de geallieerden moet dit laten ontploffen. De patrouille met deze opdracht wordt geleid door een Engelse majoor en na een aantal helse dagen is ze herleid tot slechts zes man en drie gevangenen. Deze laatsten proberen het zestal te overhalen hun taak op te geven en op zoek te gaan naar een fabelachtige schat die ligt in het graf van Farao Cambyse.
Giardini dell'Eden, I (1998) Giardini dell'Eden, I (1998)
Een kijk in het leven van Jezus Christus, vanaf zijn kindertijd tot het moment waarop hij contact zoekt met de eerste apostelen. Daartussen liggen de jaren die niet in de bijbel beschreven zijn. In die jaren moet hij tot het besef gekomen zijn, wat de reden van zijn komst naar de aarde was. Tijdens deze moeilijke periode kan hem zijn uiteindelijk 'lot' niet ontgaan zijn.
Giardino dei Finzi-Contini, Il (1970) Giardino dei Finzi-Contini, Il (1970)
Een Joodse aristocratische familie leeft in 1943 op hun landgoed in decadentie. Ze hebben een grote onverschilligheid voor wat er in de buitenwereld gebeurt. Een jongeman is vergeefs verliefd op de dochter des huizes. Hij observeert hun isolement en de broosheid van hun bestaan, tot de uiteindelijke ondergang van de familie.
Gib Gas - Ich will Spaß! (1983) Gib Gas - Ich will Spaß! (1983)
Tina heeft genoeg van school. Ze wil met Tino weggaan alleen hij laat haar zitten en gaat alleen weg. Tina haalt haar klasgenoot Robby, die verliefd op haar is, over om een reis te maken op zijn scooter maar eigenlijk is ze op zoek naar Tino.
Gibel Sensatsii (1935) Gibel Sensatsii (1935)
De wetenschapper Jim Riple weet robots te creëren die al het menselijke werk kunnen overnemen. Zijn creaturen zijn buitengewoon sterk en intelligent en worden nooit door hun gevoel belemmerd tijdens het verrichten van arbeid. Spoedig word deze uitvinding toegepast in tal van fabrieken waardoor er al gauw een onenigheid ontstaat tussen de directie van de fabriek en de fabrieksarbeiders ...
Gibier de Potence (1951) Gibier de Potence (1951)
Bij zijn terugkeer van de oorlog blikt Marceau Le Guern terug op zijn verleden. Opgevoed in een weeshuis dat door Dominicaanse broeders wordt geleid, viel hij in ellende toen hij het verliet. Zijn enige troef was dat hij er goed uitzag. Dit ontsnapte niet aan de aandacht van de verdorven Mevrouw Alice, die hem overreedde om naaktfoto's te laten nemen om ze vervolgens aan eenzame oudere dames te verkopen. Marceau had vóór de oorlog ook als gigolo gewerkt maar de gevangenschap maakte een eind aan zijn lucratieve zaken. Nu wil hij een nieuw leven beginnen, vooral omdat hij de ware liefde heeft gevonden bij Dominique, een eerlijke jonge vrouw. Wanneer Alice dit echter te weten komt ontstaat er hevige ruzie.
Giborim Ktanim (2006) Giborim Ktanim (2006)
Aliciya heeft telepathische krachten, ze heeft een overontwikkeld oor waarmee ze van grote afstanden kan horen. Als een jong stel ergens midden in de Israelische woestijn een ongeluk krijgt, is ze vastbesloten: ze moet ze redden. Drie andere buitenbeentjes helpen haar.
Gideon (1999) Gideon (1999)
De bewoners van het Lakeview Rusthuis kabbelen naar het einde van hun leven met heel wat misgenoegen op hun lever. Voormalige kok Leo Barnes vindt het eten niet te eten, ex-bokser Harland Greer wil nog een keertje de handschoenen aanbinden, oud-filosofieprofessor Addison Sinclair kan met niemand de zin van het leven bediscussiëren en artieste Elly Morton mag niet meer schilderen wat ze wil. Dan op een dag krijgen ze gezelschap van Gideon Oliver Dobbs. Gideon is jonger dan de rest maar heeft een mentale achterstand. Zijn levenswijze laat een frisse wind door Lakeview waaien.
Gideon's Daughter (2005) Gideon's Daughter (2005)
Getergde weduwnaar en pr-man Gideon (Bill Nighy) worstelt met zijn puberdochter Natasha (Emily Blunt) terwijl Labour-politici in de rij staan voor zijn diensten. De enige bij wie hij kan aankloppen is Stella (Miranda Richardson) die zelf een kind heeft verloren.
Gideon's Day (1958) Gideon's Day (1958)
Een typische dag uit het leven van Inspecteur Gideon van Scotland Yard. Hij beschuldigt enkele collega's van corruptie, werkt aan een moord in Manchester en een inbraak in Londen, beide gepleegd door dezelfde crimineel, en raakt betrokken bij een gijzelingsactie. Bovendien moet hij tijd vrijmaken voor zijn gezinsleven dat nog veeleisender is dan zijn baan.
Gideon's Trumpet (1980) Gideon's Trumpet (1980)
Gevangene Clarence Earl Gideon (Fonda) veranderde het Amerikaanse rechtssysteem. Hij werd in de jaren '60 in het gevang gegooid voor een klein vergrijp en kreeg geen rechtsbijstand omdat hij daar geen geld voor had. Hij dook de rechtsboeken in en concludeerde dat iedereen recht had op een advocaat. Gebaseerd op het boek van Anthony Lewis.
Gidget (1959) Gidget (1959)
Vanwege een ongeluk tijdens het zwemmen in de zee, ontmoet Francis de surfer Moondoggy. Ze is gefascineerd door zijn sport en begint rond te hangen bij zijn vriendenkring. Terwijl deze vrienden haar eerst belachelijk maken, leren ze haar later hoe ze moet surfen. Al snel wordt ze geaccepteerd en krijgt Francis de bijnaam Gidget. Maar het is moeilijk voor Francis om meer voor Moondoggy te worden, dan alleen een vriendin.
Gidget Goes Hawaiian (1961) Gidget Goes Hawaiian (1961)
Frances (oftewel Gidget) is wanhopig: haar ouders willen met haar op vakantie naar Hawaii, net nu haar vriendje thuis is van college. Ze raakt nog meer in paniek als haar vriendje zegt dat ze gewoon moet gaan. Houdt hij niet meer van haar?
Gidget Goes to Rome (1963) Gidget Goes to Rome (1963)
De zeventienjarige Francis is nog steeds verliefd op Moondoggie. Ze kan haar ouders overtuigen dat ze samen met vier vrienden op reis mag naar Rome. Het mag alleen als er een volwassen iemand mee gaat, ze kiezen de aparte tante Albertina. Eenmaal in Rome aangekomen worden ze begeleidt door de mooie reisleidster Daniela. Ze maakt de jongens gek met haar uiterlijk en Gidget wordt jaloers.
Gie (2005) Gie (2005)
Biografisch epos gebaseerd op de posthuum gepubliceerde dagboeken van de legendarische journalist en activist Soe Hok Gie (1942-1969), die in de ingewikkelde jaren van Soeharto en de opkomst van Soekarno, zich kritisch bleef opstellen. Via de bevlogen, jonge rebel biedt de film ook een schets van Jakarta in de jaren zestig.
Gifle, La (1974) Gifle, La (1974)
Komedie over een generatieconflict. Alles gaat mis voor Jean Doulean, aardrijkskunde leraar in Parijs. Hij moet zijn baan opzeggen nadat hij 2 politiemensen heeft geslagen. Gedoe met zijn vrouw en zijn minnares en dan is er nog zijn 18 jarige dochter. Ze wil haar studie opzeggen en verknalt haar examens.
Gift (1966) Gift (1966)
Gift gaat over een genotzuchtige jongeman die graag problemen veroorzaakt met zijn videocamera: zo laat hij ouders zelf gefilmde intieme momenten van hun kinderen zien.
Gift for Heidi, A (1958) Gift for Heidi, A (1958)
Heidi krijgt een cadeautje. Het zijn drie houtsnijpoppetjes die geloof, hoop en liefde uitbeelden. Deze drie dingen gaan een grote rol spelen in haar leven.
Gift im Zoo (1952) Gift im Zoo (1952)
Nadat er in een dierentuin achter elkaar een aantal dieren gestorven zijn, besluit de politie de lijkjes in een laboratorium te onderzoeken en blijkt dat ze vergiftigd zijn. Beck, de vervanger van dierenarts Rettberg, probeert dompteuse Vera de schuld in de schoenen te schuiven, maar de politie verdenkt Beck zelf.
Gift of Love, The (1958) Gift of Love, The (1958)
Julie Beck is gelukkig getrouwd met de wetenschapper Bill. Toch verzwijgt ze hem dat ze stervende is. Hij zou immers niet meer kunnen genieten van de mooie momenten die hen resten. Julie weet ook dat Bill na haar dood verloren zal zijn. Ze wil hem niet alleen achterlaten en adopteert het weesmeisje Hitty. Remake van Sentimental Journey uit 1946.
Gift of Love: The Daniel Huffman Story, A (1999) Gift of Love: The Daniel Huffman Story, A (1999)
Sinds de scheiding van zijn ouders woont de 15-jarige Daniel Huffman samen met zijn zus bij zijn grootouders. Zijn oma Shirlee moedigt hem aan bij het verwezenlijken van zijn droom: uitblinken in football om zo een beurs te krijgen als sportstudent aan de universiteit. Wanneer Shirlee ziek wordt en een niertransplantatie nodig heeft staat Daniel als mogelijke donor voor een dilemma: hij wil graag een nier afstaan om zijn oma te helpen, maar dan is de kans groot dat zijn sportcarrière in het gedrang komt....
Gift, The (2000) Gift, The (2000)
Annie Wilson is een jonge vrouw met een paranormale gave. Via kaartlezen ziet zij wat er in het leven van anderen gebeurt en probeert een handje te helpen. Deze bemoeienissen worden echter niet door iedereen in dank afgenomen. Wanneer ze een van haar buurvrouwen aanraadt weg te vluchten voor de mishandelingen van haar brute echtgenoot, krijgt ze al snel doodsbedreigingen. De man wordt er trouwens ook van verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van een mooie jonge vrouw. Het onderzoeksteam roept de hulp van Annie in, die daardoor haar leven op het spel zet.
Gigante di Metropolis, Il (1961) Gigante di Metropolis, Il (1961)
De spierbundel Ohro reist naar Atlantis om zijn verloren godenstatus terug te eisen. Helaas krijgt hij niet zomaar zijn zin en raakt hij verwikkeld in een strijd met de gevaarlijke Yoh-Tar en zijn aanhangers.
Giganti della Tessaglia, I (1961) Giganti della Tessaglia, I (1961)
In 1250 v.C. daalt de toorn van Zeus neer op het koningrijk Thessalië. Hordes van barbaarse, wrede veroveraars en natuurrampen teisteren het land. Om de goden weer mild te stemmen gaan Koning Jason en zijn Argonauten op zoek naar het legendarische gouden vlies. Ondertussen probeert thuis zijn plaatsvervangend regent zijn koninkrijk en zijn koningin in te palmen.
Gigantic: A Tale Of Two Johns (2002) Gigantic: A Tale Of Two Johns (2002)
Gigantic is het verhaal van They Might Be Giants, de band rondom John Flansburgh and John Linnell. We maken kennis met hun schrijverstalent, wanneer bijvoorbeeld bekende acteurs lyrics van TMBG voorlezen en het gebruik van donkere teksten en lichte melodieën onderstrepen. Daarnaast bevat de documentaire beeldmateriaal van concerten, televisie, clips en andere media. De gehele film is een portret van de vriendschap tussen de twee Johns en gaat over hun kijk op de wereld.
Gigi (1958) Gigi (1958)
Levensgenieter Gaston Lachaille wordt het rijke leventje zat, en dan vooral de vrouwen. De enige momenten waarop hij echt geniet zijn de momenten die hij doorbrengt met een vriendin van zijn oom, Madame Alvarez, en haar kleindochter Gigi. Hij komt erachter dat hij verliefd is op Gigi, maar zij staat op het punt om in de voetstappen van haar grootmoeder te stappen als courtisane.
Gigli (2003) Gigli (2003)
Gigli krijgt de opdracht om de geestelijk gehandicapte broer van een openbaar aanklager te kidnappen en te gijzelen. De mooie huurmoordenaar Ricki krijgt de opdracht om Gigli in de gaten te houden.
Gigolo, Le (1960) Gigolo, Le (1960)
Reeds drie jaar heeft Agatha Perrin, een rijke weduwe van 40, een relatie met de zestien jaar jongere gigolo Jacki. Ze is de verhouding beu en onder invloed van de arts die voor zijn vader zorgt, probeert ze met hem te breken, maar dat zorgt voor hevige ruzie. Uiteindelijk vertrekt Jacki, verblind door de jaloezie. Een tijd later wordt hij verwikkeld in een moordzaak, waaraan hij schuldig blijkt te zijn.
Gigolos, The (2006) Gigolos, The (2006)
Het dagelijkse bestaan van een gigolo en diens rechterhand. Sacha en Trevor zijn echter niet zomaar gigolos. Hun klantenkring bestaat uitsluitend uit oudere en welgestelde dames. Tegen betaling brengen de heren wat 'gezelschap' en verlichten zij het eenzame bestaan van hun klanten.
Gigot (1962) Gigot (1962)
De stomme Gigot is een goedhartige dikkerd die als huisbewaarder werkt in het vervallen hotelletje van de hardvochtige Madame Brigitte. Gigot leeft in uiterst armoedige omstandigheden en de buurtbewoners zijn hem dan ook liever kwijt dan rijk. De simpele man is het geliefkoosd slachtoffer van pestkoppen die wrede grappen met hem uithalen. Op een dag ontmoet Gigot de kleine Colette, het dochtertje van een zieke prostituee die net als hij door de maatschappij is verstoten. Ondanks de barre weersomstandigheden en de aanhoudende pesterijen worden Gigot en Colette dikke vrienden.
Gilda (1946) Gilda (1946)
Net aangekomen in Argentinië wordt de valsspelende gokker Johnny Farrell gered van een moordenaar door de sinistere Ballin Mundson, die Johnny later zijn rechterhand maakt. Hun vriendschap wordt echter verstoord wanneer Mundson terugkeert van een reisje met een echtgenote: de aantrekkelijke Gilda, die Johnny ooit gekend heeft en haat. De relatie tussen Johnny en Gilda wordt nog meer bizar wanneer Mundson verdwijnt.
Gilgamesh (2005) Gilgamesh (2005)
Gilgamesh is koning van Uruk, de rijkste en mooiste stad van de wereld. Samen met zijn bloedsbroeder Enkidu verricht hij grootse daden in de hoop zijn roem voor eeuwig te vestigen. Vanwege zijn heldendaden wordt de godin Ishtar verliefd op hem, maar hij wijst haar grof af. Voor deze belediging nemen de goden wraak. Zijn vriend Enkidu wordt getroffen door het lot dat alle stervelingen vrezen: ziekte en dood. Enkidu's sterven maakt Gilgamesh wanhopig, het is gruwelijker dan alles wat hij tot nu heeft meegemaakt. Hij gaat op reis naar de rand van de wereld, op zoek naar het eeuwige leven.
Giliap (1975) Giliap (1975)
De naam Giliap is een bijnaam, afkomstig uit een van de vele verhalen over de Amerikaanse gangsterwereld. Gustav Svensson droomt ervan net zo'n organisatie op te richten als die waarover hij gelezen heeft. Gustav, beter bekend als 'De Graaf', werkt in Hotel Busarewski in een klein Zweeds stadje. Het hotel wordt getekend door verval en degeneratie; van de staf wordt niets verlangd. Gustav geeft de bijnaam Giliap aan een dertiger die als ober in het hotel komt werken. De Graaf ziet in de nieuwe ober een mogelijke partner in crime. In het Burasewski werkt ook de beeldschone serveerster Anna. De Graaf is verliefd op haar, maar hij toont het niet. Hij voelt zich inferieur aan haar schoonheid, en het enige dat voor compensatie zou kunnen zorgen, is geld en macht. Maar Anna wil iets anders - ze wil weg, zoeken naar iets dat ze denkt dat geluk en harmonie zou zijn. Ondertussen wordt Giliap, min of meer tegen zijn wil, betrokken in het 'gangstersyndicaat' van De Graaf. Hij herkent de gekte ervan, maar hij wil niet vertrekken: hij is verliefd op Anna.
Gimgeubjochi 19ho (2002) Gimgeubjochi 19ho (2002)
Nadat een aantal zangers verschillende presidentsverkiezingen in Europa en de Verenigde Staten hebben gewonnen, besluit de Koreaanse president Emergency Act 19 in het leven te roepen. Door die wet is het voor muzikanten voortaan verboden om nog muziek te maken en de overtreders van de nieuwe wet worden door het legen opgespoord. Ook het populaire jongensduo Ju-hyeon No en Kyeong-min Hong worden achtervolgd door de politie, maar kunnen op de steun van hun fans rekenen die hen telkens weer uit de klauwen van de wet bevrijden.
Gimme an Gimme an "F" (1984)
De jaarlijkse cheerleaderswedstrijd komt dichterbij. Een groepje jongeren onder leiding van Tommy Hamilton steelt de show tijdens de openingspresentatie. Iedereen is laaiend enthousiast. Eén ploeg meisjes valt volledig uit de toon omdat ze geen ervaring en geen talent hebben. Ze slaan de ene flater na de andere. Zullen zij het halen tot het einde van de wedstrijd?
Gimme Shelter (1970) Gimme Shelter (1970)
December 1969. Vier maanden na Woodstock geven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert in de Altamont Speedway in Tracy, Californië. Haast 300.000 mensen komen naar het concert toe en de beveiliging is door de organisatie aan de Hell's Angels gegeven. Tijdens het concert ontstaan er veel rellen en wordt er zelfs een toeschouwer doodgestoken. De documentaire volgt de verhalen van Mick Jagger en Grace Slick om het publiek te kalmeren en laat zien wat er tijdens dat het concert allemaal plaatsvond.
Gimmy Heaven (2005) Gimmy Heaven (2005)
Shinsuke lijdt aan synethesia, een syndroom waardoor stimuli van de zintuigen verkeerde reacties uitlokken. Shinsuke schaamt zich voor zijn aandoening en trekt zich terug uit de samenleving. Tot de dag dat hij Mari ontmoet, een meisje met dezelfde aandoening. Wat hij echter niet weet is dat Mari een seriemoordenaar op het spoor is en zelf slachtoffer dreigt te worden.
Gin Game, The (2003) Gin Game, The (2003)
Fonsia Dorsey en Weller Martin zijn twee bewoners van een bejaardenhuis. Tijdens hun dagelijkse kaartspelletjes ontdekken ze veel over elkaar en raken tot elkaar aangetrokken.
Gin Gwai (2002) Gin Gwai (2002)
Mun is twintig en sinds haar tweede levensjaar blind. Na een riskante operatie krijgt ze haar gezichtsvermogen terug. Vol blijdschap opent Mun haar ogen in een nieuwe wereld. Toch klopt er iets niet en tot haar afgrijzen ziet ze in de spiegel niet haar eigen gezicht maar dat van Ling, de overleden vrouw die haar netvliezen beschikbaar stelde. En dan zijn er nog de mysterieuze, duistere en verminkte creaturen die zich aan haar openbaren. De visioenen brengen Mun op de rand van de waanzin en de enige uitweg is te achterhalen wat het geheim van Ling was...
Gin Gwai 10 (2005) Gin Gwai 10 (2005)
Sommige mensen geloven dat onze wereld uniek is. Anderen geloven dat er meerdere dimensies bestaan. Vijf tieners zijn ervan overtuigd dat ze de poort naar een van die alternatieve dimensies hebben gevonden en beginnen aan een gewaagde ontdekkingstocht door de vreemde parallelle wereld. Helaas houden ze geen rekening met het feit dat ze ook zichzelf in die dimensie kunnen tegenkomen.
Gin Gwai 2 (2004) Gin Gwai 2 (2004)
Als Joey Cheng plotseling door haar vriendje in de steek wordt gelaten, probeert ze zelfmoord te plegen in een smerig motel. Gelukkig overleeft ze de zelfmoordpoging en wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar ontdekken de dokters dat ze zwanger is en Joey zelf blijkt plotseling over een bijzondere gave te beschikken: ze kan de geesten van overleden personen zien.
Gin no Enzeru (2004) Gin no Enzeru (2004)
Wanneer Sawako opgenomen wordt in het ziekenhuis na een verkeersongeluk, is het aan haar man Shoichi en hun dochter Yuki om hun nachtwinkeltje draaiende te houden. Al snel blijkt deze opgave veel moeilijker dan verwacht, en maken ze kennis met enkele erg vreemde klanten.
Gin-iro no Kami no Agito (2006) Gin-iro no Kami no Agito (2006)
Gin-Iro no Kami no Agito speelt zich af in de verre toekomst (300 jaar van nu). De mannen worden geconfronteerd met hun verantwoordelijkheden wanneer zij een strijd moeten aangaan met het bos dat zijn rechten herneemt. Agito kruist het pad van de jonge Tôra en bezegelt zijn lot door een pact te sluiten met het bos, bij het passeren van een immense kracht die zijn haar doet ontkleuren.
Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972) Gincho Nagaremono Mesuneko Bakuchi (1972)
Nami de Zilveren Vlinder komt aan in Ginza, Tokyo om de moordenaar van haar vader te vinden. Ze ontmoet Oyabun Aiboshi, die zo'n schoonheid als haar meteen in wil huren voor zijn gokhal. Ze weigert. Op haar zoektocht rekent ze af met pooiers, yakuza, gokbazen en andere louche figuren. Ook helpt ze Hanae, door wie ze eerder bevrijd was, die achtervolgd wordt door een bende waaraan haar vader, een dronkenlap met gokschulden, haar verkocht had.
Gincho Wataridori (1971) Gincho Wataridori (1971)
Nami (Meiko Kaji) vermoordt een lid van een andere criminele organisatie wegens een conflict over de gebieden waar binnen de bendes mogen opereren, waarna zij in de gevangenis belandt. Drie jaar later wordt ze ontslagen en begint met de exploitatie van een biljarthal. Maar ook nu wordt Nami niet met rust gelaten, want een lokale gangster wil de goedlopende zaak overnemen.
Ginecologo della Mutua, Il (1977) Ginecologo della Mutua, Il (1977)
Een gynaecoloog, die diep in de schulden zit, vindt een manier om aan geld te komen. Wanneer hij zijn patiënten meer dan goed behandeld, kan dat voor hem een luctratieve bijverdienste betekenen, vooral wanneer hij terecht komt in kringen van hogere stand en hij tevens de vertrouwenspersoon wordt van verschillende rijke dames.
Ging Chaat Goo Si (1985) Ging Chaat Goo Si (1985)
Jackie Chan is een agent uit Hong-Kong, die een grote drugbaas weet op te pakken. De drugsbaas schuift Jackie de schuld in de schoenen van een moord op een agent. Nu moet hij proberen om niet te worden gearresteerd of vermoord te worden en er voor te zorgen dat zijn vriendin hem niet verlaat.
Ging Chaat Goo Si Juk Jaap (1988) Ging Chaat Goo Si Juk Jaap (1988)
Door alle moeilijkheden die Chan Ka Kui bij zijn vorige avontuur heeft veroorzaakt, is hij nu gedegradeerd tot verkeerspolitie. Maar als de slechterikken weer toeslaan en zomaar gebouwen opblazen, wordt Chan's hulp ingeroepen. Tot hij plotseling wordt ontvoerd...
Ginga Tetsudô Three-Nine (1979) Ginga Tetsudô Three-Nine (1979)
Nadat Tetsuro Hoshino wees is geworden door cyborgs, leeft hij in een krottenwijk aan de rand van een cyborg metropolis. Hij steelt een pasje voor de Galaxy Express 999 en besluit, met de hulp van een mysterieuze vrouw genaamd Maitre naar de kwade ster Andromeda te gaan, om de dood van zijn ouders te wreken.
Ginga: The Soul of Brazilian Football (2005) Ginga: The Soul of Brazilian Football (2005)
Ginga, de onbeschrijfbare, mystieke kunst der beweging die de Braziliaanse voetballers onderscheidt van de rest, is de kern van hun nationale identiteit. Deze documentaire gunt de kijker een blik in het Braziliaanse straatleven, dat tal van voetbaltalent heeft mogen voortbrengen tot nu toe.
Ginger (1971) Ginger (1971)
Een drugs en prostitutie-organisatie wordt verdacht van de recente ontvoeringsgolf in een klein plaatsje. Het is de politie nog niet gelukt om in de bende te infiltreren dus recruteren ze Ginger, een mooi meisje van goede komaf.
Ginger e Fred (1986) Ginger e Fred (1986)
Fellini's aanklacht tegen menselijke exploitatie in een op massa-media en consumptie-gerichte maatschappij van naar commercie hongerende kijkers. De hoofdpersonen zijn twee bejaarde dansers die aan de vergetelheid worden ontrukt voor een show met andere menselijke rariteiten.
Ginger Snaps (2000) Ginger Snaps (2000)
De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.
Ginger Snaps Back: The Beginning (2004) Ginger Snaps Back: The Beginning (2004)
Ginger en Brigitte Fitzgerald wonen niet meer in de troosteloze suburbs van Montreal, sterker nog Ginger en Brigitte bevinden zich nu ergens in Canada rond 1815. Na de dood van hun beider ouders komen ze aan bij een fort dat door een handjevol mannen wordt verdedigd tegen weerwolven. Uiteraard gebeurt het onvermijdelijke en één van de meisjes wordt gebeten. Is de zusterliefde sterker dan de vloek van de weerwolf?
Ginger Snaps II: Unleashed (2004) Ginger Snaps II: Unleashed (2004)
Brigitte (Emily Perkins), de zus van Ginger, welke het slachtoffer wordt van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor een drug die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een junkieleven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren. Nadat hij haar bruut heeft aangerand wordt Brigitte wakker in een afkickkliniek. Gevangen zonder drugs, voelt Brigitte de weerwolf in haar ontwaken. Het duurt niet lang voordat de eerste doden vallen.
Gingerbread Man, The (1998) Gingerbread Man, The (1998)
Advocaat Rick Magruder heeft een one night stand-affaire met cateraar Mallory Dossen, en al snel wordt hij verliefd op haar. Wanneer Magruder ontdekt dat Mallory geterroriseerd wordt door haar krankzinnige vader Dixon, roept hij de hulp van collega's in om hem voor het gerecht te slepen. De ex-man van Mallory getuigt tegen Dixon, waarop deze in een psychiatrische inrichting wordt opgesloten. Als snel ontsnapt hij en is niemand veilig meer, zelfs Magruder's kinderen niet.
Gingerdead Man, The (2005) Gingerdead Man, The (2005)
Een kwade en doch schattige Gingerbread man komt tot leven met de ziel van een moordenaar. Het koekje neemt wraak op de vrouw die hem in de gevangenis heeft laten komen.
Ginostra (2002) Ginostra (2002)
Matt Benson, een FBI agent, wordt in het kader van een overeenkomst tussen de Italiaanse en Amerikaanse regering naar een Siciliaans eiland gestuurd. Hij krijgt daar een fantastisch huis met uitzicht op de actieve vulkaan Ginostra, waar zijn vrouw en dochter erg blij mee zijn. Het geluk duurt echter niet lang wanneer de zaak waar Matt aan werkt, waarin de jonge Ettore Greco zijn ouders heeft verloren door een aanslag van de maffia, escaleert. Het gevaar komt meedogenloos opzetten en houdt Matt's gehele gezin in de greep...
Ginza Gesho (1951) Ginza Gesho (1951)
Een hostess in een bar heeft moeite met het opvoeden van haar kind. Ze komt in financiële problemen en komt terecht in een verkeerde relatie.
Giocattolo, Il (1979) Giocattolo, Il (1979)
Vittorio Barletta, een typisch burgermannetje uit Milaan, werkt als accountant in een vennootschap voor verkoop van onroerende goederen. Hij wordt door de chefs uitgebuit, want ze verplichten hem een zwarte boekhouding te voeren. Nadat hij bij een overval gewond raakt, gaat hij voor zijn revalidatie naar een gymnasium waar hij kennis maakt met de politieagent Sauro. Deze nodigt hem uit om schietlessen te nemen. Vittorio geeft blijk van een verrassend talent en wordt weldra een geduchte scherpschutter.
Giochi Erotici nella 3a Galassia (1981) Giochi Erotici nella 3a Galassia (1981)
De bemanning van een ruimteschip komt in aanraking met een kwade gestoorde geest die alleenheerser van het heelal wil worden.
Gioco delle Spie, Il (1966) Gioco delle Spie, Il (1966)
Alex, een westerse agent, probeert te verhinderen dat een groep Oost-Europese spionnen uiterst belangrijke geheime documenten in handen krijgen. Om zijn valse identiteit te beschermen, vermoordt Alex de verdachte Yuri, maar hij ontdekt dat een generaal uit het Oostblok een heel gevaarlijke sabotage plant. Wanneer deze laatste een schip wil opblazen dat geladen is met wapens, valt Alex hem aan. Alex raakt gewond en wordt gevangen genomen.
Gion Bayashi (1953) Gion Bayashi (1953)
In het Kyoto van na de Tweede Wereldoorlog wil de jonge Eiko een geisha worden, en de ervaren Miyoharu gaat akkoord met Eiko's verzoek om haar het vak te leren. Na een uitgebreide training hebben ze geld nodig opdat Eiko voor zichzelf kan beginnen, en daartoe lenen ze een som geld van de theehuiseigenaar Okimi, die op haar beurt weer geld leent bij de rijke zakenman Kusuda. Die laatste heeft echter een oogje op Eiko, en wil bovendien Miyoharo weggeven aan een andere zakenman met wie hij zojuist een belangrijk contract heeft gesloten. De beide geisha's hebben echter een geheel eigen wil en laten dat niet zomaar gebeuren.
Gion no Shimai (1936) Gion no Shimai (1936)
Umekichi is een geisha in het Gion-district van Kyoto. Ze helpt haar geliefde, Furusawa, wanneer hij haar vraagt bij haar te verblijven omdat hij bankroet is en zijn vrouw hem heeft verlaten. Haar zus, Omocha, vindt echter dat Umekichi haar tijd en geld wel beter kan besteden dan aan deze loser. Omocha stelt alles in het werk om van Furusawa af te komen.
Giordano Bruno (1973) Giordano Bruno (1973)
Het levensverhaal van de Italiaanse filosoof Giordano Bruno. Hij verdedigde tijdens zijn leven hardnekkig het wereldbeeld volgens Copernicus. De Inquisitie pakte hem op. Omdat hij bij zijn standpunten bleef, werd hij veroordeeld tot de brandstapel.
Giorgino (1994) Giorgino (1994)
Oktober 1918. De jonge dokter Giorgio Volli keert terug naar huis en gaat op zoek naar een groep kinderen waarvoor hij gezorgd heeft vóór de oorlog begon. Maar al spoedig wordt zijn speurtocht een steekspel met de dood. Hij belandt in een oud afgelegen weeshuis, omringd door verontrustende moerassen en een horde van wolven. Daar maakt hij kennis met de mysterieuze Catherine.
Giorgobistve (1966) Giorgobistve (1966)
De twee jonge mannen, Nico en Otari, zijn net van de universiteit afgestudeerd. Ze gaan allebei in de wijnfabriek werken. Otari accepteert snel de speelregels van het bedrijf, terwijl Nico een rebel blijft en daar moeite mee heeft.
Giornata Nera per l'Ariete (1971) Giornata Nera per l'Ariete (1971)
De alcoholistische journalist Andrea Bild wordt ingezet om een serie moorden te onderzoeken, waar bij elk van de slachtoffers een handschoen aanwezig is met een vinger eraf geknipt. De slachtoffers blijken allemaal recentelijk op een feest geweest te zijn, waar de journalist ook aanwezig was. Als de politie erachter komt dat Andrea aanvaringen had met de slachtoffers wordt hij vanzelfsprekend de hoofdverdachte. Of moet hij zelf vrezen voor zijn leven?
Giornata Particolare, Una (1977) Giornata Particolare, Una (1977)
8 Mei 1939, heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. Voor wie er niet bij kan zijn, wordt het verslag door de hele stad uitgezonden. Antonietta blijft alleen thuis, haar man en kinderen gaan allemaal kijken. In haar gebouw komt ze een man tegen die als één van de enigen ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee.
Giorni d'Amore sul Filo di una Lama (1973) Giorni d'Amore sul Filo di una Lama (1973)
Terwijl hij zijn vader begeleidt naar een vergadering met de kardinaal ontmoet Stefano, de zoon van een rijke zakenman, de mooie vrouw Lydia. Hij achtervolgt haar door de straten van Venetië en dit wordt het begin van een romance. Bij zijn terugkeer van een zakenreis verneemt hij dat Lydia bij een ongeval om het leven is gekomen. Korte tijd later denkt hij haar gezien te hebben op een bouwwerf, maar de vrouw beweert dat ze een journaliste is. Stefano ontdekt dat al het bewijsmateriaal van de dood van Lydia uitgewist is, en besluit een onderzoek in te stellen. Hierbij komen heel wat familie-intriges aan het licht.
Giorni dell'Ira, I (1967) Giorni dell'Ira, I (1967)
In een kleine stad in Arizona werkt de jonge Scott als straatveger die niet kan wachten om het stadje te ontvluchten om aan iedereen te laten zien wat zijn echte waarde is. Een oudere ervaren cowboy, Talby, arriveert in het stadje en neemt Scott onder zijn hoede. Hij leert hem alle trucjes van het cowboy zijn en al snel is Scott net zo behendig als zijn meester. Talby neemt samen met enkele vrienden de stad over en schiet daarbij de oude sheriff dood. Maar, de sheriff was een goede vriend van Scott die daarop besluit om wraak te nemen op zijn leraar.
Giorni della Violenza, I (1967) Giorni della Violenza, I (1967)
Tijdens de laatste maanden van de Burgeroorlog, wordt de broer van Joe onrechtvaardig gedood door Clifford, een kapitein in het leger van het Noorden. Joe beslist lid te worden van een groep Zuiderlingen om tot het einde te strijden. Joe wordt vogelvrij verklaard en men belooft een premie aan wie hem gevangen kan nemen. Na de oorlog keert Joe terug naar het landbouwbedrijf waar hij vroeger werkte. Zijn enig doel is zijn vroegere geliefde Christine weer te zien, de dochter van de eigenaar en de verloofde van de gehate Kapitein Clifford...
Giorni e Nuvole (2007) Giorni e Nuvole (2007)
Elsa, een vrouw van middelbare leeftijd, is gelukkig getrouwd met Michele. Ze heeft haar studie kunstgeschiedenis aan de universiteit hervat en werkt aan een restauratie van een plafond in een kapelletje. Op een dag informeert Michele haar dat ze hun luxe appartement moeten verkopen. Michele's zakenpartner heeft hem namelijk de deur gewezen. Langzaam maar zeker brokkelt de anders uitstekende verstandhouding tussen Elsa en Michele af, wanneer ze beide drastische keuzes moeten maken ten gevolge van dit voorval.
Giorno + Bello, Il (2006) Giorno + Bello, Il (2006)
Komedie over een jonge man (Fabio Troiano) die onverwacht door zijn zelfbewuste, vrijgevochten vriendin Nina (Violante Placido) ten huwelijk wordt gevraagd. Geheel tegen zijn zin wordt hij door Nina, die zich ontpopt tot een zeer traditionele bruid, bij de voorbereidingen betrokken. Als de grote dag is aangebroken, en de bruidegom het woord neemt, spookt er van alles door zijn hoofd.
Giorno del Cobra, Il (1980) Giorno del Cobra, Il (1980)
Een privedetective uit San Francisco wordt door de narcoticabrigade naar zijn geboortestad Genua gestuurd om een organisatie van drugshandelaren op te rollen en de baas te pakken.
Giorno del Giudizio, Il (1971) Giorno del Giudizio, Il (1971)
Een yankee-soldaat zoekt wraak op zes moordenaars die zijn vrouw en kind hebben vermoord en verbrand. Hij probeert ze een voor een uit te schakelen en uiteindelijk de leider te vermoorden.
Giorno della Civetta, Il (1968) Giorno della Civetta, Il (1968)
Salvatore Colasbena, een aannemer, is vermoord in een klein Siciliaans stadje in 1961, omdat hij niet aan de wil van de mafia voldeed. Inspecteur Bellodi onderzoekt de zaak, beginnend met Colasbena's echtgenote Rosa. Zijn bevindingen leiden hem naar mafiabaas Don Mariano Arena, maar hogere machten met belangen frustreren het onderzoek.
Giorno in Pretura, Un (1954) Giorno in Pretura, Un (1954)
Magistraat en rechter Del Russo zit op 1 dag 4 zaken voor. Een zaak betreft Elena die haar man, een zakenreiziger voor het gerecht heeft gesleept vanwege vereenzaming en verlating. Haar man verweert zich kranig. De tweede zaak betreft een jonge priester die beschuldigd wordt van het vernielen van een biljartkamer. De derde zaak gaat over Meniconi die beschuldigd wordt wegens naakt zwemmen. De laatste zaak gaat over Gloriana, een hoer van middelbare leeftijd, die aangeklaagd wordt wegens afpersing van een luitenant.
Giorno Perfetto, Un (2008) Giorno Perfetto, Un (2008)
Verschillende personages beleven een hectische dag in Rome, als moordenaars en slachtoffers door het lot gedreven op dezelfde plek op dezelfde tijd bij elkaar komen.
Giorno Prima, Il (1987) Giorno Prima, Il (1987)
Vijftien vrijwilligers brengen dertig dagen door in een ondergrondse anti-atoombomkelder als onderdeel van een expiriment. Wanneer tijdens hun verblijf een atoomoorlog dreigt, komt de goep als eenheid onder zware druk te staan.
Giovane Casanova, Il (2002) Giovane Casanova, Il (2002)
Behoedzaam beweegt Casanova door de steegjes van Venetie, terwijl hij door de mazen van de wet glipt. Giacomo Casanova raced door het leven met eeb ongelooflijke hoeveelheid energie, violist, schrijver, soldaat, spion, gokker en avonturier. Het is op het beroemde carnaval van Venetië waar Casanova voor het eerst valt voor de charmes van de vrouw. Juist op het feest van de maskers heeft hij echter geen vermomming en is hij zeer kwestbaar.
Giovane Toscanini, Il (1988) Giovane Toscanini, Il (1988)
Het verhaal van de beroemde dirigent Giovane (Arturo) Toscanini. Nadat hij als klein kind een uitvoering van Aïda hoorde, was hij dagenlang geobsedeerd door de muziek. Hij besloot kort daarna dat hij musicus wilde worden. Als hij afgewezen wordt in Milaan vertrekt hij kwaad en verbittert naar Zuid-Amerika. Maar bij terugkomst staan de zaken er heel anders voor en zal hij Milaan verrassen.
Giovanna d'Arco al Rogo (1954) Giovanna d'Arco al Rogo (1954)
Muzikale film over het leven van Jeanne d’ Arc. De film is een bewerking van de gelijknamige opera van Arthur Honegger en Paul Claudel.
Giovanni (1983) Giovanni (1983)
De eigenlijke hoofdpersoon van Giovanni is een hotelkamer in Rome. Terwijl modefotografe Diane in die stad een exclusieve modereportage maakt en op zoek gaat naar haar verloren geliefde Giovanni, gebeurt er van alles op haar kamer.
Giovannona Coscialunga, Disonorata con Onore (1973) Giovannona Coscialunga, Disonorata con Onore (1973)
Giovannona (Edwige Fenech) is een prostituee die door een louche zakenman wordt ingehuurd. Zij moet zich voordoen als zijn vrouw, terwijl hij een deal wil sluiten met een minister, die er om bekend staat wel oog te hebben voor mooie vrouwen.
Gipeun Seulpeum (1997) Gipeun Seulpeum (1997)
Drie kinderen groeien op in een klein dorp. Ze verliezen elkaar uit het oog wanneer één van hun vaders een verschrikkelijke misdaad begaat. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer, maar de geschiedenis is nog niet vergeten.
Gipusu (2001) Gipusu (2001)
Tamaki loopt soms rond met haar been in het gips, gewoon omdat ze het leuk vindt. Elke keer als ze dat doet gebeuren er namelijk grappige dingen zegt ze. Als ze bevriend raakt met Kazuko belt ze haar telkens op om haar uit te nodigen, maar is ze ook telkens heel verrast als Kazuko dan voor haar deur staat. Als Tamaki een week weg moet is Kazuko niet te beroerd om op haar appartement te passen en de goudvis eten te geven. Maar als Tamaki maar wegblijft vindt ze iets onverwachts in de kelder.
Girara no Gyakushû: Tôya-ko Samitto Kikiippatsu (2008) Girara no Gyakushû: Tôya-ko Samitto Kikiippatsu (2008)
Tijdens de G8 top in Japan landt een Chinese raket op het eiland. Hierdoor wordt er een groot monster uit een kleine cel geboren. Het monster heet Guilala en vormt een directe bedreiging voor de mensheid. De leiders van de G8 besluiten vervolgens al hun middelen in te zetten om Guilala te doden.
Girasoli, I (1970) Girasoli, I (1970)
Antonio (Marcello Mastroianni) wordt als soldaat naar het Russische front gestuurd, overleeft en hertrouwt een Russin. Een trouwe Giovanna (Loren) gaat haar man zoeken in de Sovjet-Unie.
Girgiriye (1981) Girgiriye (1981)
Twee Turkse zigeunerfamilie's liggen constant in de clinch met elkaar, ze houden allebei van zingen en dansen en doen dit ook vaak samen maar het gaat altijd op de één of andere manier mis en ze springen elkaar uit het niets in de haren. Hier komt ook nog eens bij dat Bayram tot zijn oren verliefd is op Güllüye, de mooie vrouw van de vijandelijke familie. Hij wil alles voor haar doen en komt hierdoor vaak in lastige situaties terecht.
Girl (1998) Girl (1998)
Andrea Marr, een tienermeisje uit Portland, belandt in een klap vanuit haar brave Highschool-leven in dat van een doorgewinterde rock-groupie. Verleid door de bloeiende 'rock scene' van Portland, ontmoet ze de rocker van haar dromen en begint een onbevangen speurtocht in een wereld die totaal verschilt van haar burgelijke opvoeding.
Girl 6 (1996) Girl 6 (1996)
Een actrice trekt naar Hollywood om 't te maken. Ondanks een nogal vrouwonvriendelijke auditie bij Q.T. (Tarantino), zit ze zonder geld. Ze besluit een 06-sexlijn baantje aan te nemen, en wordt Girl 6 genoemd. Al snel verdwijnen de grenzen tussen realiteit en fantasie en Girl 6 gooit al haar eigen fantasieën in de strijd. Ondertussen wil haar ex-geliefde een nieuwe kans en probeert haar buurman (Lee) haar over te halen eens wat nuttigs met haar leven te doen.
Girl Can't Help It, The (1956) Girl Can't Help It, The (1956)
Tom Miller wordt door gangster Marty ingeschakeld om van diens sexy vriendin Jerri een popster te maken. Ze verknoeit opzettelijk de opname van haar eerste plaat. Optredens van Fats Domino, The Platters, Gene Vincent en Little-Richard en zijn band.
Girl Crazy (1932) Girl Crazy (1932)
Danny Churchill (Eddie Quillan) is een playboy uit New York die naar een klein stadje in Arizona wordt gestuurd, om hem weg te houden van de meisjes. Danny koopt echter een ranch en tovert deze om tot een speelparadijs. Hij wordt daarbij geholpen door zijn vriend Slick, een professionele gokker, en diens vrouw Kitty.
Girl Crazy (1943) Girl Crazy (1943)
Rijkeluiszoontje Danny Churchill (Mickey Rooney) houdt meer van wijn, vrouwen en zingen dan van studeren. Zijn vader stuurt hem daarom naar een universiteit in het westen, waar geen vrouwen worden toegelaten. Maar meteen bij aankomst ontdekt Danny al een paar wonderschone benen onder een geparkeerde sportwagen. Die benen behoren toe aan de kleindochter van het schoolhoofd. Maar de mooie Ginger Gray (Judy Garland) is niet geïnteresseerd in de avances van Danny.
Girl Fever (2002) Girl Fever (2002)
Student Sam heeft zijn dag niet. Zijn beste vriend is oversexed, hij hoort dat hij absoluut geen talent heeft voor striptekenaar en zijn macho vriendin Gretchen dumpt hem omdat hij onvoldoende presteert in bed - hij haalt zijn tong open aan haar piercing. Dan ontmoet hij Hope. De beeldschone vrouw vindt het haar taak om hem zijn glimlach weer terug te bezorgen.
Girl for Girl (2000) Girl for Girl (2000)
Drie aantrekkelijke mannen hebben een succesvol internetbedrijf, waardoor ze ook erg succesvol zijn bij de dames. De seksuele escapades die hieruit volgen zetten hun relaties danig onder druk.
Girl from Chicago, The (1932) Girl from Chicago, The (1932)
De geheim agent Carl is op weg naar Mississippi voor een belangrijke zaak. Onderweg ontmoet hij Norma, en wordt verliefd op haar. Vervolgens raken ze verwikkeld in een mysterieuze moordzaak.
Girl from Jones Beach, The (1949) Girl from Jones Beach, The (1949)
Bob Randolph (Ronald Reagan) is wereldberoemd om zijn schilderijen van de 'Randolph Girl'. Wat de wereld echter niet weet is dat deze oogverblindende schoonheid een compilatie is van lichaamsdelen van wel 12 verschillende modellen. Als de artiest haar moet presenteren, moet hij naarstig op zoek naar een dame die voldoet aan deze eisen. Bob en zijn reclameman Chuck Donovan (Eddie Bracken) overtuigen Ruth Wilson om deze plaats in te nemen. Ruth (Virginia Mayo) is schooljuffrouw en wenst te worden bewonderd om haar hersens en niet om haar figuur. Wanneer een foto van haar in badpak gepubliceerd wordt, wordt zij ontslagen door het conservatieve schoolhoofd en klaagt zij Bob en Chuck aan voor de gang van zaken.
Girl from Missouri, The (1934) Girl from Missouri, The (1934)
Het is dat haar moeder met de clubeigenaar in Missouri is getrouwd, anders was ze daar allang vertrokken. Nu loopt ze met een vriendin weg en probeert een miljonair aan de haak te slaan om Broadway te halen. De eerste die ze probeert geeft haar zijn manchetknopen en schiet zich door het hoofd.
Girl from Monday, The (2005) Girl from Monday, The (2005)
Het verhaal over een tijd in de nabije toekomst, waarin mensen verhandeld kunnen worden als aandelen. Ze zijn dan daadwerkelijk trots als hun marktwaarde omhoog gaat. Die marktwaarde is afhankelijk van de sexuele activiteit van de betreffende persoon. Sex voor de lol is bij wet verboden en de marktwaarde van een persoon bepaalt hoe zijn leven er uit ziet.
Girl from Monterrey, The (1943) Girl from Monterrey, The (1943)
De Mexicaanse nachtclubzangeres Lita Valdez is erg onder de indruk als ze ontdekt dat haar broer Alberto een getalenteerd bokser is, en zelfs nog meer onder de indruk van zijn successen in de ring. Totdat Alberto gedwongen wordt met de man te boksen, waarop zij verliefd is. Gevangen tussen haar liefde voor beide mannen, probeert Lita de wedstrijd te laten afzeggen, maar er spelen meer belangen in deze bokswedstrijd dan zij zich ooit had kunnen voorstellen.
Girl from Petrovka, The (1974) Girl from Petrovka, The (1974)
Joe (Holbrook) is een Amerikaanse correspondent die in Moskou een politiek gevaarlijke relatie begint met een Russische danseres Oktyabrina (Hawn). De KGB is allesbehalve blij met de relatie en probeert hen uit elkaar te krijgen.
Girl from Rio, The (1939) Girl from Rio, The (1939)
Terwijl ze zich klaarmaakt voor een groot concert krijgt de Braziliaanse zangeres Marquita Romero het schokkende nieuws te horen van een vreemde vrouw dat haar broer Carlos in New York gearresteerd is voor moord en dringend hulp nodig heeft. De zangeres vertrekt onmiddelijk naar New York met de vrouw die Carlos aanstaande bruid blijkt te zijn. Samen proberen ze de schuldige te vinden om zo haar broer uit de gevangenis te krijgen.
Girl from San Lorenzo, The (1950) Girl from San Lorenzo, The (1950)
Twee mannen verkleden zich als Cisco en Pancho en begaan verscheidene overvallen en zelfs moorden. Nadat een prijs op hun hoofd gezet is, worden de échte Cisco (Duncan Renaldo) en Pancho (Leo Carrillo) gearresteerd. De twee bandieten waren echter van plan nog één grote overval te plegen en hebben daarom Cisco en Pancho nodig als alibi. Zij bevrijden hen uit de gevangenis, maar geven Cisco en zijn vriend daarmee tevens de kans om wraak te nemen en de werkelijke schurken op te pakken om zichzelf daarmee vrij te pleiten.
Girl from Tobacco Row, The (1966) Girl from Tobacco Row, The (1966)
Nadine (Rachel Romen) is de dochter van dominee Bolton (Tex Ritter), die woont Tennessee waar hoofdzakelijk tabak wordt geteeld. Nadine wordt vaak belaagd door de lokale jongens en probeert uit haar penibele situatie te komen. Maar dan ontmoet zij een voortvluchtige ex-crimineel (Earl 'Snake' Richards) en verbergt hem voor zijn achtervolgers.
Girl Gets Moe, The (1997) Girl Gets Moe, The (1997)
Gangster Moe en z'n partner Franco verhandelen wapens. Wanneer Moe Monica ontmoet, wordt hij voor het eerst stapelverliefd. Net als hij z'n leven wil beteren, loopt het compleet fout. Bij een stoeipartij tussen Monica's zus Beth en Moe's vriend Branco, komt Beth per ongeluk om het leven. Om Monica niet overstuur te maken, tracht Moe de waarheid te verbergen.
Girl Grabbers, The (1968) Girl Grabbers, The (1968)
Een bende van vrouwenhandelaars en verkrachters schuimen de straten af naar mogelijke slachtoffers. Nadat de verloofde van een man verkracht en vermoord is, infiltreert hij in de bende om zo de verantwoordelijke te vinden.
Girl Happy (1965) Girl Happy (1965)
Rusty Wells en zijn band zijn in dienst bij nachtclubkoning Big Frank. Als de jongens met Pasen naar Fort Lauderdale in Florida willen, kan dat slechts op één voorwaarde: ze moeten een oogje houden op Frank's dochter
Girl He Didn't Buy, The (1928) Girl He Didn't Buy, The (1928)
Wanneer Ruth Montaigne (Pauline Garon) weigert om op te treden in te blote kleding, wordt zij onder druk gezet door haar baas Philip D'Arcy (William Eugene), een arrogante theaterproducent. Uiteindelijk houdt Ruth de showbusiness voor gezien en vertrekt naar Havana, waar zij kennismaakt met Edwin Edinburg (Allan Simpson), die de liefde van haar leven wordt.
Girl He Left Behind, The (1956) Girl He Left Behind, The (1956)
Andy Sheaffer (Tab Hunter ) is een verwende jongeman, die nadat hij zijn studies heeft verwaarloosd, zich inschrijft bij het leger. Hij moet niet alleen zijn moeder achterlaten maar ook zijn vriendin Susan Daniels (Natalie Wood)
Girl Hunters, The (1963) Girl Hunters, The (1963)
Privé-detective Mike Hammer (Mickey Spillane) gaat op zoek uit naar zijn verdwenen secretaresse, maar het is nog maar de vraag of ze nog in leven is. Hij ontdekt dat zij contacten onderhield met een groep spionnen.
Girl in 313 (1940) Girl in 313 (1940)
Politie-inspectrice Joan Matthews gaat incognito om te infiltreren bij een bende juweeldieven. Joan wil de leider van de bende ontmaskeren, die zich momenteel op de vlakte houdt door een respectabel leven te leiden. Joan voegt de verzamelde aanwijzingen samen en ze ontdekt, dat het boeven nauwe banden hebben met een dubieuze verzekeringsmaatschappij. Het ziet er slecht uit voor Joan, wanneer haar list wordt ontdekt. Kan Joan rekenen op het knappe bendelid Greg Dunn, die verliefd op haar geworden is?
Girl in a Swing, The (1988) Girl in a Swing, The (1988)
Een keramiekhandelaar heeft een stenografe Duits-Engels nodig en de Duiste dame die hij krijgt blijkt de vrouw van zijn dromen te zijn. Hij heeft echter vaak nachtmerries en die houden niet op. Op een veiling koopt ze een waardevol keramieken meisje op een schommel, waar niemand het bestaan van wist. Er is iets mysterieus doch heiligs aan haar.
Girl in Black Stockings, The (1957) Girl in Black Stockings, The (1957)
In de omgeving van een hotel in Utah wordt een mysterieuze reeks moorden gepleegd waarvan hoofdzakelijk jonge vrouwen het slachtoffer zijn. Bij zijn onderzoek naar de zaak stuit de sheriff op de plaatselijke bewoners, die niet erg bereid zijn mee te werken en die elkaar bovendien het leven zuurmaken door wederzijdse angst, wantrouwen en bitterheid.
Girl in Every Port, A (1928) Girl in Every Port, A (1928)
Twee onafscheidelijke matrozen hebben, in elke haven die ze aandoen, een liefje. Een van hen is Louise Brooks, een circusartieste, die alles zal doen om de vriendschap tussen de matrozen kapot te maken, vanwege jaloezie.
Girl in Gold Boots (1969) Girl in Gold Boots (1969)
De jonge Michelle wordt door haar ongure manager overtuigd om haar baan als stewardess op te geven en naar L.A. te gaan om haar geluk te wagen als go-go danseres. Michelle vindt een job in een glamoureuze bar maar heeft regelmatig ruzie met de danseres Joan die vreest dat Michelle haar plaats zal innemen.
Girl in Lovers Lane, The (1959) Girl in Lovers Lane, The (1959)
Danny, de zoon van een rijke familie, loopt weg van huis. Hij maakt kennis met Bix Dugan, een ervaren zwendelaar, die ermee akkoord gaat om Danny de nodige vaardigheden leren.
Girl in Room 20, The (1946) Girl in Room 20, The (1946)
Een meisje gaat van het platteland naar de stad om een carriere te beginnen als zangeres. Ze raakt bevriend met een taxichauffeur die haar onder zijn hoede neemt, maar ook een pooier zit achter haar aan.
Girl in the Cadillac (1995) Girl in the Cadillac (1995)
De 17-jarige Mandy loopt van huis weg, ze ontmoet Rick bij een busstation. Rick betrekt Mandy bij zijn plannen om samen met nog twee anderen een bank te beroven. Rick overtuigt Mandy ervan, dat er niets kan gebeuren, ze gaat de vluchtauto besturen voor $5,000. Natuurlijk gaat er van alles mis en Mandy en Rick gaan ervandoor met $75,000. Achterna gezeten door de politie, geven Rick en Mandy flink wat geld uit. Als Mandy opeens besluit om al het geld terug te geven, zit Rick met een groot probleem opgescheept.
Girl in the Café, The (2005) Girl in the Café, The (2005)
Lawrence, een hardwerkende en verlegen ambtenaar op leeftijd, ontmoet in een café Gina. Hij wordt verliefd op dit geheimzinnige meisje, dat voor altijd zijn leven zal veranderen. Wanneer hij haar meeneemt naar de G8-bijeenkomst in Reykjavik wordt hun relatie op de proef gesteld door zijn verplichtingen.
Girl in the Headlines (1963) Girl in the Headlines (1963)
Wanneer men een mooi fotomodel vermoord aantreft in haar flat, wordt een beroemde televisiester ervan verdacht de moordenaar te zijn, omdat hij verwikkeld is geraakt in een mislukte poging tot afzetterij. Na verloop van tijd neemt het onderzoek echter een verrassende wending.
Girl in the Park, The (2007) Girl in the Park, The (2007)
Julia Sandburg (Sigourney Weaver) heeft vijftien jaar geleden haar dochter van drie als vermist op moeten geven en sindsdien heeft ze zichzelf afgesloten van alles en iedereen in haar omgeving. Nu, vijftien jaar later, ontmoet ze Louise (Kate Bosworth) die op een vreemde wijze het leven van Julia ingrijpend verandert.
Girl in the Red Velvet Swing, The (1955) Girl in the Red Velvet Swing, The (1955)
Evelyn Nesbit vertoeft veel in nachtclubs en gaat uit met rijke en beroemde (getrouwde) mannen. Op een dag ontmoet zij de rijke, beroemde en getrouwde architect van middelbare leeftijd Sanford White. Ze gaat met hem naar het appartement van haar moeder, die voor een tijdje naar Pittsburgh vertrokken is. Evelyn ontvangt daar Sanford geregeld, totdat ze de jonge, verwende en rijke Harry Thaw ontmoet. Dan keert ook nog haar moeder terug.
Girl Most Likely, The (1957) Girl Most Likely, The (1957)
Dodie (Jane Powell) is een jonge vrouw die het aan legt met drie mannen. Namelijk een heer van stand, een monteur en een rijke playboy. Na een tijdje besluit ze met één van de drie te gaan touwen, maar de grote vraag is wie?
Girl Named Tamiko, A (1963) Girl Named Tamiko, A (1963)
Kalin, een fotograaf maakt Martha het hof. Hij wil met haar trouwen om Amerikaans staatsburger te worden. Tamiko is echter het meisje waar hij echt van houdt, maar de vraag is of zijn liefde voor haar groter is dan zijn verlangen om Japan te verlaten.
Girl Next Door, The (1953) Girl Next Door, The (1953)
Nachtclubzangeres Jeannie Laird (June Haver) heeft haar eerste woning gekocht en geeft daarom een feest in haar achtertuin. Spoedig worden alle gasten echter verblind door rook afkomstig van de buren. Als Jeannie erop af gaat om verhaal te halen, ontmoet zij haar buurman, striptekenaar Bill Carter (Dan Dailey) en zijn tienjarige zoontje, Joe (Billy Gray), die hij sinds het overlijden van zijn vrouw alleen opvoedt. De strips van Bill gaan over zijn dagelijks leven met zijn zoontje. Wanneer Bill echter steeds meer aandacht voor buurvrouw Jeannie heeft in plaats van voor hem, grijpt Joe zijn laatste redmiddel.
Girl Next Door, The (1998) Girl Next Door, The (1998)
Annie is een gewoon meisje van 20 die een aantal verkeerde keuzes heeft gemaakt. Haar leven lijkt echter de goede kant op te gaan sinds ze bij haar grote liefde, de weduwnaar en politieagent Craig woont. Maar op een dag loopt ze een politiebureau binnen en begint te vertellen, over Craig, over zijn eerste vrouw en over haar nachtmerries...
Girl Next Door, The (1999)  (I) Girl Next Door, The (1999) (I)
Er is iemand die stiekem door de ramen kijkt. Daarom wordt Arthur gevraagd om op de achttien jaar oude dochter van de buren te letten als haar ouders weg zijn. Snel mondt hun wederzijdse aantrekkingskracht echter in iets uit waar Arthur problemen mee krijgt.
Girl Next Door, The (1999)  (II) Girl Next Door, The (1999) (II)
Documentaire over hoe de roem van pornoster Stacy Valentine tot stand is gekomen. Het verhaal van een onzekere huisvrouw die aan zelfverzekerdheid won, na het winnen van enkele prijzen, haar dominante echtgenoot dumpte en een carriere in de porno startte.
Girl Next Door, The (2004) Girl Next Door, The (2004)
De dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.
Girl Next Door, The (2007) Girl Next Door, The (2007)
Ruth Chandler heeft recentelijk twee jonge meisjes geadopteerd en neemt ze in haar huis, waar ze nog drie jongens heeft. Ruth is echter behoorlijk gestoord en besluit de meisjes discipline bij te brengen door ze flink te straffen. David, het 12 jarige buurjongetje, wordt verliefd op het oudste meisje en ziet op een dag hoe zij wordt gemarteld. Hij besluit om haar te helpen en haar daar weg te krijgen, maar moet dan wel eerst een volwassene vinden die zijn verhaal wil geloven.
Girl o' My Dreams (1934) Girl o' My Dreams (1934)
Deze film speelt zich af op een universiteit, waar Larry Haines (Edward J. Nugent) en Don Cooper (Lon Chaney Jr.) hun vriendinnetjes Gwen (Mary Carlisle) en Mary (Gigi Parrish) verwaarlozen. De reden hiervoor is de studentenverkiezing die, door tussenkomst van een drukke schoolkrantredacteur en de op stapel staande atletiekwedstrijden tussen een aantal verschillende universteiten anders uitpakt dan men gedacht had.
Girl of the Limberlost, A (1990) Girl of the Limberlost, A (1990)
Eleanora is een 15-jarig meisje dat opgroeit in een moerassig en afgelegen gebied. Ze woont bij haar moeder Kate, die weduwe is. Eleanora heeft grote plannen voor de toekomst. Die plannen stroken echter niet met de ideeën van haar moeder, die haar thuis wil houden. Wanneer de belastingen worden verhoogd, mag Eleanora niet meer naar school, maar moet meewerken op de boerderij. De relatie tussen haar en haar moeder verslechtert en loopt uit op een totale verwijdering.
Girl of the Night (1960) Girl of the Night (1960)
De succesvolle en jonge prostituee Robin Williams, bijgenaamd Bobbie, wil haar beroep verlaten. Bobbie, die wordt uitgebuit door haar madam Rowena Claiborne, zoekt daarvoor hulp bij de betrouwbare psychiater Dr. Mitchell. Bobbie wil graag te weten komen waarom ze in het beroep terecht gekomen is en waarom het voor haar zo moeilijk is om eruit te stappen. Dr. Mitchell begint daarom aan een uitgebreide, virtuele psychoanalyse.
Girl on a Motocycle, The (1968) Girl on a Motocycle, The (1968)
De pasgetrouwde Rebecca is haar man al na een paar dagen beu, pikt zijn motor en gaat op zoek naar haar minnaar die in het Duitse Heidelberg zou moeten wonen. Onderweg maakt ze kennis met verschillende aantrekkelijke mannen en probeert ze ook allerhande geestesverruimende middelen.
Girl on the Barge (1929) Girl on the Barge (1929)
De ongeletterde dochter van een dronken, gemene kapitein wordt verliefd op een vriendelijke loods. Haar vader is het niet eens met haar keuze en doet alles wat in zijn vermogen ligt om hun prille liefde kapot te maken. Hij mishandelt zijn dochter, die hij wereldvreemd wil houden, en probeert de jonge loods zelfs te vermoorden.
Girl on the Boat, The (1961) Girl on the Boat, The (1961)
In deze komedie naar een verhaal van P. G. Wodehouse, draait het allemaal om Sam Marlowe (Norman Wisdom). Hij is een rijke dandy uit de jaren twintig die op het zomerhuisje van zijn tante moet passen. Het chique optrekje is voor hem aanleiding om eens wat gasten uit te nodigen.
Girl on the Bridge, The (1951) Girl on the Bridge, The (1951)
De ongehuwde jonge moeder Clara wordt, voordat ze zelfmoord kan plegen, gered door de oudere horlogemaker David. Clara accepteert een baan in Davids zaak, en gaat vervolgens op Davids huwelijksaanzoek in. Hun gelukkige huwelijk wordt overschaduwd door de komst van Clara’s ex-vriend Mario. Mario’s neef Harry heeft nog geld te goed van David en hij chanteert hem. Wanneer David dit niet langer kan verdragen doodt hij Harry. Mario krijgt de schuld van de moord. Clara blijkt nog steeds van de jonge Mario te houden.
Girl on the Run (1953) Girl on the Run (1953)
De manager van een uitgeverij en werkgever van de journalist Bill Martin is vermoord. Bill wordt van de moord beschuldigd, maar hij weet te ontsnappen om de werkelijke dader te vinden. Bill krijgt bij zijn speurtocht hulp van zijn secretaresse Janet. Het spoor van de dader leidt naar een circus, waarvan sommige artiesten goede contacten hebben met invloedrijke speculanten in de stad.
Girl on the Run (1958) Girl on the Run (1958)
De privédetective Stuart Bailey wordt ingehuurd om de zangeres Kathy Allen te vinden en vervolgens te beschermen. Kathy was getuige van de moord op een vertegenwoordiger van de vakbond en ze wordt nu gevolgd door deze moordenaar. Wat Bailey echter niet weet is, dat hij eigenlijk is ingehuurd door de moordenaar zelf.
Girl Play (2004) Girl Play (2004)
Robin, die al een jaar of zes getrouwd is met haar vriendin, en Lacie, iemand die nog nooit een lange relatie gehad heeft, worden beiden gecast om lesbische geliefden te spelen in een theaterstuk in Los Angeles. Onschuldig neemt de regisseur van het stuk de actrices mee door een serie van repetities, bedoeld om 'de intimiteit in elke actrice naar buiten te brengen'. Al snel voelen de twee vrouwen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Ze moeten zichzelf afvragen of deze relatie gecreëerd is ten behoeven van het stuk, genaamd "Girl Play", of dat dit ware liefde is.
Girl Rush, The (1955) Girl Rush, The (1955)
Kim Halliday (Rosalind Russell) wordt door de dood van haar vader plotseling de eigenaar van een hotel in Las Vegas. De partner van haar vader blijkt de leiding van het hotel te hebben overgenomen en dat gaat hem niet goed af.
Girl Said No, The (1930) Girl Said No, The (1930)
Tom Ward (William Haines) heeft zojuist zijn studie afgerond, maar het enige wat hij geleerd schijnt te hebben is aanstootgevend en irritant te zijn. Om meer tijd met Mary (Leila Hyams) door te brengen, laat hij zijn baan bij Sutton & Co. versloffen en wordt uiteindelijk ontslagen. Nadat Tom zijn vader verliest, rust de zorg voor de familie op zijn schouders en zal hij zijn gedrag en houding moeten veranderen.
Girl Shy (1924) Girl Shy (1924)
Harold Meadows is een verlegen, stotterende vrijgezel die een boek schrijft voor zijn lotgenoten getiteld 'The Secret of Making Love'. Door toeval ontmoet hij het rijke meisje Mary en ze worden verliefd. Helaas staat ze op het punt met iemand anders te trouwen waardoor Harold alles uit de kast zal moeten halen.
Girl Sparks (2007) Girl Sparks (2007)
Saeko's vader heeft een fabriekje waar spijkers, bouten en moeren worden gemaakt. Ze droomt ervan dat de raketten die zij ziet vliegen, onderdelen uit haar vaders fabriekje bevatten. Hoewel hij de schroevenfabriek met harde hand leidt, kan haar vader deze niet van een naderend bankroet redden. Thuis heeft hij een heel andere gedaante: hij verkleedt zich, doet make-up op en probeert zo een moeder te zijn voor Saeko. Eigenlijk heeft zij een hekel aan haar vader, maar toch besluit ze op een dag de zieltogende fabriek te redden.
Girl Stroke Boy (1971) Girl Stroke Boy (1971)
De ouders van een jongeman, die tot nu toe nog nooit interesse heeft getoond in de andere sekse, zijn bijzonder geschokt wanneer hij opeens thuis komt met een androgyne 'jongedame'.
Girl Thing, A (2001) Girl Thing, A (2001)
Dr. Beth Noonan is een gewiekste New Yorkse psychiatrice die er genoeg van heeft om altijd maar naar de problemen van andere mensen te luiseren... ze gerust te stellen... hun pijn te verzachten... Nu is het haar beurt om geheimen te delen - door ons een kijkje te laten nemen in haar leven, en ons in te wijden in de geheimen van vier bijzondere patienten. Samen met een therapeute die eigenlijk meer dan genoeg heeft aan haar eigen problemen, onderzoeken vier vrouwen problemen als leven en dood, seksueel wangedrag, moedercomplexen, afwijzing en vergiffenis.
Girl Who Came Late, The (1991) Girl Who Came Late, The (1991)
Het leven van een opkomend actrice met een liefde voor paarden wordt ondersteboven gezet door een muzikant die een hengst zoekt om zijn merrie te bezwangeren.
Girl Who Had Everything, The (1953) Girl Who Had Everything, The (1953)
De gerenommeerde Amerikaanse advocaat Steve Latimer is verbijsterd als zijn eigenzinnige dochter Jean verliefd wordt op de gangster Victor Ramondi. Om een huwelijk te voorkomen, daagt de advocaat de gangster uit, waarop deze zijn ware gezicht laat zien.
Girl Who Knew Too Much, The (1969) Girl Who Knew Too Much, The (1969)
Johnny Cain is de gladde eigenaar van een nachtclub, die de CIA helpt met het oplossen van een complot betreffende communisten die gelinkt zijn aan de onderwereld. Met behulp van zijn vriend Lucky Jones, moet Johnny proberen de criminelen een stap voor te blijven, zodat hun duistere plannen kunnen worden verijdeld.
Girl with a Pearl Earring (2003) Girl with a Pearl Earring (2003)
Griet, een 16-jarig meisje, wordt meid in het huis van schilder Johannes Vermeer. Haar kalme en afwachtende houding helpt haar niet alleen bij het werk wat ze doet, maar trekt ook de aandacht van de schilder. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, kijken ze op dezelfde manier tegen dingen aan. Vermeer betrekt haar langzaam in de wereld van zijn schilderingen: de rustige afbeeldingen van vrouwen in een huiselijke omgeving.
Girl with an Itch (1958) Girl with an Itch (1958)
Een eenzame weduwnaar van middelbare leeftijd die eigenaar is van een ranch geeft een lift aan een sexy blondine. Als ze erachter komt dat hij eigenaar is van een ranch denkt ze dat hij een gemakkelijk doelwit zal zijn, maar zijn achterdochtige zoon zou haar plannen wel eens kunnen dwarsbomen.
Girl with Brains in Her Feet, The (1997) Girl with Brains in Her Feet, The (1997)
1972. Jacqueline is 13 jaar oud en ze studeert op een school in Leicester. Ze is een getalenteerd atlete en ze bereidt zich voor op een toernooi dat de volgende maand begint. Thuis spelen ook nog allerlei moeilijkheden met haar alleenstaande moeder Vivienne.
Girl with Green Eyes (1964) Girl with Green Eyes (1964)
Kate Brady is een jonge Ierse vrouw die de boerderij van haar ouders verlaat om naar Dublin te gaan, waar ze een baan krijgt bij een kruidenier en een appartement deelt met een ander. Ze ontmoet Eugene Gaillard, een gescheiden schrijver die veel ouder is dan zij. Na verloop van tijd raken ze bevriend, en Brady trekt bij hem in. Als haar vader echter ter ore komt dat zij samenwoont met een veel oudere man, wordt hij woedend en dwingt hij haar terug naar huis te keren.
Girl with the Hungry Eyes, The (1995) Girl with the Hungry Eyes, The (1995)
De prachtige Louise poseert voor de beste foto's van de jonge fotograaf Carlos. Haar mysterieuze ogen en goddelijke lichaam maken hem helemaal wild. Grote bedrijven staan klaar met buidels geld om het spannende duo te contracteren en zelfs de hartstochtelijke liefde die groeit tussen de twee kent zijn grenzen niet. Tot Carlos ontdekt dat Louise een vrouw is met een verleden, een wel heel erg bijzonder verleden. Zestig jaar na haar dood is ze als vampier tot leven geroepen en ze moet nu het hotel waarin ze om het leven kwam, bewaken en zich voeden met menselijk bloed. Carlos weet zich geen raad, want hij houdt krankzinnig veel van haar. Ten einde raad zoekt hij naar een definitieve oplossing.
Girl without a Room (1933) Girl without a Room (1933)
Een eenvoudige jongen uit Tennessee wint een studiebeurs om te gaan schilderen in Parijs. Hij is opgewonden en enthousiast als hij arriveert, maar ontdekt al gauw dat zijn schilderstijl hopeloos achterhaald en ouderwets is. Meteen wijzigt hij zijn stijl en begint met het schilderen van hypermoderne, abstracte kunst. Zijn meesterstuk wint een prijs en hij wordt erg populair. En dat terwijl niemand in de gaten heeft dat het betreffende kunstwerk op zijn kop hangt!
Girl, Interrupted (1999) Girl, Interrupted (1999)
Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd of ze zich niet teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze in zit.
Girl, The (1996) Girl, The (1996)
In het midden van de negentiende eeuw wordt Hannah Boyle in Yorkshire achtergelaten bij de familie van Matthew Thornton. Op haar sterfbed zei Hannah's moeder namelijk dat Matthew haar vader was. Hannah wordt ziek door de slechte behandeling die ze krijgt van de verbittere en wraakzuchtige Anne, de vrouw van Thornton. Voor haar is Hannah immers het levende bewijsmateriaal van de ontrouw van haar echtgenoot. Hannah wordt uitgehuwelijkt aan de dorpsslager die haar helaas niet veel beter behandelt. Maar door haar geduld, intelligentie en sterkte, wint zij uiteindelijk haar vrijheid en de liefde van de man waar ze van houdt.
Girl, The (2000) Girl, The (2000)
Een jonge kunstenares raakt in de ban van een geheimzinnige zangeres in een Parijse nachtclub. Ze noemt haar 'the girl' en nodigt haar uit een nacht met haar door te brengen. In een hotelkamer geven ze zich over aan de liefde. Hoewel de zangeres hun samenzijn tot een nacht wilde beperken, blijft het niet bij die ene keer. Er ontstaat een passionele affaire. Maar vanuit het verleden van 'the girl' dreigt gevaar.
Girl, Three Guys, and a Gun, A (2001) Girl, Three Guys, and a Gun, A (2001)
Frank is kapot van het feit dat zijn vriendin een andere jongen heeft. Daarom besluit hij, met zijn twee beste vrienden Neil en Joey, hun saaie dorp te verlaten op zoek naar een beter leven in de grote stad. Hun avontuur loopt al snel mis wanneer ze hun roof op een bingoavond verprutsen. Ze stelen hierbij ook een auto en zijn genoodzaakt een meisje en haar vriend te kidnappen.
Girlfight (2000) Girlfight (2000)
Op haar 18e staat Diana op het punt om wegens vechten van school gestuurd te worden, haar moeder is dood en ze weet uit eigen ervaring dat mannen voor ellende kunnen zorgen. Wanneer ze haar jongere broer ophaalt bij de gym waar hij boxt besluit ze dat ze zelf wil gaan boxen. Hector besluit haar na enige aarzeling te gaan trainen.
Girlfriend: Someone Please Stop the World (2004) Girlfriend: Someone Please Stop the World (2004)
Kyoko, een jonge en talentvolle fotografe, probeert al dolende met een camera haar leven van inhoud structuur te voorzien. Wanneer ze wordt gevraagd om een naaktreportage voor een tijdschrift te schieten ontmoet ze op straat het meisje Miho, met wie ze een innige vriendschap opbouwt.
Girlfriends (1978) Girlfriends (1978)
Een Joodse fotografe valt in een emotioneel gat als haar vriendin en kamergenote uit hun appartement trekt om te trouwen. Zij neemt een nieuwe kamergenote, de lesbische Wright, die meteen avances begint te maken.
Girls Are for Loving (1973) Girls Are for Loving (1973)
Ginger, de vrouwelijke James Bond, wordt voor de derde keer door de CIA in dienst genomen om te voorkomen dat een belangrijke handelsovereenkomst met een Aziatisch land in de soep loopt. Ginger krijgt in haar opdracht te maken met de kwaadwillende, op seks en geld beluste Ronnie St. Clair.
Girls Can Play (1937) Girls Can Play (1937)
Ann Casey (Julie Bishop) is een schattige speelster van een damessoftbalteam. Foy Harris (John Gallaudet), een vroegere oplichter, is de eigenaar van het softbalteam. Jimmy Jones (Charles Quigley) is journalist voor de Hollywood Post. Hij verlangt ernaar om misdaadreporter te zijn en doet niets anders dan achter de normaalste zaken de meest erge misdaden te zoeken. Jimmy begint het softbalteam in de gaten te houden, omdat hij Foy niet vertrouwt én om in de buurt te komen van de lieftallige Ann. Maar dan wordt Foy in het nauw gedreven en vallen er doden...
Girls Come Too (1968) Girls Come Too (1968)
Een jong model en haar vrienden gaan op vakantie naar een paardenranch. De eigenaar van de ranch is een nudist en neemt de meisjes mee naar een nudistenkamp om hen te laten kennis maken met de wonderen van het nudisme.
Girls in Chains (1943) Girls in Chains (1943)
Enkele vrouwen, waar onder Ruth, die in een opvoedgevangenis zitten, hebben te maken met een wraakzuchtige leraar die daar werkt. Met hulp van de politie-inspecteur Frank Donovan, die verbonden is aan de vrouwengevangenis, lukt het Ruth haar corrupte zwager in de gevangenis te krijgen. Ruth’s zus Helen Martin is een psychologe, die onlangs haar baan verloren heeft vanwege haar huwelijk met deze crimineel en die nu een baan aanneemt als lerares in de opvoedgevangenis. Helen komt er achter, dat haar man betrokken is geweest bij enkele duistere deals met de rentmeester van de school.
Girls in Prison (1956) Girls in Prison (1956)
De jonge Anne Carson belandt onschuldig in de gevangenis. Ze zou zogenaamd een bankoverval hebben gepleegd, maar ze weet nergens van. De andere gedetineerden denken echter dat zij weet waar de buit van een overval verborgen is en proberen haar die informatie te onfrutselen.
Girls in Prison (1994) Girls in Prison (1994)
De zangeres Aggie O'Hanlon wordt ten onrechte veroordeeld voor de moord op een platenbaas en komt levenslang in de gevangenis terecht. In de gevangenis moet ze zich leren aanpassen en dat valt niet mee omdat ze constant lastig gevallen wordt door een vrouw die blijkbaar meer van de bewuste moord afweet dan Aggie zelf ...
Girls in the Night (1953) Girls in the Night (1953)
Een familie probeert een beter leven op te bouwen en verhuist naar een betere buurt. Als de vader gearresteerd wordt op verdenking van de moord op een plaatselijke blinde bedelaar gaat dochter Hannah op onderzoek uit om haar vader van alle blaam te zuiveren.
Girls Just Want to Have Fun (1985) Girls Just Want to Have Fun (1985)
Een meisje droomt ervan te dansen in de grootste tv-show van Chicago. Haar vader wil is daar fel op tegen, maar zij laat zich niet tegenhouden.
Girls Nite Out (1984) Girls Nite Out (1984)
De dag na een groot feest wordt er een spel georganiseerd. Iedere student in de stad probeert de grote prijs te winnen. Maar één voor één worden ze vermoord door een moordenaar in een berenpak, maar wie is het?
Girls of Pleasure Island, The (1953) Girls of Pleasure Island, The (1953)
In de lente van 1945 lijkt de Tweede Wereldoorlog bijna voorbij. Roger Halyard, een nette Britse gentleman, leeft al sinds lange tijd op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Zijn drie dochters zijn hier opgegroeid met hun huishoudster Thelma en hebben behalve hun vader nog nooit een andere man gezien. Halyard krijgt dan ook de schrik van zijn leven, wanneer hij verneemt dat er 1500 Amerikaanse militairen op het eiland gestationeerd zullen worden.
Girls of the White Orchid (1983) Girls of the White Orchid (1983)
Van over de hele wereld komen vrouwen die dromen van een carrière in de showbusiness naar Tokyo. De verwachtingen zijn hoog, maar velen van hen belanden in de seksslavernij van het Verre Oosten. Carol Hearth is eigenlijk een zangeres, maar ze verdient met haar werk als serveerster haar dagelijkse kost. Ze denkt een kans op succes te hebben wanneer ze voor de in Tokyo gevestigde nachtclub White Orchid kan gaan werken. De enkele reisticket van Carol leidt haar echter regelrecht naar de levensgevaarlijke en duistere onderwereld en de Japanse maffia.
Girls on the Beach, The (1965) Girls on the Beach, The (1965)
De meiden van de sociëteit Alpha Beta moeten binnen twee weken $10,000 bij elkaar halen anders raken ze hun huis kwijt. Ze verzinnen verschillende dingen die geld kunnen opbrengen; een schoonheidswedstrijd, een puzzel en een bakwedstrijd. Maar wanneer er drie jongens langskomen, die verliefd worden op de meiden, beweren die The Beatles te kennen. De meiden plannen nu een concert met The Beatles als hoofdattractie.
Girls on the Loose (1958) Girls on the Loose (1958)
De eigenares van een nachtclub is tevens de leidster van een bende vrouwelijke criminelen. De bende besluit een overval te plegen met de hulp van een insider. De zaken lopen echter uit de hand als de insider door de politie gearresteerd wordt een langdurig ondervraagd wordt.
Girls Rock! (2007) Girls Rock! (2007)
De filmmakers introduceren vier meisjes in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, met een voorliefde voor snoeiharde metal: Laura, een geadopteerde Koreaanse die deathmetal luistert, Misty, ex-ganglid en methverslaafde, Palace, een lief ogend 8-jaar oud metalmeisje en 8-jarige Amelia die gek is op 'crazy noise music'. De meisjes gaan samen op een rockkamp waar ze zichzelf en hun persoonlijkheden kunnen ontwikkelen.
Girls School Screamers (1986) Girls School Screamers (1986)
Zeven vrouwelijke studenten verblijven een weekendje in een elegant herenhuis. Wat begint met grappen en grollen eindigt in een nachtmerrie...
Girls Town (1959) Girls Town (1959)
Chip wordt vermoord nadat hij een meisje heeft verkracht, maar ondanks de overtuigende bewijslast tegen Chip, wordt zijn vriendin Silver veroordeeld voor aanmoediging tot verkrachting. Silver komt in Girls Town terecht, een correctionele instelling onder leiding van nonnen, waar opstandige meisjes goede manieren worden aangeleerd.
Girls Town (1996) Girls Town (1996)
In een typisch Amerikaans voorstadje worden drie vriendinnen kort voor het afsluiten van hun High School periode geconfronteerd met de zelfmoord van een klasgenote. Als de vriendinnen er achterkomen dat het meisje een verkrachting niet heeft kunnen verwerken overdenken ze hun eigen ervaringen met mannelijk geweld en besluiten zich er voortaan tegen te weren.
Girls under 21 (1940) Girls under 21 (1940)
Zes stoere straatmeiden proberen de oudere zus van één van hen te imiteren. De oudere zus is getrouwd met een gangster en lijdt een comfortabel leventje, totdat zij met haar man in de gevangenis belandt. Na haar vrijlating ontmoet zij een vroegere vriend, die haar op het rechte pad helpt. Door haar ervaringen wil zij nu ook haar jongere zus helpen, die met haar vriendinnen steeds verder in de criminaliteit terecht komt.
Girls Will Be Girls (2003) Girls Will Be Girls (2003)
Evie, een actrice die een dagje ouder begint te worden en die in de nadagen van haar carriere verkeert, drinkt zich een weg door de dag en verlangt ernaar haar carriére en iedere man in haar omgeving een impuls te geven. Haar kamergenote en verbale boksbal Coco, verlangt slechts naar één ding: een baby krijgen met de dokter die bij haar een abortus uit heeft gevoerd. Wanneer Varla, een meisje van het boerenland met een eetstoornis en haar eigen dromen om het als actrice te maken, zich bij het huishouden voegt, komen hun ambities en hun armzalige verleden tot een onvergetelijk kookpunt.
Girls! Girls! Girls! (1962) Girls! Girls! Girls! (1962)
Ross Carpenter (Elvis Presley) is matroos en visser, hij wil een boot kopen die hij nog met zijn vader gebouwd heeft. Hij moet ook nog eens kiezen tussen twee vrouwen, de harde zangeres Robin (Stevens) en de lieve Laurel (Goodwin). Hij zingt onder meer 'Return to sender'.
Girls' Night (1998) Girls' Night (1998)
De Britse fabrieksarbeidsters Dawn en Jackie zijn al jaren de beste vriendinnen en delen al sinds hun jeugd lief en leed. Hun leven is simpel en overzichtelijk, maar het noodlot slaat toe wanneer Dawn te horen krijgt dat ze een hersentumor heeft. Jackie zorgt voor een verrassing.
Girls' Room, The (2000) Girls' Room, The (2000)
Casey en Grace zijn kamergenoten op de campus van een universiteit. Casey is een artieste en ze wordt vaak verliefd op jongens met een slechte invloed. Grace is alleen bezig met goede cijfers halen en wil graag trouwen met haar vriendje Romeo. Wanneer Casey dat dreigt te verpesten, is Grace uit op wraak.
Girls' School (1938) Girls' School (1938)
Natalie Freeman, een jong meisje uit een arm milieu, wordt naar een speciale school voor rijke meisjes gestuurd om de juiste etiquette te leren. Het welgemanierde karakter van de klas wordt verstoord wanneer Nathalie’s welgestelde klasgenote Linda Simpson van plan is Michael Hendragin, een aantrekkelijke jonge man uit een eenvoudig milieu, te verleiden. Helaas voor Linda, maar de jonge lerares Laurel blijkt haar al voor te zijn.
Girls' School (1950) Girls' School (1950)
Peggy Donovan erft van haar overleden vader een bedrag van 30.000 dollar. Dit bedrag is op oneerlijke wijze verkregen bij het gokken. Peggy is bang dat Dave Vickers, de partner van haar overleden vader, haar wat aan zal doen om het geld voor zichzelf op te eisen. Ze kiest het zekere voor het onzekere en neemt de erfenis mee naar haar meisjesschool, die geleid wordt door kolonel Matthews. Ze is van plan het geld te doneren aan de faculteit van de school, omdat het daar financieel wat minder goed gaat. Medestudente Lucille Farnsworth ontdekt dat Peggy veel geld in haar bagage heeft en meldt dat bij Matthews en schrijft ook naar het adres op de verpakking. Het adres blijkt van Vickers te zijn en hij dwingt Peggy de buit met hem te delen. Matthews komt er achter, dat het door Peggy gedoneerde geld met illegaal gokken is verkregen en informeert de politie.
Gisaku (2005) Gisaku (2005)
Het verhaal gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Een groep van verschillende karakters moet samenwerken om Gorkan ("Master of Darkness") te stoppen voordat hij met zijn demonen de wereld verovert. De groep, bestaande uit Riki, Gisaku, Yohei, Linceto en Mora, moet haar onderlinge verschillen, conflicten en verschillende obstakels overwinnen om de missie te volbrengen.
Gisela (2005) Gisela (2005)
Paul en Georg zijn elkaars beste vrienden.. totdat Gisela in hun leven komt. Opeens zijn ze elkaars gezworen vijanden en proberen ze allebei Gisela te krijgen.
Gishiki (1971) Gishiki (1971)
De verhoudingen binnen een Japanse familie worden getoond aan de hand van de feesten, bruiloften en begrafenissen van deze familie tussen 1946 en 1971.
Git (2004) Git (2004)
Een filmregisseur, die op het punt staat aan een nieuw project te beginnen, herinnert zich een belofte van tien jaar terug. Gedurende zijn verblijf op het eiland Jeju-do denkt hij terug aan de tijd waarin hij en zijn vriendin de afspraak maakten elkaar na tien jaar weer in hetzelfde motel te ontmoeten. Jaren nadat ze uit elkaar gegaan zijn, gaat hij toch naar het kleine eilandje Biyang-do om te kijken of zijn ex-vriendin de afspraak zich nog zou herinneren.
Gita Scolastica, Una (1983) Gita Scolastica, Una (1983)
Anno 1911 gaan de Bolognese middelbare scholieren op schoolreis naar Florence. Hun uitstap zal onder invloed van hun knappe en geëmancipeerde lerares kunstgeschiedenis een eerste verkenning met hun seksualiteit worden. Dit resulteert in haar ontslag als een zich tot dan toe puriteins opstellende collega zijn liefde voor haar bekent.
Gitan, Le (1975) Gitan, Le (1975)
De zigeuner Hugo is ontsnapt uit de gevangenis en pleegt nu met twee handlangers bankovervallen. De politie zit hen op de hielen, maar het trio weet hen steeds een stap voor te blijven. Een juwelendief, Yan Kuq, is eveneens op de vlucht en duikt onder in een hotel, waar Hugo en zijn vrienden zich eveneens bevinden. De politie bestormt het hotel, maar Hugo weet te ontsnappen. Later ontmoeten Hugo en Yan elkaar opnieuw, maar de politie jaagt nog steeds verbeten op de twee mannen.
Gitano (2000) Gitano (2000)
Andres, zanger en muzikant, werd onterecht beschuldigd van de moord op Romero, een lid van zijn band en in de gevangenis opgesloten. Wanneer hij vrijkomt stelt hij vast dat het leven niet meer is als voordien. Zijn vrouw Lucia heeft een affaire met een andere man, zijn intimiderende vader wordt geobsedeerd door wraakgedachten tegen Don Manuel, die aan het hoofd staat van een lokaal misdadig syndicaat, waarvan één van de leden Romero gedood zou hebben terwijl hij op straat Andres verdedigde in een gevecht. Don Manuel is ook de vader van Lucia en van Lola, de vrouw van een andere zanger uit Andres' groep: El Peque. Deze laatste probeert Andres te overtuigen een punt te zetten achter het verleden en weer een carrière op te bouwen in de muziekwereld.
Gitmek (2007) Gitmek (2007)
Ayça is een Turkse actrice en woont in Istanbul. Op een filmset in het westen van Turkije ontmoet ze Hama Ali, een Koerdische acteur. De twee worden verliefd op elkaar tijdens de opnames van een film. Na de shoot keert Ayça terug naar Istanbul en moet Hama terug naar zijn woonplaats in Noord-Irak. Ze zetten hun relatie voort via de telefoon en brieven, terwijl Amerika zich klaarmaakt om Irak binnen te vallen, wat de communicatie niet vergemakkelijkt. Ayça verdraagt de afstand tussen hen niet langer en besluit naar Noord-Irak af te reizen. Maar een land in oorlog binnenkomen blijkt even moeilijk als het te verlaten.
Gitmo (2005) Gitmo (2005)
Een gratis vlucht, een overnachting voor twaalf dollar, de zon schijnt en je krijgt een alleraardigste gids. Soms gaat het leven van een documentairemaker over rozen. Vooral als je een documentaire wilt maken over Guantanamo Bay waar 637 terreurverdachten worden vastgehouden. Regisseurs Tarik Saleh en Erik Gandini worden in de watten gelegd als zij het kamp bezoeken, maar gevangenen krijgen ze niet te zien. Terug in Zweden gaat het onderzoek door. Hun vriendelijke, bijna naïeve vragen leveren openhartige antwoorden op. Interviews worden afgewisseld met montages van toespraken van Bush, Bin Laden en Donald Rumsfeld.
Giù la Testa (1971) Giù la Testa (1971)
Het verhaal speelt zich af in Mexico tijdens de revolutie in 1913. Juan is de leider van een bandietenfamilie, die graag de grote bank van Mesa Verde wil beroven. Bij toeval ontmoet hij John Mallory, een IRA explosieven expert, die op de vlucht is voor de Britten. Juan haalt John over om de bandieten te helpen met het beroven van de bank. John heeft ondertussen contact gelegd met de revolutionaire mensen en is van plan zijn dynamiet voor hun plannen te gebruiken.
Giù la Testa... Hombre (1971) Giù la Testa... Hombre (1971)
Butch Cassidy en zijn bende dwalen door de woestijn op zoek naar paarden, voedsel en munitie. Wanneer de goed uitgeruste Carsonbende hun pad kruist, beroven zij hen en laten hen voor dood achter. Eén persoon weet deze afslachting echter te overleven en zweert wraak te nemen.
Giuda (2001) Giuda (2001)
Pilatus en de Romeinse prefect Veturius zien de toekomst somber in als "de Messias" Jezus van Nazareth Jeruzalem binnen rijdt. Omdat beide bestuurslieden voor een opstand vrezen, besluiten ze Jezus te arresteren. Judas daarentegen geniet van alle aandacht die Jezus krijgt, en wil zo snel mogelijk met de invloedrijke Joden en hogepriesters praten. Hij wil Jezus daarmee de status van Koning der Joden bezorgen. Toch is deze man dezelfde die Jezus zal verraden aan de Romeinse bezetters.
Giuditta e Oloferne (1959) Giuditta e Oloferne (1959)
Een Assyrische koning slaat het beleg voor de christelijke stad Betulia en stelt een ultimatum van drie dagen: overgave en trouw aan de afgod of vernietiging. Een dansmeisje probeert hem te verleiden om hem daarna te doden, maar ze worden verliefd op elkaar. De vorst houdt niettemin vast aan het ultimatum; zijn geliefde onthoofdt hem en inspireert daarmee haar stadgenoten tot een geslaagde revolte.
Giulia e Giulia (1987) Giulia e Giulia (1987)
Julia, een Amerikaanse vrouw woonzaam in Italie, raakt getraumatiseerd nadat haar man Paolo om het leven komt door een auto ongeluk op hun huwelijksdag. Zes jaar later glijdt Julia op onverklaarbare wijze tussen twee verschillende werelden. In de ene wereld rouwt ze nog steeds om het verlies van Paolo. In de andere wereld leeft ze samen met Paolo en hun 5-jarige zoon terwijl ze ook nog een affaire heeft met een Engelsman.
Giuliani Time (2005) Giuliani Time (2005)
Op 10 september 2001 stond burgermeester Giuliani van New York van alle kanten onder druk wegens zijn privé problemen en agressieve beleid, vooral tegen minderheden. Een dag later katapuldeerde een ramp van immense proporties hem naar de status van held. Deze documentaire belicht de voor en na 9/11 periode van New York onder Giuliani en wat hij daadwerkelijk voor de stad gedaan heeft. Onder meer zijn aanval op de georganiseerde misdaad, zijn zero tolerance beleid en zijn aanpak van de bijstandsfraude worden uit de doeken gedaan.
Giulietta degli Spiriti (1965) Giulietta degli Spiriti (1965)
Als een vrouw vermoedt dat haar echtgenoot vreemdgaat, huurt ze een detective in die dit moet controleren. Als hij haar vermoedens bevestigt, komt ze voor de moeilijke keuze te staan haar man te verlaten of niet.
Giulio Cesare, il Conquistatore delle Gallie (1962) Giulio Cesare, il Conquistatore delle Gallie (1962)
Julius Caesar, heerser van het Romeinse Rijk, heeft slechts één doel voor ogen: nog meer macht vergaren. Om dat te bereiken is de geniale en genadeloze krijgsheer tot alles in staat. Wanneer de Galliërs zich onder leiding van de onverschrokken Vercingetorix tegen de Romeinse macht verzetten, bedenkt Caesar zich geen moment. Hij leidt zijn troepen in een spectaculaire strijd tegen een overmacht van Gallische krijgers, om Gallië voor eens en voor altijd te onderwerpen.
Giuseppe di Nazareth (2000) Giuseppe di Nazareth (2000)
De bevolking van Jeruzalem lijdt onder het bewind van Herodes, en hoopt op een spoedige komst van de messias, die hen van de Romeinse bezetters zal bevrijden. Judas, de neef van Jozef, sluit zich aan bij een vrijheidsbeweging, maar Jozef, zelf een 35 jarige weduwnaar, is niet van plan om zich te verzetten. In zijn ogen is verzet tegen de Romeinen zinloos. En de snel daarop volgende dood van Judas bevestigt zijn mening. Na deze gebeurtenis moeten alle andere mannen uit hun dorp zich verbergen. Kort daarna wordt Jozef door twee bezoekers, Anna en Joachim, gevraagd om met hun 14-jarige dochter Maria te trouwen. Jozef accepteert hun aanbod, maar belooft om haar maagdelijkheid te bewaren. De verwarring is des te groter als Maria op een dag bekent zwanger te zijn. En dat haar toekomstige zoon de Messias is waar het Joodse volk al zo lang op wacht.
Giuseppe w Warszawie (1964) Giuseppe w Warszawie (1964)
In deze klucht moeten een Italiaanse soldaat, een Poolse kunstschilder, en diens jongere zus die in het verzet zit, met elkaar in een huis zien te leven. De soldaat wil zijn geweer terug, die de bevallige verzetsstrijdster heeft gestolen, en de kunstenaar wil maar één ding: rust om zijn werk ongestoord te kunnen doen. Helaas is, zoals hij zelf verzucht, de oorlog geen tijd voor kunstenaars.
Giustiziere del Bronx, Il (1989) Giustiziere del Bronx, Il (1989)
Androïde bendes vechten tegen mensen en replica's in het New York van de nabije toekomst. De sheriff moet gaan samenwerken met een reusachtige replica, die eigenlijk niet te vertrouwen is, om de stad te redden.
Giustiziere Sfida la Città, Il (1975) Giustiziere Sfida la Città, Il (1975)
Rambo wreekt, als lid van een Milanees beveiligingsbedrijf, de moord op een collega, tevens zijn beste vriend. Alle aanwijzingen leiden naar de familie van een blinde don, die zich ook bezig houdt met kidnapping en uit is op een bendeoorlog.
Giv'a 24 Eina Ona (1955) Giv'a 24 Eina Ona (1955)
Het verhaal speelt zich af tijdens de oorlog in het Midden-Oosten van 1948. De Arabieren pogen om controle over het Heilig Land te krijgen. Vier militairen vechten samen met de Joden: een Amerikaan, een Ier, een Palestijn en een meisje uit Jemen. Zij moeten Heuvel 24 verdedigen, die op militair gebied cruciaal is. Via flashbacks krijgen we te zien hoe dit ongelijk viertal samen is terechtgekomen in deze hachelijke onderneming. Ze krijgen nog hulp van een ondergrondse arbeider...
Give a Girl a Break (1953) Give a Girl a Break (1953)
Kort voor de première van een nieuwe Broadwayshow gaat de ster er vandoor en aan regisseur Ted Sturgis is nu de lastige taak om op heel korte termijn een opvolgster te vinden. Na een selectie zijn er nog drie dames in de race: de elegante balletdanseres Joanna Moss, Sturgis' vroegere danspartner en ex-minnares Madelyn Corlane en de onervaren nieuwkomer Suzy Doolittle. Sturgis heeft natuurlijk een zekere voorkeur voor Madelyn, maar uiteindelijk gaat de rol naar Joanna. Dan blijkt dat Joanna zwanger is en dat is de grote kans voor Suzy.
Give Me a Sailor (1938) Give Me a Sailor (1938)
De twee broers Jim en Walter zijn matroos van de United States Navy. Walter vertelt Jim dat wanneer ze thuis komen, hij zijn mooie vriendin Nancy Larkin ten huwelijk zal vragen. Maar Jim is ook verliefd op Nancy daarom smeekt hij Nancy's lelijke zuster, Letty om hem te helpen Walter en Nancy uit elkaar te krijgen. Letty gaat alleen accoord onder de voorwaarde dat hij haar helpt Walter voor haar te winnen!
Give My Regards to Broad Street (1984) Give My Regards to Broad Street (1984)
Paul wordt gevolgd tijdens - een nogal overdreven - dag uit zijn leven. Hij bereidt zich voor om twee clips op te nemen, hij oefent in een zolderkamertje, hij speelt voor de BBC en hij heeft een nogal heftige nachtmerrie. Daarnaast is hij een mastertape van een opname kwijt.
Give Us the Moon (1944) Give Us the Moon (1944)
Nietsnut Peter (Graves), de jongste zoon van een hardwerkende hoteleigenaar, houdt niet van het idee dat hij de rest van zijn leven moet werken. Hij ontdekt een speciale vereniging genaamd "de Witte Olifanten". Daar zitten allemaal mensen die net zo lui zijn als hij, zij leren hem te overleven zonder te werken. De twee zussen Nina (Lockwood) en Heidi (Simmons) zijn de bazinnen van deze vereniging.
Giving It Up (1999) Giving It Up (1999)
Ralph is een knappe, charmante reclamejongen waar de vrouwen vaak, makkelijk en snel voor vallen. Zijn leven lijkt perfect totdat zijn nieuwe collega de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn. Maar om haar voor zich te winnen moet Ralph zijn leefstijl veranderen...
Giving Tree, The (2000) Giving Tree, The (2000)
Tien jaar na hun eindexamen komen 5 mannen en 5 vrouwen weer bij elkaar in een afgelegen berghut. Maar voor de vroegere vrienden verloopt de nostalgische reünie niet volgens de verwachtingen. Als Emily, die altijd in het middelpunt van de belangstelling stond, zelfmoord pleegt, maakt dat heel wat emoties los.
Gizli Yüz (1991) Gizli Yüz (1991)
Een jonge fotograaf, die in nachtclubs werkt, brengt alle foto's die hij neemt naar een mysterieuze vrouw. Al jaren elke ochtend zoekt deze vrouw naar een gezicht op deze foto's. Uiteindelijk trekt iemand op een van de foto's haar aandacht. Kort daarna verlaat zij de stad. De fotograaf raakt geobsedeerd door de mysterieuze vrouw en begint een zoektocht naar haar.
Gjeneral Gramafoni (1978) Gjeneral Gramafoni (1978)
Halit Berati, een klarinetspeler, wordt het middelpunt van verzet van het gewone volk van Albanië, dat niet wil dat de Italianen in de jaren '30 hun ideologie en houding beïnvloeden door de Albanese muziek, entertainment en literatuur onder controle te krijgen.
Glad Rag Doll (1929) Glad Rag Doll (1929)
Een jongeman is tot over zijn oren verliefd op een actrice uit het theater; na een voorstelling wacht hij haar op met zijn armen vol bloemen. Als hij haar later wilt voorstellen aan zijn familie die zeer rijk is, vermoeden deze dat zij juist snel rijk wil worden. Daarom bieden ze haar een bedrag aan om de man met rust te laten...
Gladiator (1992) Gladiator (1992)
Door financiële omstandigheden zijn Tom Riley en zijn vader John genoodzaakt te verhuizen naar een van de mindere wijken van Chicago. Daar worden ze geconfronteerd met straatbendes, die, aangespoord door de organisator Jimmy Horn, illegale straatgevechten houden waarbij geld wordt ingezet. Horn behandeld deze jongens als gladiatoren en belooft ze gouden bergen voor de toekomst. Zijn grootste wapen is de rassenhaat, die voor een enorme spanning in de buurt zorgt en tevens de agressie bij de straatvechters aanwakkert. Wanneer Tommy als blanke zijn intrede doet in deze groep, wordt hij in eerste instantie met de nek aangekeken vanwege zijn huidskleur. Tot hij het leven redt van Lincoln, een van de bendeleden.
Gladiator (2000) Gladiator (2000)
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Gladiator Cop (1995) Gladiator Cop (1995)
Andrew is een agent die undercover gaat, als Gladiator, in de wereld van de geheime gevechten op leven en dood. Wanneer hij wordt uitgedaagd door één van de bazen zal hij met het zwaard van Alexander de Grote een Mongoolse strijder moeten bevechten om de strijd van weleer te doen herleven.
Gladiator, The (1986) Gladiator, The (1986)
Wahl onderneemt een éénmans-wraakactie tegen de door de rechtbank vrijgesproken man die na een ongeluk is doorgereden en de dood van zijn broer op zijn geweten heeft.
Gladiatorerna (1969) Gladiatorerna (1969)
In de nabije toekomst is het conflict tussen Oost en West zo goed als over. Ze staan niet meer lijnrecht tegenover elkaar en gebruiken geen nucleaire wapens meer. In plaats daarvan zetten ze goed getrainde teams tegenover elkaar om het uit te vechten.
Gladiatress (2004) Gladiatress (2004)
Drie dolgedraaide zussen hakken mannen met hun zwaarden genadeloos neer... Deze drie zussen tegen het hele Romeinse Rijk? Met Gods hulp, en een grote bloederige bijl, ... misschien.
Gladiatrici, Le (1963) Gladiatrici, Le (1963)
Een stam Amazones onderwerpt een mannelijke bevolking van een land aan slavernij. De god Thor wordt aangeroepen om hun vrijheid te bewerkstelligen.
Glaive et la Balance, Le (1963) Glaive et la Balance, Le (1963)
Een jongen wordt ontvoerd en vermoord aan de Franse riviera. De politie, die de ophaling van het losgeld observeert, zet de achtervolging in op twee mannen nadat ze vaststellen dat de jongen dood is. De mannen vluchten in een speedboot waarna ze zich verschansen in een vuurtoren. Als de politie de vuurtoren omsingelt, komen er echter drie mannen naar buiten. Alle drie beweren ze dat ze onschuldig zijn en dat ze degene zijn die reeds in de vuurtoren aanwezig was.
Glandeur, Le (2000) Glandeur, Le (2000)
Bruno is vroeger scheidsrechter geweest voor voetbalwedstrijden. Nu laat hij zich onderhouden door zijn vrouw, die staatssecretaris van sport is. Hij is een echte leegloper en doet helemaal niets, ook niet in het huishouden. Op een dag stelt ze hem voor de keuze: ofwel zoekt hij werk ofwel krijgt hij van haar geen geld meer.
Glaneurs et la Glaneuse, Les (2000) Glaneurs et la Glaneuse, Les (2000)
Volgens een oude Franse wet hebben sprokkelaars het recht om de overblijfselen van oogsten te rapen voor eigen gebruik of voor de verkoop. Geïnspireerd door het negentiende-eeuwse schilderij Les Glaneurs, waarop drie korenrapende boerenvrouwen staan afgebeeld, worden de sprokkelaars van de Noord-Franse aardappelvelden en de zuidelijke wijngaarden gefilmd. Er vinden bijzondere ontmoetingen plaats.
Glaneurs et la Glaneuse... Deux Ans Après, Les (2002) Glaneurs et la Glaneuse... Deux Ans Après, Les (2002)
Deux Ans Après gaat over de gebeurtenissen na het uitbrengen van de film Les Glaneurs et la Glaneuse. Wat er is geworden van degenen die in 2000 zijn gefilmd ? Wat waren de gevolgen van de film ? De post die Agnès heeft ontvangen en haar reacties hierop. Nieuwe kennismakingen met onder meer oorspronkelijke "glaneurs". En nog meer hartvormige aardappelen.
Glasblåsarns Barn (1998) Glasblåsarns Barn (1998)
Albert (Stellan Skarsgard) leeft samen met zijn vrouw Sofia (Pernilla August) en hun twee kinderen Klara (Jasmine Heikura) en Klas (Oliver Peldus) in een bos. Albert is glasblazer en op het ogenblik is er veel werk want binnenkort is het jaarmarkt, waar ze veel spullen hopen te verkopen. Maar de heks Flaxa Mildväder en haar zwarte raaf voorspellen onheil. De Heersers en zijn vrouw, die in 'All Wishes Town' wonen, hebben een wens uitgesproken die in vervulling moet gaan: ze wensen twee kinderen, een jongen en een meisje. Hun butler moet de kinderen gaan zoeken en ontvoeren. Albert en Sofia worden nog gewaarschuwd door Flaxa maar op zekere dag zijn hun kinderen toch verdwenen...
Glass Bottom Boat, The (1966) Glass Bottom Boat, The (1966)
Hij is uitvinder van noviteiten en werkt voor een onderzoekslaboratorium. Hij raakt geïnteresseerd in een onhandige maar aantrekkelijke secretaresse, die hij als biografe meesleept. Vanwege een geheim project is er een spion in de buurt, en een bewaker denkt dat zij dat is. Hij leert alles over haar, zoals haar kookkunst en de boot met glazen bodem van haar vader.
Glass Cage, The (1955) Glass Cage, The (1955)
Een menigte troept samen rond een attractie van een carnaval om "De Uitgehongerde Man" te zien, een corpulente man die beweert dat hij 70 dagen verder kan zonder eten. Wanneer echter meerdere moorden in de omgeving gebeuren en ook een vergiftiging, gaat de politie koortsachtig op zoek naar de dader.
Glass Cage, The (1996) Glass Cage, The (1996)
Wanneer Paul Yeager aankomt in New Orleans, vindt hij onmiddellijk werk als barman in de exclusieve club "La Cage du Verre". Daar ziet hij zijn ex-vriendin Jacqueline terug. Hij ontdekt dat ze samen met de uitbater van de club, Marko, een smokkel in diamanten en drugs organiseert. Zelfs de lokale politie is betrokken in het corrupte handeltje. Paul probeert Jacqueline terug te winnen, maar daarvoor moet hij eerst voorbij Marko.
Glass House, The (1972) Glass House, The (1972)
Schets van het leven in een Amerikaanse gevangenis, naar een verhaal van Truman Capote. Op locatie opgenomen verhaal dat start wanneer een jonge bewaker en een college-docent beschuldigd van moord, hun eerste dag in de gevangenis doorbrengen.
Glass House, The (2001) Glass House, The (2001)
De tiener Ruby Baker wordt na de dood van haar ouders samen met haar broertje geadopteerd door vrienden van haar ouders, Terry en Erin Glass uit Malibu. In het begin lijkt alles koek en ei, maar langzaam ontdekt Ruby dat het paar niet de aardige vrienden zijn die ze leken.
Glass Key, The (1942) Glass Key, The (1942)
Paul Madvig (Donlevy) is een politicus en een gangster. Hij valt op de mooie dochter (Janet Henry) van Ralph Henry. Janet is aardig tegen Paul, maar Paul's beste vriend en zijn rechterhand Ed Beaumont voelt zich ook zeer angetrokken tot haar. Paul's zus valt op Janet's broer, maar dit bevalt Paul niet. Wanneer alles zover gekomen is wordt er iemand vermoord.
Glass Menagerie, The (1973) Glass Menagerie, The (1973)
Amanda Wingfield is een ouder wordende Zuidelijke schone, die leeft op haar herinneringen. Haar zoon Tom doet alles wat hij kan om zich buiten haar schijnwereldje te houden.
Glass Menagerie, The (1987) Glass Menagerie, The (1987)
Tom verlangt erna om weg te lopen van zijn saaie huis, als zijn bezorgde moeder zich ernstig zorgen begint te maken over de toekomst van haar zwakke, verlegen zus.
Glass Mountain, The (1949) Glass Mountain, The (1949)
Een beginnend componist, die als piloot voor de RAF tijdens de tweede Wereldoorlog wordt neergeschoten, wordt in Italië gered door een Italiaanse vrouw. Als hij eenmaal terugkeert naar zijn vrouw in England, begint hij geïnspireerd door de gebeurtenissen te schrijven aan een opera. Tijdens het schrijven ontdekt hij dat hij verliefd is geworden op de Italiaanse.
Glass Shield, the (1994) Glass Shield, the (1994)
J.J. Johnson studeert af aan de befaamde politieacademie van Californië. De kennismaking met zijn nieuwe collega's verloopt moeizaam en hij blijft niet gespaard van racistische pesterijen. Deborah, de enige vrouwelijke agente van het team blijft hem steunen, zelfs als hij een zwarte in bescherming neemt die van moord wordt beschuldigd. Samen nemen ze het op tegen de agressie van de agenten en beginnen ze een onderzoek naar corruptie binnen het corps. Zijn zij bereid hun leven te wagen om de waarheid aan het licht te brengen ?
Glass Slipper, The (1955) Glass Slipper, The (1955)
Het weesmeisje Ella woont bij haar stiefmoeder die enkel om haar eigen twee dochters geeft. Ella moet het hele huishouden doen. Ze laat haar gevoelens nooit zien, maar ze droomt ervan in het paleis van de koning te wonen. Door een ontmoeting met de paleiskok wordt ze uitgenodigd voor een bal. De prins wordt verliefd op haar en gaat na het feest op zoek naar haar.
Glass Trap (2005) Glass Trap (2005)
Wetenschappers hebben enorme genetisch gemanipuleerde mieren gecreëerd in een bizar experiment. Het experiment is fout gelopen en de wezens gaan op een bloederige mensenjacht. Een groep mensen sluit zich op in een wolkenkrabber, in de hoop dat ze daar veiliger zijn. Ze hebben het echter gruwelijk mis!
Glass Virgin, The (1995) Glass Virgin, The (1995)
Annabella Lagrange is de geliefde tienerdochter van een rijk stel, eigenaars van een glasfabriek. Tijdens een uitstap naar het dorp krijgt ze te horen dat ze eigenlijk de dochter is van een prostituee. Haar ouders bevestigen dit. In shock vlucht ze weg en verbreekt ze alle banden met haar familie. Enkel met Manuel Mendoza, haar vroegere paardrijleraar, blijft ze, eigenlijk ongewenst, in contact. Hij is het die haar redt als haar leven in gevaar is.
Glass Wall,  The (1953) Glass Wall, The (1953)
Na de Tweede Wereldoorlog wil Peter Kaban, een vluchteling uit Europa, wanhopig naar de Verenigde Staten, maar hij kan geen asiel krijgen wegens het ontbreken van de juiste documenten. Hij reist toch met een schip naar de Verenigde Staten om zo illegaal het land binnen te komen. In de jazzclub “The Big Apple” krijgt Peter hulp van twee mensen, die zijn verleden kennen. Eén van hen is de tijdens de Tweede Wereldoorlog neergeschoten Amerikaanse piloot en tevens jazzmuzikant Tom, die toen door Peter geholpen is. De andere hulp komt van de goedgelovige fabrieksarbeidster Maggie.
Glass Web, The (1953) Glass Web, The (1953)
De femme-fatale Paula Rainer buit gewetenloos de mannen uit waar zij mee uitgaat. Terwijl ze de getrouwde Don Newell met hun recente “date” chanteert, heeft Paula een geheime verhouding met Henry Hayes. Henry is als onderzoeker verbonden aan het wekelijkse TV-programma “Crime of the Week”, waar Don voor schrijft. Wanneer Henry weigert voor Paula een rol in dat programma te regelen, bedreigt ze hem met de dood, maar ze wordt uiteindelijk zelf gedood. Don probeert nu wanhopig geen sporen achter te laten, maar Henry dwarsboomt zijn pogingen.
Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts (2007) Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts (2007)
Een documentaire over het dagelijks leven van Philip Glass ter ere van zijn zeventigste verjaardag. Scott Hicks volgt Philip Glass in een veelbewogen jaar. In dit jaar voert hij de opera Waiting for the Barbarians op, schrijft hij zijn achtste symfonie, maakt hij zijn jaarlijkse rit in de Cyclone Rollercoaster, composeert muziek voor enkele films, reist naar drie continenten en onderhoudt een gezin samen met zijn vierde vrouw, Holly.
Glasskår (2002) Glasskår (2002)
Viktor’s (Eirik Evjen) held en voorbeeld is zijn grote broer Ole Kristian (Jonas Lauritzsen), een getalenteerde ijshockeyer. Op een dag vertelt Ole Kristian hem dat hij niet zijn echte broer is en dat Viktor binnenkort mogelijk de sterkere van de twee zal worden. Langzaam dringt de ernst van de boodschap tot Viktor door.
Glastonbury (2006) Glastonbury (2006)
Documentaire over het grootste Britse rock-festival, Glastonbury. In 1970 opgericht door Michael Eavis, een idealistische boer, groeide het festival uit tot een attractie waar jaarlijks honderdduizenden mensen op afkomen om de allergrootste bands ter wereld te zien.
Gleaming the Cube (1989) Gleaming the Cube (1989)
Brian Kelly houdt van skateboarden en is daar zo goed in dat hij een zekere status heeft bereikt binnen dat milieu. Zijn geadopteerde broer Vinh werkt part-time bij een organisatie die medicijnen naar Vietnam verstuurt. Als Vinh op een dag iets vreemds bemerkt en rapporteert, wordt hij ontslagen en niet veel later dood gevonden. Brian gelooft niet dat hij zelfmoord gepleegd heeft - wat de officiële verklaring is - en gaat op onderzoek uit.
Gleason (2002) Gleason (2002)
Gleason is succesvol in de tv-wereld. Hij eist altijd volledige toewijding van zijn personeel. Het probleem is dat zij niets terugkrijgen voor hun loyaliteit. Gleason houdt zich vooral bezig met zijn carrière, drinken en vrouwen. Hij laat zijn eigen vrouw links liggen en tiranniseert zijn personeel. Schuilt er in deze man toch een klein hartje?
Glen or Glenda (1953) Glen or Glenda (1953)
Glen voelt zich niet lekker in zijn vel zitten en heeft het idee dat hij beter een vrouw kan worden. Hij worstelt met de aandrang om zich in vrouwenkleren te steken. De bezochte psychiater waarschuwt voor de gevaren van travestie en transsexualiteit.
Glengarry Glen Ross (1992) Glengarry Glen Ross (1992)
Vier medewerkers van een makelaarskantoor krijgen een extra motivatie doordat er een wedstrijd wordt uitgeschreven. De eerste prijs is een Cadillac, de tweede een messenset, en de derde prijs ontslag. Er is geen ruimte voor losers in deze wereld, alleen echte "closers" zullen de goede deals binnen slepen. De druk om te presteren is erg hoog, helemaal wanneer er een overval wordt gepleegd die gevolgen heeft voor alle deelnemers.
Glenister of the Mounted (1926) Glenister of the Mounted (1926)
Sergeant Richard Glenister van de Canadese bereden politie valt uitgeput neer in de sneeuw en wordt gevonden door het echtpaar Jack (Lee Shumway) en Elizabeth (Bess Flowers) Danrock. De Danrocks dragen echter de nodige geheimen met zich mee. Zo zijn zij beschuldigd van moord en daarom op de vlucht voor de politie. Maar dat is nog niet het hele verhaal...
Glenn Gould: Hereafter (2005) Glenn Gould: Hereafter (2005)
Deze documentaire bevat een verzameling audiovisuele documenten die een terugblik geven op het leven en werken van Glenn Gould. Hij werd op 25 september 1932 geboren in Canada. Zijn vader was amateur violist, terwijl zijn moeder piano en orgel speelde. Al op zijn derde bleek dat Gould talent had, en twee jaar later schreef hij al zijn eerste composities. Deze film vertelt zijn verhaal vanaf 1947 toen hij voor het eerst optrad voor publiek, totdat hij in 1964 afscheid nam, om zich te kunnen gaan concentreren op schrijven, componeren en dirigeren.
Glenn Miller Story, The (1953) Glenn Miller Story, The (1953)
Glenn Miller moest zijn trombone keer op keer verpanden zodat hij geld had tot zijn volgende optreden. Spelen was zijn leven maar door te dirigeren kon hij zijn eigen sound weergeven.
Glenville: Hell's Homecoming (2005) Glenville: Hell's Homecoming (2005)
Een ex-patiënt uit een centrum voor geestelijk gestoorde mensen zoekt in een klein stadje naar onderdak. Twee privé-detectives zitten hem op de hielen, vooral wanneer de huisgenoot van de ex-patiënt op mysterieuze wijze verdwijnt.
Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto (1971) Gli Fumavano le Colt... lo Chiamavano Camposanto (1971)
Een kleine stad zit onder de plak bij een gewetenloze veebaron. Daar komt verandering in wanneer er een geheimzinnige vreemdeling in de stad arriveert.
Glimmer Man, The (1996) Glimmer Man, The (1996)
Jack Cole is een agent met een zeer mysterieus verleden. Cole en zijn partner Campbell zijn Los Angeles politieagenten die in een race tegen de klok een seriemoordenaar en zijn copycat moeten te pakken krijgen.
Glimpse of Hell, A (2001) Glimpse of Hell, A (2001)
Een marine-officier probeert de waarheid boven tafel te krijgen als de autoriteiten de toedracht van een bomaanslag op een marineschip onterecht toewijzen aan een homosekuele relatie tussen twee soldaten.
Glissements Progressifs du Plaisir (1974) Glissements Progressifs du Plaisir (1974)
Een jonge vrouw wordt ondervraagd door de politie, omdat ze verdacht wordt van hekserij. Het meisje met wie ze haar appartement deelt is dood gevonden met een schaar in haar hart, vastgebonden aan het bed. Het blijkt dat vrouw de macht heeft om mensen om haar heen te kunnen betoveren. Langzaam vallen ze te prooi aan verlangen, lust en het onbekende.
Glitch! (1988) Glitch! (1988)
Twee dieven breken in bij een groot huis waarvan de eigenaar niet thuis is. Maar wanneer een onbekende het huis bezoekt ziet hij hen aan voor de eigenaren. Ze komen erachter dat er een feest die avond wordt gehouden en besluiten te blijven. Er is alleen een klein probleempje: de echte eigenaren zijn nog een heleboel geld schuldig aan twee mannen, wat ze nu komen innen.
Glitched (2005) Glitched (2005)
Billy Speckle (Matt Yoshikazu Gates) denkt dat hij de vrouw van zijn dromen gevonden heeft via een chatroom op het internet. Langs de andere kant is er een spionne van de regering, "Black Cat" (Jennifer Wong) die denkt dat Billy haar nieuwe contactpersoon is. Als ze hem een geheim pakket overhandigt zit Ziel, de leider van een machtige organisatie, Billy op de hielen.
Glitter (2001) Glitter (2001)
Billie Frank, een jonge zangeres, wordt na een turbulente jeugd ontdekt door Julian Dice, een charismatische deejay die snel haar partner, producer en geliefde wordt. Met Dice begint ze de weg naar het "superstardom", waarbij ze heel wat problemen moet zien te overwinnen.
Glitterbug (1994) Glitterbug (1994)
Ego-documentaire die regisseur Derek Jarman maakte vlak voordat hij aan AIDS overleed. Met oude opnames haalt hij herinneringen op uit zijn leven. Onder andere een Miss World verkiezing voor travestieten en een boottochtje met actrice Tilda Swinton.
Glitz (1988) Glitz (1988)
Vincent Mora is een meedogenloze rechercheur uit Miami, die de moord op zijn vriendin koste wat kost wil wreken. Hierbij komt hij de verleidelijke nachtclub zangeres Linda Moon tegen die hem meesleurt in de donkere gewelven van de onderwereld. Als het net zich rond de moordenaars sluit, ontdekt Vincent de gruwelijke waarheid.
Global Affair, A (1964) Global Affair, A (1964)
New York, 1964. Een groepje yuppies doet niets liever dan feesten, uitgaan en drinken, maar worden plots met hun neus op de gruwelijke feiten van alledag gedrukt, als één van hen kennismaakt met een jong kindje dat werd achtergelaten bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.
Global Effect (2002) Global Effect (2002)
Dr. Sera Levitt werkt al jaren in Afrika aan de remedie voor een dodelijk virus. Als ze uiteindelijk een geneesmiddel ontdekt, wordt het gestolen door een groep terroristen, die het medicijn voor hun eigen doeleinden willen gebruiken.
Global Heresy (2002) Global Heresy (2002)
Lord en Lady Foxley zijn echte bekakte Engelse adel. Maar ze zijn al hun geld kwijt! Heel vervelend als je een peperduur kasteel moet onderhouden. Uit pure ellende besluiten ze hun paleisje maar te verhuren en zelf, de butler en huishoudster te spelen. Dan krijgen ze de schok van hun leven: hun nieuwe huisgenoten zijn geen beschaafde theeleutende Britten, maar Amerika’s heetste nieuwe, jonge, rockband, 'Global Heresy', met het sexy bijdehandje Nat als leider.
Global Metal (2007) Global Metal (2007)
De twee regisseurs van "Metal: A Headbangers Journey" bekijken hoe het muziekgenre zich heeft verspreid buiten de westerse wereld. Onder andere in Brazilië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten bezoeken ze de onderbuik van deze extreme muziekwereld en komen in aanraking met de invloeden die nieuwe culturen op een oud genre uitoefenen.
Globi und der Schattenräuber (2003) Globi und der Schattenräuber (2003)
De tieners Lucinda en Benji willen dolgraag echte rocksterren worden. Maar als een slechte tovenaar Maestro Benji's schaduw steelt, kan hij alleen nog maar valse noten spelen. Samen met zijn dappere papagaai Globi gaan de twee kinderen op pad om Benji's schaduw terug te vinden.
Gloire de Mon Père, La (1990) Gloire de Mon Père, La (1990)
Verfilming van de gelijknamige autobiografie van schrijver/filmer/producer Marcel Pagnol (1895-1974). In de film staan de jeugdervaringen van de kleine Marcel centraal: hoe hij samen met zijn vader en moeder, broertje en zusje van Aubagne naar Marseille verhuist en hoe ze in de Provence een zomerhuisje huren, waar Marcel op slag verliefd wordt op de omgeving en op Lili.
Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999) Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod (1999)
In het Budapest van de jaren '30 neemt de András een baan aan als pianist in een restaurant van László. Ze worden echter allebei verliefd op de ober Ilona, die András inspireert tot het schrijven van zijn compositie Gloomy Sunday. Dan stapt op een dag de Duitser Hans Wieck het restaurant binnen, die ook verliefd wordt op Ilona.
Gloria (1980) Gloria (1980)
Een maffia-boekhouder en zijn familie worden bedreigd door een aantal van zijn vorige 'werkgevers'. Hij zendt zijn zoontje van 6 weg met een buurvrouw (Gloria). Hij geeft de jongen een boekje mee waarin zeer vertrouwelijke gegevens staan over de organisatie; dit moet dienen als een soort levensverzekering voor de jongen nadat zijn familie uit de weg zal zijn geruimd. Dan begint een jacht door New York op de jongen die beschermd wordt door Gloria, maar zij was ooit een vriendinnetje van één van de maffialeden en zij kent hun praktijken beter dan wie ook.
Gloria (1999) Gloria (1999)
Gloria is keihard. Ze zat drie jaar lang in de gevangenis voor een misdrijf dat ze niet had gepleegd, om haar minnaar Tony te beschermen. In ruil daarvoor beloofde deze machtige zakenman haar genoeg geld om nooit meer te hoeven werken. Wanneer ze eindelijk uit de gevangenis komt wil Tony haar geen cent geven.
Glorifying the American Girl (1929) Glorifying the American Girl (1929)
Gloria, Barabara en Buddy werken in een muziekwinkel in New York. Gloria (Mary Eaton), die verliefd is op Buddy (Edward Crandall), wordt gezien door Danny Miller (Dan Healy), die op talentjacht is voor de bekende Ziegfeld Follies. Wanneer Gloria haar baan opzegt en mag optreden in een Ziegfeld productie, krijgt Barbara de mogelijkheid om met Buddy aan te pappen.
Glory & Honor (1998) Glory & Honor (1998)
Het verhaal van twee mannen Mathew Henson en Robert Peary op zoek naar de Noordpool (Peary Expedition). Mathew Henson zal ook de eerste zwarte man zijn die de Noordpool bereikt.
Glory (1989) Glory (1989)
Amerika 19de eeuw. Robert Gould Shaw, zoon van rijke abolitionisten uit Boston, is pas 23 en erg idealistisch wanneer hij dienst neemt. Tijdens de bloedige en chaotische slag van Antietam maakt dit gevoel plaats voor desillusie. Ontnuchterd keert hij naar huis terug, waar hij de leiding aangeboden krijgt van de 54ste infanterie van Massachusetts. Dit regiment bestaat enkel uit zwarten. Robert aanvaardt het bevel en rekruteert zijn oude klasgenoot Cabot Forbes om de manschappen op te leiden.
Glory Alley (1952) Glory Alley (1952)
Socks Barbarrosa is een bokser uit New Orleans, die vlak voor het kampioenschap, zonder opgaaf van redenen, de ring verlaat en zweert nooit meer terug te keren. Zijn vriendin Angela blijft bij hem, maar haar blinde vader vindt hem een lafaard en verbiedt het tweetal om te trouwen. Socks, die daarna bijtekent in het leger en naar Korea vertrekt, komt terug als oorlogsheld. Iedereen bewondert hem weer, behalve Angela's vader, die het verleden niet kan laten rusten.
Glory Daze (1996) Glory Daze (1996)
Twee dagen voor het eindexamen heeft college-student Jack ernstige twijfels over de toekomst; zijn vriendenkring valt uit elkaar, zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn docenten kraken zijn werk af, zijn ouders willen dat hij serieus wordt, de ene vriend stopt met studeren, de andere gaat naar een andere universiteit enz. Als Jack terugkijkt op zijn vier jaren op de universiteit, begint hij zich te realiseren dat dit misschien wel de beste tijd van zijn leven is geweest, en dat hij het zonde vindt om dat achter zich te laten alleen omdat hij geslaagd is. Dus hij besluit om nog een tijdje student te blijven...
Glory Guys, The (1965) Glory Guys, The (1965)
Een Amerikaanse legerkapitein die opdracht heeft gekregen het Derde Regiment te versterken volgt zijn eigen weg en laat zich met zijn mannen in een hinderlaag van de indianen lokken.
Glory Road (2006) Glory Road (2006)
Het waargebeurde verhaal over basketbalcoach Don Haskins, die in 1966 een zwart team naar de overwinning moet leiden in de Amerikaanse Universiteitsbasketbal-competitie.
Glory Stompers, The (1968) Glory Stompers, The (1968)
Er zijn mensen die alleen vrede met zichzelf kunnen hebben wanneer ze een strijd voeren met anderen. Zo is het ook met de motorbende The Glory Stompers. Ze raken in een gewelddadig conflict met hun rivalen The Black Souls nadat de vriendin van één van de leiders wordt ontvoerd.
Glory Years (1987) Glory Years (1987)
Enkele studenten besluiten een reunie te houden in Las Vegas. Samen hebben ze redelijk veel geld gespaard en nu ze in Las Vegas zijn, besluiten ze een gokje te wagen. Maar het loopt niet als gepland, en ze verliezen al hun geld. Nu moeten ze een manier vinden om het terug te winnen...
Glosniej od Bomb (2002) Glosniej od Bomb (2002)
Marcin is 21 jaar en heeft een zwak voor James Dean en The Smiths. Na de dood van zijn vader, moet hij de begrafenis regelen en zijn familieleden uit de grote stad ontvangen. Bovendien moet Marcin het nieuws onder ogen zien dat zijn eeuwige vriendinnetje besloten heeft Polen te verlaten om in de V.S. te leven.
Glove, The (1979) Glove, The (1979)
Sam Kellog (John Saxon) is een moderne premiejager die achter Victor Hale (Roosevelt Grier) aan gaat, een gemene ex-gedetineerde met een premie van $20,000 op zijn hoofd. Deze Hale vermoordt gevangenisbewaarders die met pensioen zijn gegaan. Hij doet dit gekleed in een lederen kostuum en met een stalen handschoen.
Glow, The (2002) Glow, The (2002)
Een beetje leuke woonruimte in New York is niet te betalen. En als je dan toch een hip appartement krijgt aangeboden voor weinig geld, dan moet er iets aan de hand zijn. Matt en Jackie, net getrouwd, staan daar echter niet bij stil en kunnen nauwelijks wachten om de woning te betrekken. Al snel bemoeien de buren zich met de gezondheid van Jackie en wel op een hele vervelende manier.
Glue (2005) Glue (2005)
Een stel jongeren uit Patagonië, een winderige uithoek van Argentinië, vervelen zich te pletter. Ze verdrijven de tijd met het luisteren van punkmuziek, drinken hun eerste alcoholische drankjes en pogen zo de frustrerende familiaire omstandigheden wat te verzachten. De 16-jarige Lucas trapt lol met zijn vriend Nacho en samen raken ze bevriend met klasgenote Andrea. Ontluikende seksualiteit laat hen experimenteren.
Glück am Anderen Ende der Welt, Das (2007) Glück am Anderen Ende der Welt, Das (2007)
Zakenvrouw Hanna reist naar Nieuw-Zeeland om een bedrijfsovername af te ronden en om dochter Judith, die een stage op een boerderij heeft doorlopen, op te pikken. Tot haar schrik is Judith van plan te trouwen en in Nieuw-Zeeland te blijven.
Glück am Horizont, Das (2008) Glück am Horizont, Das (2008)
Maja Vogt krijgt de opdracht de in financiële problemen verkerende zweefvliegmaatschappij Belling te helpen. Als ze Thomas Belling leert kennen, blijken ze niet goed met elkaar te kunnen opschieten, niet wetende dat ze elkaar al lang kennen als anonieme chatpartners via het internet.
Glück auf Halber Treppe (2005) Glück auf Halber Treppe (2005)
Door het bedrog van haar man worden huisvrouw Cleo Berger en haar drie kinderen het huis uitgezet. Ze nemen hun intrek bij Cleo's vader en terwijl Cleo haar handen vol heeft met haar nieuwe baan en het schipperen tussen de kinderen en haar vader, ziet ze toch kans kennis te maken met de sympathieke buurman Jan.
Glädjekällan (1993) Glädjekällan (1993)
De vrouw van Ragnar (Sven Lindberg) gaat met haar vriendinnen naar Italië en hij belooft haar bij de gate te zullen staan als ze terugkeert. Helaas sterft ze in Italië en keert alleen haar as terug. Hij neemt een antieke vaas van de schouw en stopt de as erin, om haar naar haar laatste rustplaats te brengen, bij hun vakantiehuisje Glädjekällan. Zijn zoon, een popster, rijdt met zijn tourbus achter hem aan.
Gläserne Zelle, Die (1978) Gläserne Zelle, Die (1978)
Wanneer een school met kinderen zonder aanwijsbare oorzaak instort, wordt al snel de architect van de school, Phillip Braun gearresteerd en vervolgd vanwege een constructie-fout. Al lang nadat Phillip zijn straf heeft uitgezeten komt zijn advocaat, die in de tussentijd een relatie heeft gekregen met de vrouw van Phillip, er achter dat Phillip ten onrechte heeft vastgezeten ... Gebaseerd op het boek 'The Glass Cell' van Patricia Highsmith.
Gnome Named Gnorm, A (1990) Gnome Named Gnorm, A (1990)
Gnorm is een kobolt die onder de grond leeft en als voornaamste doel heeft indruk te maken op vrouwtjeskobolten. Hiertoe steelt hij de magische stenen om ze op te kunnen opladen via zonlicht. Als hij bovengronds komt is hij getuige van een moord en de moordenaar gaat er vervolgens vandoor met de magische stenen.
Gnome-Mobile, The (1967) Gnome-Mobile, The (1967)
Bosbouwer D.J. Mulrooney (Brennan) en zijn kleinkinderen Rodney (Garber) en Elizabeth (Dotrice) komen in contact met een van de laatste gnomen in het bos. Gebaseerd op een boek van Upton Sinclair.
Go (1999) Go (1999)
Vanuit drie verschillende perspectieven zien we het verhaal van een groep Californische jongeren. Ze proberen geld te verdienen door te dealen, gebruiken zelf drugs, en gaan op stap in Las Vegas.
Go (2001) Go (2001)
Sugihara is een Koreaanse jongen die het moeilijk heeft in Japan. Dit wordt erger als hij van de Koreaanse lagere school naar de Japanse middelbare school gaat. Zijn vader is zijn bokstrainer en hij wordt verliefd op een Japans meisje.
Go (2007) Go (2007)
Go gaat over Abhay (Gautam Gupta), hij is enig kind. Hij zit vol zelfvertrouwen en is erg loyaal, wat mensen erg in hem waarderen. Zijn grote liefde is Vasundhara (Nisha Kothari). Ze komt uit een rijke familie, ziet er goed uit en is helemaal verliefd op Abhay, die ze blind vertrouwt. Samen besluiten ze weg te lopen van huis. Op hun weg komen ze veel verschillende personen tegen die elk een apart, maar vooral raar verhaal hebben; een corrupte agent, een gemene moordenaar, een geslepen oplichter en een minister die zijn eigen afgevaardigen doodt.
Go Ask Alice (1973) Go Ask Alice (1973)
Alice is vijftien en niet veel anders dan haar leeftijdgenoten: ze haalt goede cijfers op school, maakt afspraakjes en probeert af te vallen. Op een dag maakt ze tijdens een feestje kennis met verdovende middelen. Ze vindt het een heerlijke ervaring: de wereld ziet er anders uit en problemen lijken niet meet te bestaan. Al gauw raakt ze aan het drugsgebruik gewend. Een aantal keren besluit ze dat ze er niks meer mee te maken wil hebben, maar ze blijkt niet meer zonder te kunnen.
Go Down Death (1944) Go Down Death (1944)
Big Jim Bottoms heeft ruzie met de nieuwe priester en probeert hem te chanteren. Hij heeft namelijk foto's van de man, waarop hij te zien is drinkend met vrouwen van lichte zeden. De moeder van Bottoms, lid van de kerk, helpt de priester door de foto's af te pakken. In de ruzie die volgt vermoordt Bottoms per ongeluk zijn moeder.
Go Figure (2005) Go Figure (2005)
Katelin wil dolgraag kampioen kunstschaatsen worden. Natasha Goberman, een beroemde coach, biedt haar aan les te geven op een privéschool. Katelin heeft geen geld, en om een beurs te krijgen moet ze lid worden van een ijshockeyteam. Katelin is hier niet gelukkig mee.
Go Fish (1994) Go Fish (1994)
De lesbische Max wordt door haar vriendinnen bij wijze van grap gekoppeld aan de burgerlijke, masculiene en bovendien enkele jaren oudere Ely. Veel overeenkomsten hebben de twee niet, maar ondanks dat blijkt er iets moois te kunnen groeien.
Go for Broke (2002) Go for Broke (2002)
Twee vrienden kopen een loterijlot, wat later het winnende lot blijkt te zijn. Alleen worden ze in de tussentijd bestolen, wanneer een vrouw het café overvalt waar ze zitten te eten. De vrouw wordt gepakt, maar weet het lot mee de gevangenis in te smokkelen. De twee vrienden verkleden zich nu als vrouwen, begaan een lichte overtreding en komen zo in dezelfde gevangenis als de vrouw waar ze hopen het lot terug te kunnen krijgen.
Go for Broke 2 (2005) Go for Broke 2 (2005)
John en Darnell krijgen te maken met gevaarlijke criminelen wanneer hun vriend Ramses (Glenn Plummer) ontvoerd is voor losgeld. Ramses' vrienden hebben vanaf dat moment snel een grote som cash geld nodig en gaan doen wat iedere vriend voor zijn vriend zou doen: Zich transformeren naar een vrouw, prostitueren en escortes worden. Hun klanten zijn dan ook alleen rijken zoals een olie-baron en een Afrikaanse prins. Die laatste alleen al heeft een diamant met een waarde van 20 Miljoen dollar. Samen met hun vriend Mouse (Jean-Claude La Marre) beramen ze een plan om aan de haal te gaan met de diamant...
Go for Broke! (1951) Go for Broke! (1951)
Lt. Mike Grayson krijgt de opdracht om tijdens de Tweede Wereldoorlog een eliteteam te trainen. Na verloop van tijd blijken de soldaten van de 442nd het beste team uit het Amerikaanse leger te zijn, en worden de mannen ingezet in Frankrijk en Italië. Helaas worden de mannen nogal getraumatiseerd door de gruwel die ze zien, en hebben ze alleen hun vriendschap die hen overeind houdt.
Go Further (2003) Go Further (2003)
'Go Further' gaat in op het idee dat één individu een grote verandering teweeg kan brengen. Acteur Woody Harrelson neemt een groepje vrienden mee op een busreisje langs de Pacific Coast. Hun bedoeling is de mensen die ze tegenkomen te laten inzien dat er goede, alternatieven zijn voor ons milieu-vernietigende gedrag.
Go Go Tales (2007) Go Go Tales (2007)
In een go-go club in Manhatten vindt een voortdurende strijd plaats tussen de eigenaar (Willem Defoe), diens accountant (Bob Hoskins) en een partner (Matthew Modine). Maar ondertussen komt de club in de problemen en de toekomst ziet er niet rooskleurig uit.
Go Naked in the World (1961) Go Naked in the World (1961)
Julie Cameron is een fatale schoonheid die mannen aantrekt als vliegen op een pot stroop. Nick Stratton kent haar reputatie niet wanneer hij na een carrière in het leger terugkeert naar zijn geboortestad, en wordt tot over zijn oren verliefd op haar. Nicks vader is daar helemaal niet blij mee: zijn zoon verdient beter en hij kan het weten, aangezien hij zelf ooit een affaire met Julie heeft gehad. Om aan zijn vader en de roddels in de stad te ontvluchten, vertrekt Nick met Julie naar Spanje. Maar ook daar blijkt hen het geluk niet gegund.
Go Now (1995) Go Now (1995)
Nick, is een jonge Schotse voetballer die in een grote stad woont. Hij ontmoet Karen, de twee worden verliefd en ze gaan samenwonen. Snel daarna begint Nick signalen van een zware ziekte te vertonen. Als zijn lichaam langzaam bezwijkt aan de ziekte multiple sclerose, ervaart hij een breed scala aan hevige emoties, en in dat proces geeft hij zichzelf en de mensen dicht om hen heen de kracht om door te gaan.
Go Tell the Spartans (1978) Go Tell the Spartans (1978)
Asa Barker (Burt Lancaster) leidt een groep 'militaire adviseurs' en huurlingen tijdens het begin van het Vietnamconflict in 1964. Hij moet de manschappen evacueren wanneer de Vietcong in de aanval gaat.
Go Toward the Light (1988) Go Toward the Light (1988)
Op 04-07-1986 sterft de zoon van de familie Madison vlak na zijn negende verjaardag. Er was een medische geschiedenis van hemofilie in de familie maar hij was één van de eerste kinderen waarbij AIDS ontdekt werd. Bij zijn ouders ligt de taak van stervensbegeleiding, de weg naar het licht.
Go Trabi Go (1991) Go Trabi Go (1991)
Niet zozeer de familie Struutz, maar hun Trabant staat centraal in deze reisklucht. Vader, moeder en dochter gaan voor het eerst sinds het vallen van de Berlijnse muur op vakantie naar het buitenland.
Go Trabi Go 2 (1992) Go Trabi Go 2 (1992)
Wanneer de familie Struutz van hun vakantie in Italië terugkeert, zijn ze geshockeerd als ze bemerken welke gevolgen de val van de muur allemaal teweeg heeft gebracht.
Go West (1925) Go West (1925)
Een jonge man kan maar moeilijk een baan vinden in zijn dorpje. Hij beproeft zijn geluk in het grote New York. Maar hij is zo verrast door het leven in de stad dat hij besluit net buiten New York naar werk te zoeken. Als hij uit de trein stapt gaat hij aan de slag als cowboy en op zijn manier doet hij dat uiterst succesvol. Maar of anderen dat ook vinden...
Go West (1940) Go West (1940)
Avontuurlijke broertjes, Chico en Harpo, zijn op weg naar het westen omdat ze hebben gehoord dat je het goud er zo van de grond kan rapen. Ter plekke raken ze bevriend met een oude mijnwerker die zijn landgoed, waar al jaren geen goud meer is gevonden aan hen afstaat, in ruil voor hun laatste 10 dollar. Een oude rivaal van de oude mijnwerker wil echter een spoorlijntje door het landgoed aanleggen, in ruil voor een boel geld. Een gemene barkeeper wil hen echter een loer draaien. Nu moeten de broertjes zich hieruit gaan redden.
Go West Young Man (1936) Go West Young Man (1936)
Mavis Arden is een filmster met een nogal wild liefdesleven, die een relatie krijgt met een politicus. Terwijl ze op weg is naar hem, strandt ze in een plattelandsdorpje, waar ze moet overnachten in de plaatselijke herberg. Ze ontmoet er verscheidene personen met zo hun eigen karakters en vindt uiteraard snel een nieuw liefje om mee te spelen..
Go West, Young Lady (1941) Go West, Young Lady (1941)
Sheriff Tex Miller (Glenn Ford) en zijn vriendin Belinda 'Bill' Pendergast (Penny Singleton) komen vanuit het oosten wonen in het westernstadje Headstone. Een gemaskerde bandiet genaamd 'Pecos Pete' maakt met zijn bende de buurt onveilig. Pete lokt de nieuwe sheriff uit de stad om hem in een indiaanse hinderlaag te laten lopen, waardoor Pete ongestoord een grote overval kan plegen. Maar hij heeft echter buiten Bill gerekend, die ondertussen alle vrouwen van het stadje heeft gemobiliseerd, zodat allen hem gewapend staan op te wachten.
Go West, Young Man! (2003) Go West, Young Man! (2003)
Precies honderd jaar geleden werd The Great Train Robbery gemaakt, een film die de geboorte van de western als filmgenre markeert. Geïnspireerd door dit gegeven reisden Peter Delpeut en Mart Dominicus door het Amerikaanse Westen, op zoek naar de western-beelden die ze in hun jeugd zagen. Ze bezoeken The Grand Tetons in Wyoming, waar George Stevens Shane maakte, en Monument Valley, de rotsformatie in het grensgebied tussen Utah en Arizona, die de dramatische achtergrond vormde in vele westerns van John Ford (o.a. The Searchers). Delpeut en Dominicus spreken onder andere met schrijfster Annie Proulx in Wyoming over de relatie tussen het desolate landschap en het karakter van de bewoners.
Go, Johnny, Go! (1958) Go, Johnny, Go! (1958)
Alan Freed, een bekende Amerikaanse DJ uit die tijd, speelt zichzelf in deze muziekfilm. De film vertelt in flashback, over een jonge rock & roll zanger genaamd Johnny Melody (Jimmy Clanton). Diens groei naar bekendheid vanaf een weeshuis waar niemand hem wilde tot zijn ontdekking door Alan Freed, wordt getoond met veel muziek.
Go-Between, The (1970) Go-Between, The (1970)
Leo Colston blikt terug op een zomer in zijn jeugd die zijn leven veranderde. De jonge Leo beleeft een eigenaardige zomer op een landgoed. Hij observeert de gedragingen van alle aanwezige volwassenen. Marion is verloofd, maar stiekem verliefd op Ted. Zij gebruiken Leo als hun boodschapper.
Go-Con! Japanese Love Culture (2000) Go-Con! Japanese Love Culture (2000)
Drie jongens organiseren aan de lopende band go-cons in een restaurantje waarbij ze steeds vier meisjes uitnodigen en een vierde, sukkelige jongen waartegen zijzelf beter afsteken. Het personeel in de keuken geniet mee door weddenschappen af te sluiten op welke jongen en meisje die avond iets met elkaar zullen doen. Als op een go-con op kerstavond een ex van een van de jongens opduikt en ook de andere meisjes geen onbekenden blijken te zijn, neemt de avond een onverwachte wending.
Go-get-'em Haines (1936) Go-get-'em Haines (1936)
Steve Haines (William Boyd) is een journalist die uit is op een scoop. Om die reden volgt hij een rijke magnaat op de voet. Als Haines daarom inscheept op dezelfde oceaanstomer als de zakenman, raakt hij betrokken bij een cruise vol romantiek, intrige en zelfs moord.
Go-Getter, The (2007) Go-Getter, The (2007)
Tiener Mercer (Lou Taylor Pucci) is hevig gedesillusioneerd is na een tragisch verlies, zijn moeder is namelijk overleden. Om zijn depressies het hoofd te bieden steelt hij een auto om een trip te maken naar zijn mexicaanse halfbroer die hij al jaren niet heeft gezien. Wanneer het mobieltje in de auto afgaat beantwoordt hij deze en wat blijkt : het is de eigenaar van de auto, Kate (Zooey Deschanel). Zij kent zijn naam, wat hem stoort, maar laat gedurende de trip de auto aan hem op voorwaarde dat hij haar vertelt over zijn reis. Hij vat het idee op een meisje (Jena Malone) dat hij nog van de middelbare school kent en die in de buurt van zijn halfbroer woont, te verrassen met een bezoek.
Goal II: Living the Dream (2007) Goal II: Living the Dream (2007)
Nadat Santiago Munez (Becker) in het eerste deel naar Newcastle verkastte ging een wens van hem in vervulling. Nu speelt hij enkele jaren bij deze club totdat één van de beste clubs ter wereld zich bij hem meldt om hem in te lijven; Real Madrid.
Goal! (2005) Goal! (2005)
Santiago is een jongen met een ongelooflijk voetbaltalent. Net als miljoenen andere jongens, wil hij graag een profvoetballer worden. Levend in de barrios van Los Angeles lijkt dit echter nooit meer dan een droom te worden. Tot er op een dag iets bijzonders gebeurt.. en Santiago op proef mag komen spelen bij het grote Newcastle United in de Engelse Premier League.
Goal! III (2008) Goal! III (2008)
Liam Adams en zijn beste vriend en Real Madrid teamgenoot Charlie Braithwaite worden geselecteerd voor het nationale Engelse team. Het betekent het hoogtepunt in Liam's carrière en bovendien heeft hij een toevallige ontmoeting die zijn leven op z'n kop zet. Het betekent dat Liam verantwoordelijkheden zal moeten gaan nemen in zijn leven en van een jongen een man moet worden.
Goat on Fire and Smiling Fish (1999) Goat on Fire and Smiling Fish (1999)
Twee broers delen samen een huis in Los Angeles. De ene heet Tony, een slecht acteur en de ander is Chris, een accountant. Beide hebben ze een hele vrije relatie. Tony heeft zijn vriendin ontmoet op het postkantoor. Chris heeft zijn vriendin ontmoet op een filmset waar ze dierentrainster is. Maar houden deze relaties lang stand?
Goat's Tail, A (2006) Goat's Tail, A (2006)
Kojo is een taxibestuurder die in Ghana leeft en werkt. Tijdens zijn middagdutje wordt hij gewekt door Cynthia, een mooie jonge rondreizende actrice. Zij is in Ghana voor een dag en huurt Kojo om haar toeristische plekjes te tonen. De dag eindigt met een seksuele escapade en een vage uitnodiging van Cynthia aan Kojo om naar Engeland over te komen. Vier maanden later staat Kojo op de stoep bij Cynthia, vervuld door de ambities om snel geld te verdienen, zijn dromen waar te maken en te slagen als dichter. Echter, spoedig komt hij erachter dat het gras niet groener is aan de andere kant van de oceaan en dat mensen niet altijd zijn wat ze lijken te zijn.
Goblin (1993) Goblin (1993)
Een pasgetrouwd koppel trekt in hun nieuwe huis met wat hulp van hun vrienden. Maar wat ze niet weten is dat de vorige bewoner twintig jaar geleden een monsterlijk wezen uit de hel heeft opgewekt en nu wil het monster zijn verloren tijd inhalen...
GoBots: War of the Rock Lords (1986) GoBots: War of the Rock Lords (1986)
De GoBots moeten het opnemen tegen de kwaadaardige Renegades, en daarbij tevens de onschuldige Rock People redden van de gevaarlijke Rock Lords. Gebaseerd op het gelijknamige speelgoed.
God Afton, Herr Wallenberg - En Passionshistoria Från... (1990) God Afton, Herr Wallenberg - En Passionshistoria Från... (1990)
geregisseerd door Kjell Grede
met Stellan Skarsgård, Katharina Thalbach en Károly Eperjes
God Bless the Child (1988) God Bless the Child (1988)
Het zijn harde tijden voor Theresa Johnson en haar zevenjarige dochtertje Hillary. Theresa is in de steek gelaten door haar echtgenoot en werd uit haar appartement gezet. Moeder en kind zitten nu in een tehuis voor daklozen en voor hen is het de meest vernederende nachtmerrie ooit. Toch krijgen ze weer een sprankje hoop als een jongeman, Calvin Reed, tijdelijk onderdak voor hen vindt...
God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (2006) God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (2006)
In 1983 zijn ongeveer 25.000 kinderen tussen de 5 en 10 jaar uit zuidelijk Sudan gevlucht voor het noordelijke moslimleger, die het doel had om de mannelijke Christelijke zwarte bevolking uit te roeien. Drie jongens leggen blootsvoets 1.000 mijl door de woestijn af, en komen uiteindelijk aan in een V.N. vluchtelingenkamp in Kakuma, Kenia. Vanaf hier worden de kinderen met de camera gevolgd door regisseur Christopher Quinn, in hun verdere reis naar het veilige Amerika.
God Has a Rap Sheet (2003) God Has a Rap Sheet (2003)
Acht mannen met een verschillende achtergrond worden op een avond gearresteerd, en moeten een cel delen met een dakloze die beweert God te zijn.
God Is My Co-Pilot (1945) God Is My Co-Pilot (1945)
Robert L. Scott heeft er zijn hele leven al van gedroomd om gevechtspiloot te worden, maar tijdens W.O.II, kan hij slechts transporten vliegen naar China. In China weet hij echter generaal Chenault over te halen hem toe te laten treden tot de beroemde Flying Tigers piloten.
God Is My DJ (2006) God Is My DJ (2006)
'God Is My DJ' is een documentaire over de wereld van de ‘dance’, waarin jongeren op grootse feesten op zoek zijn naar genot, ‘zichzelf zijn’ en als individu deel uitmaken van een massa. Duncan Stutterheim van ID&T organiseert sinds zijn eigen middelbare schooltijd de feesten waar hij zelf van droomde. Zijn jaarlijkse Sensation-feesten in de Amsterdam Arena zijn een begrip onder jongeren en worden elk jaar massaal bezocht. 'God Is My DJ' volgt Duncan, Lisca en hun familie en vrienden in de periode voor Sensation 2005.
God Said, 'Ha!' (1998) God Said, 'Ha!' (1998)
Julia Sweeney vertelt in één monoloog haar hele leven aan de camera. Ze heeft het ondermeer over haar broer en zijn strijd tegen kanker, en over haar gevoelens toen ze te horen kreeg dat ze zelf ook kanker had.
God Told Me To (1976) God Told Me To (1976)
Een aantal inwoners van New York pleegt elk een moord, blijkbaar zonder duidelijk motief. Er duiken echter meer en meer moordenaars op en algauw ontdekt de politie een patroon: de meeste moordenaars beweren dat hun daden werden opgedragen door God.
God Who Wasn't There, The (2005) God Who Wasn't There, The (2005)
In deze documentaire bespreekt Brian Flemming de bijbel en de geschiedenis van het christendom, waarbij hij zijn twijfels uit over het feit of Jezus echt heeft bestaan.
God's Country (1986) God's Country (1986)
Glencoe, Minnesota, een klein dorpje in Amerika dat leeft van de landbouw op een traditionele manier. In 1979 wordt dit dorpje ontdekt. Men heeft het over een dorp waar men niets wil weten van geweld, waar men gelukkig is en waar men weet hoe het land bewerkt moet worden en dit wordt overgegeven van vader op zoon. Het lijkt wel een paradijs. Vijf jaar later is de sfeer in het dorpje compleet veranderd. Men gelooft niet meer in de toekomst…
God's Country and the Man (1937) God's Country and the Man (1937)
Nadat Red de vader van Jim Reed vermoord heeft, steelt hij het geld van zijn vriendin Roxey en vlucht naar het Noorden. Jim, die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader, ontmoet per toeval Roxey. Als de twee goud vinden opent Roxey een danstent met haar deel, in de hoop dat Red zal terugkeren als hij hiervan hoort. Op deze manier krijgen ze allebei hun wraak.
God's Little Acre (1958) God's Little Acre (1958)
Film gaat over het leven van boeren in Georgia die het niet al te breed hebben. Maar plotseling horen ze dat de opa vroeger heel veel goud op het land heeft begraven...
God's New Plan (1999) God's New Plan (1999)
Ellen Young is een vrouw die weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze probeert er voor te zorgen dat haar gezin ook na haar dood compleet zal blijven: ze zoekt een ‘opvolgster’.
Goda Viljan, Den (1992) Goda Viljan, Den (1992)
Het verhaal van Ingmar Bergman's ouders. In 1909 wordt de arme theologie-student Henrik Bergman verliefd op Anne Akerblom, dochter van een rijke familie. Nadat ze zijn getrouwd accepteert Henrik een baan als dominee in het hoge noorden van Zweden. Na een tijdje kan Anne het leven in het eenzame koude Norrland niet meer aan, en gaat terug naar Uppsala. Henrik blijft in het noorden.
Goddess of 1967, The (2000) Goddess of 1967, The (2000)
Een jonge Japanse man droomt al jaren van een echte Goddess: de Citroën DS. Op een dag vindt hij een aanbieding van zo'n wagen op het internet. Hij zoekt contact met de verkoper, spreekt een prijs af en besluit om naar Australië te reizen om de wagen te gaan kopen. Maar als hij eenmaal bij de plaats van zijn bestemming aankomt, blijkt de verkoper dood te zijn. Een 17-jarig meisje dat in het huis van de verkoper aanwezig is, laat hem binnen en presenteert hem de wagen. Samen beginnen ze aan een vijfdaagse trip met de Goddess.
Goddess of Love (1988) Goddess of Love (1988)
Omdat ze met haar vrije manier van leven steeds weer voor opschudding zorgt, wordt Venus, de godin van de liefde, door Zeus gestraft. Hij verandert haar in een stenen standbeeld waar drieduizend jaar geen beweging meer in zal komen, totdat het beeld in het hedendaagse Los Angeles in handen komt van kapper Ted, die het beeld weer tot leven weet te roepen.
Goddess, The (1958) Goddess, The (1958)
Emily Ann Faulkner uit Maryland is een verwaarloosde jonge vrouw, die in armoede leeft. Ze heeft er alles voor over om een filmster te worden. Ze gaat naar Los Angeles en krijgt In Hollywood hier en daar een paar filmrollen aangeboden. Emily trouwt met de aan lager wal geraakte, maar voordien succesvolle atleet Dutch Seymour. Dutch is al snel hevig jaloers vanwege Emily’s sexappeal. Emily slaapt haar weg naar de top, maar moet uiteindelijk vaststellen, dat haar succes eigenlijk niet veel voorstelt, ze voelt zich immers erg eenzaam. Emily concludeert, dat de liefde, die ze in haar moeilijke jeugd heeft moeten ontberen, ook niet kan ontvangen en onvoldoende aan haar jonge dochter kan geven.
Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa (1976) Goddo Supiido Yuu! Burakku Emparaa (1976)
Deze documentaire volgt de motorbende "The Black Emperors", die vanaf begin jaren 70 met vele andere motorbendes actief worden in Japan. Ze krijgen de nodige aandacht in de media en van de politie. Dit plus het sociale leven van een van de bendeleden wordt in deze documentaire nader uitgelicht.
Gode Strømer, Den (2004) Gode Strømer, Den (2004)
Politieagent Jens heeft een probleem. Zijn vrienden hebben een container gestolen en binnen de kortste keren verschijnen de Chinese en Russische maffia om de inhoud terug te krijgen. Jens zal de container moeten vinden om zijn vrienden te redden.
Godelureaux, Les (1961) Godelureaux, Les (1961)
Ronald is een rijke, verwende jongeman die niet gaat werken, maar zijn tijd samen met een stel vrienden besteedt aan idiote spelletjes. Hij wordt zelf het slachtoffer van een grap die hem diep in zijn trots krenkt. Arthur, een leegloper zoals hij, heeft alleen maar zijn auto verplaatst. Dat is voldoende voor Ronald om wraak te nemen. Hij ontmoet de knappe, sensuele Ambroisine, en gebruikt haar om de gevoelens van Arthur te kwetsen.
Godfather of Green Bay, The (2005) Godfather of Green Bay, The (2005)
Ondanks alle bekendheid die de LA komediant Joe Keegan (Schwaba) heeft, is er voor hem geen echte doorbraak weggelegd. Als zijn beste vriend Kenny (Barber) op een dag met de mededeling komt dat de Tonight Show talent scout Harvey Skoric meedingt aan een aankomende “Rocktober” talentenfestival te Pine Lake, ziet Joe een kans om voor de laatste keer een auditie te doen om zo zijn echte doorbraak te krijgen.
Godfather, The (1972) Godfather, The (1972)
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een Mafia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito haat drugs, en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
Godfather: Part II, The (1974) Godfather: Part II, The (1974)
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die in de jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
Godfather: Part III, The (1990) Godfather: Part III, The (1990)
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleone's probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Godless in America (2006) Godless in America (2006)
Deze documentaire beschouwt Madalyn Murray O'Hair, een bijzondere vrouw, die het dertig jaar lang opnam tegen God in Amerika. In de zomer van 1995 komt daar een einde aan wanneer zij op 76-jarige leeftijd haar huis verlaat en op mysterieuze wijze verdwijnt. Tegelijkertijd verdwijnt er een half millioen dollar van de bankrekening van de American Atheists, de organisatie die ze zelf heeft opgericht en waar zij het boegbeeld van was.
Godmoney (1997) Godmoney (1997)
Nathan heeft genoeg van zijn leven in New York en vertrekt naar de Westkust. Daar wil hij met een schone lei beginnen. Maar al snel stapelen de problemen zich op. Als hij in geldnood raakt vervalt hij weer in zijn oude -criminele- gewoonten.
Godmonster of Indian Flats (1973) Godmonster of Indian Flats (1973)
Het wilde westen. Burgemeester Charles Silverdale (Stuart Lancaster) wil de controle houden over zijn stadje, en als er een vertegenwoordiger van een mijnbouwbedrijf in de stad komt en probeert aandelen te kopen van Comstock, een bedrijf dat grotendeels toehoort tot Silverdale, gaan Silverdale en zijn handlangers proberen de vertegenwoordiger in discrediet te brengen en zelfs te lynchen. Ondertussen heeft het schaap van professor Dr. Cyrus Clemens geboorte gegeven aan een gemuteerd embryo. De mutant groeit snel, tot enorme proporties, en ontsnapt nadat de lynchers het lab van de professor doorzocht hebben.
Godoki Momburim Childae (2004) Godoki Momburim Childae (2004)
Drie oude mannetjes wonen in een onopvallend havenstadje en houden er een rustig leventje op na. Pil-guk is een visser die nooit veel haast heeft om uit te varen, Chung-dal heeft een struisvogelboerderij en Chan-kyong heeft een kruidenierszaak. Maar op een dag krijgen de drie mannen ruzie en doen ze er alles aan om elkaars leven zo zuur mogelijk te maken.
Gods and Generals (2003) Gods and Generals (2003)
De film, een prequel van Gettysburg uit 1993, volgt het leven van de legendarische oorlogsheld Stonewall Jackson tijdens verschillende veldslagen in de Amerikaanse Burgeroorlog.
Gods and Monsters (1998) Gods and Monsters (1998)
1957: de jonge ex-marinier Clayton Boone (Brendan Fraser) werkt als tuinman bij de gepensioneerde filmregisseur James Whale (Ian McKellen), maker van de beroemde Frankenstein films uit de jaren 30. Hoewel Whale in comfortabele afzondering leeft, gaat zijn gezondheid achteruit en wordt hij verzorgd door de beschermende huishoudster Hannah. Boone raakt gefascineerd door de verhalen van zijn werkgever over het 'oude' Hollywood, maar is zich er terdege van bewust dat de oude man homoseksueel is. Hij wordt dan ook achterdochtig als Whale hem vraagt te poseren voor schetsen in zijn atelier aan het zwembad.
Gods Must Be Crazy II, The (1989) Gods Must Be Crazy II, The (1989)
Botswana. Xixo leeft met zijn gezin en de andere Bosjesmannen in de dorre vlakte van de Kalahari-woestijn. Samen met zijn kinderen Xiri en Xisa trekt Xixo op vruchtenpluk. De hemel boven de Kalahari is vol verrassingen, dit keer regent het geen cola, maar komen een Amerikaanse advocate en een jachtopziener in de takken van een baobab terecht. Xixo zou de mooie advocate Ann Taylor graag ter hulp willen komen, maar hij heeft wel wat anders te doen: zijn kinderen redden uit de klauwen van een kwade ivoorhandelaar.
Gods Must Be Crazy, The (1980) Gods Must Be Crazy, The (1980)
Een bosjesman in de Kalahari staat op een dag oog in oog met de moderne en westerse beschaving in de vorm van een Coca Colaflesje. Hij neemt dit wonderlijk ding mee terug naar zijn stam en al gauw wordt het gebruikt voor verschillende doeleinden. Maar omdat het flesje ook conflicten tussen de mensen teweegbrengt, besluit de man het flesje terug te brengen naar de goden, want hij denkt dat het daarvandaan komt. Op zijn tocht maakt hij verschillende avonturen mee.
Godsend (2004) Godsend (2004)
Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.
Godsend, The (1980) Godsend, The (1980)
Kate Marlowe (Cyd Hayman) en Alan Marlowe (Malcolm Stoddard) leven met hun 4 kinderen op het engelse platteland en zijn nogal verbaasd als er een zwangere vrouw opduikt. Ze nemen haar op in de familie, maar kort na de geboorte van een meisje, verdwijnt ze spoorloos. Ze voeden de baby op als hun eigen kind. Maar als een van hun eigen kinderen op een vreemde manier overlijdt vragen ze zich af wie dat meisje eigenlijk wel is.
Godson, The (1998) Godson, The (1998)
Maffiabaas Sunny Calzone was hard, keihard. Hij werd neergeschoten, neergestoken, overreden door een truck en van het dak van een flat gegooid, maar hij stierf toen hij struikelde over zijn eigen schoenveter. Zijn lieve broer Giusseppe, ook wel Guppie genoemd, neemt nu de leiding van de familie op zich.
Godspell: A Musical Based on the Gospel according to ... (1973) Godspell: A Musical Based on the Gospel according to ... (1973)
geregisseerd door David Greene
met Katie Hanley, Victor Garber en David Haskell
Godzilla (1998) Godzilla (1998)
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoules maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Godzilla, King of the Monsters! (1956) Godzilla, King of the Monsters! (1956)
Godzilla, een enorme vuurspugende draak, wordt in zijn slaap gestoord door kernproeven die op zijn eiland worden uitgevoerd. Het beest baant zich een weg naar Tokio en richt daar enorme schade aan. De Amerikaanse journalist Steve Martin is toevallig in de buurt en probeert samen met zijn vriend Dr. Daisuke Serizawa een manier te vinden om het monster te vernietigen.
Goebbels-Experiment, Das (2005) Goebbels-Experiment, Das (2005)
In Das Goebbels-Experiment leest acteur Udo Samel voor uit het dagboek van nazi-propagandaminister Joseph Goebbels (1897-1945). Hierin doet hij verslag van de periode 1924 tot en met 1945. De documentaire laat Goebbels voor zichzelf spreken, in combinatie met nog nooit vertoond historisch archiefmateriaal. Hiermee legt de regisseur het leven bloot van een van de belangrijkste mannen van het Dritte Reich, zijn eerste kennismaking met de NSDAP en zijn bewondering voor Hitler.
Goede Man, Lieve Zoon (2001) Goede Man, Lieve Zoon (2001)
In de heuvels rond Sarajevo ligt het dorp Ahatovici. In 1992 werd in het dorp zo'n 80 procent van alle mannen vermoord. Stuk voor stuk mensen die bijzonder zijn geweest voor hun familie en voor de gemeenschap waarin ze woonden, werkten en liefhadden. Goede Man, Lieve Zoon is het kleine grote verhaal achter deze vergeten tragedie. De vermoorde mannen worden tot leven gebracht door de verhalen van hun vrouwen, dochters en nog levende zonen en via de weinig overgebleven foto's en voorwerpen. Juist door middel van die kleine dingen wil de film iets groots vertellen. Het gaat om de herinneringen - mooie, weemoedige en trieste - die vastgekleefd zitten aan een teruggevonden horloge, een appelboom, een stuk metselgereedschap of een T-shirt. Beetje bij beetje zijn het die herinneringen die op een heuvel in Bosnië het beeld van een ontwrichte gemeenschap projecteren.
Gog (1954) Gog (1954)
Tijdens een experiment van het induceren van een diepe slaap die zou gebruikt worden voor een lange ruimtereis worden meerdere wetenschappers in een nieuwe Mexicaanse onderzoeksbasis gedood. Blijkbaar door machines die onafhankelijk beginnen te handelen. Veiligheidsagent Sheppard komt bij de geheime ondergrondse basis aan om mogelijke sabotage te onderzoeken. Hij stelt vast dat de gehele installatie door de supercomputer NOVAC en zijn robots Gog en Magog wordt gecoördineerd. Daarnaast ontdekt hij een vreemd vliegend voorwerp hoog in de lucht dat boven de plaats blijft cirkelen.
Goh-hime (1992) Goh-hime (1992)
Het afgehakte hoofd van de door krijgsheer Hideyoshi Toyotomi geëxecuteerde Sen no Rikyu, meester van de thee-ceremonie, wordt neergelegd aan de voet van een standbeeld van Rikyu. Dit tot grote woede van Goh-hime, de geadopteerde dochter van Toyotomi, die samen met haar dienaar Usu het hoofd steelt. Vervolgens bezorgt Usu het hoofd bij Rikyu's dochter Ogin, die na de ontvangst ervan harakiri pleegt. Vlak voor haar dood vertelt ze Usu een belangrijk geheim, waardoor Usu zich genoodzaakt voelt naar de bergen te vluchten.
Goha (1958) Goha (1958)
Omar Sharif speelt een naieve jonge man die maar geacepteerd wordt door zijn vrienden en familie. Zij weten alleen niet dat hij meer intelligentie, vastberadenheid en fantasie bezit dan iedereen bij elkaar. Het verhaal krijgt een dramatische wending als hij verliefd wordt op de jonge vrouw van de "wijze" dorps-oude.
Gohatto (1999) Gohatto (1999)
Kyoto, 1865, het einde van het Edo-tijdperk. De jonge samoerai Kano Sozaburo wordt aangenomen als lid van de Shinsengumi, een boeddhistische zwaardvechterclan die de strikte waarden van het feodale Japan wil handhaven. De betoverend mooie, Kano blijkt een uitmuntend zwaardvechter, die de hoofden van de in een geïsoleerde mannengemeenschap levende samoerai op hol brengt.
Goin' South (1978) Goin' South (1978)
Henry Moon wordt gevangen genomen voor het plegen van een overval. Hij ontdekt dat er een wet is in het kleine stadje waar hij is gepakt, dat elke niet getrouwde vrouw hem kan redden van ophanging door met hem te trouwen. Julia Tate zoekt een man om haar te helpen met haar mijn en trouwt met hem. De sheriff maakt hem duidelijk wat de gevolgen zullen zijn als hij Julia verlaat. De twee beginnen, uit noodzaak, een relatie waarin ze beide niks met elkaar gemeen hebben.
Goin' to Town (1935) Goin' to Town (1935)
Het arme danseresje Cleo Borden blijkt opeens schatrijk wanneer haar verloofde om het leven komt en haar een fortuin nalaat. Cleo neemt het er flink van, geeft veel geld uit, reist over de wereld en doet hopeloze pogingen over te komen als een echte 'lady'. Dan valt ze ook nog voor de Britse adellijke Sir Carrington.
Going All the Way (1997) Going All the Way (1997)
De bedeesde ex-soldaat Davies voelt zich in de conservatieve jaren '50 sterk belemmerd in zijn ontwikkeling. De brutale Gunner trakteert hem op een wilde stadstocht vol drank, kunst en vrouwen. Helaas niet zonder gevolgen.
Going Ape! (1981) Going Ape! (1981)
Het leven Van Oscar neemt een drastische wending als op een dag zijn vader sterft. De jonge kerel erft niet alleen 5 miljoen Dollar, hij krijgt er ook nog eens drie orang-oetangs bovenop. Er hangt echter wel een voorwaarde aan: als één van de drie aapjes binnen de drie jaar sterft of ziek wordt, erft Oscar helemaal geen geld!
Going Back (2001) Going Back (2001)
Kathleen Martin, een TV journaliste wordt naar Vietnam gestuurd om verslag te doen van de reünie van Echo Company. Dit Amerikaanse onderdeel heeft het in Vietnam verschrikkelijk zwaar te verduren gehad. Kathleen's documentaire begint slecht wanneer bekend wordt dat Kapitein Ramsey ervan beschuldigd wordt verkeerde bombardements-coördinaten te hebben doorgegeven, waardoor zijn eigen mannen zijn omgekomen. Het drama krijgt pas zijn ware gestalte als we de verhalen van de mannen horen en zij die fatale dag opnieuw beleven.
Going Bananas (1988) Going Bananas (1988)
Big Bad Joe, een goedaardige dikzak, past op de zoon van een senator als de jongen naar Afrika gaat. Ze komen in conflict met een plaatselijk hoofd van politie over de illegale dierenhandel.
Going Berserk (1983) Going Berserk (1983)
John Bourgignon is een limousinechauffeur die halsoverkop verliefd wordt op de dochter van een politicus. De arme John wordt echter ontvoerd door de sekteleider Sun Yi en gehersenspoeld totdat hij als enige doel voor ogen heeft: het vermoorden van de politicus.
Going Down (2003) Going Down (2003)
Een uit de hand gelopen feestje, een gesloopt huis, twee losers, drie lekkere meiden, vier domme spierbundels, een hoertje, een lijk en drie uur om al deze rommel op te ruimen.
Going for Broke (2003) Going for Broke (2003)
Voor Laura is een spelletje jackpot of aanschuiven aan de roulettetafel geen onschuldig spelletje maar bloedige ernst: zij is gokverslaafd. Ze verwaarloost haar kinderen en haar man en jaagt er al het geld door, ook dat van haar moeder.
Going Greek (2001) Going Greek (2001)
De eerstejaarsstudent Jake Taylor sluit zich gedwongen aan bij de stoerste groep van de school. Hij wil dat eigenlijk niet, maar zonder hem wordt zijn nerderige kamergenoot niet geaccepteerd. Jake wordt verliefd op een meisje die een grote afkeer heeft tegen de groep. Jake staat voor een moeilijke keuze; of hij moet allerlei wilde plannen uitvoeren of hij gaat voor het meisje.
Going Hollywood (1933) Going Hollywood (1933)
Sylvia Bruce is lerares frans op de Briarcroft's School voor meisjes. Sylvia is op zoek naar ware liefde en wanneer zij Bill Williams op de radio hoort, verlaat zij haar school om hem te bedanken. Maar Bill is op weg naar Hollywood om samen met Lili Yvonne een film te gaan maken. Sylvia reist achter hen aan en omdat zij geen enkele kans krijgt om Bill te spreken, solliciteert zij naar een plaats in zijn achtergrondkoor. Wonder boven wonder wordt zij aangenomen en als Lili een korte tijd later afhaakt, krijgt Sylvia zelfs de mogelijkheid om Bill's tegenspeelster te worden.
Going Home (1971) Going Home (1971)
Harry Graham komt uit de gevangenis na 15 jaar te hebben vastgezeten voor de moord op zijn echtgenote. Het valt nog niet mee om zijn leven opnieuw op te pikken. In het bijzonder omdat zijn zoon nog altijd wraak zoekt voor zijn moeder.
Going in Style (1979) Going in Style (1979)
Joe, Al en Willie zijn drie bejaarden die samen hun dagen op een bank in het park doorbrengen. Ze snakken alledrie naar actie en spanning in hun leven en besluiten een bank te overvallen. Ondanks hun hoge leeftijd brengen ze hun opdracht tot een goed einde én beleven ze de ultieme kick. Kort na de overval sterft Willie. Zijn vrienden blijven echter niet bij de pakken zitten en trekken met de buit naar Las Vegas.
Going My Way (1944) Going My Way (1944)
Als de jonge pater O'Malley (Bing Crosby) wordt aangesteld in een oude vastgeroeste parochie, ontstaan er op slag moeilijkheden. De humeurige oude pater Fitzgibbon (Barry Fitzgerald) van St. Dominic heeft geen hoge dunk van O'Malley en zijn moderne ideeën. De twee kunnen het gewoon niet met elkaar eens worden. Als O'Malley echter succes krijgt met zijn werk onder de boefjes in de wijk, verandert de sfeer langzaam maar zeker.
Going Off Big Time (2000) Going Off Big Time (2000)
Omdat hij toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is, krijgt Mark Clayton vier jaar aan zijn broek. Hij doorstaat het lugubere leven in de bajes en begint een eenzame strijd tegen het systeem dat hem een oor aan heeft genaaid. Achter de tralies raakt hij bevriend met de zware crimineel Ozzi. Als ze hun tijd achter de rug hebben, zijn ze vastbesloten om de macht over de georganiseerde misdaad in de stad over te nemen. De slimme Mark weet snel een belangrijke positie op te bouwen in de drugshandel. De bende die hij samen met Ozzi leidt, heeft de juiste mix van power en brains. Het enige probleem blijkt toch Ozzi te zijn, door zijn onberekenbare en agressieve karakter is hij een wandelende tijdbom die elk moment kan exploderen.
Going Overboard (1989) Going Overboard (1989)
Shecky Moskowitz (Sandler), een verdienstelijke jonge komediant, belandt als bediende op een cruiseschip, als de Miss-Universe verkiezing op het schip wordt gehouden. De grote man aan boord is Dickie Diamond, ook comediant en vrouwenverslinder. Tot er opeens een groep terroristen het schip probeert te bestormen. Shecky probeert de boel te redden...
Going the Distance (2004) Going the Distance (2004)
Nick heeft zijn leven al helemaal uitgestippeld , trouwen, kinderen en een mooi huis. Waar hij niet op gerekend heeft is dat zijn vriendin er vandoor gaat met een macho producer. Nick probeert van alles om zijn vriendin voor zich terug te winnen.
Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (2006) Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (2006)
Elke angst die je voelde. Elke vorm van kwaad die je ooit zag. Elke nachtmerrie die je ooit had, komen samen voor de eerste keer in één film. Going to Pieces is de ultieme film die je op een angstaanjagende tocht neemt langs de meest favoriete slasherfilms, waaronder; Halloween, Psycho, Friday the 13th, Prom Night, A Nightmare on Elm Street, Scream en When a Stranger Calls.
Going to the Mat (2004) Going to the Mat (2004)
Jace Newfield heeft een probleem. Los van het feit dat hij blind is en ook nog eens nieuw is op school, denken zijn klasgenoten dat hij een sukkel is. Jace moet dus een manier vinden om geaccepteerd te worden en hij denkt dat meedoen met het worstelteam misschien de oplossing is.
Going Under (1990) Going Under (1990)
De duurste onderzeeër ooit is nog niet klaar maar de president wil dat deze in een week uitvaart. Er moet flink bezuinigd worden op kwaliteit en ze stellen de slechtste bemanning samen die er te vinden is. Aan het hoofd komt een man te staan met diverse fobieën, waaronder water- en engtevrees. Hij wordt gebruikt door een industrieel magnaat die voor eigen gewin een oorlog wil beginnen.
Going Upriver: The Long War of John Kerry (2004) Going Upriver: The Long War of John Kerry (2004)
Gedesillusioneerd keerde hij terug in de Verenigde Staten. Hij werd vredesactivist en was actief betrokken bij de massademonstraties in 1967, waarbij veteranen hun regering oproepen de oorlog in Vietnam te stoppen. In openbare bijeenkomsten getuigden hij en vele andere veteranen over de gruwelen waarmee ze als soldaat geconfronteerd waren in Vietnam. Deze documentaire doet verslag van John Kerry's tijd in Vietnam en zijn bijdrage aan de vredesbeweging via archiefmateriaal, aangevuld met interviews met vrienden, familie en oorlogsveteranen.
Goitia, un Dios para sí Mismo (1988) Goitia, un Dios para sí Mismo (1988)
Deze gefilmde biografie vertelt het verhaal van de Mexicaanse artiest Francisco Goitia (José Carlos Ruiz) wiens problemen met de wetten van de kunst en de godsdienst zich uiten in al zijn schilderijen.
Gojira (1954) Gojira (1954)
Godzilla, een enorme vuurspugende draak, wordt in zijn slaap gestoord door kernproeven die op zijn eiland worden uitgevoerd. Het beest baant zich voor het eerst in de filmgeschiedenis een weg naar Tokio en richt daar enorme schade aan.
Gojira (1984) Gojira (1984)
Dertig jaar na zijn eerste aanval keert Godzilla terug om Tokio voor de zoveelste keer in zak en as te leggen. Deze keer heeft de mensheid echter een gepast wapen tegen het monster: de hyper-geavanceerde straaljager Super X.
Gojira Ni-sen Mireniamu (1999) Gojira Ni-sen Mireniamu (1999)
Japan wordt aangevallen door een vliegende schotel die in Tokio het monster Orga op vrije voet stelt. Algauw is de mensheid op het monster Godzilla aangewezen om de wereld te redden.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!